DOFTGRAN

Igår, på hemvägen, stannade vi vid Bauhaus för att handla lite. Ja, egentligen var det grannen som skulle köpa grejer. När vi kom in  befallde hon mig att stå och vänta vid kassan så att jag inte skulle gå omkring och plocka åt mig en massa onödigt men HAHA - jag hittade något iallafall! En doftgran!

 

Förmodligen heter de inte ens doftgranar mera - den jag köpte var någon slags apelsin och ska därför också dofta apelsin. Doftapelsin?

 

Nåja, imorse när jag satt i bilen och väntade att barnen skulle komma ut störde jag mig på att den inte doftade ETT DUGG så jag öppnade påsen lite mer. - UÄÄÄK, säger pojken när han hoppat in i bilen, vad ÄR det som STINKER?

 

Det är konstigt hur olika dofter kan tilltala en del människor medans de är totalt oacceptabla för andra!


Jag är "en sån där" som går omkring och luktar på världen. Om någon doft tilltalar mig händer det att jag bara stannar upp och njuter . Till exempel om jag går förbi någon i butiken som har någon bra parfym eller after shave. Då PLÖTSLIGT kommer jag på att måste jag stanna för att antingen 1. kolla in  inköpslappen eller 2. inspektera urvalet på JUST DEN hyllan.  

En annan sak som jag kan dofta mig till är REA-lappar. Sätt mig i ett köpcenter och jag hittar rea-avdelningen på nolltid!  När barnens pappa och jag skulle möblera vårt nya hus körde vi omkring i flera dagar och besökte möbelbutiker. I en av dem hade de en jättestor reaavdelning - MASSOR av röda lappar överallt - rena himmelriket! Då dyker det upp en försäljare insvept i ett moln av Kourus - den enda after shave jag någonsin lärt mig namnet på. Om inte barnens pappa hade varit med och släpat ut mig skulle jag förmodligen köpt rubb och stubb! Nu har jag lärt mig att lägga benen på ryggen om någon försäljare doftar gott - fort ut annars blir det dyrt! 

Om ni ser mig alldeles stilla på gården under våren är det antagligen syrener, hägg eller liljekonvaljer som fångat mitt intresse. Är det sommar och just har regnat så står jag och drar in doften av nytvättad, frisk värld. På hösten stannar jag upp och andas in doften av mogen åker. På vintern är jag täppt i näsan och grinig! :( 

En annan "doft" som jag gillar är hur det luktar på färjornas bildäck. Hur man kan bli så fascinerad av en blandning av avgaser, bensin och allt annat som samlas där fattar jag däremot inte.  

Vad jag INTE står ut med är bland annat lukten av våt hund och kattskit.

Vilka dofter gillar ni?
Vilka inte?  

Har ni överhuvudtaget tänkt på det?

Ps.
Idag ska jag och klippa mig!
ÄNTLIGEN slut på Rölli Look-alike!
YES!

image8

Kommentarer
Postat av: Kanf keato

Dofter som jag gillar är bl.a. bräntgummi och varma motorer, havslukten m.m...

Gillar inte: "Överparfymerade" människor *host*host*

2007-04-17 @ 10:03:47
URL: http://keato.blogg.se/
Postat av: christel Blennerup

Nybryggt kaffe,blommor,havet tycker jag luktar gott..och jag är otroligt svag för en doft som heter patchouli, man hittar knappt den på marknaden, den luktar mystiskt..rökelse typ..I like :p !! Hatar oxå doften av sura hundar som rullat sig i kärr os.v.
hatar oxå doften inne i stan från all trafik.os.v. du jag tänkte på att akta nu så inte försäljare läser din blogg, snart kanske det dyker upp välparfyrmerade karlar med en massa dyra tavlor *s* //kramis

2007-04-17 @ 10:17:57
URL: http://www.freewebs.com/xaxxa/
Postat av: christel Blennerup

PS. glöm ej sätta in bild på din nya frilla sedan :-)

2007-04-17 @ 10:19:55
URL: http://www.freewebs.com/xaxxa/
Postat av: Nette

Havet glömde jag OCH kaffe...hur kunde jag det? Å du, Christel, chansen att jag skulle sätta upp bild på mig själv är MYCKET liten :D men som målande förklaring så är de LÄNGSTA hårstråna nu under 3,5 cm! Här finns ingen Anette mera - nu är jag Anton!

2007-04-17 @ 17:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0