KLASSMAMMA...

Igårkväll var det föräldramöte!

 

Alla som känner mig vet hur entusiastisk jag är över SÅNA men igår var det nödvändigt att gå - dottern hade ju börjat i en helt ny skola som jag inte visste ett dugg om - när vi kom dit visste jag inte ens i vilken dörr man skulle gå in...

 


Det var egentligen BRA att det var föräldramöte! 

MEN 

Jag blev utnämnd till KLASSMAMMA! 

IGEN! 

Jag fattar inte VARFÖR de tar mig? 

Här är jag, en ensamstående mamma (fast jag är ju inte ensamstående eller hur - jag har ju ungarna - hur kan jag vara ensamstående DÅ?), med fullt sjå att hålla koll på mina egna barn - ALLA TVÅ och nu ska jag leka klassmamma för alla elever i dotterns klass PLUS deras föräldrar!  

I TRE ÅR! 

Jag SA som det var - det värsta de kunde göra var att välja MIG!  


Jag SA att jag är fruktansvärt tankspridd och glömsk, att jag flyger i det blå, att jag aldrig kommer att få något gjort, aldrig kommer att lära mig vad de heter och att jag dessutom kommer att tappa bort de insamlade lägerskolpengarna OM jag överhuvudtaget får något insamlat!

 

MEN NEJ!


De påstod att de hade FULLT förtroende för mig och så var det klappat och klart med det...

Jag blev alltså klassmamma! 

FAST 

På ett sätt är det bra - nu har jag MAKT! 

En av mina uppgifter som klassmamma är att se till så att kommunikationen mellan föräldrarna fungerar - att vi lär känna varandra och har kontakt.

JO! 

Det ÄR så - jag fick faktiskt en mapp med instruktioner! 


Den kommunikationen brukar sällan fungera!

 


I år tänkte jag köra ett experiment... 

NÄMLIGEN 

Kommunikation med hjälp av ett diskussionsforum! 

Istället för lappar som slarvas bort, bortglömda telefonsamtal och mail som drunknar i massan kan väl all information samlas och all kommunikation föras på ett forum?  

JEPP! 

Projektet har redan körts igång... 

De kommer att bli SÅÅÅÅ glada! ;) 

NU 

Ska jag gå ner till min förhatliga källare och fortsätta röja... 

MEN 


Före det hade jag tänkt kolla vad ni sysslar med!

 

Kram.

Klassmamman Nette


FÖRBANNAD!

Jag är FÖRBANNAD!


Igår blev jag uppringd av en dam som undrade om jag kunde komma hem till henne och se på hennes dator och Internetanslutning - de funkade inte.  

Damen ifråga visste inte vem jag var - hade inte ens hört talas om mig tidigare men när hon hade ringt min förra arbetsplats - Region Åboland - där jag slutade jobba FÖR ÖVER ETT OCH ETT HALVT ÅR SEDAN - hade en där slängt fram mitt namn. 

"Hon har jobbat för oss tidigare - du kunde ju kanske höra med henne om hon har lust att komma?"


Det var då själva FAN!

 

Om DE slutat med att göra hembesök till privatpersoner - de som får BETALT för att göra sitt arbete - varför i he****e skulle JAG - jag som slutade det där jobbet för EVIGHETER sedan idka någon slags välgörenhet och börja göra hembesök istället?

 

Hade jag haft en firma - faktiskt SYSSLAT med såna här saker - DÅ hade situationen varit en annan men nu fattar jag inte logiken i tänkandet - tänktes det överhuvudtaget?

 

Eftersom min första reaktion över att mitt namn hade tagits upp i sammanhanget var att bli VÄLDIGT arg sade jag rätt ut till damen att - NEJ, jag har faktiskt ingen lust att komma...

 

MEN


Efterhand vi pratade fick jag dåligt samvete - det var en trevlig dam och det var ju verkligen inte HENNES fel att hon ringde mig. Hon hade ju inte vetat om mig innan hon ringde till min fd arbetsplats, eller hur? 

SÅ 

Det slutade med att jag sade att jag kommer - att jag ska försöka få hennes dator att fungera. 

DÄRFÖR är jag FÖRBANNAD! 

OCH 

NÄSTA gång någon ringer till min före detta arbetsplats och vill ha hjälp med något de slutat erbjuda hoppas jag VERKLIGEN att mitt namn INTE tas upp i sammanhanget - om det gör det kommer jag att debitera dem för anlitade konsulttjänster - leverera en riktigt saftig räkning på deras skrivbord med en post-it-lapp bifogad där jag översvallande tackar dem för deras ekonomiska bidrag - det bidrag som ger mig möjlighet att studera ytterligare ett halvår. 

Nu ska jag gå ner i källaren och fortsätta RÖJA...

Det borde gå som en dans nu när jag är på det här humöret!

JAG ÄLSKAR HÖSTEN!

Jag har förstått att en del av er redan har upp över öronen med allt tjafs om hösten... 

MEN 

Det har inte jag... 

FÖR 

Jag ÄLSKAR hösten! 

Vintern är jobbig - ett enda krångel med SNÖ och KYLA, våta vinterkläder som vägrar torka över natten, släpande av ved, eldande, ständig rädsla att du i misstag råkar elda upp hela huset, SVINKALLT inne, slirig väg som det inte går att köra på utan att fastna, tröstlöst sandande, struntar du i att elda och värmer huset med el lipar du blod över kommande elräkningar, ungarna ska skida i skolan - de har inga skidor - du vägrar köpa - lärarna undrar varför - varför ska du sätta ut en massa pengar på skidor när de kommer att användas HÖGST fem gånger, ungarna ska åka skridskor - de skridskor de har är för små - du köper nya - då är det plötsligt för kallt för att åka - när det blir varmare är isen för dålig, vågen visar tio kilo för mycket - du borde banta... 

OCH 

SÅ fortsätter det ända tills det blir... 

VÅR! 

Vått och kletigt, gården är en enda sörja VILKET leder till att huset också är en lervälling eftersom alla kräk släpar in halva sörjan varenda gång de de varit ute, vad ska det vara för kläder - vinterkläder är för varma - sommarkläder för kalla, ungarna blir förkylda eftersom de har fel sorts kläder på, vilka blommor ska du så i år, även om gården kanske är duktigt upptinad är vägen det INTE - glashalt fram till juni - går inte att köra på med sommardäck - de som förresten måste bytas ut mot nya, snön försvinner - tadaa så ser du allt som gömdes under den, vågen visar fortfarande tio kilo för mycket - du borde banta... 

OCH 

SÅ håller det på ända tills det blir... 

SOMMAR! 

NÄMEN titta så fint väder - nu kan du ju inte sitta inne, getingar, bin, SPINDLAR, skalbaggar, FÄSTINGAR, flugor, brännande sol, varmt så in i helsike, måste och bada, baddräkten har krymt under vintern (förmodligen av den fuktiga kylan som kommer när man inte eldar tillräckligt), alger i badvattnet, mamma - vart ska vi åka i år - vi måste dit och dit, sommarea men pengarna är slut,  gräsmattan växer för mycket, ogräs i rabatterna, kaninerna borde väga tre ton var av all mat de vräker i sig varje dag, mamma - det är tråkigt - vad ska vi göra - dåligt samvete, jösses hur blek du är - borde sola, vågen visar ännu tio kilo för mycket - du borde banta... 

OCH 

SÅ håller det på ända tills det blir... 

HÖST! 

Visst är det lite småruggigt men du behöver ännu inte elda för värmens skull och inte behöver du oroa sig över hur elmätaren tickar heller, Sommarkläderna duger bra ett tag till bara du har jacka med sig, spindlarna börjar bli mindre vanliga - samma sak med alla andra kräk (förutom älgflugorna då men dem kan du acceptera eftersom du vet att de stryker med när det blir ordentlig frost - rätt åt dem - äckliga as). Vågen visar fortfarande tio kilo för mycket men nu struntar du i det - har du inte lyckats få ner dem NU så vet du att projektet är klart döfött - knappast kommer du att gå ner i vinter heller - det är bara att ÄTA! Gräsmattan har du glömt - sist du klippte den bestämde du dig för att "det här var sista gången för i år" och så var det bra med det. Det finns ingen tid att åka någonstans längre - skolorna har börjat - varenda vardag är upptagen och på helgerna är alla för trötta för att hitta på något OCH nu är du inte längre ensam om att ha det knapert - ALLA har dåligt med pengar efter sommarens utsvävningar!  

HA! 

UNDERBARA HÖST! 

Lotta på Bloggvärldsbloggen undrade hur vi bloggare "höstmyser" ... 

Det kommer här: 

En PERFEKT höstkväll är när det stormar där ute - en av de där stormarna som bara dyker upp på hösten - de som verkligen har KRAFT - de som, på en enda natt, kan plocka bort vartenda ett löv från träden. Lyssnar du noga hör du hur regnet slår mot taket, det knäpper i fönster, knakar i väggar och med jämna mellanrum blinkar lamporna till - ljuset förvinner en liten stund men kommer snabbt tillbaka. En varning - snart blir det strömavbrott. 

Eftersom du (mycket väl) minns hur det var en annan höst - DÅ när strömmen var borta i över tre dagar - vet du vad du skall göra. Blandar saft i ett par kannor och ställer in dem i kylskåpet - nu finns det något färdigblandat att dricka när strömmen går. En kanna med vatten - det går att använda till mycket.  Under tiden brygger du kaffe - en hel kanna som sedan hälls i termosen - den som införskaffades en annan gång strömmen gick - då när den försvann och var borta i en halv evighet PRECIS när du började bli sugen på kaffe. Hinken i städskåpet fylls till kanten med vatten och ställs in på toaletten - den ger möjlighet att spola trots att vattenpumpen slutar fungera. 

Hur är det med vedkorgen? Jo - den är full, bara att börja elda. Brasan tar sig snabbt - det har sina fördelar att ha en rejält stor vedkorg inne - veden hinner bli ordentligt torr innan den används. Hur är det med telefonernas batterinivå - borde de laddas?  

Nu är det snart klart för drabbning men ännu fattas en del detaljer. 

Du tänder ljusen i takkronorna (de du köpte urbilligt på loppis bara för tillfällen som dessa) och plockar sedan fram ett par gosiga filtar som du lägger i soffan. Går till köket och hämtar lite tilltugg, väljer ut en bra bok i bokhyllan, tänder ett par av bordsljusen, sätter dig i soffan. 

Nu är du redo! 

Lamporna blinkar till igen - ljuset försvinner men den här gången kommer det inte tillbaka - NU gav ledningarna upp kampen - NU fick det vara nog. 

