JAG ÄR SUR!

Det ÖSREGNAR där ute. DVD-spelaren har fått SPUNK och funkar inte mer. TV´n lämnade jag in på reparation för EVIGHETER sedan- DÅ påstod de att den skulle vara klar inom en vecka men när jag ringde NU  - FYRA veckor EFTER den vecka den skulle vara klar så fick jag svaret att den INTE var fixad - karln som har hand om DET är på semester - jag skulle ringa NÄSTA #%&#¤* vecka istället och kolla läget.

DESSUTOM funkar ju inte den där #%&#¤* toan HELLER - hade man haft grannar hade man kunnat använda deras toa men det går ju NATURLIGTVIS inte för deras hus har ju BRUNNIT NER! 

Hunden lapade i sig en wokpanna med matolja igårkväll efter att jag FÖRSTÅS misslyckades med att göra vårrullar och lämnade sk*tet på spisen när jag blev förbannad - RESULTAT : nerspydd heltäckningsmatta i hallen.  

Någon idiot skickar sms halv tre på natten så att man vaknar och inte kan somna om och väckning var man tvungen att sätta till klockan nio eftersom dottern skulle och rida tio - FEM MINUTER i tio ringer de och avbokar hela ridningen. Varför? Jo, för att det ÖSREGNAR där ute! 

Jag är SUR! 

Detta inläggs förord: FÖRALLMÄNLIGA
Göra något mer allmänt. Just nu anser jag att de borde förallmänliga rullande toaletter - att människor i kris skulle kunna ringa ett telefonnummer och få en toalett placerad ute på gården inom ett ögonblick! JÄ*LA TOA!

TISDAGSTEMA - STÖKIGT

Tisdagens tema är STÖKIGT!

 

Det första som slog mig var min källare - stökigt är en kraftig underdrift om man ska beskriva den oreda som finns DÄR - på med skor och ner för att fotografera...

 

MEN

 

Jag kan tyvärr inte sätta ut fotografier av min källare - satte jag ut DEN till allmän beskådning skulle jag vara tvungen att sluta blogga - jag skulle skämmas för mycket för att någonsin logga in igen...

 

 

Det blir istället det här:


image142

Det är ett helsike varje gång någon telefon behöver laddas - jag tar ALLTID fel sladd och svär när jag, en timme senare, upptäcker mitt misstag. Jag HAR rett ut härvan - gång på gång - MEN det tar max tre dagar innan den i samma skick igen! FJÄRRKONTROLLERNA tar bort halva nöjet med att se på tv och film - det är JÄMT fel kontroll - DESSUTOM har jag kopplat något fel så när ljudet ska höjas eller sänkas måste jag använda MINST två av fyra kontroller för att få det att funka. VERKTYGSLÅDAN städar jag en gång i månaden men det hjälper inte - även här tar det max tre dagar innan allt är ett enda kaos igen. 

Detta inläggs förord: FÖR ALL DEL
Det här är en fras som används för att förringa (även detta förord kommer att förklaras senare) en insats samt för att få användaren av frasen att verka ödmjuk (som i SIN tur är en DYGD). Om du, till exempel, just har räddat livet på en människa och denne tackar dig säger du "för all del" ÄVEN om du EGENTLIGEN tycker att personen ifråga MINST borde slänga sig ner på sina bara knän, kyssa dina fötter och ge dig en miljon!

BUSVÄDER PÅ G

Tror ni jag får något gjort?

NÄNÄ - jag går bloggrunda och skummar nyheter...

Detta blir tydligen kvällens väder:

Meteorologiska institutet varnar för häftiga regn och hårda vindar i södra och västra Finland från i kväll. Ett djupt lågtryck rör sig från sydkusten mot nordväst natten mellan måndagen och tisdagen. Lokalt kan det regna över 30 mm på ett dygn och den hårda vinden kan orsaka skador i landets södra och västra del. Mest kommer det att regna söder om linjen Åbo- Björneborg- Tammerfors- Jyväskylä- Villmanstrand, uppger Meteorologiska institutet.

OJDÅ!

Dags att hämta in tvätten och plocka undan allt som är löst. Ska bli intressant att se om grannens plåttak blåser bort den HÄR gången - konstigt hur en bigbautabit kan klamra sig fast så där....vänta - jag ska gå ut och fota så får ni se!

Se här:

image141


Fattar ni vad jag menar?

Den BORDE ju dimpa ner, eller hur?Var det dags för inläggets förord igen då - vilken IDIOTISK ide´DET var!

Detta inläggs ord: FÖRAKT
Ringakta. Man kan känna förakt för någon man inte respekterar. Om jag såg ett fyllo ligga på vägen med byxorna nere vid knävecken är jag rädd att jag förmodligen skulle förakta denna person!

DÄRFÖR

Borde jag EGENTLIGEN förakta mig själv - jag är tydligen inte tillräckligt fördomsfri och ödmjuk! Fördomsfrihet börjar även DET på "för" och kommer därför att tas upp lite senare MEN iallafall är det OCH ödmjukhet är en DYGD och bör därför näras!

MEN

Vad f*n?

Nu REGNAR det ju där ute - det skulle ju komma ikväll? Dags att hämta in tvätten - ha det bra! :)

UTMANING - JAG ÄR...

Den HÄR dagen har då börjat USELT!

För det första är jag TRÖTT. För det andra är det stopp eller nåt i toan - när jag lyfte på locket fanns inget vatten kvar i stolen så jag testade spola och då höll det på att svämma över men sedan rann allt vatten bort IGEN? Hur fixar man SÅNT? Å sen - för det TREDJE så har Lillan protesterat mot kattmaten - bredvid matskålen ute i vindfånget låg inte mindre än två döda möss och en uppäten fågel.

SUCK!

Jag har blivit utmanad av Annika - en MYCKET utlämnande utmaning där de MINDRE rara sakerna kommer fram MEN...jag antar den ändå - gör den gärna du också! :)

JAG ÄR:
Blyg: Det ÄR jag faktiskt även om man kanske har svårt att tro det alla gånger!
Smart: Efter att jag plöjt igenom ordlistan är jag nog det :)
Långsam: Det tror jag inte? Lite småtrög kanske?
Stressad: Ibland - ibland inte
Tålmodig: Nå nej - jag vill att saker och ting ska ske meddetsamma OM det inte är så att jag bestämt mig på förhand att jag ska vänta - DÅ är jag tålmodig!
Djup: Jadå, även här kanske man inte kan tro det men det ÄR jag...ibland...
Öppen: Om det mesta...
Ärlig: Jepp men aldrig på så sätt att jag sårar någon med vilja!
Positiv: Visst - mitt motto är ju att det kunde vara värre!
Rolig: Jag har förstått att jag kan vara det ibland...
Ansvarsfull: Det beror på vad det gäller...

JAG HAR
Svikit en kompis: Det har jag säkert :(
Förlorat en bästa vän: Nej, det tror jag inte?.
Sagt att jag älskar en kompis: Jadå
Sovit med en killkompis: Jo
Sovit med en tjejkompis: Jepp
Pussat en av samma kön: Jajamensan
Slagit en kompis: Inte vad jag minns?
En kompis som vet allt: Det skulle väl vara Tina då och mamma!
Berättat hemligheter: Jo det har hänt MEN vissa hemligheter håller jag definitivt tyst om!

JAG HAR
Blivit sårad: JA det HAR jag och jag är LÅNGSINT!
Haft stadigt förhållande: Jepp, längsta är väl runt en 12 år?
Krossat någons hjärta: Jo
Gett någon ditt hjärta: Ja
"Playat" någon: Eh....nja...jo...dum lista det här!
Sagt att jag älskar någon och menat det: Finns det någon som INTE gjort det?
Sagt att jag älskar någon, och ljugit: Jaja, jag HAR väl det...
Varit otrogen: Jäkla lista - ja det har jag MEN det skulle jag inte göra om NU!


FAVORIT:
Låt just nu: Fuck it! Härlig text - riktigt mysigt gullig! :D
Pryl: Har ingen riktig favorit där?
Film: The lake house!
Bok: Just nu är det naturligtvis Svenska akademins ordlista!
Lärare i skolan: Just nu? Eh...ingen av dem? Från förr är det ju naturligtvis...ja men...skit...nu har jag ju GLÖMT vad han hette...han som hade engelskaundervisningen i Engelbrektsskolan i Halmstad -85 till - 87...hur har jag kunnat glömma vad han heter? Henrik? Jättegullig var han iallafall! :)
Plats: HEMMA!
Frukt: Äppel... tror jag.
Dricka: Kaffe och Coca Cola
Ha på mej: Jeans och tröja PLUS raggsockor om det är kallt!


JAG HAR
Opererat mig
: Jepp
Cyklat omkull: JA! JÄKLAR vad ONT det gjorde!
Sjungit i duschen: Jajamensan!
Hoppat bungyjump: Aldrig!
Fobi för något: Sprindlar och höjder.
Sett någon dö: Ja, det har jag...
Varit på begravning: Jo
Sagt att jag hatar någon: Jajamensan - titt som tätt! :D


LIVET:

Svart eller vitt: Vitt....eller grått....eller rött eller....
Skriva eller tala: BÅDA - jopelfia både med mun och fingrar!
Öl eller cider: Ingetdera men måste jag ta någon så blir det cider!
Nagelbitare: Näpp!
Mobil eller ipod: Mobil - har för tillfället tre stycken!
Snygg eller charmig: Jaha, det skulle väl vara charmig då?
Lösgodis eller choklad: Båda?
Frukt eller grönsaker: Jamen vad ÄR det här? Eh...frukt?
Film eller serie: Serie absolut...för...det är väl det som menas? Att ens liv antingen är en serie eller en film? ÄH - svår lista det här!
Festa eller softa: Softa!
Sommar eller vinter: Höst!
Fredag eller lördag: Fredag
Ljus eller lampa: Ljus
Kärlek eller vänskap: Är MYCKET skeptisk till kärlek så det får väl bli vänskap då FAST kärlek till familjen finns ju - hmmm...jag väljer båda!

Dagens ord: FÖRA
Röra sig eller uppträda. Man kan till exempel föra sig behagfullt eller klumpigt, man kan även föra någon till sjukhuset så att läkarna sedan kan föra journaler om dem man fört dit osv.

NU är det dags att ta striden med toastolen - hoppas ni har det JÄTTEFINT!


FÖRBASKAT SMART IDE´

ALLTSÅ! 

Jag GILLAR ord men fungerar som de flesta människor - jag har en viss vokabulär som jag använder mig av och håller mig till den. 

Varför får det förresten överhuvudtaget existera irriterande ord som vokabulär? Jag använder ordet men det är ett rent helsike att veta om det ska vara EN vokabulär eller ETT vokabulär - enligt skrivkonstens alla regler skall det vara EN vokabulär medans logiken säger att ETT vokabulär låter bättre? 

STRUNT SAMMA - jag tar det från början! 

ALLTSÅ! 

Jag GILLAR ord men fungerar som de flesta människor - jag har ett visst ordförråd (HA!) som jag använder mig av och håller mig till det. 

VISST 

Emellanåt stöter man förstås på ett eller annat ord som man uppskattar tillräckligt mycket för att bry sin lilla hjärna med och kanske börja använda det ELLER så hittar man helt enkelt på ett NYTT ord - bara på skoj -använder DET och ser om det sprider sig - om fler börjar använda det i SINA ordförråd. 

FAST 

Oftast håller jag mig till de ord jag är van med - vänder och vrider på dem, ändrar ordföljd och byter ut ett ord till ett annat - får på så sätt fram det jag vill säga...

MEN 

Lite nu och då får jag för mig att ta till det där knepet som toaböckerna ofta tipsar om: 

- Vill du verka smartare än du egentligen är? Lär dig då ett nytt ord ur ordboken varje dag!. 

DET har jag testat många gånger - JÄTTEROLIGT första dagen - andra dagen är det inte lika kul längre. Stor vits med DET då eftersom första ordet i Svenska akademins ordlista är bokstaven A - den KAN jag ju redan och längre än den kommer jag aldrig! 

IALLAFALL 

Har någon annan än jag reagerat på hur många ord det egentligen är som börjar på "för"? 


Kolla i svenska akademins ordlista - finns hur många som helst!

 

Halva svenska språket verkar börja på "för"!

 

DÄRFÖR

 

Har jag nu bestämt mig för (kolla - där kom det igen!)...

ATT 

Jag, från och med nu, avslutar ALLA mina inlägg med ett FÖR-ord ända tills de tar slut i listan! På så vis lär vi oss dem tillsammans - fiffigt så det bara glänser om det eller hur?!?  

Nu sitter ni säkert där och funderar på om man verkligen kan AVSLUTA med förord? 

Till alla er tvivlande där ute - här kommer dagens tips: Man kan allt man vill! 

SÅ 

Är ni med? 

Nu börjar vi steget mot utökad vokabulär! 

JÄKLAR vad SMARTA vi kommer att bli!

Dagens ord: FÖR
Framändan på en båt - motsatsen till akter (det vill säga båtens bakdel eller rumpa). 

Önskar er en riktigt fin måndag - kram på er! :)


BÄTTRE FÖRR!

Idag är det SLAPPEBODADAG - gör inget vettigt överhuvudtaget - halva dagen har gått åt att se på film - andra till att läsa böcker.

 

Trots att man borde kocka och stå i när det är söndag struntade jag i det - ungarna fick varsin låda att värma i mikron (här har vi årets starkaste kandidat till supermammatävlingen) medans jag wokade upp en påse Findus "Beef Chinese" åt mig själv!

 

URÄCKLIGT - finns det faktiskt folk som GILLAR den?


Det fick bli smörgås med prickig korv istället!


 

Har jag dessutom roat mig med att kolla i postorderkataloger -ni vet - de här som dimper ner i början av sommaren fyllda av vinterkläder - DÅ är man ju verkligen på hugget efter dunjacka - JOJO!

 

Egentligen hade jag noll intresse idag också men dottern tillbringade tre dagar att ringa in allt hon ville ha så nu var jag ju tvungen att se HUR ruinerad jag skulle bli om jag, mot förmodan, faktiskt köpte allt hon ville ha. 

Resultat: GLÖM DET - hon hade i stort sett ringat in ALLT! 

MEN 

JÖSSES vad fula kläder det tydligen ska vara i år - sida efter sida med horribla kreationer som jag inte skulle ta på mig även om de gav mig betalt? 

Vad är det som händer? 

Ska man verkligen se ut så där i höst?

FÖRR var det ju iallafall STIL på det hela! 

Randiga haremsbyxor i svart och lila med grenen nere vid knäna, knallrosa huvtröja, svarta snörkängor ELLER så drog man på sig svart och vitblommiga tights som lämnade NOLL millimeter åt fantasin - de smetade åt så ALLT syntes - förmodligen såg man hur läpparna rördes men FÖRHOPPNINGSVIS hördes ingenting! Håret var antingen kolsvart, knallrosa eller lila om man inte var i någon mittimellanperiod för då var ju håret lysande gult av misslyckad blekning hemma på toan - oberoende färg skulle det iallafall tuperas upp till ett enda stort BURR!. Naglarna var målade svarta eller i någon lysande neonfärg - smycken hade man så att öronsnibbarna hängde ner till brösten av tyngden - på den tiden hölls ju brösten faktiskt UPPE och hade ännu inte drabbats av tyngdlagen. Diskret make up existerade inte heller - det skulle vara lager på lager i alla möjliga färger och former - efter en kväll på discot var allt ihopsmetat till en salig röra. 

