SNART?

"Börjar du ha problem med dina byxor?"

Flinade dottern imorse när jag med våld var tvungen att hitta några paltor att dra på mig - de enda passande jeansen hängde ute på tork efter helgens tvättraid...

Par efter par testades och slängdes sedan frustrerat in i ett hörn tills jag till slut hittade ett par som nog gick över både lår och höfter men endast EN FUTTIG KNAPP AV 5 GICK FAST!

HALLÅ!

Jepp, jag erkänner:

Det STÖR mig!

Ganska MYCKET!

Vad hjälper det att läkaren säger att "du bara ÄR sån - det är hormonerna som får dig att gå upp - du får helt enkelt ge upp och acceptera - du är den typen"?

Varför ska just JAG se ut som en höggravid flodhäst DIREKT?

VA?

Som i helgen när jag, fram och tillbaka hälsade på min arbetskompis på jobbet, stod där i all sköns ro och pratade men efter en stund fick en konstig känsla...

Någon TITTADE på mig!

Bakom mig stod en karl, en av de som ganska ofta kommer in till oss och handlar, och granskade min mage med kännarmin:

- Ja sun vatsa vaan kasvaa ja kasvaa - kohta tulee vauva!
(Å din mage bara växer och växer - snart kommer det en baby)

SNART?

När jag (röd som en tomat i ansiktet) försökte påpeka att "Nej, det kommer nog ingen baby SNART - jag är bara skittjock" fick jag svaret:

- Älä yritä hujata - mä tiedän - kohta tulee vauva!
(Försök inte luras - jag vet - snart kommer det en baby)

VISST

ALLT är ju relativt - för HONOM kanske november är snart men JAG tycker då att det är en halv evighet tills dess - så det så!

MEN

Vad gör man?

När jag väntade dottern och blev sjukskriven i femte månaden trodde alla mina arbetskamrater på båten att jag gick på mammaledigt - redan DÅ var jag så stor - gissa om de fick sig en smärre chock när jag en månad senare kom tillbaka ÄNNU större.

OCH

Nu är jag tydligen på god väg med att chocka det här samhället på samma sätt - i århundraden framöver kommer folk förmodligen att diskutera hur jag gick fyra månader över tiden för "det MÅSTE hon ju ha gjort så stor som hon var - hela hon var ju kläckfärdig i juni och ungen kom först i november"!

JAJAMEN!

NÄ!

Nu har jag inte tid med det här mera - jag ska söka efter mammaklädesbutiker på nätet där de säljer skapliga korsetter - såna som man använde på 1700-talet för EN SÅN BEHÖVER JAG NU!

"SNART"?

HEH!

INTE LÄNGRE HEMLIGT!

Eftersom ryktet tycks spridas som en löpeld genom samhället kan jag lika gärna dra det här på bloggen:


Den 22 februari informerade jag att inget smått var på väg...


MEN


Det får jag nog ta och ändra på ...


FÖR


Det är det!


JAJAMENSAN!


FAST


Det VAR faktiskt inget smått på väg när vi förlovade oss - så det så!


IALLAFALL


Vi hade räknat med ÅR av väntan -både han och jag är "lite" äldre - kanske det inte skulle lyckas överhuvudtaget - man har ju hört om par som försöker skaffa barn i evigheter utan att det blir nåt...


SÅ blev det nu inte riktigt - som en bekant så romantiskt uttryckte sig när de började vänta barn: det brände fast i botten direkt!


Bland annat för att jag vägrade tro på testresultaten (tro mig - tillverkarna av teststickor hade sin försäljningshöjdpunkt i slutet av februari och början av mars) hölls allt hemligt - det var ju något FEL på alla de här stickorna - förmodligen fanns där en tumör eller annat skit som skojade till hormonnivån i kroppen...


OCH

Att hålla en graviditet hemlig i det här samhället är inte det enklaste - jag menar - för det första - varför i helsike är till exempel rådgivningen placerad MITT I BYN?


Vilka har planerat det?


Byns skvallertackor?


Inskrivningen (vecka åtta) var en pärs - inte BARA för att jag ansåg det vara DUMT att bli inskriven innan det överhuvudtaget blev bekräftat att det faktiskt fanns någonting där utan mest för "var skulle jag parkera utan att folk fattade VARFÖR jag parkerat just där"och "hur tar jag mig in utan att bli sedd?


TYP


Efter en och en halv timme smög jag mig ut igen - tömd på både blod och information men istället överbelamrad med broschyrer och papper - det är inte LITE grejer de prackar på en första gången och då tackade jag ändå nej till hälften eftersom jag inte hade möjlighet att smussla ut det utan att det syntes - jag var ju där i HEMLIGHET - då kan man verkligen inte komma ut med famnen full av "VI VÄNTAR BARN!" och gratis babytidningar!


Bland materialet jag fick fanns det förresten ett papper om vad man bör undvika att stoppa i sig när man är gravid -sötningsmedel är ett stort AJAJ!


So what, tänkte jag...


Jag använder ju inte sötningsmedel - jag gillar RIKTIGT socker - DET är gott!


MEN


När jag efteråt, på skoj, började kolla upp i vilka produkter det används sötningsmedel blev det problem - sötningsmedel finns ju i nästan ALLT!