Det går någon minut sedan hör du hur det knarrar i trappan... 

- Mamma, strömmen gick! 

Med sig har de böcker - även de var förberedda på det som var oundvikligt - det som ALLTID händer varje gång det blir en riktig höststorm. 

Tillsammans sitter ni sedan där - i soffan, ihopkrupna under de gosiga filtarna.

Från kakelugnen hörs ett svagt sprakande, de levande ljusen lyser upp rummet i ett varmt, behagligt sken.  

Det må vara domedagsväder ute men inne hos er råder det LUGN! 

OCH 

Du undrar... 

Kan det bli bättre än så här? 

JA! 

Jag älskar verkligen hösten! 

UTMANING - SVAR MED BILDER

Mats utmanade alla sina läsare för flera dagar sedan - eftersom jag är lite trögtänkt tog det ett tag men nu är jag med:

REGLER:
Svara på de 12 frågorna, inte i ord, utan gör en bildsökning på Google på ditt svar. Ta den FÖRSTA användbara bilden som dyker upp. Använd den som "svar".

1.
Vilket år är du född?

image164

2.
Hur definierar du din sexuella läggning?

image165

3.
Vilken är din bästa egenskap som
kärlekspartner?

image166

4.
Och din sämsta?

image167

5.
Vad söker du hos en partner?

image168

6.
Vem var din första hemliga
barndomsförälskelse (förnamnet)?

image169

7.
Vilket yrke är det sexigaste du vet?

image170

8.
Vilken kändis är hetast enligt dig?

image171

9.
Vad gör dig avtänd?

image172

10.
Vem hade du ditt första riktiga förhållande med
(förnamnet)?

image173

11.
Vilken kroppsdel, förutom munnen, gillar
du mest att kyssa på en kärlekspartner?

image174

12.
Ett kärlekspar på film eller tv som du gillar?

image175

KUL!

Gör den gärna du också!

VARFÖR INTE?

Gårdagen var ett praktexempel på hur tv-kanaler ibland lyckas trycka in alla skitprogram och skräpfilmer på en och samma dag. Hur man än zappade kom det inget av intresse...
 


Det blev inventering i filmlagret istället.

En av mina mest älskade favoriter är "Pay it forward" (på svenska "Skicka vidare" - finska "Anna hyvän kiertää").

Det blev DEN!

Har ni sett den?

Filmen handlar om en elvaårig pojke vid namn Trevor. I filmens början har han just börjat sjunde klass (hur en elvaåring kan börja sjunde klass fattar inte jag riktigt men det är ju en mindre detalj). I skolan träffar han för första gången samhällskunskapsläraren Eugene Simonet som ger honom och alla andra i klassen en uppgift: Om de, på något sätt, kunde göra världen till en bättre plats - hur skulle det då gå till?

Medans de andra ungarna koncentrerar sig på saker som återvinning eller att få alla barn i Kina att hoppa jämfota samtidigt kommer Trevor på en fantastisk ide´- en kedjereaktion av goda gärningar.

Om HAN gör goda gärningar för tre människor - hjälper dem med något de inte klarar av själva - och DE, i sin tur, gör goda gärningar för tre andra som i sin tur...ja...ni fattar kanske vart jag vill komma?

Den första han försöker hjälpa är en hemlös som han släpar med sig hem till hemmet där han bor tillsammans med sin mamma - Arlene - en vacker, dubbelarbetande kvinna som kämpar med det ständiga suget efter alkohol (hon är nämligen alkoholist).

Filmen, som är baserad på en bok skriven av Catherine Ryan Hyde är fullkomligt UNDERBAR - så vacker och så SORGLIG att jag är förvånad över att jag faktiskt kan skriva detta idag - att jag överhuvudtaget kan SE vad jag skriver - mitt ansikte BORDE ha svällt upp till en fotboll på grund av alla tårar som flödade och då har jag ändå sett filmen X antal gånger tidigare!

IALLAFALL

Filmen är allmänt älskad - den verkar gå hem hos ALLA!

MEN

Hur är det egentligen?

Hos mig väcker den samma reaktion VARENDA gång jag ser den - varför låta detta "bara" vara en FILM? Varför inte göra verklighet av ide´n och starta en RIKTIG kedja?

OCH

Jag har en känsla av att jag inte är ensam om den här tanken!

Dagens samhälle är ju baserat på EGOISM - sköt dig själv och skit i andra. Bara ens egen tillvaro är någorlunda dräglig kan andra få ha det hur jäkligt som helst. Det mesta går ut på att ORKA - att ÖVERLEVA - med den takt som allt går, och MÅSTE gå, för att man ska klara sig är det få människor som faktiskt orkar bry sig om andra.

Varför inte ändra mönstret?

Om man skulle begära att vi människor ändrar vårt tankesätt helt och hållet - att vi slutar tänka på oss själva och koncentrerar oss på människor i vår omgivning istället skulle det bli en fullständig flopp. DET skulle vara omöjligt - vi har helt enkelt utvecklats för långt i vårt egoistiska tänkande för att det skulle lyckas...

MEN

TRE goda gärningar borde väl varenda en av oss klara av?

De borde ju till och med passa in i vårt egoistiska samhälle? Nära vår självgodhet? Höja egotrippen till toppnivå?

"Ja du - här har jag nu gjort goda gärningar för medmänniskor utan en enda tanke på att få något tillbaka - jäklar vilken FIN människa jag är!"

Det borde ju gå hem?

VISST

Risken finns ju att man råkar ut för välvilliga människor fler gånger än EN - att man hamnar på YTTERLIGARE tre goda gärningar men förhoppningsvis har man då blivit beroende av den kick man fick när man faktiskt, för en gångs skull, gjorde något BRA - när man gjorde något UTAN möjlighet till egen vinning!

FAST

Det kanske innebär en del smärre problem med att få igång den här kedjan?

TYP

"Nej tack - jag vill inte ha något för besväret - du kan hjälpa någon annan istället - ja, du vet - som i  Skicka vidare - har du inte sett filmen? Jasså inte?"

SÅNA problem går ju att lösa - om inte annat kunde väl regeringen skicka ut filmen till alla hushåll i landet? Den är ganska gammal - idag är den ju i stort sett gratis och borde därför, enkelt, kunna pressas in i budgeten?

HMMM...

Synd att varken Reinfeldt eller Tarja läser min blogg...

ÅH - JAG VILL HA!

Efter en energisk morgon gick resten av dagen i slow motion...

"Jag borde tvätta - NÄ, jag orkar inte - jag gör det imorgon! Jag borde kanske upp till byn och handla? ÄH, jag ids inte - vi kan värma gårdagens middag istället. Kanske jag skulle städa uppe på vinden? Suck, vad är vitsen? Läsa något då? TRÅKIGA böcker - borde till bibban men då måste jag ju åka och handla på samma gång och det har jag då ingen lust med."

Så...

Vad gör jag?

Jo, jag leker på nätet!


NÄ!


NEJ NEJ!


Inte SÅNA lekar - GLÖM DET!


Jag leker SNÄLLA lekar - OSKYLDIGA lekar - idag blev det:


"SökaefterdendärotroligtonödigamenacksåfinafestblåsansommankanhaigarderobenIFALLman
någongångvillvarariktigtfin-leken"


FAST


Hur jag än letade och rotade hittade jag ingen som föll mig i smaken - det var rysch och pysch, volang och spets, rosa hit och aprikos dit - dessutom var var och varannan såna som knappt skulle räcka ner över rumpan och såna vill jag INTE ha!

Svindyra var de ju också?

Begagnat då? Jag köper ju en stor del av mina kläder på loppis - varför skulle jag inte kunna hitta en BEGAGNAD festblåsa?Jag kollade in utbudet på Tradera och visst fanns där klänningar men inga som jag ville ha...

TILLS

Jag plötsligt fick syn på en kinesisk klänning - rak, enkel - STILIG!


En liknande vill jag ha - inte DEN men EN ANNAN i samma stil - var ska jag hitta den?


Så DUM jag är - i Kina så klart!


JAJAMENSAN!


DÄR fanns de i rad - sida efter sida - och bara VÄNTADE på mig!

BILLIGA - JÄTTEBILLIGA - iallafall NÄSTAN!

Bland annat blev jag väldigt förtjust i de här (klicka på dem om du vill se dem större):Jaja, jag kanske har lite udda smak...

SEDAN

Hittade jag ytterligare en sida - DEN HÄR - och NU var jag VERKLIGEN såld!


BRÖLLOPSKLÄNNINGAR!


SUPERBILLIGT!


Inte nog med att man får en för det futtiga priset av 168 dollar - i det priset ingår det att den sys enligt måttbeställning!

VILL HA!


Det KAN ju vara bra att ha en?


Jag skulle ju kunna ha den i garderoben IFALL att?

 

JÄTTEFINA!

Tydligen bor det en liten romantiker i mig också?

TRÖGT MEN STÄDAT!

Jag behöver mycket sömn - får jag inte de timmar jag behöver så blir jag en RIKTIGT grinig tant! 

MEN 

Om jag däremot FÅR timmarna jag inbillar mig att jag MÅSTE ha så blir jag istället TRÖG! 

Inget kopplar ELLER såååååå gåååååååårrrr deeeeeet  väääääälllldddiiiiiigt låååååångsaaaaaaamt . 

SÅ 

De flesta lär sig ganska snabbt att det inte är någon ide´att ringa mig tidigt på morgonen - de får ju ändå inte igång något vettigt samtal - det är mest bara jo och ja... 

FAST 

Det var kanske just DET grannen räknade med när hon ringde imorse? 

FÖR 

Tjugo i åtta ringer hon - pigg och glad som en speedad lärka - kvittrar fram ett  HYVÄÄÄÄ HUOOOOMENTA och rabblar sedan upp sitt ärende i ljusets hastighet varpå mitt intelligenta svar blir: 

 - EH? VA? 

Hon tar det igen: 

Kan de komma in hit med försäkringsgubben? Han kommer halv nio men det spöregnar ute - de har ingenstans att vara - är det ok att de sitter hemma hos mig och pratar? 

- Nänä, jojo, jamen det är väl klart - det går jättebra!

SHIT! 

När jag FÖR EN GÅNGS SKULL går och lägger mig UTAN att diska, UTAN att plocka undan, UTAN att ha duschat efter att, kvällen innan, stridit med djungeln ute i trädgården - släpat en motvillig gräsklippare i halvmeters högt gräs i ett par timmar... 

JA DÅ - DÅ får man ju NATURLIGTVIS gäster morgonen därpå! 

Tänk att det ALDRIG slår fel? 