JA 

DET VAR BÄTTRE FÖRR!  

NÄ, nu ska jag se om jag orkar sätta på en ny film...å äta bullar...å godis...och skölja ner allt med läsk!

Önskar er en jättefin fortsättning på kvällen!


BILDER FRÅN DOPET

Eftersom vi nu är HEMMA igen kom jag åt bilderna i kameran. Tyvärr vågar jag inte publicera alla foton jag tog på familjen - jag hade nämligen alla att göra sin fulaste grimas och tog sedan foto på var och en med mening att presentera min familj för er.

De visste om det - jag SA att bilderna skulle på bloggen men sedan slog det mig - VILKA är eventuella efterverkningar? VAD händer om jag sätter ut dem? VEM av mina familjemedlemmar hämnas och sätter, i sin tur, ut bilder på mig?

NEJ

Jag är för FEG - det blir därför bara de här!

Själva dopakten skedde ute i trädgården - det var JÄTTEFINT väder - solen sken, fåglarna kvittrade och grannens fanskap till hund skällde - jag VAR på väg att få den tyst men ingen hade bössa med så den fick nojsa ett tag till!

image131

Min kära lillabror med sin gullklump i famnen - jag BORDE verkligen ta reda på hur man ska stava hans namn! Inte brorsans - DET kan jag stava till - men brorsonens.

JÄKLAR - det var liksom MENINGEN att de här stående bilderna skulle vara BREDVID VARANN - inte UNDER! Nu blir jag SUR! Sätter jag in bilder med IE kraschar datorn - sätter jag in dem med Firefox blir det fel storlek - vad ska en enkel människa göra? NÄMEN - NU funkar det - vad bra - då fortsätter jag!

image138 image139


Behöver jag ens säga att jag knappt lämnade ifrån mig gullungen på hela kvällen?

SÅ SÖT!

image132

FAST

Sen blev det ju vårrullar, kaffe och kakor och DÅ dumpade jag honom snabbt till hans mamma - kakmonstret Nette skulle ÄTA och hade inte tid med småpluttar just då - det fanns en hel del att välja mellan!

image137

Det var det! :)

DIAGNOS?

Jag hade tänkt undvika att skriva om KRÄMPOR i min blogg men nu gör jag ett undantag av den enkla anledning...

 

ATT

 

Kanske NÅGON ANNAN har haft det jag har?

 

Kanske någon VET vad det är?


I januari, när jag stod i duschen, blev allt TOMT! Plötsligt tömdes hela huvudet på information - alltså mer ÄN VANLIGT!  ALLT försvann - det var bara ett tomrum! DET tog bara någon eller några sekunder - därefter kom en del saker tillbaka men jag hade fortfarande inte den blekaste aning om vem jag var eller vad jag gjorde där? 

Ytterligare några sekunder senare (tror jag) visste jag vem jag var och att jag stod i duschen men vad hade hänt?

Var fanns barnen? Var de hemma eller var de i skolan? Vad var det för dag? Vad var klockan? Hade jag hämtat hem dem eller borde jag hämta dem?  

Jag slet till mig en handduk - minns att jag tänkte: "Är det här en stroke eller nåt och jag faller ihop ska ingen hitta mig naken på golvet - det är då ett som är säkert". Jag vet att jag sagt att jag inte är fåfäng men tydligen ÄR jag det - iallafall omedvetet. 

Gick till datorn - skrev in "lindrig hjärnblödning symptom" på Google som jag alltid har öppet - sökningen gjordes - det kom en massa svar - jag kunde inte läsa resultaten. Jag SÅG ju att det stod en massa - jag kunde klicka fram de sidor som gavs men jag kunde inte förstå vad det stod - jag kunde inte koppla ihop bokstäverna till ord. Jag kunde alltså SKRIVA ord med inte LÄSA? 

Satte mig i soffan - mina ben bar mig inte längre - hela världen snurrade. 

Tog telefonen - hittade ungarnas pappas nummer i listan över ringda samtal - ringde honom - bad honom hämta hem barnen från skolan. Varför? Berättade vad som hänt! Han bad mig ringa läkare GENAST och frågade när barnen slutade. Jag svarade att det visste jag inte eftersom jag inte hade en aning om vilken dag det var - när han berättade att det var måndag så kunde jag säga att de då slutade halv tre. 

Istället för att ringa läkare ringde jag mamma - den här gången fattade jag inte att ta numret från listan utan slog istället in hennes nummer. Hon bad också mig ringa läkare. 

Ringde HVC - de bad mig komma in direkt. 

Ringde grannen och frågade om hon kunde köra mig - hon skulle komma meddetsamma.  

Kläder? Rev ut allt i garderoben - vad satte man på sig? Vad skulle vara uppe? Vad skulle vara nere? Jag hade ingen aning? Snygg bh måste man ha när man går till doktorn - DET kom jag ihåg och efter DEN snilleblixten fattade jag sakta resten! 

Läkarna gjorde tester - jag var fortfarande ganska förvirrad men det mesta kom tillbaka efter hand. Efter ett par timmar fick jag åka hem men blev tillsagd att inte lämnas ensam och att jag måste på EEG-undersökning och labbtester i Åbo. 

Väl hemma började jag få huvudvärk men endast på höger sida - allt hade nu kommit tillbaka utom dagar och tid.

På onsdagen körde jag dottern till ridningen men kom inte ihåg hemresan. Jag mindes att jag körde förbi ett ställe - sedan var allt tomt ända tills jag var hemma på gården igen. 

EEG och magnetröntgen visade inget - dagarna började jag få på klart efter några veckor - tidsbegreppet tog det ett par veckor med - under tiden det inte funkade delade jag in dagarna i "förmiddag", "eftermiddag" och "whogivesashit".  Huvudvärken försvann efter en tid men kommer ibland tillbaka - alltid på samma ställe - höger tinningsområde samt ovanför och bakom örat. Yrseln gick även den om efter en tid men kommer också den med jämna mellanrum tillbaka. Till exempel JUST NU är både huvudvärk och yrsel tillbaka.

I februari skulle jag köra upp till mamma - fick svänga efter 150 km - det var som om hjärnan inte längre registrerade det ögonen såg. När jag besökte läkare i april frågade hon mig om ingen berättat för mig att jag inte borde ha kört bil fram tills dess? Det hade ingen gjort! 

På väg till skolan en dag hände något igen - plötsligt blev allt en enda salig röra men innan jag kom åt att köra till sidan hade det gått om - min granne, som går samma utbildning som jag, fick köra hem! 

Ibland händer det att vissa saker inte funkar riktigt som de ska men det går så snabbt om - försöker intala mig att jag bara inbillar mig...

FAST 

I torsdags när jag körde till min bror visste jag plötsligt inte på vilken sida jag skulle köra - jag hade inte den blekaste ANING om ifall jag skulle vara på höger sida som jag var eller skulle jag kanske vara på vänster sida? Jag var ensam på vägen och den här gången inbillade jag mig INTE! 

Läkaren som jag pratade med senast påstod att detta FÖRMODLIGEN beror på mitt hjärta - att det är rytmstörningarna som gör att det blir så här...

MEN 

Jag vill inte HA det så här!  

Jag HATAR att vara SEKUNDA - att inte veta OM det händer igen -  NÄR det händer igen! 


Jag vill ha en riktig diagnos -  jag tar GÄRNA emot en stämpel i pannan där det står HYPOKONDRIKER bara någon kan berätta VAD det är och VARFÖR det händer!

Önskar er en riktigt trevlig helg - nu sätter jag mig i soffan och ser på film! :)


Å VEM...

Har tydligen varit för länge borta från sin blogg?

Jo, Nette!

Idag blir det inlägg!

Den här listan snodde jag av Annika - gör den gärna du också! :)

Vilken svordom använder du mest? 
Vittu
Äger du en iPod?
Nej, vet knappt hur en sådan ser ut...
Vilken tid är din väckarklocka inställd på?  
Nu är det sommarlov så då ska jag inte väckas i onödan - MÅSTE jag upp sätts den på 10! :)
Använder du flip-flop's även när det är kallt ute?

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Den som känner mig vet svaret på DEN frågan - jag TAR bilder - jag vill inte vara med på en enda!
Vilken var den senaste filmen du såg?
Die hard 4 
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? 
Hmmm...jag vet faktiskt inte? Systemkamera åt dottern och ny dator åt grabben?
Har någon någonsin kallat dig lat?
Joup....
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Det skulle vara den i bilen då - där är en mix - jag gillar den första låten - den som heter FUCK IT. Lyssnade på den gång på gång igår när vi körde ner ända tills ungarna bad mig byta låt!
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk?
Oboy eller? Helt klart Oboy om det är så det menas!
Använder du huvtröjor?
Jajamensan! Svarta!
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
Nej, jag tror inte - jag VET! :D
Tittade du på tecknat när du var liten?
Jo, det gjorde jag nog men vad? Linus på linjen var väl en....Anslagstavlan fick mig att gråta hysteriskt...tålde inte när han nös och alla lappar flög iväg - hemsk upplevelse varje gång!
Äger du några band T-shirts?
Nej, det gör jag nog inte.
När flög du senast? 
EH! 2004?
Har du gråtit offentligt?
Minns inte men det KAN ha hänt?
Vilka gör du, önskningar eller planer?
Båda! Först önskar jag något och sen ser jag till att det blir av...om jag orkar!
Försöker du alltid lära dig nya saker?
Det beror på vad det gäller - vissa saker försöker jag lära mig - andra struntar jag i!
Vill du ha några tatueringar eller piercingar?
Tatuering kanske - min dront eller återvinningssymboler. Kravmärkt på skinkan, miljömärkt på bysten.
Vad har du med dig in på bion?
Läsk och godis - så mycket godis att jag börjar må illa när halva filmen är kvar!
Gillar du att flyga flygplan? 
Jo, det gör jag - mest när det lyfter!
När sov du senast på golvet?
För en vecka sedan när jag målade min sovalkov.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
Det är olika - ibland fungerar jag trots att jag inte sovit alls - ibland behöver jag 12 timmar!
Äter du frukost dagligen?
Kaffe och cigaretter har tidigare varit min melodi men nu har jag upptäckt GRÖT!
Brukade du hamna i trubbel för att prata på lektionerna? 
NÄ - jag var exempelelev! Visst! :)
Vilken är din favoritfrukt?
Äppel?
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
DEN var BRA - sådant intresserar inte mig ett dugg!
Hur gammal blir du nästa födelsedag?
37
Tror du på liv på andra planeter?
Absolut! Hur skulle vi kunna vara ensamma? Ingen risk för det inte!
Vad var det sista du åt?
Smörgåsar igårkväll - har inte hunnit med frukost ännu idag :)
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt?
Nå, det KUNDE ju vara värre! ELLER Nå, det kunde VÄL vara värre!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
För skojs skull - aldrig!
Sover du på sida, mage eller rygg? 
Alla!
Tycker du om att krama folk?
Hehe, det där är en svår fråga - jag har nog inte lätt för att krama folk - det börjar gå bättre men tidigare gick det inte alls. Mina barn och resten av familjen men sedan var det stopp!
Skulle du säga att du är trendig? 
NEJ! :)
Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det?
Ibland!
Vilka böcker har fått dig att gråta?

Sitter och ser i bokhyllan men kommer inte på någon just nu...
Vad är du allergisk mot?
Karlar! ;)
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött?
Absolut inte!


ROCKIN' GIRL BLOGGER

Jag har blivit TAGEN! 

Tagen i bloggen alltså - inbilla er inget - jag är fortfarande jungfrun på glasberget! :) 

Den här tagenheten (hehe, jag vet nog att det inte heter så) går ut på att man i sin blogg berättar om fyra KVINNLIGA bloggare vars bloggar inspirerar - dessa bloggare väljer sedan, i sin tur, fyra bloggar som inspirerar DEM och så fortsätter det.  

Bra ide´! 

Jag tackar härmed Pialotta, Annelie, Helen, Think Twice för att de valde att ta fram MIG och på samma gång vill jag ge dem STORA kramar för de fina ord de beskrivit mig med! Jag blev JÄTTEGLAD att höra att de gillar det JAG skriver lika mycket som jag gillar det DE skriver - tänk att man kan bli så beroende av sina vänner på nätet! :) 

Nu är det ju så att jag har FLER kvinnliga bloggare än BARA FYRA som jag vill ta fram men jag gör som så att jag tar de fyra första i webbläsarens lista som ännu inte verkar ha blivit tagna. 

Nu börjar jag! 

Camilla - Camilliondollar baby - en av de första jag hittade på nätet när jag började upptäcka bloggandet! DÅ hette hon Blogglösa Camilla och bara DET fick mig fast - ett namn som skvallrade om underbar humor och det visade sig stämma! Hos henne hittar man ALLT mellan himmel och jord! 

Carina - Carinas blandning! Ännu en av de första jag hittade på nätet och flitigt använd i min favoritlista. Jag är fruktansvärt (på ett positivt sätt alltså) imponerad över mångfaldet i hennes blogg - där finns MASSOR av information i en härlig blandning -har ni inte redan besökt henne MÅSTE ni göra det - ni kommer inte att ångra er! :) 

Mötley Crue Annika - HÄRLIG TJEJ! Jag är FULLSTÄNDIGT beroende av hennes blogg TROTS att vi egentligen inte har SÅ mycket gemensamt - iallafall inte musiksmak! :) Hos henne hittar man alltid intressanta saker och jättefina fotografier! 


Carola - Carolangel - ja, vad ska jag säga - jag kan knappt beskriva det jag vill säga! Nu är det ju så att man egentligen inte kan bedöma en människa efter hennes blogg men jag gör det ÄNDÅ - mitt intryck av henne är att hon är en otroligt VARM och SNÄLL människa - jag kan vara supergrinig ända tills jag besöker hennes blogg och plötsligt bara försvinner det - jag känner RO hemma hos henne!

    

HEMMA IGEN

HAHA - jag är HEMMA!!!!

Det är bara att inse fakta - jag håller tydligen på att förvandlas till en torr, inbiten GAMMALPIGA - en  som helst sitter ensam hemma tillsammans med det som är hemvant och kärt. För mycket folk och att bo hos andra passar mig inte mer...

Resan hem gick ganska bra - betydligt bättre än väntat om jag säger så - förklaringen till varför jag trodde det skulle gå åt helvete kommer lite senare i ett annat inlägg.  

Väl hemma skulle alla väskor och kassar in - huset var i STORT behov av att städas så när allt var inkånkat var det bara att plocka bort alla grejer som var där de INTE skulle vara, dammsuga, torka golv och torka damm.  

SEDAN slappnade jag av! 

Orsaken till den avbrutna semestern var följande: 

Dagen efter jag kört upp hamnade blev min husvakt akut sjuk och inlagd på sjukhus - hon var väldigt, VÄLDIGT sjuk - för tillfället är hon någorlunda ok men ännu inte bra. Hennes föräldrar sade att de kan komma hit varje dag och se efter djuren men jag tyckte synd om hunden så jag ringde till en annan familj och frågade om DE istället kunde ta hunden till sig och jo - det gick bra. Glad över lösningen ringde jag då till barnens pappa och frågade om han varje dag kunde stanna vid oss varje gång han körde till och från jobbet och se efter katterna - och jo - det gick också bra.  

