MOCKARUTERECEPT SÖKES!

HUR gör man mockarutor där geggan ovanpå blir tjock, mjuk och geggig istället för tunn, hård och stel?

VA????

Är det NÅGON som vet?

Kommentarer
Postat av: Helena

Sånt kan jag inte!

2009-01-12 @ 22:43:47
URL: http://gutta.blogg.se/
Postat av: Gunvor

Jag har läst någonstans (kommer inte ihåg var) att om glasyren blivit för tunn = rör i mer florsocker. Har den blivit för hård = rör i mer kaffe. För sent - om du redan smetat på kakan? Tja då får du väl göra en kaka till ;-) Låter gott i alla fall så ät med sked!

2009-01-13 @ 15:06:45
Postat av: M

Mera fräs i ugnen?

2009-01-13 @ 15:10:12
URL: http://www.snus.fi
Postat av: Katja

Pröva på att låta alla ingredienser till mockarutsglasyren småkoka i en 10 minuter(OBS ! vaniljsocker tillsätts när glasyren har kokat färdigt), ända tills glasyren börjar tjockna.Droppa lite av glasyren på kakbottnet - om den inte "sjunker in" i bottnet är den färdig.

Glasyr förslag:

250 g (4 dl) florsocker

50 g smör

1 dl starkt kaffe

1 msk kakao (tex.Van Houten)

1 tsk vaniljsocker

Strö på ev. nonpareller innan glasyren stelnar

2009-01-13 @ 15:19:58
Postat av: Andréa

Tjena :) Gillar du smink? Eller bara att läsa i allmänhet? Välkommen att kika in i min blogg :) Kommentarer uppskattas!!

2009-01-13 @ 15:39:05
URL: http://makeupartisten.blogg.se/
Postat av: Keka

Tunn, hård och stel ja, och sen faller den dessutom AV! Åtminstone på mina.... Ingen vidare hjälp här inte ;-)

2009-01-13 @ 16:31:12
Postat av: Camilliondollar Baby

Den här brukar jag göra och den är jättegod;



http://blogglosacamilla.blogg.se/2009/january/chokladrutor-med-kokos.html



Sen kan jag verkligen rekommendera den här kladdkakan; http://blogglosacamilla.blogg.se/2007/may/kladdkaka.html

2009-01-13 @ 20:07:32
URL: http://blogglosacamilla.blogg.se/
Postat av: ullrika

köper dom på ett annat bageri?

:)

2009-01-14 @ 00:05:48
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: Helena

Man gör ju dubbelsats av geggan så att den blir TJOCK, de som gör recept är alltid snåla med ingredienser... :-))

2009-01-14 @ 10:34:12
Postat av: Anonym

koka inte florsockret, rör bara ihop ingredienserna till glasyren och bred ut. Och mycket smör!

2009-01-31 @ 03:17:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0