Nu tycker man ju att jag, trög som jag är, borde ha tagit det lugnt, druckit mitt morgonkaffe i sakta mak och slappat? 

NÄNÄ 

TJOFF så körs ungarna ut till bussen, puss puss,  ha en bra dag, hem igen, ser något konstigt på mattan i vindfånget, rusar förbi, nytt vatten i diskhon, mera diskmedel, plockar ur diskskåpet, ger katterna mat, plockar undan allt som ligger framme, torkar av bordet, gud vad det är hundhår överallt, fram med dammsugaren, fyller på i sockerskålen, kollar hur mycket kaffe det finns, hunden vill ut, öppnar dörren, ser vad det är som ligger på mattan - INÄLVOR - katterna har tydligen roat sig kungligt under natten, väldigt intressant tycker hunden, knuffar undan henne, UÄK vad äckligt, slänger ut sörjan, katterna vill ha ANNAN mat, hur ser det ut på toan, jäklar - sandlådan måste städas, men herregud - hur ser JAG egentligen UT, huvudet under kranen, snabbt varv med tandborsten, byter kläder, vad ska jag sätta på mig, skit också - disken! 

Halv nio, när grannarna kommer, står jag lugnt där - sköljer disken - säger:

-  Ja, det kom ju lite hastigt på det här så tyvärr har jag inte hunnit städa undan men jag hoppas det går bra ändå? 

TROTS halvdött stadie segrar någon slags inbyggd instinkt - låt för guds skull inte folk se att du har det stökigt hemma och ser ut som ett troll! 

Varför GÖR jag så?

Är andra likadana eller är det bara jag?

Hoppas ni får en underbar helg!


SINGELKVÄLL PÅ OPERAN?

NEJ NU JÄVLAR!

 

Här har jag gått och längtat efter att gå på opera hur länge som helst - längtat efter en riktig helkväll - klä upp mig, äta en romantisk middag - gärna i skenet av levande ljus och SEDAN rysa av välbehag omgiven av sammet och kristallkronor.

 

MEN

 

Det lär ju bli en ganska futtig helkväll utan någon att dela den med eller hur?

 


Det har inte blivit av :( 


MEN

 

Vill man något tillräckligt mycket så ser man till att det blir av - jag VILL gå på opera - alltså SKA jag gå på opera!

ENSAM!

 

Jag måste ju inte gå i Tallinn - jag kan ju lika göra det i Stockholm (operan i Helsingfors går jag däremot inte på - principskäl - fattar inte vad glas och betong har med OPERA att göra)...

 


Jag skriver in "opera" och "stockholm" på Google - tadaa - operans adress -klick... 

OCH 

Vad ser jag? 

SINGELKVÄLL PÅ OPERAN
21 september är du inte ensam 

Här har vi ju ÖDET igen - HELT KLART! 

Den 21 september ska jag på opera - JAJAMENSAN! 

KLICK! 

Romeo och Julia är en av världens mest kända berättelser om kärlek, och Kungliga Operan är ett av världens vackraste operahus! Kan läget bli bättre för en singelkväll?  

Vi tycker inte det! 

Den 21 september är du välkommen till Kungliga Operan och Kungliga Balettens föreställning av "Romeo och Julia". Före och efter föreställningen får du möjlighet att träffa andra singlar och umgås både med dom och med oss.  

Läs programmet här på hemsidan, och anmäl dig sedan.
Vi ser fram emot att träffa dig på singelkvällen och du är varmt välkommen! 
 

Men GUD - kan det bli bättre?

Hela operan full av SÅNA SOM JAG!  

SEDAN 

Ser jag: 

För tillfället har fler kvinnor än män anmält sig, och därför kan enbart killar boka biljett.  

SUCK!

    

LEV OCH LÅT LEVA

Ja, det här är jag - ena dagen ytlig - andra dagen djup...

Igår kom ett ämne upp till diskussion - ett ämne som jag tänkt på många gånger...

NÄMLIGEN 

Samhällets dömande! 

För att undvika missförstånd vill jag först och främst påpeka att det här inte har något med mig att göra utan att det istället handlar om mina tankar efter ett samtal jag hade med en vän igår. 

Ponera (ett av mina favoritord som jag TYVÄRR sällan har möjlighet att använda) att du träffar en man - ni blir förälskade - kärleken växer och ni bestämmer er (så mycket som man nu KAN  bestämma det - oftast BLIR det ju bara så) att fortsätta vara tillsammans. Ni får barn och x antal år framöver består era liv av allt arbete DET innebär - det är vardag för hela slanten - passionen försvinner - kärleken finns kvar även om den sakta ändrar karaktär - ni växer istället liksom ihop - blir vänner - istället för två blir ni en.   

Med åren växer barnen upp och plötsligt en dag är de redan stora - de klarar sig utan er - de kan stå på egna ben. 

Jaha, så är det "bara" du och din man kvar. Ni trivs tillsammans - varför skulle ni inte göra det? Så mycket som ni upplevt och gått igenom har ju gjort att ni hör ihop...

 

MEN

 

Ni är mera vänner än älskanden.

 

 

En dag träffar du en man som VERKLIGEN får ditt hjärta att slå - en REJÄL passion - en sån där känsla att du konstant måste gå och trycka in naglarna i handflatan för att kunna hålla dig från att skrika i frustration.

 

Vet du vad jag menar eller är det bara jag? :)

 

Vad gör du då?

 

Du vill inte lämna din man - det NI har är större än det här men du tycker inte om hemligheter så du berättar sanningen - att du träffat en man och det får dig att må bra.

Då kommer det fram att din man tycker att det hela är helt ok - för honom får du göra som du vill bara du stannar kvar! 

Ingen av er har alltså en tanke på att bryta upp - ni har ju varit tillsammans i många år - byggt upp ett helt liv tillsammans. Ni TRIVS ihop - DU vet att din man inte kommer att lämna dig och HAN vet att du inte heller kommer att gå någonstans... 

MEN 

Ni saknar båda passionen (eller vad det nu är).

SÅ vad gör ni?

 

ENKELT - ni tar vara på möjligheten!

 

OCH

 

NU kommer vi till gnället!

 

Varför ska samhället vara så jäkla dömande?

 

OM det nu råkar vara så att ett par bestämt sig för ett sådant förhållande - att de stannar hos varandra men att det är ok att ena eller båda träffar någon annan...

 

VARFÖR SKA DÅ SAMHÄLLET BRY SIG SÅ FÖRBENAT MYCKET?


Det är väl upp till var och en hur man gör?  

Först gnäller man på att människor ger upp för lätt - att det är alldeles för lätt att skilja sig i dagens läge men GUD NÅDE det par som väljer fritt förhållande istället för skilsmässa! 

Fritt förhållande är dessutom fel ordval eftersom man faktiskt KAN älska flera personer samtidigt - man älskar dem bara på olika sätt - bara för att man älskar en betyder inte att man inte kan älska en annan. 

Jag fattar inte det där! 

Lev och låt leva - DET tycker iallafall JAG! 

PUNKT! ;)  

DISNEYFUNDERINGAR

Disney avslutar sitt samarbete med McDonalds - de vill inte längre uppmuntra barn att äta ohälsosam snabbmat. 

DET är ju bra - jag har länge funderat på just den där biten - fast då var det mer varför de samarbetat med en hamburgerkedja där det serveras värdelösa oblatsmakande hamburgare. Om de nu MÅSTE samarbeta med någon kedja borde det ju ha varit någon med KLASS - en kedja vars hamburgare smälter i munnen på ett BRA sätt och där man, när man ätit klart, känner ett oöverkomligt begär att slicka pappret som var runt hamburgaren bara för att få i sig sista droppen av dressing - nämligen HESBURGER. 

NÅ 


Det var inte dem jag tänkte jopla om den här gången utan...

 

DISNEY


När sonen började skolan hade han NOLL intresse av att lära sig läsa - kapacitet fanns men lust lös med sin frånvaro. Vem bryr sig om att Mor ror och far är son till farfar när det finns så mycket ANNAT i världen som är mycket roligare? Grabben vägrade läsa, punkt slut! 

TILLS 

Jag, till lärarens irritation, började köpa Kalle Anka pockets - plötsligt var det någon VITS med att läsa - vad sa Kalle när han såg så där arg ut? Svor han? Var det en HÄFTIG svordom? 

TJOFF 

Så bestämde sig ungen för att börja läsa och efter det var det (peppar peppar) aldrig några problem. 

Genom åren har vi fortsatt att köpa dessa pockets VILKET innebär att vi nu har en hel del av dem i hyllan men det är helt ok... 

FÖR 

Hela familjen läser dem..till och med jag! 

Varje kväll jag går och lägger mig MÅSTE jag LÄSA. Hur trött jag än är kan jag inte somna utan att jag läst en snutt ÄVEN om det ofta betyder att jag vaknar när boken smäller ner på min näsa eller nåt... 

Vissa kvällar är jag däremot så slut att INGET kopplar - jag kan läsa samma mening om och om igen och störa mig på det här tills jag, till slut, blir så förbannad att jag inte är trött mer och sedan tar det ytterligare ett par timmar innan jag faktiskt somnar. 

MEN 

NU har jag lärt mig - SÅNA kvällar har jag tagit med mig en Kalle Anka pocket i sängen - DEM borde man kunna läsa utan att tänka... 

TRODDE JAG JA! 

FÖR 

Det finns en hel del i dem som man blir att fundera över! 

SOM 


Kalle! Där har vi en otursförföljd anka om något men han är ju inte BARA det - han är ju faktiskt ganska ENKEL också. Hur en så pass enkel anka kan klara sig SÅ bra fattar jag bara inte OCH hur kan det komma sig att han som Stålkalle plötsligt blir hur smart som helst?

 

Va?

 

Stålkalle är ju dessutom kompis med Kalle men ingen verkar fatta sambandet mellan de här två figurerna - inte ens knattarna som borde vara skärpta men nej...det går inte hem?

 

Kalle är, i normala fall, helt och hållet uppslukad av Kajsa men som Stålkalle blir han frestad av alla andra flickor och DET är tydligen helt ok?

 

Appropå Kajsa så är det ju en riktigt fnissmödis för om hon turvist faktiskt låg med både Alexander och Kalle skulle det inte ta länge innan någon av dem tappade nerverna och kallade henne hora eller dylikt och det har ännu inte hänt - inte i de pocketar VI har iallafall?

 

 

Varför gör hon inte det? Det kanske kunde hjälpa henne att sluta vela?

 

MEN


Sex existerar ju inte i Kalle Ankas värld överhuvudtaget! Ska de inte föreställa DJUR? Djur tar väl för sig - där finns inga hämningar som ställer till en massa krångel i onödan? 