SÅ 

Jag ringde till min husvakts föräldrar och berättade att de inte behövde bekymra sig för det - problemet var löst. 

Ett dygn senare ringer barnens pappa och rapporterar att han nu varit hem till oss och sett efter djuren - av misstag hade toadörren varit stängd så katterna hade inte kommit åt sandlådan - de hade istället gjort sina behov lite här och där...

MEN 

Det hade han nu städat upp så det var inga problem! 

FAST 

Hunden var ju hemma - skulle inte den vara borta?

 

Jag ringde familjen som skulle hämta henne - hade de ångrat sig och bara varit hem till mig och släppt ut henne nu och då?

 

 

Kom det fram att de hade GLÖMT BORT hunden - helt och hållet - DERAS hundar var sjuka - fullständig diarre - eftersom de inte kunnat sova på grund av att hundarna hela tiden måste ut hade de varit så trötta och tankspridda att de totalt glömt bort att de skulle hämta henne.

SÅ 

Jag sade att de INTE skulle hämta min hund - om deras hundar drabbats av magsjukan och smittat varandra och MIN hund kom dit skulle hon också bli sjuk och DET ville jag inte...

Nu var det onsdagkväll - jag hjälpte just då min svägerska att möblera om och städa inför dopet. På torsdagkväll skulle dopet hållas och jag borde baka tårtor på dagen - kunde ungarnas pappa åka och se efter djuren tills jag kom hem - jag kunde kanske starta direkt efter dopet eller senast på fredagen? 

JODÅ! 

DÄR har ni orsaken till att semestern blev avbruten! 

Nåja, nu är vi iallafall hemma så slut gnällt om det! Visst stör det att jag inte hann träffa någon där uppe - jag skulle ju bland annat träffa KEKA för första gången på länge och se deras nya hem, jag skulle träffa KIIKA och se DERAS nya hem, åka hem till min mormor istället för att bara träffa henne på dopet och mycket, mycket mer... 

MEN 

Det får bli en annan gång...


HEMRESA

Idag kör vi HEM - här blir det ju ingen semester - allt har varit en enda röra både här och hemma hela tiden så NU RÄCKER DET - nu ger jag upp!

Har stekt...eller kokat... eller vad man nu gör med dem - stekt i olja tills de kokade - vårrullar som vi skulle ha som färdkost men ungarna vill äta dem NU så det blir vår frukost istället...

För er som är intresserade av vår vägbeskrivning finns den HÄR (Mistä: Pietarsaari - Mihin: Kemiö) men det är inte den JAG kör - de på Eniro kanske är fiffigare än jag men jag är VANEMÄNNISKA så jag kör Jakobstad - Vasa - Björneborg - Åbo och sedan hem. Så råddig som jag är skulle vi tvinna bort oss på nolltid om vi började testa nya vägar - då skulle jag förmodligen blogga från Haparanda eller Torneå nästa gång.Nu går jag och smaskar vårrullar - sedan stuvar jag in alla kassar (MÅNGA butiker HÄR) i bilen och så susar vi iväg!

Jag hoppas ni har det fint ! :)

JASAN!

Jaha, idag har gullklumpen blivit döpt och fick därmed namnet JASAN!

ELLER

EH...jag måste ärligt erkänna att jag faktiskt inte vet hur det stavas...

MEN

Det uttalas som engelskans JASON fast med ett A istället för O!

Har massvis med fina fotografier från dopet i kameran men dem kommer jag
inte åt förrän vi är hemma - det blir ett par tagna med telefonen istället.

GULLUNGE!


image129 image130

Kanske man borde skaffa en till? :)

BIO OCH GULLKLUMP

ALLTSÅ

 

Jag BORDE inte gnälla men...

 

Har just kommit hem från bion - Harry Potter och Fenix ordern. Tack vare all negativ kritik som hörts var jag beredd på att filmen skulle vara urdålig - att allt skulle vara en enda röra utan röd tråd och att man, när filmen var slut, skulle stampa ut muttrandes radiramsor typ "det här var sista filmen med Potter som JAG ser - det är då ETT som är säkert".

 

Kanske var det just DET som gjorde att jag gillade den? Det att jag var beredd på att bli SUPERBESVIKEN?

 

Visst - alla tre huvudpersoner börjar bli lite VÄL hemtama i sina roller, Potter har dessutom börjat flåsa när han andas vilket emellanåt gav mig duktigt i nerverna - dessutom var färger och annat inte alls i samma nivå som de tidigare filmerna...

 

MEN

 

DET var överkomligt - det gick att leva med!

 

FAST

 

NU kommer jag till det VERKLIGA gnället!

 

Vi bor i ett litet samhälle med cirka 3000 invånare - Jakobstad har...jaha...just så...nu är ju stadens server naturligtvis nere så man inte kan kolla invånarantalet - det är ju typiskt - men i alla fall bor här fler än hemma!

 

Biosalongen VI har är betydligt bättre planerad än den här.

 

Nu tycker man att en stad borde ha en vettigt planerad biosalong, eller hur? Ingen skillnad VEM jag pratat med här så ränner de tydligen på bio var och varannan film och då BORDE väl biosalongen vara ok?

 

HA!

 

Grabben var tvungen att sitta sned och framåtlutad hela filmen - hade han inte gjort det hade han inte sett ett dugg. Jag hade en skalle i mitt synfält som skymde undre och halva delen av skärmen - hade jag inte kunnat engelska hade jag inte fattat ett dugg av vad som sades - jag kunde nämligen inte se texten. Jag såg början och slutet - mitten var totalt otillgänglig. Dottern hade bättre tur men fick ändå vrida och svänga för att se hela bilden.

 

För denna upplevelse fick vi betala tre euro mer per biljett än vi gör hemma...

 

 

Jag är definitivt INTE imponerad!

 

Från det ena till det tredje:

 

Idag träffade jag min brorson för första gången och DET var då en söt liten unge - en sån där som man skulle kunna äta upp! Mätt skulle man minsann bli om man försökte för nu väger han redan över sex kilo - tydligen gör gullklumpen inget annat än äter.

 

Även om jag blev väldigt förtjust i honom var han måttligt intresserad av mig - varje gång jag löjligt joddlande (usch vad larvig man blir med bebisar) försökte få kontakt snörpte han på munnen och svängde likgiltigt bort blicken - allt annat var betydligt mer intressant än hans fula gamla faster - till och med när jag bytte böja och pulade på honom nya kläder behandlade han mig som luft...

 

FAST

 

Det gör inget - jag gillar honom ändå!

 

Nej, nu är det dags för sängen - hittade nya böcker av Koontz och Grisham på loppisen idag som jag kan roa mig med ett tag innan jag somnar.

 

Hoppas ni haft en fin dag och att morgondagen blir ÄNNU bättre!


LÅT KRÄKEN GNIDA PÅ KANTEN!

Mitt i natten - vem sover?

 

Varje gång jag hälsar på kära mamma plöjer jag genom hennes lager av AMELIA! Jag GILLAR den tidningen - på riktigt!

 

I den hittar man intressanta saker - tror inte det finns ETT ENDA exemplar där det INTE funnits något som tilltalat mig!

 

SOM

 

Den gången de publicerade bilder på hur kvinnor ser ut mellan benen - flera sidor med fotografier på den ena designen efter den andra. I hela mitt liv hade jag varit 100 på att jag var annorlunda - udda - konstig - SÅ DÄR såg väl INGEN annan ut?

 

TILLS

 

Jag köpte just DEN tidningen och insåg att jag då, TOTALT I ONÖDAN, spenderat 34 år på att bekymra mig för något som ALLA hade! Jag var som alla andra - i alla fall DÄR!

 

MEN

 

Såna privata saker ska jag verkligen inte ta upp i bloggen - vissa saker bör man vara tyst om...

 

 

Nu tar jag upp något annat istället!

 

I det nummer jag just läst (16 - 2001) handlade det om HIV-smittade kvinnor i södra Afrika.

 

Läsningen gjorde mig nedstämd!

 

Nu är det ju, i och för sig, sex år sedan den här artikeln skrevs och jag ber till högre makter om att deras situation har förbättrats men på sätt och vis är jag SKEPTISK.

 

Varför ska det vara så där?

 

Varför ska kvinnor och barn behöva lida för att deras män och fäder inte klarar sig UTAN ett halvår - varför ska de ha rätt att regelbundet besöka prostituerade och släpa hem HIV till familjen!

 

Jag förstår de prostituerade kvinnorna - det är ju deras levebröd MEN varför erbjuda torrt sex?

 

Vet ni vad det är?

 

Det är när kvinnorna torkar ut sina slemhinnorna med örter för att mannen ska få det skönare - VISST - HAN kanske får det bättre men det får ju knappast HON. Det innebär högre taxa men akta dig vilka skavsår hon måste få OCH dessutom ökar riskerna för HIV-smitta markant!

 

NÄ!

 

Jag blir så ARG!

 

VEM bryr sig om asen får det skönare eller inte - har de varit utan tillräckligt länge tar de emot vad som helst...

 

Låt kräken gnida på kanten!

 

Annars är här ganska lugnt om man inte räknar med alla shoppingrundor som MÅSTE göras när man en gång har massvis med butiker inom räckhåll, ATT dagarna är en enda röra med släkt och vänner, ATT man stressar över att man MÅSTE hinna träffa alla innan man åker hem, ATT det kört ihop sig en hel del med hushållet HEMMA vilket i sin tur innebär att man oroar sig för DET, ATT det är dop på torsdag och jag inte har något att ta på mig, ATT det borde bakas mängder av kakor och annat gott till dopet, ATT vi borde hinna till stranden och bada, ATT de kör Harry Potters senaste här på bio ATT ungarna upptäckte det ATT vi borde hinna plocka in lite biobesök mellan varven...osv...

 

FAST

 

Det är trevligt med semester! :)

 

Kram från pirrfian!


ÄR DE DUMMA?

Hade tänkt starta tio men det blev inget av med det - vaknade kvart i... 

SÅ 


När jag ändå är sen så kan jag lika gärna bli mera sen!

Har just skummat genom dagens nyheter och är ännu en gång smått deppad över hur NEGATIVT allt är! Är det inte den ena som blivit brutalt ihjälslagen så är det den andra som "BARA" blivit misshandlad. Någon sjuk människa dumpade en femåring i ett alligatorträsk i hopp om att kroppen skulle bli uppäten - tack och lov klarade flickan sig.  

Sedan har vi det här med rattfylla - det verkar ju vara på modet igen!

 

En trebarnspappa dog inför ögonen på sina barn i lördags när en full kvinna rände in sin bil i deras, i Kotka stoppades en bilist under helgen och när han gjorde blåstestet blev resultatet inte mindre än SEX PROMILLE! Hur kan man överhuvudtaget andas vid en sådan mängd?


VARFÖR sätter man sig överhuvudtaget i bilen när man druckit? 

VARFÖR kopplar det inte för de här människorna att man kör INTE bil ELLER båt ELLER något annat om man druckit? 

Är de DUMMA? 

Mindre intelligenta än andra?

Lite mer bakom - lite efter? 

Kul att planera en sex-timmars bilresa när man vet vilka idioter man har med sig på vägarna! 

NU sitter mamma (puss på dig mamma) antagligen och läser det här samtidigt som hon tänker "Men hallå - om hon skulle ta sig i kragen och sätta fart någon gång annars kommer hon ju sig aldrig iväg" så jag antar jag borde skärpa mig... 

MEN 

Först ska jag kolla om det går att blogga via mobilen från Finland - DET skulle ju vara fint! 

Än en gång - ha det bra - jag kommer att sakna er!

DAGENS TIPS

Om det här ser konstigt ut beror det på att IE kraschar så fort jag försöker logga in på blogg.se med den och Firefox (som jag har nu) vägrar att formatera text och bilder som jag vill ha dem.

 

NU är jag duktigt trött på allt som heter måla och fixa!

 

Från morgon till kväll har jag klottat med färg - inte bara väggar och tak utan även mig själv - varje natt har jag varit tvungen att stå och skrubba mig med rotborste för att få bort all abstrakt målning.

 

Höger hand är fortfarande handikappad efter min strid med terassmattan - den jag med våld skulle ha i trappan. Hade ju tänkt mig en söt heltäckningsmatta men DET fanns ju inte att få tag på om man inte rantar iväg till nån stad då och det hade jag ju inte tid med. Man tager vad man haver sa gubben och dunkade fast spikarna med kärringens huvud. Nåja, terassmattan är starkare än vanlig matta så den borde iallafall tåla kattklor.

 

Iallafall - när jag nu skulle ha trappstegen klädda med denna tröga och envisa matta så var jag ju tvungen att kapa den och eftersom jag inte hade tillgång till mattkniv (för att jag undviker vassa saker) så gjordes kapningen med SAX!

 

Dagens tips nummer ett - kapa INTE terassmatta till en hel trappa med sax. Din hand kommer nästa dag att svullna upp till dubbel storlek - dessutom får du MASSOR med sår och avskavt skinn på fingrarna.

 

SEDAN

 

Skulle dragspelsdörren till förrådsutrymmet på plats i dotterns rum. Försäljaren hade informerat mig att "det var såååå enkelt sååååå att få de där BEHÄNDIGA dörrarna på plats - ingen risk att man kunde misslyckas".

 

SKITGUBBE!

 

Jag ska banne mig skriva ett mail till dörrtillverkaren och be dem stoppa upp sina instruktioner - följer man DEM så går det åt helvete!

 

Jag gjorde EXAKT som det stod.

 

Plockade ut alla delar FÖR TROR NI DE HAR DÖRREN IHOPPLOCKAD??? JO PYTT!

 

Alla delar till dörren är lösa - man ska själv plocka ihop den - skruva och greja. Sen ska man mäta hålet som dörrf*n ska in i och sedan ta höjd MINUS ett visst mått och bredd MINUS ett visst mått.

 

DET GJORDE JAG!

 

Sedan sågar man de här delarna för att det ska bli perfekt höjd - och sen ska man - ÄH - skitjobbigt att berätta - summan av kardemumman var iallafall att när jag skulle ha dit f*nskapet SÅ PASSADE DEN INTE - alla delar var för långa!

 

Nu stod jag i valet och kvalet! Skulle jag ta ner allt och såga på nytt? Det skulle jag INTE ALLS - om de nu en gång säger att det ska göras så som JAG GJORT ska den väl för %&#*%*## passa?

 

Resultat - allt fastnade!

 

Det gick varken att ta bort åbäket ELLER få det på plats.

 

Dagens tips nummer två - om ni strider med en dragspelsdörr så sparka inte på aset - den håller inte - det säger bara KRACK och så är den SÖNDER!

 

Det är ÄNNU en sak jag borde påpeka åt tillverkaren!

 

MEN

 

Nu har jag iallafall fått följande gjort:

 

Målat trappans väggar, hallen på övre våningen, min sovalkov, dotterns rum, taket ovanför trappan, alla takbjälkar, hallen nere.

 

Jag har dessutom målat alla trappsteg och klätt dem med matta, satt in en dragspelsdörr till förrådet (jo, jag sågade den på nytt) och...

