MOCKARUTERECEPT SÖKES!
VA????
Är det NÅGON som vet?
Sånt kan jag inte!
Jag har läst någonstans (kommer inte ihåg var) att om glasyren blivit för tunn = rör i mer florsocker. Har den blivit för hård = rör i mer kaffe. För sent - om du redan smetat på kakan? Tja då får du väl göra en kaka till ;-) Låter gott i alla fall så ät med sked!
Mera fräs i ugnen?
Pröva på att låta alla ingredienser till mockarutsglasyren småkoka i en 10 minuter(OBS ! vaniljsocker tillsätts när glasyren har kokat färdigt), ända tills glasyren börjar tjockna.Droppa lite av glasyren på kakbottnet - om den inte "sjunker in" i bottnet är den färdig.
Glasyr förslag:
250 g (4 dl) florsocker
50 g smör
1 dl starkt kaffe
1 msk kakao (tex.Van Houten)
1 tsk vaniljsocker
Strö på ev. nonpareller innan glasyren stelnar
Tjena :) Gillar du smink? Eller bara att läsa i allmänhet? Välkommen att kika in i min blogg :) Kommentarer uppskattas!!
Tunn, hård och stel ja, och sen faller den dessutom AV! Åtminstone på mina.... Ingen vidare hjälp här inte ;-)
Den här brukar jag göra och den är jättegod;
http://blogglosacamilla.blogg.se/2009/january/chokladrutor-med-kokos.html
Sen kan jag verkligen rekommendera den här kladdkakan; http://blogglosacamilla.blogg.se/2007/may/kladdkaka.html
köper dom på ett annat bageri?
:)
Man gör ju dubbelsats av geggan så att den blir TJOCK, de som gör recept är alltid snåla med ingredienser... :-))
koka inte florsockret, rör bara ihop ingredienserna till glasyren och bred ut. Och mycket smör!