OCH 

Vart tar de figurer som faktiskt HAFT sex i Disney vägen? Pappan till knattarna till exempel - vad hände honom? Avrättad med hagelbössa under ankjakten? Flådd och uppäten? 

HMMM...

Att Joakim är en snål jäkel - det lär väl ingen ha kunnat missa - ungkarl är han också även om han, i tidernas begynnelse,  hade något slags passionerat PLATONISKT förhållande med Gullan men Gullan var förmodligen lite väl lätt på foten, knep kanske ihop för dåligt för hon finns ju inte med i nutid utan existerar mest bara i minnen från den tid hon var en stjärnögd dygdig ankfröken.

NU har han istället stora bekymmer med att Gittan skoningslöst jagar honom medans Magica ränner efter  hans turkrona...MEN...jag är HELT SÄKER på att Joakim och Magica EGENTLIGEN älskar varandra i hemlighet och bara använder turkronan som en ursäkt att träffas.  

IALLAFALL 

Joakim borde LUKTA - han duschar ju aldrig i annat än pengar och ALLA vet väl hur smutsiga pengar är? 

Går förresten de här figurerna aldrig på toaletten? De äter som hästar men inget verkar komma ut? Tur är väl det - tänk vad ledsamt att läsa om Kalles snöpliga slut efter att han smittades av  fågelinfluensan!  


Jag undrar om de DÅ skulle fatta sambandet mellan Kalle och Stålkalle?

 

Förmodligen inte!

 

NEJ

 

Nu är det dags för frukost - havregrynsgröt - nyttigt och gott - PRECIS sånt som Disney vill att vi ska äta!

Hoppas ni får en underbar dag!


OTROLIGT VACKER DIKT

FUNERAL BLUES

Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He is Dead.
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last forever: I was wrong.

The stars are not wanted now; put out every one,
Pack up the moon and dismantle the sun,
Pour away the ocean and sweep up the woods;
For nothing now can ever come to any good.

W.H. Auden

HALLELUJA

Kanske man ska till Åland över en helg?  

På en överraskningsfest för svägerskan som fyller år men som inte tänker fira? 

JA 

DÅ blir det att akta sina ord så man inte försäger sig - veckotal av försiktighet med ALLT - både allmänt och på bloggen! 

DET 

Gjorde vi i helgen! 

Fredag kväll tog vi pick och pack i handen med oss på båten och åkte över - på lördagen var det dags - plötsligt hade den intet ont anande svägerskan ett helt gäng ute på gården - redo för fest - en VÄCKELSEFEST! 

FÖR 

NU skulle svägerskan FRÄLSAS! 

TÄNK vad GLAD hon blev! 

Där hade hon säkert trott att vi GLÖMT henne - att ingen brydde sig och så kommer vi frälsta själar för att ta henne med i vår gemenskap - för att få henne att inse det vackra i Herrens budskap och sång. 

Oanständiga snapsvisor byttes ut mot sånger som "Han har öppnat pärleporten" och "Ovan där" - den senare sjöng vi MÅNGA GÅNGER för när vi en gång kom på HUR den skulle sjungas och alla klappade takten (eftersom vi glömt tamburiner) blev den så rolig att den höjdes upp till klar favorit. 

PRESENTER fick hon också - bland annat psalmböcker och religösa tidningar (vilka borde räcka som kvällsläsning i MINST ett halvår framöver) samt en bok med titeln "Jag tror på hela bibeln" ur vilken det ANDAKTSFULLT lästes dikter under kvällens gång. 

SEDAN 

Fick hon en karta över Åland (där en rutt mellan alla kyrkor och kapell ritats fram) och så var det dags för henne och hennes man att sätta sig på en färdigt packad tandemcykel för att påbörja sin pilgrimsresa på den rätta vägen. 

MEN 

Efter en stund plockade vi faktiskt upp dem på vägen, tryckte in dem i en karaoketaxi som körde en väldigt invecklad runda genom alla byar tills den till slut lämpade av dem utanför en restaurang - där det då väntade både mat, dryck OCH vårt gudomliga sällskap i många, många timmar framöver. 

När kvällen var slut var vi alla tvungna att gå den BREDA vägen hem för den smala var ALLDELES för smal!

Jag TROR (och det är ju huvudsaken) att hon hade en trevlig kväll - iallafall SA hon så och även om många kanske anser att vi hädade under kvällen så var det inget illa menat EGENTLIGEN (tänkte bara jag skulle påpeka detta eftersom jag fick det förklarat för mig varje gång jag ansåg att det var att häda).Som avslutning tar jag den text som finns målad på en av mina väggtallrikar: 

"Bida icke med din bättring tills du krank varder utan bättra dig medans du än synda kan" 

DET tycker jag är ett BRA råd!

Det här blev förresten svägerskans kommentar på mitt inlägg:

Hej, det är jag som är "offret" i ovanstående berättelse ...........
Att mina grannar skulle hitta på nåt inför min "½-vägs till 100"-dag var jag beredd på (men ej när ), men att släkten från Finland också skulle dyka upp var verkligen en överraskning !! Men en MYCKET trevlig sådan !! Och vilken trevlig kväll det blev, jag tackar än en gång !!
Orsaken till att dom valde väckelsefest/jehovasvittnen-besök/hallelujafest som tema är att jag är MYCKET anti-alla-religioner och blir galen av ilska om nåt jehova-vittne nån gång skulle våga sej hit och skäller ut dom ordentligt ! MEN denna typ av "möte", med skumpa + tilltugg och därpå följande middag, DET är ju en helt annan sak !! Man kan bli salig för mindre !!
Halleluja !! hälsar Ulla


DUM DAMM

När du flyttar in i det nya huset finns det en sandlåda på gårdens framsida - byggd med kärlek till före detta ägarnas barn. DU hade ingen större nytta av den - DINA barn hade kommit över sandlådeåldern redan för ett par år sedan - däremot gillar katterna den - för dem är den ett mindre paradis. Kommer första vintern och du upptäcker att även om ert hus heter "Sommarro" så har det tydligen ett alias som "Vinterhelvete". Vägen mellan stora vägen och ert hus blir genast det fryser på en vintergata bestående av glasklar is och kommer det sedan snö på DET är det PROBLEM!  


SAND!

 

Det behövs sand!

 

Nästa vår finns det ingen sand i lådan mer - det enda som är kvar är skalet - en träram runt ett enormt hål som går ända ner till berget.

Vad gör man när man har ett enormt hål ute på gården? Särskilt snyggt är det ju inte - NÅGOT måste man göra! 

JO 

I de flesta inredningstidningar ser du ju bilder på idylliska små dammar där vattnet inte bara är porlande glasklart - där växer även underbart vackra näckrosor och under DEM skymtar man färgglada välmående fiskar. Naturligtvis måste du ha en sådan på din gård och om du nu, till på köpet, råkar ha ett enormt hål du kan använda så är det ju ingen tvekan överhuvudtaget! 

Du gör alltså en DAMM!  

Det här med att du klipper dammduken EFTER att du fyllt på vatten är något du TOTALT missar - resultatet blir istället en ojämn, illasittande duk som stör dig varenda eviga gång du ser på dammen. Ytterligare en sak som stör dig är att det ser så fruktansvärt konstgjort ut - visst har inredningstidningarna fyllt botten i sina dammar med sten men om DU, med ditt enorma hål, ska fylla botten med sten är du förmodligen tvungen att tömma skogen - efter fyra varv med stenfylld skottkärra på en lerig skogsväg ger du upp - skit i stenarna - vem bryr sig!  

Växter!  

För att dammen ska bli frodig behövs det växter men du är för snål för att köpa riktiga näckrosor (de kommer ju ändå bara att dö) - istället drar du på dig stövlar och klafsar omkring i en närliggande bäck där du river upp än det ena, än det andra. Så här tidigt på våren kan du ännu inte se vad du river åt dig men HALLÅ - vad är det för skillnad - kan det leva i bäcken kan det väl leva i din damm och dessutom är det GRATIS! 

Nu har du innehållet någorlunda på klart men däremot är dammens OMGIVNING ovanligt trist och tråkig - så där ser det ju inte ut i tidningarna? 

Växter! 

Det behövs omgivande växter. Såna kostar pengar och det går du inte med på - syftet med dammen är ju att fylla upp ett hål och bara dammduken kostade ju en halv förmögenhet - dags för skottkärran igen alltså. Efter två varv i skogen på ytterligare en lerig skogsväg har du tillräckligt med ormbunkar för att gömma det trista och du börjar sakta bli nöjd. På skoj tar du även lite andra blad och grejer som du trycker ner här och där. Som kronan på verket släpar du sedan hem en klump med grodägg och dumpar den i underverket. 

Jäklar vad snyggt det kommer att bli när allt kommer igång! 

FAST 

Ormbunkarnas rötter äter myrorna upp för tydligen har de ett avancerat bosystem under ytan precis där var du pulade ner dem De övriga odefinierbara växterna du planterat runt dammen växer däremot som ogräs men snygga är de definitivt inte. Växtligheten du rev upp i bäcken trivs inte i din damm - visst kommer de upp men ser, på sin höjd, ut som misslyckat genmanipulerade vetestrån. Vattnet är klart och fint i en vecka innan det snabbt ändrar karaktär och blir en illaluktande grön sörja istället och grodäggen händer det inget med förutom att klumpen sjunker ner till dammens stenfattiga botten och där, sakta men säkert, ruttnar bort. 

Varje sommar strider du med myrorna om dina ormbunkar, plockar döda blad från de fula växterna för att göra dem mindre fula, tömmer dammen med hink en gång i månaden för att slippa den värsta gröna sörjan och stör dig, varje gång du ser på dammen, på den ojämna illasittande dammduken. 

MEN 

Du tänker postivt - om inte annat har du ju iallafall blivit av med hålet! 

DESSUTOM 

Upphör dammen aldrig att förvåna dig - den tycks, till exempel, suga åt sig saker - bland annat grillocket som försvinner efter en storm och är spårlöst försvunnet - DET återfinns på dammens botten TROTS att grillen och dammen befinner sig på varsin sida av huset! Varje gång du tömmer dammen hittar du något nytt på botten som absolut INTE borde vara där. 

OCH 

En dag märker du på att något STORT växer i dammkanten?  

Vad tusan är DET? 

En SVAMP  - en otroligt ENORM svamp har pinat sig upp mellan dammduken och träramen och bara VÄLLER ut!    


image152 image153

Önskar er alla en riktigt fin helg - kram på er! :)


UTSEENDEFIXERING

NU kommer jag till mitt favoritämne IGEN en gång - nämligen UTSEENDEFIXERING! 