 

ÄH...

 

Det är allt!

 

Försökte fotografera alltihop med telefonen men resultatet bidde uruselt så jag måste lägga in bilder när jag kommer hem istället...

 

FÖR

 

Nu tar jag paus från ALLT och åker på semester.

 

Imorgon kör vi upp till kära Jakobstad (cirka 500 km) för att hälsa på familj och vänner - det är ett år sedan jag var dit senast (om man nu inte räknar med två futtiga dagar i februari) så det är VERKLIGEN dags att träffa dem igen!

 

 

Om jag inte hör av mig före så syns vi i början av nästa vecka!

 

Önskar er nu en UNDERBAR vecka - passa på att njuta av sommaren för snart börjar skolor och sedan tar vinterns mörker över på nytt! Tänk på det - URK!

 

Ps.

Nej, jag lämnar inte hus och djur ensamma - jag har djur-, och husvakter. Ett par kommer hit och bor här tills vi kommer hem igen! :)


 

KRAM PÅ ER ALLA!

 


FÄRG PÅ MÅLFÄRG

Igår, när jag stod och målade, pratade jag för mig själv...DET gör jag ganska ofta...på så sätt att jag diskuterar med någon i fantasin...den här gången hade jag en diskussion med personalen i målfärgsbutiken.

Varje gång man köper färg är det samma problem - vilken färg ska man ha?

Man kanske har på klart att man vill ha en BLÅ färg men så finns det ju NATURLIGTVIS ett hundratal olika nyanser av blått. Vilken av DEM är det man vill ha?

För att underlätta valet har "de" fina hjälpmedel - man sätter bara in lappen med färgerna i olika hål i väggen så ser man hur färgen ser ut i olika ljus - Hur är färgen i dagsljus? Hur ser den ut i lysrörsbelysning och HUR reflekteras ljuset ifall det är mysbelyning?

Till slut hittar man den nyansen man vill ha - personalen får blanda och glad i hågen rantar man hem och börjar måla.

Tror ni det blir den färgen man valde?

NÅNEJ!

Väl på ytan är det ju en totalt ANNORLUNDA nyans än den på lappen - lappen som man testade i alla små hål i väggen för att få den EXAKTA färgen.

VISST ska man testa på en liten plätt först - måla, vänta och se...

MEN

Om jag nu en gång köper en burk med en färg - en burk som kostar multum och butiken inte tar tillbaka en ÖPPNAD burk...

HUR SKA MAN DÅ KUNNA TESTA????

Ska man FÖRST behöva köpa en LITEN burk som man testar med och sedan köpa en stor om det, mot förmodan, blev bra?

Det har jag inte råd med!Nu är trappan, övervåningens nedre halva av hallen och min sovalkov en HELT annan färg än den jag hade tänkt mig! Vet inte ens hur man ska beskriva färgen...det är en blandning mellan GRÅTT, BLÅTT och MÖRKLILA!

Idag ska jag försöka lösa trapp-problemet...

Har inte den blekaste aning om HUR så det kommer att bli ganska spännande! :)

Önskar er en jättefin dag!

TAROTKORT

Jag kan tydligen se mig i rumpan efter min så kallade bloggpaus!

Hittade en rolig länk hos Annika.

Länken gick till en sida där man får se vilket tarot-kort man skulle
vara om man faktiskt VAR ett tarot-kort...ja...ni fattar vad jag menar va?

Jag blev:

THE HIGH PRIESTESS!
Science, Wisdom, Knowledge, Education.

The High Priestess is the card of knowledge, instinctual, supernatural, secret knowledge.
She holds scrolls of arcane information that she might, or might not reveal to you.
The moon crown on her head as well as the crescent by her foot indicates her willingness to illuminate what you otherwise might not see, reveal the secrets you need to know. The High Priestess is also associated with the moon however and can also indicate change or fluxuation, particularily when it comes to your moods.

Humörsvängningar?

Jag?

Hehe....

Vilket kort är du?


JOBBIGT & TRÅKIGT

Jag har upptäckt en sak:


Det är JOBBIGT och TRÅKIGT att renovera när man måste vara noggrann!

Tidigare när jag målat om, fixat och grejat, på vinden har jag inte varit SÅ noga - eftersom jag vetat att det jag gjort ändå ska göras om inom snar framtid så har det liksom inte varit nödvändigt att vara så himla petig.

MEN NU, när jag liksom tänkt att NU gör jag det och SEN gör jag det inte mer...

DÅ tar det ju EVIGHETER!

T.ex. balkarna i taket - tyvärr har jag inga foton på dem från tidigare eftersom jag nu var alldeles för ivrig att börja men iallafall - när jag målade dem från första början smetade jag först på grundfärg och sedan halvhjärtat lite brunt lack som jag hade hemma.

Resultat: FLAMMIGT NÅGOT!

Nu när jag skulle måla dem var det ett rent helsike att få dem ORDENTLIGT bruna och sen kom jag till den lilla detaljen att det inte skulle komma brun färg på det vita taket - taket som är satt PÅ balkarna! Vad göra? Jo, varenda eviga balk måste finslipas med dotterns akvarellpenslar (har dock lovat att köpa nya åt henne). Centimeter för centimeter med pyttesmå rörelser.

SUCK!

Sen var det ju taket och balkarna i trappan! Dem sket jag i de förra gångerna eftersom jag har obotlig höjdskräck. Gissa om DET stört mig varje gång jag tittat upp SÅ den här gången skulle det göras. Där stod jag lutad över trappräcket, höll fast i takbjälkarna och bad till Gud att räcket skulle hålla och målat blev det!

Väggarna i trappan är nu också målade - till hälften klart - och nu MÅSTE trappan fixas - det går inte att undvika längre eftersom jag naturligtvis inte täckte över den innan jag började måla.

URK!

FAST EGENTLIGEN loggade jag in för att berätta att vi fick åska igår - plötsligt var den bara här och in från havet kom den också - då brukar den bli hård.Nu gillar jag inte åska mer - det slog nämligen ner någonstans i närheten - blixt och smäll på samma gång och ut ur eluttagen sköt det gnistor. Hälften av propparna till källaren slogs ut och de lampor som var på var kaputt efter DEN smällen.

Åska är alltså inte alls mysigt längre!

Måste väl fortsätta måla annars blir jag förmodligen ALDRIG klar! :(

Hoppas ni har det fint! :)

Ps.
Lucas - din framtidsvision av mitt liv som kattkvinna fick mig att tänka om - jag vill nog inte bli någon kattkvinna - det låter inte alls lockande! :D


VISA RESPEKT!

Till DIG - du som hörde av dig igårkväll: 

Jag har förstått att du är van med att folk gör som du vill - att det enda du behövt göra är att knäppa med fingrar eller tår och alltid fått som du velat.  

MEN 

Du gjorde en liten miss med mig! 

Jag är INTE någon vän liten varelse som följer med strömmen. Jag kryper INTE ihop och ger efter när jag bemöts av vrede... 

Säger jag NEJ så MENAR jag NEJ!  

Hur långt jag kan gå om jag blir retad - DET kommer du att erfara om du inte lägger av - nu är det slut lekt! 


Som jag sade igår:

 

När du lärt dig respektera dina medmänniskor kanske du blir respekterad tillbaka!


 

BLOGGPAUS

Jag är GLAD!

 

RYSLIGT glad!

 

FÖR


Igår kom det nämligen en snickare som på några timmar fixade ett par av de saker som jag saknat i ÅR! 

Dörrar till barnens rum.  

När jag köpte huset var det öppen vind - oisolerad med ruttna fönster som gått sönder och därför släppte in fåglar. Tittade man uppåt var det plåttakets undersida man såg. Först hade jag tänkt att vi alla skulle kunna samsas om att bo nere - att jag skulle vänta med övervåningen men efter ett par månader insåg jag att det inte var någon bra ide´- som jag skrev tidigare så är nog compact living inget för oss. 

När så övervåningen byggdes om (nej, jag gjorde det inte själv - då hade den förmodligen rasat ihop för länge sedan) blev det en ganska öppen planlösning. Istället för dörrar skulle öppningarna vara stora - varför jag bestämde det kommer jag inte ihåg men antagligen hade det med LJUSET att göra ELLER känslan av att det är större än det verkligen är. 

NÅ 

Den första tiden gick det bra - vi var alla nöjda och glada...

Efterhand började längtan efter LITE privatliv ta över och till slut var denna längtan STOR! 

Hade det varit färdiga hål för dörrarna hade jag kunnat dunta fast dem själv men nu gick det inte - väggarna måste först byggas om och till och DET vågade jag mig inte på. 

MEN 

NU, äntligen, efter ett par år har vi riktiga väggar OCH  dörrar där uppe! 

Igår roade vi oss ett bra tag med att använda dessa dörrar - knack knack - kom in - hej - hej då - knack knack - kom in - hej - hej då...


Jo, jag vet -vi har inte alla hemma men KUL var det!

 


Idag är det INKÖP som gäller! NU har jag massor av inspiration - NU ska hela övre våningen fixas om - från golv till tak! Bland annat tänkte jag måla om bjälkarna i taket - de som stört mig så länge med sitt flammiga utseende, måla och fixa om i ungarnas rum, utrota den diarrebruna färgen i min sovalkov, måla om i trappan och eventuellt täcka alla trappsteg med heltäckningsmatta.  


Vi får se hur långt jag kommer innan orken tar slut.

 

IALLAFALL


Så kommer jag att ta bloggpaus ett tag framöver.  

Jag önskar er riktigt, riktigt, RIKTIGT fina dagar - hoppas ni har sol, varmt och vackert! 

KRAM! 

Ps.
Bered er på att ni, högst antagligen, efteråt blir tvungna att ta del av mitt renoveringsprojekt - att det dyker upp otaliga tråkiga bilder på väggar, tak och golv!  

Nette

DINODÅRE

Jag måste erkänna - jag är oerhört fascinerad av DINOSAURIER!

 

Så länge som jag kan komma ihåg har jag varit intresserad av dem - när jag fick dottern läste jag dino-böcker för henne när hon var liten - vid två års ålder kunde hon nämna de flesta vid deras latinska namn...

Snacka om att förstöra sitt barn!

 

MEN

 

Hon verkar klara sig riktigt bra ändå TROTS sina arvsanlag!

 

IALLAFALL

 

När jag senast besökte biblioteket hittade jag inga böcker jag ville läsa - antingen var de utlånade eller så hade jag läst alla av intresse. I misstag fick jag däremot syn på Michaels Crichtons "Jurassic Park" och tänkte att - "Nåja, jag kan väl läsa den IGEN då i brist på annat".

 

Väl hemma lade jag den på hyllan och där fick den vara tills jag såg den igen på torsdagskväll.

 

När jag väl började läsa föstod jag att jag faktiskt aldrig läst den tidigare - jag har bara TROTT att jag läst den eftersom jag sett själva filmen hur många gånger som helst!

 


Jag slukade boken - från början till slut! 

När jag läst klart och förundrat mig över alla underbara detaljer var det dags för FILM! Igår satt hela familjen bänkade i soffan med bullar, Oboy och chips och såg de första två filmerna i triologin - Jurassic Park och The lost world. Idag är det dags för film nummer tre - med gott samvete - det regnar nämligen där ute. Bullarna och chipsen är (konstigt nog) slut så det får väl bli någon paj med vaniljsås den här gången istället. 

OCH 

Nu har jag dessutom gjort en ny upptäckt - författaren har inte BARA skrivit Jurassic Park - han har även skrivit The lost world som också den finns på biblioteket!  


HUR har jag kunnat missa DET?

 

Jag hoppas ni alla har en jättefin helg - KRAM! :)

  

LITE STATISTIK

Ibland blir jag lite konfunderad!

Jag skrev mitt första inlägg NÅGONSIN den 14 mars 2007 - närmare bestämt för CIRKA 121 dagar sedan.

På dessa 121 dagar har jag skrivit 174 stycken inlägg - det blir 1.4 stycken per dag!

För dessa 174 inlägg har jag fått 1025 kommentarer!

I början av april tog jag en annan räknare till min blogg - enligt den har jag sedan dess haft 5159 besökare som sett mina inlägg 7228 gånger!

Helt otroligt - jag är faktiskt imponerad!

För MIG är det MÅNGA!

Just så - nu har klockan rusat iväg igen en gång - dags för sängen!

Önskar er alla en riktigt fin natt OCH en härlig helg!

SORGSEN KATTFARMARE

Kommer ni ihåg när jag svor ve och förbannelse över slampan My? 

Igårkväll när jag försökte få in Lilla My hade hon absolut NOLL intresse av att komma in - jag stod på trappan i 20 minuter och lockade men ICKE att katten dök upp. 

Imorse när jag tittade ut genom fönstret under tiden kaffet blev färdigt fick jag syn på SLAMPAN. Där ligger hon och RUUUULLAR i gräset medans en hankatt med sönderrivet öra HÄNFÖRT sitter bredvid och äter henne med blicken!  

TJOFF så åkte Lilla My in och nu har hon UTEGÅNGSFÖRBUD tills hon skärper sig - om inte JAG får nåt ska inte hon heller få! NÅGON rättvisa måste det ju finnas!
  


Resten finns att läsa HÄR!

 

 

Hon hann tydligen tumla runt i sänghalmen TILLRÄCKLIGT länge...

 

FÖR


Två veckor sedan blev hon stolt mamma till tre stycken svarta hanar (eller som vi säger: FRASSAR)! 

JODÅ, jag VET att vi nu har en HEL DEL av dessa ädla djur som heter KATTER!  

TRO MIG - jag VET! 

Kull nummer ett har lyckats driva mig till vansinne MÅNGA gånger med sitt klättrande i gardiner, hoppande på bord, vältande av blomvaser och blomkrukor, inte hunnit hitta sandlådan i tid när det plötsligt blivit BRÅTTOM, tuggat sönder böcker, rivit ut böcker från bokhyllorna, rivit sönder tidningar, vält ut parfymflaskor, envisats med att sova i mina knäveck på natten och bitit mig om jag varit fräck nog att röra mig en millimeter, klättrat och hängt i våra byxor, härjat halva nätterna när man försöker sova OSV: 

MEN 

De ÄR ju så gulliga - både de vuxna och de små! 

Idag flyttade första kattungen - Carmen - till sitt nya hem och jag DEPPAR!  

Visst låter det konstigt!

Här finns ännu tre vilda IDIOTER kvar PLUS de vuxna PLUS de tre som än så länge bara ligger stilla (tack och lov) och just öppnat ögonen och jag SAKNAR den som flyttat! 

Hur är man egentligen funtad? 


Månne jag kan begära henne tillbaka? :)


DEN 13:DE IGEN?

MEN!

Vad ÄR det här?

Hur många fredagen den 13:de tänker de egentligen plocka in i år? Det har ju redan VARIT en - det behövs väl knappast EN TILL?

Jag som hade stora planer för dagen!

För det första skulle jag städa huset så att jag slapp se eländet. Upp till byn för att helghandla, gå till svägerskans jobb och hälsa på henne, betala dörrarna som kommit till butiken för en vecka sedan men som fick lov att stanna där på grund av att det kom lite bränder emellan OSV. När allt DET var klart hade jag tänkt dra på mig stövlarna och besöka skogen för att plocka både kantareller och blåbär...