Här har jag i åratal varit beroende av Läkerol Dents - de med mentholsmak - NAMNAM - en ask om dagen har det lätt slunkit ner men TJOFF så var det slut med det!


Vad skulle jag NU tugga på?


Tuggummi?


HA!


Enda jäkla sorten jag hittat som INTE innehåller sötningsmedel utan bara rent socker tycks vara HubbaBubba och OJDÅ vad det tilltalar mig att gå omkring med tvåkilosbitar i munnen dagarna i ända - största problemet är att låta bli att svälja ner klonten för så godisaktigt som det är slinker den ner rent reflexmässigt!


Var var jag nu igen då?


Javisst ja - hålla allt hemligt!


Det FINNS människor som hålls smala och fina genom hela graviditeten - det enda som putar ut är en perfekt liten mage - en nätt sak som passar ypperligt på bild i graviditetsforumet under rubriken "Veckans mage".


Det är bara att inse fakta - jag hör inte till denna ljuva skara den här gången heller...


FÖR


När jag väntade dottern gick jag upp 30 kilo - med grabben 32 och den här gången har jag redan (vecka 15) ökat massan på jordens yta med SJU KILO...


Som rådgivningstanten sade när jag steg på vågen förra veckan:

  

OJOJOJ DÅ!


NEJ!


Det ÄR ganska svårt att verka oberörd och framförallt ORÖRD när man gått upp sju kilo på ett par månader och det bara finns ett futtigt par jeans kvar i garderoben som fortfarande går på!Nu var det alltså slut på DEN hemligheten!


Att vänta barn vid 40-snåret är annars inte samma sak som när man är 20 - DET har jag minsann redan lärt mig.


Hade man haft möjlighet att kryssa i "vilken graviditetskrämpa passar in på dig" i broschyren hade jag förmodligen fått jackpot! Det har varit allt från illamående (dygnet runt), "humörsvängningar" (LÅTER ju fint men betyder i verkligheten raseriutbrott varvat med "sitta i ett hörn och lipa ögonen ur sig för att man glömt att vattna blommorna"), åderbråck, svullenhet, extrem trötthet (jag har då aldrig somnat SITTANDES förut) och just nu är jag sjukskriven hela veckan på grund av sammandragningar...


MEN


Det är det värt!


Hoppas ni alla mår bra - kram på er! :)


HOS OSS JUST NU

EGENTLIGEN...

Borde jag städa, tvätta och allt annat tråkigt jag struntat i under helgen när jag var på jobb...

MEN

Istället blev jag sittande framför datorn - kollade igenom alla fotografier min dotter tagit den senaste tiden...

OCH

Varför då inte sätta ut en del av dem på bloggen?Här kommer alltså en del!


   
   

  

  

  


Önskar er alla en riktigt fin dag!

JÄKLA TV-LICENS!

Jag vet inte vad tv-licensen kostar i Sverige...


MEN


Här har de iallafall mage att ta 215, 45 i året för skräpet...


OCH


Just nu sitter jag och stirrar på min med hat i blicken...


FÖR


Det är dags för en avbetalning igen - jag har nämligen delat upp min - det finns ju ingen chans i världen att man, på skoj, bara så där, har en tvåhundra över någon månad och då lika gärna kan sätta dem på tv-licensen...


IALLAFALL


SÅ STÖR DET MIG att jag måste betala den här jäkla licensen DELS för att jag tycker att den är svinaktigt dyr och DELS för att VARFÖR ska jag betala den när jag ändå inte KAN se på tv...


FÖR


Den där räfsan jag har uppe på taket är fan anamma VÄRDELÖS!


Om gudarna vill - om vädret har varit på sitt bästa humör i MINST tre dagar utan den minsta lilla vindpust eller fuktdroppe - om ingen påtänd mygga i misstag tagit för snäv sväng runt krattfanskapet och råkat nudda den...


DÅ kanske man ser annat än en blå ruta och texten "Ingen signal"...


Annars är det allt som finns på programlistan - blå fucking ruta med vit text - Ingen signal!


Man blir ju så glad!


DESSUTOM


Så är det egentligen endast två program vi VILL se på i det här huset - Greys Anatomy på onsdagar och Lost på torsdagar...


OCH


GLÖM DET att räfsan funkar just då!VARFÖR funderar jag ens på att betala skräpet?


JO


Jag är väl optimist - kanske antennen hatar vintern - KANSKE den MOT FÖRMODAN börjar funka nu till sommaren?


Vem vet?


MEN


Å andra sidan så är jag nog lite skeptisk - jag menar - om den nu har fi**ats  en hel vinter - varför  skulle den då få för sig att börja funka under sommaren?


"Nämen kolla - nu blir det tydligen åska - jaha, då tar jag paus i en vecka till då - alla andra har ju också semester på sommaren - varför ska JAG jobba då?"Vad göra?


Köpa ny räfsa till taket kostar en mindre förmögenhet PLUS att jag då måste betala någon gubbe för att klättra upp dit och byta ut den och DET har man inte råd med för alla pengar har ju sedan gått till att betala en svindyr licens IFALL man skulle få bild...


Jäkla tv-licens!


HÅLL ANDAN!

Ja HÄR händer det inte mycket - jag har fullt upp - ibland känns det som om jag knappt ens hinner andas...

MEN

Appropå ANDAS så kolla in min kusin:HAN är duktig han!

RSS 2.0