Häromdagen när jag besökte en butik...eller var det förra veckan? Jag har lite svårt att hålla koll på dagar...

NÅ 

Strunt samma - jag besökte iallafall NÅGON DAG den senaste månaden en butik där innehavaren är en tuff dam jag alltid brukar diskutera saker och ting med under tiden jag trynar genom alla skåp och hyllor... 

Detta gjorde jag även denna gång. 

Under tiden jag masade runt där kom det in en familj bestående av man, kvinna och barn. 

DÅ 

Kommer damen fram till mig och väser:
 

-         Usch - tänk att ha en SÅN DÄR hemma!

 

VILKET


Naturligtvis fick mig att försynt snegla runt för att se vad man eventuellt skulle kunna HA hemma och varför det var USCH? Till slut gav jag upp, böjde mig lite mot henne och väste tillbaka: 

 

-         EH? Vilket då?  

 

Blicken jag fick var den man reserverar för extremt tröga och dumma människor - varpå hon  förklarade att hon ju naturligtvis menade KARLN - tänk om man hade en sån där tunna till gubbe hemma - man skulle ju bli GALEN!

När familjen gått ut tog hon upp ämnet igen. Tydligen var det bland det värsta hon kunde tänka sig att ha en rejält kraftig karl dallande eller, taskigt sagt, dallrande hemma. Hur kan man låta sin karl gå omkring med en tunna på minst 10 kilo på magen? 

Jag svarade att jag inte ens lagt märke till att han hade mage men att jag alltid sagt att DET inte stör mig ETT DUGG - hellre tvärtom - är man tillsammans med någon som inte är i topptrim behöver man ju själv inte heller vara i topptrim - YPPERLIG situation - passar mig PERFEKT.  

MEN 

Då kontrade hon med att: 

-         Tänk då på vad ANDRA säger om din karl bakom din rygg - du skulle få gå omkring och SKÄMMAS hela tiden!

VA? 

Är det faktiskt så?  

Skulle folk inte ha annat att göra än att sitta och kolla in andras partners för att gruppera in dem i olika viktklasser?  

Ska man, när man träffar någon, ta i beaktande vad ANDRA anser om honom eller henne?  

HALLÅ! 

SÅ sjukt är väl inte samhället?

 

ELLER?


Appropå tunnor på magen har jag kommit fram till att jag borde till stan - det är verkligen dags för nya kläder - jag har inga - iallafall inga som PASSAR! De få jeans som verkligen satt som de skulle har konstigt nog blivit fulla med målfärg? Här målar jag tydligen KLÄDERNA och förvarar sedan målarpenslarna i AVLOPPET?

 

Nu ska jag kolla om jag får någon med mig - jag vill dit IDAG -helst MEDDETSAMMA!

Hoppas ni får en UNDERBAR dag!


KÄRA DAGBOK

Kära dagbok! 

Jo, jag vet - jag har försummat dig på grund av bloggen - ALLT blir efter tack vare den. Tidigare svarade jag ju, bland annat, GENAST (eller ja nästan iallafall) på alla mail jag fick men nu kan det ibland gå veckotal innan jag får iväg något svar och det är ju inte heller bra. Synd att det skulle bli så...men vad kan man göra? 

Här är det mesta som vanligt - ungarna har börjat i skolan igen - sonen tröttnade efter första dagen men dottern tycker fortfarande, efter två hela dagar, att det är GANSKA kul. DET kan ju förstås bero på att hon bytte skola och klättrade upp till högstadiet i år - att allt fortfarande är relativt nytt och intressant.  

Tidigare körde jag ju dem till skolan varje morgon och hämtade hem dem varje eftermiddag men så är det inte i år - varje morgon sätter de sig på bussen och varje eftermiddag kommer de sedan hem. Japp - jag erkänner - det är ganska behändigt - det enda jag behöver göra är att se till att de stiger upp, får något i sig, följa dem till bussen och så är mitt morgonpass slut.  

Det jag reagerade MEST på den här skolstarten är att vi har ANDRA barn till grannar och att dessa barn är NÄSTAN i samma ålder som mina - hur har vi kunnat missa DET? Det har vi inte alls missat påstod min dotter - visst bor de 100 meter härifrån men SO WHAT - de är ju finnar och tydligen umgås inte svenska barn med finskspråkiga - det bara ÄR så!  

Det tycker jag är DUMT! 

Kräk har vi så det räcker och blir över - här finns fem kattungar varav tre fortfarande inte är leveransklara MEN som det ser ut nu är åtminstone tre av fem på väg till nya hem så ÄNNU misströstar jag inte.  

Lillan blev ju steriliserad (vilket var en pärs i sig) men konstigt nog har hon redan börjat lugna ner sig och blivit mer rofylld (så rofylld som en mentalt störd blandras av norsk skogskatt KAN bli). Veterinären berättade att honkatter ALLTID letar eventuell partner - det var väl därför hon oroligt spurtade land och rike runt? Dåligt med villebråd i knutarna?  

Caesar är försvunnen men om han är på "så lite vildhavreresa" eller tagen av något kräk ELLER överkörd vet jag inte. Hoppas iallafall att han kommer hem - då ryker påsarna direkt så är han smart sår han allt vad han bara orkar NU för sedan är det slut på DET nöjet! Lilla My ska, även hon, steriliseras så fort hennes ungar flyttat hemifrån - jag vill inte ha fler kattungar - VERKLIGEN! 

Hunden? Ja hon är ju som hon är...fortfarande slug och envis...MEN gullig (emellanåt)! Kaninerna gör inget väsen av sig och är glada bara de har konstant tillgång till föda.

Jag har haft lov hela sommaren men vart all tid tagit vägen har jag inte den minsta aning om - det verkar som om INGET har blivit gjort förutom lite renovering då...OCH avloppskrig. Appropå avloppskriget så har jag nyheter - rörmokaren som var hit imorse hittade problemet - EN MÅLARPENSEL!!!! Hur f*n DEN lyckats pula ner sig har jag ingen aning om men nu är den iallafall BORTA och jag har fått lära mig hur man plockar bort toastolar och hur man sätter dem tillbaka! Trevlig karl - efter förrättat verk gick han husesyn och berömde mitt arbete - VERKLIGEN trevlig karl! Naturligtvis var han gift han också - det är de ju alla! 

Vad mer? 

Nästa vecka börjar min skola igen (UÄK) och i september är det dags för lite lärarjobb - den här gången ska jag dra kurser i bland annat: "Shoppa på nätet", "Städa och fixa din dator" OCH "Chat, Skype och BLOGG". Blogg-kurs-HEHE!  

Skogarna lär vara fulla med kantareller men tror du JAG hittar dem? NÄNÄ - antingen är jag på helt fel ställen ELLER så har någon av de där sluga gamla tanterna hunnit före mig och norpat alla... 

FAST 

När trattkantarellerna dyker upp vet jag åtminstone var DE finns och DÅ ska jag fylla frysen så jag kan pina min omnejd med svamppajer hela vintern.  

NEJ 

Nu måste jag få något gjort - dagens pina blir att röja förrådet under trappan. Öppnar man dörren DIT får man skylla sig själv när allt väller ut och SÅ kan vi ju inte ha det - NU ska allt gås igenom. 

MEN 

Först ska jag gå en bloggrunda och se vad mina bloggvänner sysslar med. 

Dagens förord: FÖRBARMA
Tycka synd om och hysa medömkan.

IKEA - KOM I MIN FAMN!

Fredag kväll kom ungarnas pappa plötsligt på att de kanske kunde komma till honom - en halvtimme senare var jag ENSAM hemma!

 

 

Ensam och ensam - det var ju förstås jag och alla kräken men ÄNDÅ!

 

Tänk vilket ypperligt tillfälle att FIXA och GREJA - göra allt klart till skolstarten på måndag.

 

Fredagskvällen gick åt till att slåss med avloppet - andra ensamstående mammor passar kanske på att gå ut eller nåt när de är utan barn men JAG - jag kryper omkring på toagolvet och dyker i toastolar. 
 

På lördagen smällde jag upp fönsterlister i barnens rum och målade dem, införskaffade cd-boxar och plockade sedan in alla löst slängda skivor i dem (konstigt hur alla skivfodral alltid är tomma?), sorterade papper in i mappar, tvättade skolkläder, målade klädhängare och hängde upp dem i hallen, OSV.

 

På kvällen ringde en kvittrande glad svägerska - hon skulle till Borgå dagen därpå och ville ha mig med.

 

För det första:

Borgå? Var f*n ligger DET?  

För det andra: 
Som om jag inte hade ANNAT att göra dagen före skolorna börjar och jag för en gångs skull är barnledig? Hur länge sa du att det tar att köra? TRE TIMMAR DIT och TRE TIMMAR TILLBAKA? Jamen HERREGUD!  


För det tredje:

Kasvihuoneilmiö och IKEA?

 

JAHAAAAA!


DET sätter ju situationen i en helt annan dager om man säger så! 

SÅ 

Söndag morgon klockan nio startade vi - två aströtta kärringar garderade med både Battery och godis - det skulle bli en lång dag! 

Trettioåtta kilometer utanför Salo finns ett ställe som heter Nummi - det låter finskt och det ÄR det också... 

MEN

Där finns ett fenomen som heter "Kasvihuoneilmiö" - ett gammalt växthus som ser obetydligt ut utifrån men som får en att tappa andan när man väl kommer in.  

MASSOR av saker som man kan KÖPA! 

Kristallkronor, urgamla skåp, kandelabrar, äkta mattor, serviser, böcker - ja till och med enormt äckliga uppstoppade spindlar (tänkte köpa en ända tills det slog mig att de kanske spökar?). 

Underbart ställe för den som har pengar - det enda jag fick med mig ut var en bok! 

En timme senare susade vi iväg igen - nu var det dags för Borgå. Vi kom, vi såg, vi segrade -svägerskan rattade några varv genom stan och jag måste erkänna att det faktiskt ÄR en fin stad! Många städer smäller upp hus lite här och där utan att ens sätta den minsta lilla tanke på hur det kommer att se ut EFTERÅT med allt virrvarr av design och arkitektur men så har de inte gjort där - det mesta smälter ihop på något sätt - de har till och med fått alla fula hyreshus att se attraktiva ut! Bra jobbat! 

FAST 

Höjdpunkten på resan var ju NATURLIGTVIS... 

IKEA! 

Vilken lycka! 

OCH 

Vilken lycka att svägerskan har stor och lång Volvo som det ryms grejer i... 

FÖR 

Hem släpades det saker vill jag lova! (Jo mamma, jag VET att jag inte BORDE men jag kunde bara inte låta BLI!) 