MEN

Vad ska jag göra nu?

Börjar jag städa kommer jag förmodligen att få en elstötar av dammsugaren, tvinna in mig i dammsugarslangen för att inte tala om snubbla på elsladden när jag ska dammsuga övre våningen - VIPS så dimper jag ner för trappan.

Åker jag och handlar går väl bilen sönder och jag får GÅ halva vägen DIT och hela vägen HEM,  butikspersonalen stjäl mitt kortnummer och använder det för att köpa tre års Viagralager på nätet OCH ser på live porr ett par dygn i sträck innan jag märker att det är något som inte stämmer.

Svägerskan blir förbannad över att jag kommer dit och stör henne på sista arbetsdagen innan semestern - säger upp släktskapet och vägrar hämta kattungen på söndag.

Dörrarna finns antagligen inte kvar i butiken - de har säkert sålts vidare till någon som hade användning för dem meddetsamma vilket, i sin tur, betyder att det inte finns några dörrar till hands när snickaren kommer i helgen för att fixa dit dem.

OCH

Går jag ut i skogen blir jag förmodligen jagad av både varg, björn och vildsvin SAMTIDIGT medans jag under flykten blir översållad av äckliga älgflugor!Vad gör jag NU då?

Önskar er dock en riktigt bra dag - så bra som den KAN bli dagen till trots! :)

LISA SOM TUTTADE PÅ

Jag har en tv på reparation.

Plötsligt fick den något fel och bara stängde av sig - sedan på igen - sedan av - på - av - på - av!

Så fortsatte den tills jag blev förbannad, rev ur sladden och körde den till firman som fixar sånt...eller iallafall FÖRSÖKER fixa sånt.

Idag ringde jag för att kolla om den var klar...

- Hej - Anette här! Jag ringer för att kolla om ni fått min tv fixad!
- EH...ja...bra fråga...vänta så ska jag kolla om den är klar...det borde stå här någonstans...vad var det nu du hette igen?
- Anette!
- Ok....vänta liiiite....jepp -  här är den...Lisa...jo - den är klar...
- Nja...alltså...jag heter ju Anette.
- Va?
- Ja, jag heter ANETTE - inte LISA!
- Aj ja? Jaha....vänta då....näpp...här står inget...kanske han andra vet om den är klar...vänta ska jag kolla.

Sedan ropar de i bakgrunden:

- Hördu, vet du om den där silvriga tv´n e färdig?
- Vilken silvrig tv?
- Den som du hamnade att kånka in från bilen för att hon inte orkade själv!
- Är det hon som bor bredvid det där  huset som brann?
- Jo hon - hon som tuttade på! Hehe...
- Jaja, då vet jag vilken det är - nä, den är inte klar!

Jäkla grabbar - när jag hämtar min tv ska de banne mig få stryk! :)


DAGENS FYND

HA!

Idag gjorde jag ett loppisfynd!

Jag älskar GLAS! Helst ska det vara GAMMALT glas - sånt som inte är perfekt. Ser jag äldre glas, t.ex. vinglas vill jag HA DEM - trots att jag inte dricker vin...eller ja...dricker och dricker...samlar på vin gör jag ju och då MÅSTE man ju ibland ta ett glas ibland...men hellre dricker jag konjak och har jättefina SÅNA glas också för att inte tala om champagneglasen och......

JAMEN vad är det här för svammel?

Vi tar det igen!
 
Jag älskar GLAS!

Har länge nu velat ha salt-, och pepparkar i just GLAS men inte hittat såna jag verkligen vill ha. När jag, för ett par veckor sedan, besökte en inredningsbutik hade de naturligtvis ett set som föll mig i smaken MEN när jag fick syn på prislappen fick det vara. FYRTIOFEM EURO för två små kar!

NÄPPAN sa jag och gick ut!Idag hittade jag ett set på loppis istället - fyra glasburkar eller vad det nu heter med silveraktiga lock och liknande hållare. Ska tydligen vara jugend enligt damen som äger butiken - strunt samma - det är ju GLAS!

Vad kostade rasket?

FEM EURO!

Jajamensan!

Nu har jag sparat 40 euro som jag med gott samvete kan törsa på något annat roligt istället!

Tänk vad BRA! :)

BERÄTTAR DE?

Jaha, nu har jag TÄNKT igen!

 

Jag har ju dille på katastroffilmer - ni vet - såna vars handling bland annat kan vara att en vulkan poppar upp mitt i stan ELLER att enorma tornados sveper med sig allt i sin väg ELLER att det plötsligt blir en ny istid ELLER att det dimper ner asteroider och annat stort från himlen.

SÅNA filmer gillar jag! 

OCH 

Oftast är det ju så i de här filmerna att makten VET att det kommer att hända något katastrofalt men det berättar de inte åt den övriga befolkningen eftersom de är rädda för den panik som då skulle uppstå. 

MEN 

Det är ju film - det är ju inte på riktigt.  

OM det skulle uppstå en sådan situation - att "de" plötsligt upptäckte en bigbauta bumling någonstans i rymden - att bumlingen tvinnar rakt emot oss och att det kommer att smälla DUKTIGT inom en månad...

VAD gör de då? 

På RIKTIGT! 

Berättar de eller håller de tyst? 

DET skulle jag gärna vilja veta!

 

FÖR

 

Jag är GANSKA säker på att det INTE skulle uppstå panik om världens befolkning plötsligt fick reda på att de endast hade en månad kvar att leva!

 

JAG tror att det istället skulle bli FRED och ROFYLLT - att alla istället för att hata, håna och såra skulle ta vara på den tid som finns kvar - umgås med sina nära och kära och göra den sista tiden så fin som möjligt!

 Det är vad jag tror...

Vad tror du?

Förmodligen att jag bör sluta tänka! :)


FALSK PRESENTATION

Hittade en rolig sak hos Carola som jag ville testa:

Falsk presentation av mig själv:

Jag heter Barbro Suominen, jag bor i Åbo och är 25 år gammal (hehe).
Jag jobbar med att sälja och installera värmesystem - mina intressen är all typ av sport och att tvätta . Jag har 3 barn, mångfärgat randigt hår och blåa ögon. Jag älskar att lyssna på riktigt riktigt RÅ hårdrock och min favoritartist är Giuseppe Verdi.


Gör så här:
Som ditt förnamn sätter du ditt mellannamn och ditt efternamn tar du av din närmaste granne.
Som hemstad tar du den stad du senast besökte med buss och din ålder tar du av din mamma.
Ditt yrke är det din pappa jobbar med och dina intressen är sånt du avskyr att göra eller helt enkelt inte tycker om.
Du har lika många barn som percingar (örhängen räknas).
Din hårfärg är samma som tröjan du har på dig och dina ögon har samma färg som byxorna.
Musiksmaken/genren är sådant du inte kan tåla medans favoritartisten/bandet är den vars låt du senast lyssnade på.

Kul - gör den gärna du också! :)


UTMANING - TRE SAKER

Rospinglan (Annelie) har gett mig och alla andra läsare en utmaning. Den går ut på att man ska nämna TRE saker i sitt hem som betyder mycket för en - det får INTE vara levande varelser.Detta var inte enkelt - jag är en hårt drabbad materialist. Naturligtvis är jag beroende av alla tekniska prylar - utan dem skulle jag bli galen...

MEN

Annars, om jag inte räknar med dem och fuskar lite, d.v.s. samlar ihop allt i olika kategorier blir listan så här:

1.
Husets detaljer - de som gjorde att jag förälskade mig i det vid första ögonkastet. Handblåsta glas i alla fönster, trägolv i hela nedre våningen och dessa underbara kakelugnar för att inte tala om den söta vedspisen!

2.
Bokhyllorna med alla böcker!!!!!
Vill ha fler!

3.
Tavlorna! Till exempel den jag har i köket som min vän målat och den abstrakta grejen i matrummet - den som ingen köpte på loppisen men som jag GENAST visste att jag ville ha!

Utmaningen är frivillig - antar du den så meddela mig gärna så jag får se vad du väljer! :)

FILMTIPS - APOCALYPTO

För tillfället är jag STÖRD - alltså...lite mer än vanligt då...

FÖR

Idag förde jag grejer till loppis och väl där upptäckte jag att jag gjort en STOR miss!

Bland annat skulle en digibox, ett minneskort och ett wlan-kort (för trådlöst nätverk) säljas. Digiboxen fick flyga och fara eftersom jag har duktigt i nerverna på allt som har med VIASAT att göra - mycket känsligt ämne - bör icke tas upp i onödan. Minneskortet köpte jag till kameran men det passade ju NATURLIGTVIS inte och wlankort har jag fortfarande några kvar hemma så...

MEN

Jag hann inte ens packa upp de här grejerna och sätta dem på hyllan innan någon roffade åt sig dem och köpte dem. POFF så hade jag pengarna i handen!

Vad betyder det?

JO - att jag sålde dem ALLDELES FÖR BILLIGT! Jag kunde ha fått betydligt mer!

DET STÖR MIG!

FAST

Egentligen startade jag ju datorn för att jag ville ge er ett filmtips!

Har just sett klart filmen APOCALYPTO - läs mer om den här. - riktigt BRA film! Inget pusselipusssnutteputtegull och lite väl rå i vissa scener men helt klart sevärd!

Nu kommer det en film på tv´n som jag tänker se - Den vilda jakten på juvelen - gammal rolig sak...
 


Härmed önskar jag er en riktig trevlig fortsättning på kvällen och en god natt med många söta drömmar! :)IQ TEST

HEMSKA SAKER!

Jag gjorde nyss ett IQ-test som finns på Illustrerad Vetenskaps hemsida - du hittar det HÄR.

Ids inte säga vad jag fick för resultat - tydligen räknas jag iallafall som ÖVERNORMAL (precis som om det skulle vara något att vara stolt över då...suck).

MEN

Nu är jag ordentligt uppskärrad!

Där finns bland annat ett deltest där man testas på närminnet och jag upptäckte då att det inte alls går hem hos mig! Siffror visas i en följd och sedan ska man skriva in dem i samma följd som de visades...

DET FUNKADE INTE!

Jag mindes inte ens den enklaste kombinationen!

Totalt borta!

Hur kan man glömma en kombination av FYRA siffror som man sett på skärmen för ett fåtal sekunder sedan?

HUR????

Det BORDE ju vara totalt OMÖJLIGT!

Det är något FEL på mig!!!!!

VAL INFÖR FRAMTIDEN

De enda tidningar jag prenumererar på är "Elektronik i Norden" och "EU-posten".

De är gratis!

FAST

Emellanåt köper jag faktiskt lösnummer av bygdens enda lokala tidning så att jag får ett litet hum om vad som händer i trakten - ni vet - vem har dött och hur gamla var de? Var är den senaste konstutställningen som man aldrig kommer att besöka osv.

När jag igår köpte förra veckans tidning hittade jag en annons om att det ska anställas en städerska av kommunen.

Borde jag söka?

Jag gillar ju att städa - jo, jag GÖR det - på riktigt!

Jag tycker bland annat om att dammsuga och för det mesta åker min dammusgare fram ett varv varenda dag. Har jag inte dammsugit på ett par dagar är det både hund-, och katthår överallt och det gör mig tokig.

Jag VILL ha ORDNING!

Varje gång jag till exempel är till min skola stör jag mig på att de inte torkar av prydnaderna och tavlorna på väggarna - där är LAGER av damm. Jag skulle ha överseende med det om dessa dammsamlande saker hängde så att man inte såg men eftersom de är placerade i trappan har man dammlagren mitt framför näsan varje gång man går upp eller ner - det går helt enkelt inte att UNDGÅ att se hur dammiga de är. Varför torkar de inte av dem? Det tar ju MAX fem minuter?Jag tror jag skulle trivas med att jobba som städerska!

MEN

Det känns lite dumt...

Här har jag i många år jobbat inom IT-branschen och nu till på köpet skaffat mig tilläggsutbildning inom området - en tilläggsutbildning som borde ge mig hur många chanser som helst. Orkar jag ta mig igenom hela utbildningen ska det inte finnas några hinder mellan mig och ett välbetalt jobb när jag väl börjar jobba igen.

Problemet är det att OM jag fortsätter min utbildning - OM jag fortsätter hålla på med datorer - då måste jag jobba på annan ort. Det finns inga såna jobb HÄR - jag skulle förmodligen vara tvungen att arbeta i antingen Åbo, Salo eller Ekenäs och oberoende skulle det innebära en timmes bilkörande för att komma dit på morgonen och en timmes bilkörande innan jag är hemma igen när arbetsdagen är slut!

Är det verkligen värt det?

Förra gången knäckte mig totalt - jag tror ärligt talat inte jag orkar med det ännu en gång.

DOCK

Får jag ju utbildningen jag nu går på betald - hur många får det? Hur många kan gå i skola och ändå få ekonomin att någorlunda gå ihop utan att ta  en massa lån? Avbryter jag nu kastar jag ju bort den chans jag fått?

Jag blir så TRÖTT på allt - varför kan inget vara enkelt? Då skulle livet vara betydligt lättare och man skulle ha TID och LUST att bara ta vara på det man har istället för att oroa sig för vad som komma ska!

Nåja, vem har å andra sidan sagt att jag faktiskt skulle få jobbet som städerska även om jag sökte? Det finns förmodligen många som har utbildning inom det området som skulle väljas framför mig.

Kanske jag bara borde fortsätta min utbildning och se tiden an?

Önskar er en riktigt fin dag!
Här regnar det men det är helt ok - då kan jag med gott samvete städa!


GRINIG!

Här blir det inget bloggande för tillfället - jag går febrilt igenom huset efter saker som ska föras till loppis!

Jag menar - ju mer grejer man har hemma - desto mer kan BRINNA UPP!

JEPP!

DET har jag lärt mig nu...
 


Det jag inte använder ska BORT- antingen till loppis, kastas eller ges till någon som faktiskt har behov av eller annars bara vill ha det.

För en stund sedan gick jag igenom bokhyllorna. Eftersom jag älskar böcker har jag en del - närmare bestämt så har jag fyllt upp tre och en halv bokhyllor från golv till tak. Jag är så pass gammaldags att jag anser att det MÅSTE finnas böcker i ett hem - om jag hade pengar skulle jag ha överfyllda bokhyllor i vartenda rum.

DET är MYSIGT!

Inte nog med att det är hemtrevligt och vackert att se på - böcker är ju nyttiga på så många olika sätt.

Är man sjuk är det bra att ha böcker hemma så att man har något att sysselsätta sig med under tiden man försöker bli frisk. Är man uppstressad och vill varva ner så finns det få saker som är så avslappnade som att sätta sig och läsa (jaja, jag vet att det finns bättre sätt men jag har ju slutat med karlar så jag kör med böcker istället) för att inte tala om hur bra det kan vara att ha huset fullt av böcker när nästa istid kommer - DET blir bevisat i filmen "The day after tomorrow"! Hade de inte haft en massa böcker att bränna upp hade de ju dött hela bunten!

Böcker är alltså inte bara NÖDVÄNDIGA - de är rent av LIVSVIKTIGA!

MEN

De jag inte läser tar ju bara upp en massa plats.

Som till exempel "Jackie Collins" - småporrig litteratur som det bara dryper om.
Varför har jag kvar DEM?
DE ska bort!