Bland annat har jag nu såna här bokhyllor i mitt vardagsrum:   

image151

Bokhyllan Grevbäck - kärlek vid första ögonkastet. Kostar, i stort sett, ingenting (allt är relativt), bastanta saker som verkligen hålls där man sätter dem, rymmer hur mycket som helst OCH är skitenkla att skruva ihop!  

Dessutom kom det hem sänglampor, kuddar, lavendeldoftande värmeljus, tidningsställ, cd-lådor, förvaringskorgar i nät - ni vet såna där som man hänger i taket och kan förvara vantar i - det ska iallafall VI ha dem till m.m.  

Hem kom vi nio på kvällen - slutkörda...lyckliga... 

OCH 


Tyvärr även PANKA!


HUR KAN DET KOMMA SIG?

Jag TROR jag fixat avloppet? 

DET trodde jag ju förstås FÖRRA gången också så den här gången borde jag vara TYST! Inget YES - I DID IT!-utrop, ingen krigsdans runt huset, inga hysteriska skratt medans jag skriker: HA -  JAG KAN SJÄLV!   

FAST 

Det GJORDE jag faktiskt....igårkväll...när det plötsligt fungerade - SEDAN ringde jag runt och berättade den glada nyheten! 

MEN 

Det här får mig att fundera på om det verkligen ska vara så här? Hur gör ANDRA om avloppet strular? Jag bor på landet liksom en hel del andra människor men ALLA verkar vara lika tafatta när det gäller avlopp som JAG?  


HUR kan det komma sig?


Den här gången kunde ju jag spola bara jag hällde i hinkar med vatten men vad gör folk om de har fullständigt stopp i avloppet? Accepterar de verkligen en väntetid på flera veckor och kniper? Undviker de att äta och dricka under tiden? Blir de kanske plötsligt HEMSKT sociala? Besöker släkt och vänner i tid och otid för att ha tillgång till en toalett? 

VA? 

INGEN här, som inte jobbar på större gårdar eller firmor, hade ens hört TALAS om att det finns något som heter rensvajer - att det verkligen FINNS en grej man kan trycka ner och köra genom avloppsrören! Här handlade allt istället, till hundra procent, om KEMIKALIER: " - Har du testat Putkenavaaja eller Niagra-Citrus?". Den senare är annars faktiskt FANTASTISKT rolig att använda - ett pulver man häller ner i avloppet varvat med varmt vatten - tillsammans bränner de bort allt organiskt material och man HÖR hur det fungerar. Nu var det ju förstås så att det INTE fungerade i toan MEN bara för att det var så ROLIGT att LYSSNA tog jag paus och roade mig med att leka med golvsilen ett tag istället.  

Vajer var det ja... 

Jag ringde mängder av firmor - har de sån där vajer som man pular ner i toan och avloppet när det är stopp? Vajer som man rensar avloppet med? Finns det såna? NÄ, något sådant hade de inte! Har de då sugproppar som man kan använda? NÄPP, inga såna heller! 

HALLÅ! 

Till slut hittade jag ett ställe där de faktiskt HADE sugproppar - KABAMM så åkte bildörren fast och det blev ilfart efter en sådan bara för att komma hem och upptäcka att eländet var ALLDELES för liten och TOTALT värdelös i toasammanhang!  

SÅ 

Det verkar verkligen som om ALLA förlitar sig till VVS-grabbarna om något krånglar och DE har, som sagt, fullt upp med en väntetid på flera veckor! 

DÄRFÖR 

Kommer jag, nästa gång rektorn för Arbetarinstitutet eller Medborgarinstitutet frågar om jag har uppslag till kvällskurser, säga att det behövs AVLOPPSFUNKTIONSKURSER för kommunernas invånare. En kurs där man får lära sig HUR toastolar egentligen fungerar och hur man justerar deras inställningar eller vad de nu har (jag har annars, från det ena till det andra, lyckats skruva ihop min igen). En kurs där man får information om VAD man själv kan göra om det blir stopp -där man får vetskap om att det faktiskt FINNS hjälpmedel man kan använda samt VAR man hittar dessa hjälpmedel. 

OCH 

Att man med fem hinkar vatten och en jävla fart på toaborsten får samma effekt som med en sugpropp bara man är tillräckligt FÖRBANNAD och är beredd på att skura både toan och sig själv efteråt! 

Dagens förord: FÖRBANNAD
Jäkligt arg! 


Önskar er en riktigt FIN helg!


NÄR BÄGAREN ÄR FULL

Ibland blir det bara för mycket! 

Det behöver inte vara massvis med bekymmer för att få bägaren att rinna över - ibland behövs det bara en pytteliten droppe av motgång och så är det färdigt... 

Man blir TRÖTT - tappar nerverna - kämpar med lusten att slänga saker runt sig och rätt ut skrika att NU JÄVLAR SKITER JAG I DET HÄR! 

MEN 


Det kan man ju inte göra!


Iallafall inte i toan och den är ju GJORD för att skita i! 

Vi trodde vi hade fixat problemet men tydligen inbillade vi oss bara för det kom tillbaka. Rörfixarfarbröderna påstår sig ha fullt upp och snabbaste de kan masa sig hit tycks vara om ett par veckor... 

FAST 

Hur man kan ha fullt upp om man kan sluta  jobba klockan 17 varje dag - det fattar inte riktigt jag?  

Senaste teorin om problemet är att det skulle vara toastolen som krånglar - att den inte orkar leverera tillräckligt med vatten varje gång man spolar... 

SÅ 

Jag tog min ypperliga bok - 100 saker du kan klara utan en karl - i ena handen, en skruvmejsel och en tång i andra och började dissikera toastolen. Det gick fint - går det inte med våld så går det med mera våld som min lärare i sjömansskolan alltid sade.  

MEN 

Vad hjälper det att jag rivit upp alla delar jag bara hittat när jag ändå inte fattar hur innehållet som blottats SKA fungera?  

SEDAN 

Har vi Lillan som blev steriliserad igår och DET är en PÄRS om något! 


Lillan har klaustrofobi - stäng in henne i huset och hon skriker - stäng in henne i ett rum och hon skriker SAMTIDIGT som hon klättrar på väggarna - stäng in henne i en transportbur och hon skriker under tiden hon river sönder den!

 

Nu är jag tvungen att köpa ny bur för den vi hade igår på väg till veterinären lär vi aldrig kunna använda på nytt.

 

EFTERÅT

 

Hämtade vi hem en halvdöd kisse tillsammans med instruktioner om skötsel - tratten måste vara på i ett par dagar - plåstret bör sitta kvar i tre dagar. Låt INTE kissen röra vare sig plåster eller stygn för då går det illa och håll henne inomhus under den här tiden.

Det blir 80 euro - här är katten - tack och hej! 

ARGGHHH!!!

 

Någon tratt hålls inte på - den river hon av direkt - går det inte på något annat sätt ålar hon sig helt enkelt bakåt under något smalt utrymme tills tratten glider av.

 

ISTÄLLET

 

Har jag pulat på henne ett ben från en strumpbyxa där jag klippt hål för hennes ben och TRO MIG - DET gillar hon inte heller fast än så länge har hon iallafall inte kommit på hur man kommer ur eländet.

 

MEN

 

Det värsta är YLANDET över att hon inte får gå ut.

 

 

Just nu sitter jag här med ett krånglande avlopp, en sönderskruvad toastol, ett stekhett hus tack vare att jag inte kan vädra och en ylande strumpbyxeklädd katt...

 

OCH

 

Det känns, så där sakta, som om bägaren börjar bli DUKTIGT full...

Dagen förord: FÖRBAND
Omslag på sår eller trupp - har en trupp gjort sig illa kan man alltså sätta förband på ett förband!


NÄR JAG BLIR STOR....Ska jag banne mig bli en sån där som rensar avloppsrör vid eventuella problem!

OCH

Eftersom jag sedan börjar jobba EFTER klockan 17 - när alla de övriga rörfixarfarbröderna tycker att deras arbetsdag är slut och därför stänger av sina telefoner - kommer jag att tjäna MASSOR MED PENGAR!

Det är ju DÅ såna som JAG ringer - beredda att betala vad som helst för att få allt att funka men DET verkar de inte ha fattat?

DUMPE rörfixarfarbröder - att de inte tänker längre än näsan räcker!

Dagens förord: FÖRARGA
Göra någon arg - reta upp någon - få någons nerver att vibrera av irritation. Det är jag DUKTIG på MEN just nu är jag bara duktigt förargad på rörgubbar som inte svarar i telefon!

BILDER PÅ TRAPPA & DÖRRAR

Vart har den här sommaren tagit vägen - på måndag börjar barnens skola IGEN och vi som knappt haft ledigt överhuvudtaget!


Iallafall KÄNNS det så!


Jag är en sådan som alltid gör ALLT i sista minuten så därför är den här veckan präglad av KAOS!


Idag ska barnen klippas - städas upp inför skolstarten (vi borde vara hos frissan om mindre än en timme - ena ungen står i duschen, andra sover) - efter det blir det STRANDEN för i den här värmen MÅSTE man svalka sig! Imorgon blir det shoppingrunda för att dryga ut skolgarderoben med allt som fattas PLUS att jag vill ha en klädbetjänt eller vad de nu heter till hallen. Inte någon modern utan en sån där som vi hade hemma på 70-talet - det borde finnas på loppis! På torsdag är det dags för Lillan att bli STERILISERAD - jag är TRÖTT på kattungar - jag vill inte ha fler - tjacktjack så försvinner DEN risken!

SEN DÅ?

Ja, sedan är det ju fredag och så kommer helgen - då är det en massa annat man borde få gjort!Jag kommer inte att blogga så mycket den här veckan...

MEN

Ni vet min trappa - den som jag stred med här i juli - den som jag LOVADE sätta ut bilder på?

De kommer här!

Ännu en gång tagna med mobilen så de är inget vidare MEN kameran är alltid antingen full ELLER så är batterierna tomma ELLER så får jag inte använda den just då...

Här har vi trappan FÖRE och trappan EFTER sedd uppifrån...

image147 image148
image149 image150

Och ovanför ser ni hur dörrarna blev efter att jag bankat fast lite lister på dem och målat dem - tänk att små lister kan göra så STOR skillnad?

UPS - nu börjar det bli bråttom...

Önskar er jättefina dagar fyllda av sol och härlig värme! :)

Ps.Idag STRUNTAR jag i förord! ;)

UTMANAD AV ANNIKA & HELEN

Jag har blivit utmanad av Annika och Helen. Annikas utmaning går ut på att jag ska berätta om den senaste konserten jag såg medans Helen ber mig beskriva den BÄSTA dagen i mitt liv...