FAST

När jag gick igenom hyllorna, bok efter bok, slog det mig att om jag nu gör mig av med alla de böcker jag INTE vill ha så får jag ju plats för de jag verkligen VILL HA - exempelvis flera böcker av VICTORIA HOLT! Genast satte jag mig vid datorn - här skulle beställas böcker!

NU kommer orsaken till att jag är GRINIG!

Det finns inga böcker av henne tillgängliga!

Hos varenda eviga bokbutik på nätet är hennes böcker SLUTSÅLDA!!!!

Visst finns det antikvariat som säljer hennes böcker och jag köper GÄRNA av dem men tror ni de levererar till Finland? NÅNEJ - varför skulle de göra det? Å hur många SVENSKA exemplar av hennes böcker tror ni man hittar HÄR då????

VOI NU JUMALAUTA ÄNDÅ!

Sov sött och dröm vackra drömmar
önskar
GRINIG Nette

TISDAGSTEMA - NOSTALGI

Tisdagens tema är NOSTALGI!


När jag såg det svor jag en kort radiramsa över att jag, lat som jag är, inte överfört alla
gamla fotografier till den här datorn...


MEN


Sedan fastnade min blick på BABYBÖCKERNA i bokhyllan!


DET är NOSTALGI!


 image123


Utdrag:


"Dottern satt tillsammans med oss vid köksbordet när vi drack kaffe. På bordet stod ett mjölkpaket. Hon tittade en stund på paketet och sade sedan: - Man kan mjölka en ko men man kan inte kaffa den!"

"En dag ropade hon på mig från hallen: - Mamma, mamma! Kom och titta - jag är ett rostat bröd!
Där satt hon mellan hyllorna i den omkullvälta skohyllan och log!"

"Jag älskade att skratta - jag skrattade glatt - mest åt storasyrran.
När jag var 1,5 år upptäckte jag att det var mycket roligare att hånskratta istället!"

"Vi satt i utfärdsbussen och diskuterade priser i mark och penni. 
- Nej nej, sade grabben, vet du inte vad pennis är?
JAG har en pennis för jag är pojke - pojkar har pennisar!"

GULLUNGAR!


VAD BETYDER DET?

Idag hade jag tänkt ta upp något helt annat men det får bli en annan gång... 

FÖR 

Här händer det konstiga saker just nu! 

När vi körde skyttetrafik fram och tillbaka häromdagen - det vill säga när vi fraktade saker till grannarnas nya ställe så kom vi vid ett tillfälle hem efter att det blivit mörkt och upptäckte då genom fönstret att tv´n i mitt vardagsrum var på? 


Hur kunde den vara det?


Jag var ju ensam hemma och hade inte tittat på tv på ett par dagar? 

På var den iallafall och när jag gick in för att stänga var huset tomt på människor - bara djuren fanns på plats. 

Jag har alltid varit noga med att allt elektriskt skall stängas ORDENTLIGT om de inte övervakas (d.v.s. datorer stängs helt och hållet - det får inte förekomma "Stand by"-läge om den inte används, tv´n stängs med KNAPPEN och inte med fjärrkontrollen så fort man slutar titta osv.) så jag VET att tv´n var avstängd när vi åkte härifrån. 

NÅ 

Inatt, när vi gick och lade oss, stängde grabben sin dator som vanligt - stängde den ORDENTLIGT så som det alltid SKA göras - jag var vittne så jag kan intyga att det blev gjort. 

MEN 

Imorse var hans dator plötsligt på IGEN och när han steg upp för att stänga den satt två fåglar utanför hans fönster och knackade på glaset - precis som om de ville komma in! 

Tv´n kan förstås vem som helst satt på när jag inte var hemma - då var det ju fritt fram att gå in och sätta på den - om de kunde ta sig förbi Luna alltså - hon ligger alltid innanför ytterdörren och vaktar när vi inte är hemma.  

FAST 

Datorn kan ingen satt på utan att vi vetat om det - det finns inte den minsta lilla chans att någon först skulle kunna ta sig förbi Luna, sedan uppför trappan, förbi mig och sedan in i grabbens rum utan att ha blivit upptäckt. 

OCH 

Varför ville fåglarna in - det finns till och med märken på fönstret efter deras försök! 

Vad betyder det? 

Säg det den som vet! 


Önskar er alla en riktigt fin dag!


PARFYM FRÅN PARIS

I tidernas begynnelse, när jag var i Paris, köpte jag en bigbautaflaska med violparfym. Den vägde ett ton och luktade superstarkt men eftersom den var asbillig så blev det just den - jag var ju ändå TVUNGEN att ha parfym med mig hem - parfym från Paris.

Väl hemma började jag fundera på varför jag egentligen köpte skräpet? Vad skulle jag med den till?

Det var inget jag kunde tänka mig att använda och flaskan var så skrymmande att den endast var i vägen överallt...

MEN

Eftersom det nu en gång var PARFYM FRÅN PARIS måste jag ju ha den kvar!

Med tiden har jag hittat diverse användningsområden där den kommer till NÅGON nytta - mest populärt har det varit att hälla ut några droppar på golvet och sedan dammsuga upp dem. En två - tre droppar gör susen - tadaa så har vi violdoftande dammsugare. Den har även hjälpt mig med kattsandlådan ett antal gånger - varje gång jag BORDE ha städat lådan men inte haft tid så har det blivit violdoftande kattskit istället!

FAST

Skrymmande har ju flaskan alltid varit!

Sist jag städade toan ställde jag ut allt i hallen under tiden och när allt var klart plockades allt in igen UTOM viol-flaskan. Den fick stå kvar i hallen och agera dörrstopp (vilket borde ge er ett hum och HUR skrymmande den faktiskt är).

DET ångrar jag NU - nu när hela huset fullkomligen STINKER av viol!

Kattungarna har på något konstigt vänster pillat bort korken OCH fått hela eländet att välta  - när jag upptäckte vad som hade hänt (bara att följa lukten) var hallgolvet redan översvämmat av lila vätska samtidigt som golvbräderna sörplade i sig allt de bara hann!

Jag har vädrat, vädrat och åter VÄDRAT men det hjälper inte - det tycks istället bli VÄRRE...Dagen tips är:

När du besöker Paris - köp INTE de där kanistrarna med violkoncentrat som de påstår ska föreställa parfym - du kommer isåfall att ångra dig DJUPT!

Önskar er en riktigt fin fortsättning på kvällen OCH en rofylld natt!

DET OVÄNTADE

Idag kunde det hända oväntade saker och det gjorde det också! 

Jag är mörkrädd - borde förmodligen bo inne i centrum någonstans där gatlyktor obarmhärtigt lyser upp varenda liten kvadratmillimeter hela natten lång. 

HÄR finns det minsann inga lampor - mörkt som i graven - DET är annars ett obehagligt uttryck om något...Efter att jag i ett par år nu vant mig med att det ALLTID finns grannar på bara några meters avstånd så var jag igår plötsligt alldeles ENSAM! 

Grannarna sov på nya stället, ungarna var hos sin pappa, världen var mörk och "lilla" jag  var rent ut sagt skiträdd! 

Tack och lov har jag ju Luna - stor och väldigt beskyddande - utan henne hade det nog blivit problem. 

NÅ 

Istället för att sova i min säng lade jag mig på soffan nere i vardagsrummet med fönstret öppet - tänkte att OM grannhuset mot förmodan börjar brinna igen borde jag känna röklukten på det viset. Läste gjorde jag tills ögonen inte hölls öppna mer och då var klockan halv fyra. 

Klockan sju vaknar jag av att det bultar på dörren - Luna river igång ett av sina "kom inte hit för då jävlar är det slut lekt"-skall. I mitt yrvakna tillstånd är jag HELT säker på att det är grannfrun - att hon nu tycker att jag sovit tillräckligt - att det är dags att bära flera lådor.  

MEN 

Det fortsatta bultandet får mig att inse att det här är någon annan - det är någon okänd som vill in? 

Invirad i täcket släpar jag mig upp och öppnar...

Där står en okänd kvinna - hon håller telefonen mot örat och säger på finska: 

Titta - huset bredvid brinner igen - vad är din adress? 

En kvinna har alltså kört förbi på oss klockan sju en lördagmorgon - sett att det brinner - ringt brandkåren - väckt de som bor i huset bredvid och sett till att hjälp är på väg! 

Jag ska inte gnälla mer - det är från och med nu helt ok att folk är nyfikna - låt dem köra förbi och följa våra liv - jag kommer bara att vara TACKSAM!  

FÖR 

Så trött som jag var hade jag inte reagerat överhuvudtaget - det kunde förmodligen ha brunnit ner tre gånger efter varandra innan jag vaknat av mig själv! 

Den här gången gick släckningen ganska snabbt - brandkåren kunde åka härifrån redan efter ett par timmar men under dagen ända tills klockan 18 har de istället regelbundet hälsat på och kollat läget.  

DÄRFÖR 

Avbokade jag ett större kaffekalas - de enda gästerna fick bli min svåger, svägerska  och deras barn - jag orkade helt enkelt inte med fler. 

På två och ett halvt dygn har jag sovit ungefär sex timmar - det mesta börjar gå i slow motion. Helst av allt skulle jag lägga mig ner och bara SOVA men ärligt talat är jag lite för uppskärrad för det. Om huset kunde börja brinna efter nästan ett och ett halvt dygn av lugn - vad är det då som säger att det inte kan börja på nytt? 

Ska jag förlita mig på att någon barmhärtig samarit isåfall IGEN en gång kör förbi och upptäcker att det börjat brinna eller vad? 

Det har regnat halva kvällen men har det regnat tillräckligt? Så mycket som det behövs?

OCH 

Jag orkar inte vaka mer - nu MÅSTE jag sova innan jag från LILLRAGATA avancerar till  BIGBAUTAMEGABITCH. 

Tack för alla gratulationer - ni är så söta och gulliga!!!! :) 

Natinatikram på er allihopa!

070707

Just så...

 

Nu sitter jag här igen då - framför både dator OCH fönster till allmän beskådning.

 

Glada nyheter:


Granngubben (30 år - uppskattar säkert att bli kallad gubbe men eftersom han inte pratar svenska så läser han inte heller min blogg) fick komma hem - kapabel att andas igen och annars också riktigt frisk. Båda katterna har hittats - oskadda. Vi har funnit ett hus där de kan bo tills vidare - inte nog med att huset finns endast någon kilometer härifrån - de har faktiskt redan kunnat flytta in! 


Helt otroligt!

 

Nu har vi DESSUTOM tömt i stort sett hela nedre våningen på de grejer som gick att rädda - det blev smått bråttom när de upptäckte att mellantaket börjat sjunka neråt och alla hyllor i skåp svällde upp och sakta gav efter.

 

 

En liten ljusning i horisonten trots allt!

 

NÄMEN HAR NI SETT?!?

 

Klockan är över tolv och VAD innebär det?


Det är den sjunde i sjunde 2007 och jag fyller alltså år! 

Tro nu inte att jag ALLTID är så här förtjust i att fylla år - det är jag inte... 

MEN 

I år är det ju premiär - första födelsedagen på bloggen! :) 

Ugnen baddar på och bränner förmodligen i skrivande stund första satsen marängbotten - på spisfläkten finns två banankakor och svalnar - har jag dem lägre äter hunden upp dem och NEJ - jag bakar inte mycket för att jag väntar många gäster utan helt enkelt för att jag gillar att äta upp allt som blir över SJÄLV! Allvarligt talat alltså - jag skämtar inte den här gången - jag bakar för mycket med flit och är förmodligen nära släkt med kakmonstret! 

Det blir alltså kaffe och kaka iallafall TROTS allt som hänt det senaste dygnet så jag säger det igen - har ni vägarna förbi så är ni välkomna! Vore t.ex. ganska kul att se vilka läsare jag har här i Finland och av dem få berättat HUR de hittat min blogg! :) 

Läste förresten, från det ena till det tjugotredje,  en artikel om hur många som ska gifta sig idag och få 070707 inpräntat i ringen (tydligen inte bara jag som tyckte det skulle vara roligt OCH tydligen hade DE mer tur än JAG) medans någon astrolog eller något liknande påstod att datumet var magiskt (nå SÅ KLART - det är ju min födelsedag) men att det skulle ske oväntade saker just idag! 

VAD? 

Jag vill inte ha flera oväntade saker just nu - det har varit tillräckligt med sådant för ett bra tag framöver! 

NÄ 

Nu är botten nummer ett klar så nu är det dags - lång dusch och sedan i säng - idag kommer ungarna hem och vill ha en pigg och glad mamma som väntar på dem! 

Vaddå osammanhängande text - tydligt tecken på att hjärnkontoret har semester!
 
Godnatt och sov så gott!

TRÅKIG!

Idag är jag tråkig - orkar inte blogga...

Sov tre och en halv timme - dagen har hittills gått åt till att tillsammans med grannen diskutera med brandchefer, försäkringsmän etc etc.

Vi försöker nu hitta ett hus till dem som de kan hyra men det är ganska svårt - det är sommartid och hela ön är översvämmad av sommargäster. Under tiden tvättar jag upp extra täcken, kuddar osv (ja, ni läste rätt - jag TVÄTTAR) så att de får rena sängkläder, handdukar osv.

De har ju ingenting!

Alla kläder, sängkläder, handdukar - ALLT har brunnit upp!Jag önskar er alla en riktigt fin dag!

RAPPORT

Är helt slut - hela kroppen värker men jag ska fan inte gnälla för det kunde vara värre - BETYDLIGT värre!

Har just kommit in efter en heldag där jag verkligen fick lära mig vad eld kan göra.

Ungefär 15.10 (finsk tid då) gick mina barn iväg med sin kompis - de skulle ha utfärd i skogen men de hann inte långt förrän dottern ringde mig:

- Eh, vad håller grannen på med? Det ryker ju ur uthuset!

Jag gick ut för att titta och jo - det kom rök under taket? Snabbt tog jag mig över diket och knackade på hos grannen och så ringde hon brandkåren.

Tio minuter senare var hela uthuset på två våningar ett enda eldhav!

Nu kom brandkåren - bil efter bil körde in, ut rusade MASSOR AV KARLAR och satte igång med släckningsarbetet för elden spred sig otroligt snabbt. Eftersom vinden var ganska stark och hela världen snustorr så tog ju allt eld.

Plötsligt ser vi hur det brinner bredvid mitt hus - flammor växer sig bara större uppe på berget. Brandmännen hör inte att vi ropar - de är ju på andra sidan grannens hus och kämpar så en springer dit medans vi andra river tag i hinkar och börjar ösa vatten.

Flera bilar kommer - flera karlar - jäkligt synd att man inte hade tid att fixa upp sig och visa sin bästa sida precis. De tar hand om gräsbränderna på min sida.Svänger jag mig om för att se hur det går för de andra och ser enorma flammor som bara väller ut genom dörren uppe på grannens balkong. Alla skriker för att få brandmännen att se vad som händer men det var redan försent -övre våningen blev snabbt övertänd.

Jag vet inte hur många bilar det var här eller hur många brandmän som kämpade på samtidigt men en av dem berättade nu på kvällen att de var 35 stycken - en hel massa MÄN och jag hann inte kolla in en enda! Vi rusade istället på som små dårar med vattenslangar och hinkar överallt för att få det lite mindre torrt.

Vid 21-tiden fick vi komma in och titta på förödelsen.

Ja, vad ska jag säga?

Deras hus är förstört!


Hela övre våningen är totalt...eh? Den finns ju inte ens mer! Taket var de tvungna att riva bort för att komma åt elden och ALLT där inne har brunnit upp.

Nedre våningen är vattenskadad - det fina taket bångnar av vatten som rinner ner och annat som tynger, det gamla trägolvet har svullnat upp av samma vatten och väggarna är buckligt dyblöta. Allt luktar rök och källaren har blivit en simbassäng.

Även om man nu tycker att det borde sluta brinna när allt är VÅTT så fick de ta till motorsågen och riva en mellanvägg ännu strax före 23 eftersom det tydligen brann där på nytt och nyss hörde jag hur de satte igång igen.

En av brandmännen visade hur det kunde komma sig - det är bara ytan på allt gammalt sågspån som är vått - inuti är det kruttorrt och pyr.

Det känns tryggt att veta att de finns där och övervakar allt - ända tills klockan nio imorgonbitti kommer de att vara på plats...

MEN

Jag kommer ändå att ha svårt att sova - hur ska man kunna slappna av när man vet att det när som helst kan sätta igång igen och när man sett hur snabbt det sprider sig?

FAST

Jag är tacksam att ingen blev skadad - granngubben ligger förstås på sjukhus för rökskador men får antagligen komma hem imorgon. Grannfrun är chockad med fysiskt ok - jag erbjöd henne att sova här men eftersom hon inte kan ta hundarna med sig (jag är livrädd för den ena) valde hon istället att sova i det gamla huset bredvid det som brann ner. Grannens hundar klarade sig trots att de var inlåsta i nedre våningen för att inte vara i vägen för brandmännen - när huset började brinna fick de först inte hämta ut dem men sedan tog någon tack och lov ut dem till slut. Grannens kattor är borta men om de brann inne eller har gömt sig vet vi inte ännu.

Förlåt att detta är lite osammanhängande - först panik (men blogga måste man ju ändå-idiotiskt) och sedan en massa bärande för att rädda det lilla som var kvar har gjort mig totalt färdig.

Tycker så fruktansvärt synd om mina grannar!

OCH

Hoppas att det inte börjar brinna på nytt!

Lite foton - dålig kvalitet - tagna med telefonen igen - observera mängden av bilar som stod parkerade vid vägkanten - ALLA som inte ringde måste ju se vad som händer!
Nu kom jag plötsligt på att jag är hungrig - har ju inte ätit något idag!
Vad månne det finns i kylskåpet då?


DET BRINNER!

Grannens hus brinner upp - det ligger 50 meter från mitt och vinden ligger på!

GUUUUD!

NU SER JAG DIG!

När jag möblerade om i vardagsrummet åkte datorn ut därifrån - den fick inte plats. Nja, plats är väl fel ordval - den passade inte om vi säger så. 

Istället rullade jag mitt lilla söta datorbord ut i matrummet och placerade det framför fönstret som vetter ut mot vägen. 

Tidigare, om jag lyfte blicken från tangentbordet - jo jag MÅSTE se på tangenterna när jag skriver - satt jag och stirrade in i en vägg men nu har utsikten snabbt ändrats till äppel-, och plommonträd samt alla bilar och cyklister som susar förbi bakom dem.  

Det är ganska intressant - mest gillar jag de cyklister som inte riktigt orkar trampa uppför backen - de som seeeeegar sig fram i snigelfart och kämpar med att hålla balansen!  

IALLAFALL 

Häromdagen slog det mig dessvärre att om JAG kan glo på DEM - då kan ju DE glo på MIG! 

Är det mörkt ute när jag sitter här inne och knappar kan vem som helst stå där ute och glo utan att jag har en aning om det! 

NEJ 

Det är inte bara jag som är paranoid! 

FÖR 

När jag köpte det här huset frågade en del av mig varför? Kunde jag verkligen tänka mig att bo så här nära vägen? Det är ingen liten väg - det är vägen som leder in till Åbo - WROOOM säger bilarna när folket från landet susar förbi in till storstan för att shoppa. Ljudet skulle väl driva mig till vansinne? 

Det gör det inte - för det första dämpar träden mellan huset och vägen en hel del ljud, sedan stoppar väggar och fönster upp en del och dessutom vänjer man sig - för det mesta hör jag dem inte alls.  

MEN 

Eftersom alla rum på nedre våningen har två fönster (vilket var en stor orsak till att jag förälskade mig i huset - ljust och fint) har man bra INSYN från vägen - GÅRDEN är dessutom till allmän beskådning - DET tänkte JAG inte på men det gjorde (gör) däremot de som hade vägarna förbi! 

Hur jag kom till insikt? 

JO 

TILL EXEMPEL 

1.
Jag var uppe i byn och handlade när en man plötsligt (flinande) kom fram till mig och sade: 

Du är tydligen en nattmänniska du? Jag körde förbi ditt vid tolvtiden en natt och då satt du i soffan i  vardagsrummet och såg på tv - du hade bara en handduk på dig! Man ska SOVA på nätterna!

Före det hade jag inga gardiner i mina fönster - jag ville släppa in så mycket ljus som det bara var möjligt men tro mig, nu åkte de upp med en hiskelig fart! 

2.
En kvinna sade: 

Varje gång jag kör förbi ditt saktar jag in - det är alltid lika intressant att se om det har hänt något nytt hemma hos er. Min dotter skäms alltid när jag saktar in men då jag är så nyfiken! 

OOOUUUKEEEEIIII! 

3.
Första gången ambulanspojkarna var här på kaffe med ambulansen startklar på gården ringde inte mindre än tre personer till min granne under tiden och frågade om HON visste vad som hänt hos oss. Två flög på henne i butiken följande dag och frågade samma sak medans endast tre stycken frågade MIG  när jag var och handlade. 

Efter den gången lugnade det ner sig - de vande sig med att se ambulansen på gården!

SÅ 

DE ser mig vare sig jag vill det eller inte! 

I början var det ganska obehagligt men jag vande mig snabbt - Big Brother-konceptet är inte nytt - här har det funnits ett bra tag UTAN den där sexbiten då för på den fronten är det ju totalt dött. 

FAST 

Tydligen är jag på min vakt innerst inne utan att jag vet om det? 

FÖR 

Igårkväll ringde jag min mamma - jag ville höra hur det hade gått på kvällens teaterföreställning.  

Om ni har vägarna förbi så gå på "Den svåra vägen hem" - spelas av Pedersöre teater i Purmo!  

Hon frågade i sin tur vad jag gjort under dagen.  

Svarade att jag inte gjort så mycket förutom satt ut ett foto på bloggen då och DET är en sensationell nyhet i sig - jag HATAR att fotograferas - i familjealbumet finns nog bilder på mig från när jag var liten men på flera av dem antingen stortjuter jag för att jag var tvungen att vara med eller så är jag allmänt grinig. 

Sedan pratade vi om ditt och datt en stund tills mamma plötsligt utropar: 

NU ser jag dig!
 

Snacka om panik!  

Där sitter jag på stolen och stirrar runt mig!  


VAR är hon? HUR kan hon SE mig? Är hon där ute någonstans?


Att hon, OM jag tänker efter, inte KAN se mig - detta för att hon befinner sig närmare 500 kilometer härifrån kopplar inte. 

Min mamma SER mig! 

JAG ser ju inte HENNE! 

Det här tycker ju min mamma naturligtvis är SKITKUL och det gör ju jag med när jag så där sakta  inser att det är bilden på bloggen hon menar - hon står inte på vägen och iakttar mig - någon annan kan mycket väl göra det men HON gör det inte! 

Kanske borde jag flytta datorn? 

Bort från fönstret - tillbaka till ett hörn någonstans? 

MEN 

Då ser jag ju inte alla cyklister - de cyklister som inte riktigt orkar trampa uppför backen - de som seeeeegar sig fram i snigelfart och kämpar med att hålla balansen!  

Önskar er alla en underbar dag! :)

BEVIS, INBJUDNING & FÖRFRÅGAN

Jag har så gullig släkt, vänner och bekanta - för att inte tala om EX - nu menar jag inte ALLA ex....eller alla och alla...det låter ju som om det kryllar av såna...ÄH...nu tappade jag ju bort mig IGEN!


JO


Efter gårdagens inlägg har jag fått kommentarer, mail och sms av dem där de påpekat att det jag skrev inte stämmer. Gulligt va!?!

MEN

För att NI ska få ett hum om vad jag pratar om och VEM jag är så ska jag göra något som jag ALDRIG trodde jag skulle göra - nämligen sätta in en liten bild! Haha, M - DET trodde nog du inte heller att jag skulle göra eller hur? :)

image114

VERKLIGEN SYND att bilden är tagen med min billiga telefon (som har minimalt med pixlar) på långt avstånd och rätt in i en spegel - till på köpet blev det ju bilden suddig och i misstag förminskade jag den alldeles för mycket...voi voi hur kunde det bli så? Hehe!

För att visa mina ladugårdsdörrar försökte jag ta en bild bakifrån men det slutade med ett förskräckligt sendrag i midjan och spärr i nacken så DET projektet övergav jag ganska snabbt!

IALLAFALL

På lördag fyller jag år!


Jajamensan - sakta men säkert klättrar jag uppåt och snart når jag min efterlängtade 40-årsgräns. I och för sig blir jag ju bara 36 den här gången men vaddå? Det går ju iallafall framåt!

Om ni har vägarna förbi är ni hjärtligt välkomna (men inte före typ 15.00 eller så - kommer ni före får ni faktiskt skylla er själva!).

Nu har jag däremot ett problem!


Vad ska jag bjuda på?


Naturligtvis blir det marängtårta OCH banankaka men vad mer? Något saltigt! Vad?


Förra året hade jag svamp-, och köttfärspaj tillsammans med sallad och det gick åt som smör i solen tills någon gjorde misstaget att fråga VILKEN sort av svamp jag hade i den.

Trattkantareller, svarade jag!

Då undrade de om jag plockat dem själv?

Klart det, svarade jag, de är ju skitenkla att känna igen - det finns ju inga andra som är röda med vita prickar!

Efter det var det marängtårtans tur att gå åt som smör i solen!Svamppaj är kanske inte någon direkt hit här i år men det är bara bra eftersom det inte ploppade upp några svampar förra året. Jag hoppas verkligen att det blir ett bra svampår i år istället för mitt lager av trattkantareller har sinat - jag behöver MER!

Jag lutar åt smörgåstårta - DET skulle vara gott!


FAST


Jag har aldrig gjort någon själv - bara ätit upp alla andras!


DÄRFÖR...


...behöver jag er hjälp - har ni recept på en smörgåstårta som är enkel att göra men som ändå är god?


MERA SÅNT BARA!

NÅJAAAA!

 

Nu blir det väl ramaskri i världen -  Nordkorea sätter regler på hur man ska klippa sig och vad man ska ha på sig!

 
Jag tycker det är hur bra som helst! 

MERA SÅNT BARA! 

När jag går till frissan har jag alltid någon exceptionellt snygg bild i skallen på hur jag skulle vilja se ut - att Halle Berrys snaggfrisyr som HON passar skitbra i inte passar mig - DET har jag däremot inte en tanke på!

NÄNÄ
 
Så där kommer jag också att se ut när det är klart tänker jag enfaldigt glad och dansar in på frisörsalongen. 

Under tiden jag blir klippt sitter jag med kisande ögon och glor i spegeln: 

Vad håller människan PÅ med?


När allt är klart lyser sexiga Nette a la Berry med sin frånvaro - ut kommer istället Börje eller Håkan! 

Vad lär jag mig av det? 

INGENTING! 

FÖR 

Nästa gång jag ska klippa mig envisas jag med att bli klippt som Halle Berry IGEN - jag menar, någongång MÅSTE ju frissan lyckas eller hur?  

Samma sak med kläder - det här med stil glömdes tydligen bort när en del av min pappa och en del av min mamma smälte ihop.  

- Jäklar, sa delen med svans, jag glömde ett par grejer på trappan. Kan du öppna så jag kan ta in dem?  

- Shit happens, sa ägget, förmodligen var det ändå bara tvätt-, och stilgenenerna! Vad ska hon med dem till? Hon kommer ju ändå inte att ha alla hemma! 

Å så blev jag UTAN! 

När andra klär sig ursnyggt  och verkar passa i vilka paltor som helst så envisas jag med att komma hem med sånt som t.ex. får min rumpa att förknippas med ladugårdsdörrar... 

MEN 

Jag ska väl inte gnälla - det KUNDE ju vara värre - än så länge har iallafall ingen traktor försökt köra in och tro mig -  DET är jag tacksam för! 

Vad jag försöker komma fram till är att jag nog skulle passa där! 

DÄR i Nordkorea! 

Jag BEHÖVER någon som säger åt mig hur jag ska klippa mig och hur jag ska vara klädd!      

TISDAGSTEMA - RENT

Jaha, idag var det ett SVÅRT tema - nämligen RENT!

Tack och lov fick man välja:

Vad har ni som är rent? Eller som borde vara rent?

Jag valde alternativ nummer två - det första var fullkomligt omöjligt...Här är mitt bidrag!

image113

Hela HUSET borde städas ORDENTLIGT men innan DET är möjligt borde
jag RENSA UT eftersom det finns MILJONTALS saker som bara ligger och
tar plats i onödan - det ÄR ingen ide´att spara allt - man använder ju det
aldrig ÄNDÅ!  BILEN borde tvättas och vaxas för att inte tala om att städas
inuti OCH underredsbehandlas. Det lilla fönstret är TVÄTTSTUGANs fönster
- det som finns där inne borde helt klart också bli rent (men tro det eller ej
- jag har nu skärpt mig och börjat ta tag i eländet!).

Jepp, det var mitt lilla bidrag - bidraget som fick mig att inse att jag snart
borde ta ett par veckors bloggpaus och börja reda ut mitt kaotiska liv!

UTMANING - MASSA FRÅGOR

Nu har jag blivit utmanad av Annelie och jag nappar ju naturligtvis på den också! :)

Nämn något som gjorde dig glad igår:
Vad var det för dag igår?  
Vad gjorde du kl. 08 imorse?
Dum fråga - jag SOV - det gjorde jag till halv ett! :) 
Vad gjorde du för 15 minuter sedan?

Kokade kaffe!

Det sista du sade högt?
Vad fan - ska du in IGEN nu då satans katt - kan du inte bestämma dig hur du vill ha det? 
Vad har du druckit idag?
Kaffe och Coca Cola (renlevnadsmänniska som jag är då)
Vad var det senaste du åt?
Pyttipanna med Fazers blå och en isglass till efterrätt. 
Vad var det senaste du köpte?
Dörrar till ungarnas rum (från en butik som inte ger bonus men som i gengäld sålde dem billigare, fixar fram dem på ett par dagar och till på köpet levererar hem) 
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Den ena är turkosblåaktig och den andra vit.
Vad är det för väder hos dig nu?
Solen skiner, det är kvavt och himlen börjar fyllas med mörka moln - åskmoln - YES! 
Godaste glassmaken?
Vanilj kanske? Då kan man smaksätta den själv med det man känner för just då! 
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Jepp ABSOLUT!  
Sover du tungt?