Annikas är det inga större problem med eftersom jag egentligen bara besökt EN ENDA konsert i hela mitt liv - nämligen GENESIS i juni. Helens blir det lite värre med eftersom det blir svårt att välja...peppar peppar... 

MEN 


Vi börjar med konserten:


Som sagt - jag är 36 år och 35 av dessa har jag varit totalt ovetande av konserter. Musik FINNS i mitt liv men jag har aldrig tidigare haft något behov av att betala en stor summa pengar för att få se tillverkarna av musiken LIVE om man säger så.  

NÄ 

Mycket bättre då att ha dem instoppade i en cd-spelare och kunna bestämma allt själv. För högt ljud - ZIPP - lägre. För LÅGT ljud - ZIPP - högre och när man tröttnar på att lyssna så är det bara att helt kallt stänga!  

DET passar mig ypperligt! 

Något STÖRRE behov av konsert fanns nog inte den här gången heller men det blev som det blev - vi gick på den och ett sammandrag kan ni läsa HÄR.  

Ja - jag erkänner - beskrivningen handlar inte SÅ mycket om Genesis- det som kvällen EGENTLIGEN handlade om FÖR MIG var BAJAMAJORNA!  

DE kommer att förbrylla mig för alltid... 

FAST 

Musiken var helt ok och Collins röst ÄR ju fantastisk! 

NU när jag beskrivit denna hejdundrande upplevelse i mitt liv hoppar jag över till nästa: 

Den bästa dagen i mitt liv! 

OCH 

Jag har faktiskt inte den blekaste ANING om vilken av alla mina dagar som är den BÄSTA? 

Jag kan inte välja någon av mina barns födelse - det är orättvist mot den andra DESSUTOM var de dagarna de föddes inte direkt fyllda av lycka - efter dotterns 22 timmars födsel var jag så borta att hela dagen blev en enda dimma och när grabben kom till världen med hjälp av kejsarsnitt hamnade jag i händerna på en NYTÄNKANDE läkare som sydde ihop mig med FUTTIGA TVÅ STYGN så DEN dagen koncentrerade jag mig mest på att hålla ihop.  

Jag har aldrig gift mig så någon löjligt euforisk berättelse om ett sagobröllop med mitt livs stora kärlek kan jag inte heller dra... 

SÅ 

Det blir inget svar... 

FÖRUTOM ATT: 

Vi BORDE låta ALLA dagar i våra liv vara våra bästa dagar - vi BORDE ta vara på varenda minut, varenda SEKUND för ingen vet vad som händer IMORGON! 


Låt VARJE DAG vara din BÄSTA!

 

JEPP

 

DET var dagens visdomsord!


NU är det upp till mig att hitta på ett nytt ämne och ge det vidare till fyra bloggare. 

Tidigare ämnen är:
Resan
Sommarminnen
När jag gjorde bort mig
Jag tror/eller tror inte att man lever flera liv
Min konsert
Den bästa dagen i mitt liv

Det nya ämnet är: LYCKA för mig är...

Skriv o berätta om vad LYCKA är för dig, använd gärna fotografier :)
Skicka sedan vidare till några andra bloggare med ett nytt ämne!
Skriv även vilka ämnen som varit med tidigare.

Denna nya utmaning ger jag till:
ALLA som vill göra den :) 

Jo, jag VET att jag borde välja ut fyra stycken MEN jag är för trött för att TÄNKA just nu...

Dagens förord: FÖRARE
Någon som ser till att något går framåt?

TYP AV KÄRLEK?

Idag är jag trög - mer än vanligt (fråga M - det var han som ringde och väckte mig)!

MEN

Det finns en hel del saker jag inte FÖRSTÅR annars också!

Till exempel - HUR funkar ett tryckkärl? Luftkudde hit och luftkudde dit?

OCH

VARFÖR säger man att man FÖRST blir förälskad och SEDAN kär?

DET är ju inte logiskt?

Jag tycker det borde vara tvärtom - att man först blir kär och SEDAN förälskad!

Intresserad -> kär -> förälskad -> älskar!

FÖR är ju något som kommer FÖRE någonting och att älska är ju den ultimata graden av kärlek så VARFÖR kommer kär MELLAN dessa två?

Varenda unge som blir betuttad i någon säger ju att de blir KÄRA - inget joms om förälskelse där inte - alltså har DE det här på klart - man blir faktiskt först KÄR och sedan antingen tröttnar man eller så kliver man upp på nästa trappsteg!Jag fattar inte logiken i det där...

MEN

Tack vare det här inlägget har jag istället kommit på hur ett tryckkärl funkar...Jag borde vara glad över DET åtminstone!

Idag tänkte jag piffa upp ett par dörrar i hallen - jag ser slutresultatet framför mig i mitt huvud men hur de VERKLIGEN kommer att se ut när allt är klart blir en annan sak...

Vad ska ni göra?

Dagens förord: FÖRARBETE
Förberedande arbete. Innan jag kan sätta igång med uppiffningen av mina dörrar behövs det lite förarbete - de borde bland annat slipas lite.

Ps. Läste ju annars fel i ordlistan när jag skulle beskriva "föranmälan" - tog beskrivningen på följande ord istället (föranstalta) - inte SÅ konstigt då att beskrivningen inte passade! :)FRÅGOR OCH SVAR

Annika bad mig hänga med på en lista - det nappar jag på! :)

Skriver du dagbok?
Inte efter att jag började med bloggen - hinner inte - dessutom behövs det inte mer - jag kan gå tillbaka i bloggen och kolla datum och händelser eftersom jag oftast minns vilket inlägg jag skrev just den dagen DET hände! :)

Vad är viktigast för dig?
Familjen!

Skulle du kunna tänka dig att simma med hajar?    
Absolut!
  
Har du färglinser?
Nej

Suger det här?
Nej :)

Kan du gå ner i spagat:
Det har jag aldrig kunnat! :(

Är du polare med grannarna?
Jag är polare med de som äger huset som brann ner - har ingen aning om hur de andra grannarna ens ser ut!

Gay?
Näpp - jag tror iallafall inte det :D

Har du varit kär i en kändis? 
Hmmm...jo, det har jag säkert? Nå JO - bland annat i Mats som spelade i Gyllene Tider! Det blev Mats eftersom de andra gillade Per - jag ville inte vara kär i någon som ALLA ANDRA var kär i!

Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
För det mesta gör jag nog det!

Är du höjdrädd?
Jo, blev det efter att min granne trillade ner från sin balkong och slog ihjäl sig!

Pratar du fortfarande med den du kysste senast?
Vem var det nu då igen? AH...jo det gör jag nog!

Har du sett din bästa vän gråta?
Ja

Har du fått någon komplimang idag?
Japp - det var en som sa att hon VERKLIGEN gillar mig för den jag är!

Är du mörkrädd?
Japp men jag håller på att lära mig leva med eländet nu...peppar peppar...

Har en dröm gått i uppfyllelse?
Jodå - många gånger!

Har du haft vattkoppor?
Jajamensan...

Har du någon gång testat karate?
Jepp - ingen större hit om man säger så...

Gillar du någon särskild lite extra mycket just nu?
Kanske - allt är relativt! :)

Äger du en iPod?
Nej   

Skulle du vilja hoppa fallskärm?
Usch nej - jag skulle få hjärtstopp innan jag ens hann kasta mig ut!

Gillar du allsång på Skansen?
Nja, det kan man ju knappast säga MEN å andra sidan ser jag ju inte ens kanalen som det visas på...

Kan du vissla?
Johanna...javisst kan jag det....vissel vissel!

Vilken radiokanal lyssnar du på?
Nova och X3M

Rakar du benen?
Jodå om jag inte strider med ladyshaven eller testar någon ny totalt värdelös vaxsort som ändå inte funkar!

Hur svarar du i telefonen?
Beror på mitt humör. För det mesta svarar jag med "Anette" men ofta så säger jag bara "hej" ELLER "Nå morjens" ELLER "NÅ?" ELLER "Börje" ELLER "Bengtsson" (jag heter inte Bengtsson).

Betalar du TV-licens?
Jadå varenda eviga räkning! UTSUGARE är de där på tv-förvaltningskontoret eller var de nu sitter och gnider sina händer!

Vad har du i fickorna just nu?
Godispapper

Vilken parfym använder du?
Hmmmm....ska gå och kolla...många av Kenzo samt Obsession och Curious med flera - det beror på humöret just då.

Kan du kasta macka?
Har iallafall KUNNAT!

När var du riktigt sjuk senast?
Januari förra året - halva foten i graven :)

Har du blivit opererad?
Japp och ÄLSKAR narkos - underbar känsla att följa med när de söver en! Kinky!

Äger du en cykel?
Ja, det gör jag men som allt annat finns den hos ungarnas pappa.

Vad har du alltid i handväskan?
HA! Vad har jag nu då? Plåster, värkmedicin, spegel, dotterns medicin, Kyypakkaus (sånt som man tar om man blir biten av en orm eller stucken av bin eller getingar), tamponger, tandborste, halstabletter, plånbok, telefoner, nycklar m.m.

Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Jag säger som Annika: Varför i hela friden då?

Hur många nycklar finns det på din nyckelknippa?
Jaha, måste kolla....tio varav en går till huset och en till bilen - resten har jag inte en aning om vart de hör?

Läser du för skojs skull?
Absolut - så fort jag bara har möjlighet!

Äger du ett busskort?
Nej - det går ju knappt några bussar här ute!

Detta inläggs förord: FÖRANSTALTA
ALLTSÅ lyssna här vad svenska akademins ordlista säger om det HÄR ordet: träffa anstalter för något! EH! Alltså betyder föranstalta att man går på dejt med en anstalt? Vi**us dumpen! Vad är egentligen VITSEN med den här boken? Man får ju ingen vettig förklaring ÖVERHUVUDTAGET!

IALLAFALL betyder föranstalta att man ordnar eller arrangerar något (tror jag)!

BAD HAIRDAY!

Jag blir GALEN på mitt hår! 

Varenda eviga morgon jag stiger upp är jag en levande reklampelare för uttrycket "Are you having a bad hairday"?.  

I hela mitt liv har jag velat ha RAKT hår - rakt FINT hår som LIGGER NER istället för att forma en osymmetrisk stunthjälm runt skallen. Jag har till och med RAKPERMANENTAT mitt hår ett par gånger - varje gång samma sak - det hålls i en vecka sedan säger det FJUTT och så är det en massa lockar IGEN! 

MEN 

När jag gnäller är det ingen som förstår? 

Hur kan jag vara MISSNÖJD med självlockigt hår - det som är såååå fint? 