Nja, jo det gör jag nog!

Drömmer du mardrömmar?
Ibland och då är hela dagen efteråt förstörd! 
Trivs du med ditt jobb?
Jag jobbar inte! Inte för tillfället iallafall! :D 
Favoritklädsel?
Jeans och top  
Favoritlåt just nu?
Hmmm...bland annat I won´t be crying med Infernal och Cry for you med September.  
Vad ser du om du tittar till höger?
Ena bokhyllan och min favorittavla 
Vad ska du göra härnäst?
Dricka kaffe och släppa ut katten som tydligen ska ut igen.
Höger eller vänsterhänt?
Höger 
Humör just nu?
Kunde vara värre faktiskt! 
Favoritgodis?
Fazers blå eller Djungelvrål eller Polly eller Pez eller ÄH, jag GILLAR godis - har ingen riktig favorit! 
Kläder just nu?
Slitna jeans och en korallröd top. 
Sommarplaner?
Renovera och hälsa på släkten. 
Hur många kuddar sover du med?

En för tillfället men annars två.

Spelar du något instrument?
Hehe, NOPE! 
Morgon eller nattmänniska?
Natt definitivt! 
Vad är viktigast för dig?
Min familj! 
Är du kittlig?
Nä egentligen inte...förutom i nacken då - ett helsike hos frissan varje gång! 
Snarkar du?
Jo, om jag är riktigt riktigt trött! 
Stjärntecken?
Kräfta 
Äckligaste insekten?
Är spindel en insekt? Isåfall är spindeln den äckligaste av alla! Om inte - ja då väljer jag alla andra! 
Stökigt eller välstädat?
VÄLSTÄDAT!!!!
Längtar du mest efter nu?
Att allt skulle vara färdigt renoverat!

Nu utmanar jag också alla i min länklista!

Den borde jag förresten se om - där fattas en hel del :(

UTMANING - TRE SAKER

Jag har blivit utmanad av Think Twice och naturligtvis antar jag utmaningen! :)

Tre saker jag inte förstår mig på: 

1.
Tvätt! Det går inte hem! Hur svårt kan det egentligen vara att plocka ihop ett byklass, stoppa ner det i maskinen, köra ett program, plocka upp den rena tvätten, hänga upp den, vänta tills den är torr och sedan ta in den? Teoretiskt har jag allt på klart men praktiskt funkar det helt enkelt inte!  


2.
Bilen och alla grejer som finns inuti den. Man tankar den - bensinen rinner i en bytta men sedan då? Hur vet oljan var den ska cirkulera och smörja? Å kylarvätskan - varför finns det olika färger av den? Hur kan varvtalsmätaren fungera så där? Vilka proppar hör vart? Varför lyssnar folk aldrig på sina bilar och växlar när de säger att det är dags utan kör med fel växel?

3.
Hur mina bankkonton ALLTID slarvar bort mina pengar? Vart tar de vägen? In kommer det regelbundet en viss summa pengar men UT går det alltid MER? Varför?  

Tre saker som finns på mitt skrivbord: 

1.
Datorn - silvrig liten sak som för en massa oljud!
 
2.

Musen - en stackare som är översållad med klistermärken. Dottern snodde min metallicröda och gav mig sin istället.

3.

Två böcker UNDER datorn annars stärvar den av utmattning. Vilken klåpare var det egentligen som designade den här modellen? Har man den platt på bordet orkar inte fläktarna kyla av den ordentligt och POFF så dör den. Tror inte att den personen jobbar för företaget mera - förmodligen var det en praktikant!  

Tre saker jag gör just nu: 

1.
Funderar febrilt på vad jag ska svara - första intrycket var JAMEN DET HÄR VAR KUL - nu inser jag däremot ännu en gång att INGET är lätt här i livet! :) 


2.
Undrar om jag borde gå ut och röka innan jag fortsätter? Jo, det ska jag nog. Vänta - gå ingenstans - jag kommer strax tillbaka! 

Det var det - nu fortsätter jag! 

3.
Fortsätter att fundera på vad jag ska svara. Vad är klockan? Borde kanske åka och ragga dörrar? BILLIGT - utan bonus! Så där är det när man sover till halv ett - sen är man grinig över att dagen bara flyger iväg och butikerna stänger för snabbt.

Tre saker jag vill göra innan jag dör: 

1.
Lära mig vara lycklig och nöjd med det jag har! Ta vara på nuet och inte planera vad jag ska göra SEDAN när jag har tid. 

2.
Resa tillsammans med mina barn - se pyramiderna, besöka museum i London, traska på Irlands hedar och lyssna på deras berättelser därifrån, snoka i spökslott i Skottland och mata Loch Ness-monstret. Hälsa på i Vatikanen, göra ett besök i Draculas borg i Transylvanien eller är det Rumänien? Åka lite karusell på Disney World, bygga Lego på Legoland - åka bil genom lejonflockar på Kolmården. Bland annat...

3.
Följa med när mina barn växer upp - finnas där för dem och  vara där när de, i sin tur, får egna barn.   

Tre saker jag kan: 

1.
Prata - konstant mundiarre´! Utom på morgnarna förstås - jag förstår mig inte på folk som vill vara sociala på morgonen. URK! Konstiga varelser! 

2.
Vara glömsk och tankspridd - har bland annat nästan aldrig koll på vilken dag det är i veckan. Ibland glömmer jag vilken månad det är - kan ha för mig att det är januari tills jag ser ut genom fönstret och upptäcker att det nog inte KAN vara januari eftersom gräsmattan är grön?  

3.
Tänka positivt - inte ge efter när allt känns tungt utan istället gripa tag i någon pytteliten ljusglimt och  med hjälp av den dra mig upp ur mörkret. (Peppar peppar - det där får jag säkert äta upp) 

Tre saker jag inte kan: 

1.
TVÄTTA! 

2.

Förstå hur en liten liten LITEN katt kan skita enorma lass som dessutom luktar så där förskräckligt illa!


3. 

Glömma oförrätter. Sårar någon mig eller någon jag älskar glömmer jag det ALDRIG!

Tre saker jag tycker du ska lyssna på: 

1.
Barnen! Där gör jag tyvärr ofta fel - tar mig inte tid att lyssna på vad de har att säga men det BORDE vi - genom att lyssna på det de har att berätta så hjälper vi dem att inse att de är VIKTIGA och det de har på hjärtat är viktigt för oss. 

2.
Intuitionen! Det sägs att det endast är kvinnan som har den men jag tror att ALLA har den bara de släpper fram den och när man väl lärt sig att lyssna på den märker man att den ytterst sällan har fel. 

3.
Dina medmänniskor. 

ÅHÅ - värst vad jag leker besserwisser idag då!

Tre saker jag skulle vilja lära mig: 

1.
TVÄTTA!

2. 

Slappna av och ta vara på nuet!


3.

Programmering - så att jag även i framtiden kunde sitta hemma och jobba utan att behöva stiga upp skittidigt varje morgon och vara så där äckligt trevligt social.

 

Tre favoriträtter:


1.
KÖTT - helst stekt! 

2.
Grillat - gärna spett gjorda av kött (naturligtvis), korv, bacon, paprika, gurka, nypotatis och svamp FAST då ska jag INTE ha grillat dem själv för då är de oätliga - helst ska de grillas av ungarnas pappa! 

3.
Min favoritsvågers mat - ingen skillnad VAD han gör så smakar det gudomligt MEN jag vill nog inte ha hans tester med rått älgkött eller mixtrande med fårkött. Hör du det?!? Jag VET NOG att det är får trots att du försöker lura mig med kryddor och annat fuffens! HA!    

Nu utmanar jag, i min tur, DIG! :)

Hoppas ni har en jättefin dag - nu måste jag ta paus och söka dörrar innan alla butiker stänger. Varför finns det inte specialöppettider för nattmänniskor? DUMT!

BONUSMANIPULERING

Det här blev en lång radiramsa så jag börjar med det viktigaste:

HEJ!

Jag hoppas ni mår bra och har en jättefin dag! :)  

Och så till mitt egentliga inlägg:

Vad fan är det med nätet NU igen då?  


Det funkar ju inte!

 

Jäkla skit!

 

Borde byta Internetleverantör - ta en annan - kanske jag skulle ta Elisas abbonemang så jag skulle få S-bonus för avgiften jag ändå måste betala varje månad?


Det är fantastiskt hur butikskedjor kan manipulera oss så mycket som de gör.
 

Jag vet inte hur det är i Sverige men HÄR kan man köpa in sig i de olika kedjorna och bli någon slags medlem. Hur det går till EGENTLIGEN vet jag inte - jag bryr mig helt enkelt inte om vad det betyder i grund och botten  men summan av kardemumman är att man iallafall får ett kort som man sedan visar upp när man handlar och då får FÖRDELAR tack vare det.  

Man kan t.ex. få en köttbit eller toapappret några cent billigare blaha blaha.  

Allt man köper registreras och i slutet av månaden räknas summan för hela faderullan ihop och beroende av hur mycket man handlat för får man en viss summa pengar tillbaka - man får alltså BONUS för det man lagt ut . 

Ju mer man handlar för varje månad - desto mer bonus (pengar) får man tillbaka.

Jag har ju naturligtvis gått på det här med hull och hår - i min plånbok hittar man Plussa-kort, S-bonuskort och Ykkösbonus-kort. En fattig människa tar tillvara alla små bäckar för att överleva i denna snustorra värld...

MEN 

JOBBIGT blir det ju för en enkel människa när man ska anpassa sig till systemen och försöka snappa åt sig de fördelar som man KAN få bara man är tillräckligt smart! 

Där sitter man sedan och planerar sina inköp efter hur mycket BONUS man kan få.  

Ena dagen har K-market (som ger Plussa) specialpris på kalops medans S-market (som i sin tur ger S-bonus) istället har nedsatt pris på kyckling och om jag går till Siwa (som däremot ger Ykkösbonus) så får jag juice en hel euro billigare än om jag går till någon annan. Hur mycket har jag handlat för på K-market den här månaden? Har jag handlat mera på S-market? Isåfall lönar det ju sig att jag går dit och får billigare kyckling - koncentrerar handlandet DIT så får jag mera bonus av dem den här månaden?  

SUCK! 

För att göra det ÄNNU MER invecklat så finns det ytterligare saker som påverkar om man kommer till just deras butik eller inte. 

Byns Siwa, som då ger Ykkösbonus, är liten - det finns inte så många varor i deras butik MEN de har istället POSTEN inne hos sig och även om de endast har några få parkeringsplatser utanför och man ibland får trängas DUKTIGT för att få plats så måste man ju nu och då hämta ut ett paket eller posta ett brev. Har man en gång fått parkeringsplats där kan man passa på att ta ett varv till apoteket eller loppisen som finns i närheten. 

K-market är betydligt större och finns i samma byggnad som byns ENDA bankomat - eftersom loppisarna inte tar emot bankkort måste man ha kontanter! I samma hus finns även ALKO - trots att jag själv i stort sett aldrig är i behov av alkohol (tillräckligt snurrig ändå) så är det förmodligen det mest besökta stället av alla - synd förresten att DE inte har gått med i något bonussystem - jag kan tänka mig att alla kedjor skulle vilja ha DEM med i sitt lag! 

Sedan har vi S-market. Det finns i ett eget hus - inga andra sockerbitar som lockar där inte MEN de har istället en bensinautomat på sin gård. Om jag tankar utanför K-market får jag INGENTING tillbaka så jag MÅSTE alltså tanka vid S-market - DE ger ju bonus för varje liten droppe man fyller på. Vad bensinpriset är per liter i olika bensinautomater har jag inte den blekaste aning om - jag kollar inte - tankar automatiskt vid alla automater man får BONUS hos!  

HUR DUMT ÄR INTE DET? 

Det ju inte bara mat och bensin man kan få bonus för utan i stort sett ALLT!  

Köper man till exempel möbler i en butik får man poäng på ett bonuskonto - köper man i en annan samlas poängen på ett annat. Vissa butiker är RIKTIGT jävliga och hör till flera olika kedjor samtidigt - då måste man stå och VÄLJA vilket konto man ska använda - efteråt svär man ve och förbannelse över att man förmodligen valde fel! 

Beroende av vilket telefonabbonemang man har får man bonus för sina samtal och jag har bytt flera gånger på grund av det här tills jag sist fick nog och tog alla abbonemang där man inte får någon bonus överhuvudtaget. 

I alla år har jag haft samma försäkringsbolag av den enkla anledningen att de gav mig en så OTROLIGT förmånlig helförsäkring på bilen - inget annat bolag kunde ge mig en så billig försäkring så jag nappade naturligtvis direkt. DOCK hände det ÄNDÅ flera gånger att jag sneglade åt andra bolag eftersom DE skulle ha gett mig bonus om jag tagit dem istället ÄNDA TILLS mitt försäkringsbolag TACK OCH LOV anslöt sig till en kedja de också och då var iallafall DET problemet löst. 

När jag skickades på magnetröntgen av skallen i vintras upptäckte jag ytterligare en sak - man får BONUS på sånt också! Gissa om jag tackade gudarna för att jag fick remiss till Pulssi istället för Mehiläinen för Pulssi gav nämligen S-bonus för sina tjänster!  

Tick tick, sa det på mitt S-bonuskonto den månaden och den här gången GAV JAG IGEN för allt jävelskap som deras bonussystem ställer till med:

Jag fick nämligen S-bonus för det jag lade ut för alla undersökningar och röntgensessioner - därefter fick mitt försäkringsbolag som ger mig Plussa ersätta hela faderullan åt mig! 

HA! 

Nu har ju Plussa-grejen slagit sig i slang med Andelsbanken också - skaffar man sig bara ett kombinerat Plussa / bankkort från Andelsbanken får man DUBBLA POÄNG för alla inköp fram till årets slut.  

DET NI! 

MEN 

Jag börjar mer och mer tappa nerverna på hela systemet - hur de helt enkelt manipulerar hela befolkningen med sina små lekar. 

FÖR 

Nu när jag skulle ha dörrar till barnens rum har jag koncentrerat mitt sökande till endast EN butik - nämligen Agrimarket!  

Varför?  

Jo, för att jag helt enkelt får S-bonus för dörrarna om jag handlar dem där.  

Dörrarna var relativt dyra OCH leveranstiden lång OM jag inte var beredd att betala typ 40 euro per dörr då för specialbeställning och det var jag ju inte. Två dörrar skulle bli 280 euro tillsammans och dumpe jag bestämde mig för att det var väl ok då - jag skulle ju iallafall få bonus tack vare dem.  

FAST 

När jag igår började tänka efter och räkna på fingrarna upptäckte jag vad denna bonus var i reda pengar och kom då fram till den förskräckliga nyheten att det faktiskt handlade om  MINDRE än sex euro! 

Istället för att gå till en annan butik - en butik som högst antagligen kan ge mig dörrarna både snabbare OCH billigare och till på köpet leverera dem hem är jag beredd att vänta i flera veckor för ett tobakspaket och en halv ask halspastiller!!!! 

Jag säljer min själ för småsummor! 

Nu får det vara NOG! 

Imorgon skaffar jag dörrar någon annanstans! 

Dessutom funkar nätet igen - det var bara katterna som hade strulat med sladdarna så jag behöver inte byta leverantör den här gången heller! 

:) 


RSS 2.0