De senaste åren har jag låtit kapa ALLT - rusat in till frissan, slängt mig i stolen och muttrat  KAIKKI POIS mellan tänderna  för min frissa pratar bara finska och bara DET har ju ställt till en hel del bekymmer under åren men det är en annan historia. 

SÅ 

Varenda gång jag kommit ut har håret varit KORT - max tre centimeter på längsta stället - mycket behändigt för då försvinner lockarna UTOM virveln i nacken men den behöver inte JAG se! 

FAST 

Speciellt KVINNLIGT är det ju förstås inte om jag säger så - iallafall inte på mig - jag blir en identisk tvillingbror till min lillbrorsa och även om han är jättegullig så känns det liksom lite FEL! 

I våras bestämde jag mig - den här gången ska jag SPARA mitt hår - den här gången ska det få växa och bli långt igen - jag gillade ju faktiskt att ha långt hår - inga problem med frisyrer - inga problem överhuvudtaget - en knut, flätor, hästsvans - långt hår ger en MÄNGDER av valmöjligheter...

MEN 

Jag HATAR verkligen det här mellanstadiet - när det INTE är kort ELLER långt ELLER ens halvlångt - bara ett enda RUFS som verkat gadda ihop sig för att driva mig till vansinne! 

Snart ger jag UPP - rakar bort allt och köper peruk! 

Bildbevis - Nette, 88 år, på morgonen:    


image144

Detta inläggs förord: FÖRANMÄLAN

När man gör en anmälan meddelar man något - man kan till exempel anmäla sig till en kurs och säga att man tänker delta - man kan även anmäla ett brott d.v.s. meddela att det skett ett brott. En föranmälan är en anmälan som sker på förhand.


TRÅKIGT?

Kollade min statistik på skoj och upptäckte då att... 

Jag idag haft 53 besökare från Sverige, 44 från Finland, 3 från USA och 1 från Norge. 

Först blev jag konfunderad. 

1.
Varför besöker folk min blogg överhuvudtaget? Jag skriver varken om skvaller, sex (skulle vara bristen av det då) eller mode?  

2.

Vilka är ni? Hur ser ni ut? Hur gamla är ni? Var bor ni? Är ni lyckliga? Nöjda med era liv? Är ni glada? Ledsna?


MEN 

SEDAN slog det mig - FYRTIOFYRA från FINLAND

HALLÅ! 

DET borde man ju dra NYTTA av! 

SÅ 

Har ni tråkigt? Svårt att få tiden att gå? 

Jag skulle behöva få hundgården byggd - det finns nät men inga krafter! Så fort högdjuren tar sig tid att svara på mina frågor tänkte jag bygga ett utedass - behöver antagligen hjälp med det också! Golvet i bastun borde kaklas och när man ändå håller på så kan man ju kakla golvet ända till ytterdörren EFTER att de nya mellanväggarna byggts upp och målats. 

DESSUTOM 

Hade jag tänkt sätta upp utebelysning fram till stora vägen innan vintern kommer OCH röja källaren så att all ved får plats! 

Ps. 

Har ni tänkt skaffa katt - här finns några JÄTTEFINA kattungar som söker nya hem! 

Skämt åsido - jag är verkligen glad att ni hittat hit! :) 

Detta inläggs förord: FÖRANLEDA
Ingen ANING om vad de menar i ordlistan - varför har de så korta och ofullständiga förklaringar? Om jag skulle förklara det här ordet med MINA ord (vilket jag iochförsig redan gjort med alla de andra) skulle jag säga att föranleda betyder att det KAN leda till att något händer men...jag kan ha fel!

WOOOOSSSHHHH

Önskar VERKLIGEN att ni kunde se vad jag KAN göra nu!

 

Trycker på knappen ovanpå toastolen och WOOOOSSSHHHH så töms den med ett sörplande ljud!

 

JAJAMENSAN!

 

LYX!

 

MEN


En sån här BEDRÖVLIG situation tänker jag INTE acceptera flera gånger - det ska fixas krissituationsplan för dylika tillfällen... 

 

Jag har just skickat iväg mail till en knippe högdjur för att kolla läget med utedassbyggande innehållande massor av ENERVERANDE frågor som t.ex. FÅR man bygga utedass mer eller ska det vara ekogrejer för hela slanten? Hur stort får det vara om man bygger något innan man måste ha byggnadslov och VAR hittar man information om såna här saker PÅ SVENSKA? 

Har en känsla av att de kommer att bli JÄTTEGLADA - alltid lika roligt att vara tvungen att svara yra kärringars mail om utedass så där direkt efter semestern! 

Hehe! 

Detta inläggs förord: FÖRANKRA
Lägga för ankar. Är man ute med båten och vill stanna på ett ställe lyder inte båten - den flyter iväg - då måste man förankra den så att den hålls på stället....typ!    

UTMANAD AV ANNELIE

JAHA!

 

Fortfarande samma problem med toan - FÖRMODLIGEN är det avloppsbrunnarna som fyllts upp med ytvatten på grund av allt regn - de borde alltså tömmas MEN tydligen har ALLA samma problem just nu - det finns ingen som har möjlighet att tömma - de har fullt upp!

 


Jag är fortfarande VÄLDIGT grinig! 

DÄRFÖR 

Skriver jag inget eget idag - då skulle hela inlägget bestå av spydd galla - jag antar istället utmaningen jag fått av Annelie! Gör den gärna du också! :) 


HAR DU NÅGONSIN?


Konfirmerat dig?
Japp, det har jag - det finns till och med fotobevis! 

Haft en vän du enbart umgås med pga omständigheterna som inte har med vänskap eller kärlek att göra?

Ja, det har jag faktiskt men i det sammanhanget skulle jag inte kalla personen för en vän utan mer en slags bekant.


Varit full i Sölvesborg?
Var är det? OM jag varit full där har jag varit SÅ full att jag inte ens vetat var jag varit! 


Varit hög i Pajala?

Aldrig varit hög överhuvudtaget - DUKTIGA jag! :)

 

Sagt något korkat i Göteborg?

Högst antagligen har jag det - vräker ju alltid ur mig korkade saker - konstigt om jag kunnat vara tyst i Göteborg av alla ställen!

Sagt till din mamma att du hatar henne?
Säkert - hade en jobbig pubertet - jobbig för mamma iallafall ;) 

Bett till Gud?
Jodå, många gånger!

Dansat i köket helt ensam?
Naturligtvis OCH i vardagsrummet OCH i sovrummet OCH i duschen! 


Velat ligga med en skallig man?

Hrmmm...ja :)

 

Lurat någon på pengar?

Näpp!!!! 

Stulit från ett barn?
Äter de inte upp sitt godis så finns risken att det förvinner MEN då köper jag nytt! 

Slagit en vän?
Nej 

Tyckt att du själv varit jobbig!
Hahaha - JAJAMENSAN! 

Spelat in ett avsnitt i Antikrundan?
NÅ NEJ - ser ju inte ens programmet mer MEN intressant är det ju - jag menar - att en liten struntsak kan vara värd hur mycket som helst!!! 

Tyckt att Martin Timell är en riktigt käck prick trots allt?
Har aldrig tänkt på saken men det är han väl? :) 

Vaknat i en främmande lägenhet bredvid en främmande person?
Nej (har tydligen gått miste om mycket i mina dagar)! 

Varit i en bingohall?
Japp men jag vågade inte skrika BINGO! 

Hävdat att man ska vara sig själv?

Alltid!


Köpt en skiva med death metal?
Hehe...NEJ! 

Ljugit om din nationalitet?
Nej, istället är jag tyst när folk antar att jag har en annan nationalitet. 

Haft färgade linser så att ena ögat är i en färg och det andra i en annan?

Nä men DET skulle vara KUL!


Gråtit i slutet av Titanic?
NATURLIGTVIS - varenda eviga gång! Pirrfia för fulla muggar (i smyg)! 

Bakat in droger i ett bakverk?
KAN man det? 

Hånglat till Oasis?
VAD är hångla? Minns inte mer! 


Önskat att du vore någon annan än du är?

Tror inte det?

 

Nypt en tjej i baken på krogen?

Inte vad jag minns?

 

Varit på en hårdrocksbar?

Nä...

Köpt en skiva med Scooter?
Näpp men däremot har jag laddat ner allt som haft med Scooter att göra...eller....sånt kanske man inte bör erkänna? 

Fått höra att du liknar en kändis?
Jodå ? Halvan - gissa hur stolt jag är över DET! 

Fått höra att du liknar någon ful?

Säkert men valt att glömma det!

 

Sovit i en Hästen-säng?

Nej, i såna blir det väl inget sovet? Är det inte i dem man lagar barn hela tiden? Farlig säng! 

Städat och tyckt att det var kul?
För det mesta! 

Ätit en ostbåge och tänkt att de luktar fotsvett?
UÄK - nu tänker jag inte äta såna mer!  

Förolämpat någon så grovt att de börjat gråta?
Det hoppas jag verkligen inte - OM jag gjort det och glömt bort det ber fruktansvärt mycket om ursäkt! :( 

Blivit beskylld att ljuga när du sagt sanningen?
Det har hänt eftersom jag alltid säger sanningen även när folk tror att jag skämtar! 

Lagat potatismos på en dejt?
Nej - däremot försökte jag mig på lasagne när jag träffade ungarnas pappa - det blev katastrof - konstigt att han ville ha mig ÄNDÅ! :) 

Bakat egna semlor?
Javisst och de blir JÄTTEGODA! 

Luktat svett och tyckt att det var charmigt?

Nej men...en nysvettig karl är väldigt charmigt? ;)


Blivit så äcklad av en annan person att du kräkts?
Näpp (peppar peppar) 


Rakat av dig allt håret på huvudet?

Nej men jag har tänkt det många gånger! 

Rakat bort ögonbrynen?
Haft god lust många gånger - jäkla plockande hela tiden! 


Ätit middag med en lärare?

Ja


Hjälpt en gammal dam över gatan?
Javisst! 


Muckat gräl med en skinnskalle?

Förmodligen inte - otrevlig tanke!

 

Skrivit ett quiz?

Jepp

 

Konverterat till islam?

Nej MEN däremot har jag bestämt mig för att läsa Koranen och bilda mig en egen uppfattning!

  

Detta inläggs förord: FÖRANING

En intuitiv känsla om vad som kommer att ske. Jag har en föraning om att det här med avloppsbrunnarna kommer att driva mig till vansinne - att problemet kommer att ta SKITLÄNGE att lösa!

Önskar er en underbar dag - här har solen bestämt sig för att komma fram?

OTROLIGT!

RSS 2.0