SKITALEJDON!

En stor nackdel med att renovera och greja är att det hela tiden kommer NYA saker man borde göra! 

Som nu - igår målade jag om hela köket - alla fettfläckar som strittat runt spisen för de tidigare ägarna och etsat sig in i väggen (precis som om det aldrig gör det för mig då) är nu borta - rena, fina väggar - inga lappningar eller bortrivna bitar av tapet så långt ögat kan nå... 

MEN 

Nu stör jag ju mig istället på att dörr-, och golvlisterna borde målas om för att inte tala om att jag borde banka fast taklister på de ställen de fattas. När allt annat var halvsjaskigt gick det an - nu skriker det i mina ögon. 

SÅ 

När jag idag körde sonen till en kompis tog jag ett varv via byn - det skulle inhandlas listfärg och taklister.  

FAST 

Väl i byn hade jag som man säger här : SKITALEJDON

FAN! 

JAG ORKAR INTE! 

Nu skiter jag i det här ett par dagar - istället tänker jag göra NADA! 

Nu ska jag kolla vad ni sysslar med, sedan stänga datorn, ta mig i kragen och tvätta lite (börjar bli så där småfuttigt på klädfronten) och sedan kanske ta ett FILMMARATON? 


Säkert hittar jag på något oseriöst!


Borde inte vara så svårt! 


Önskar er en riktigt härlig helg! :)


VAD ÄR FEL?

Plötsligt står han bara där! 


EN KARL - en karl som får det att blinka VILL HA i mitt huvud. 

Inte passionerat VILL HA utan mer den typen av VILL HA att man känner att I DEN famnen skulle jag trivas - DÄR hör jag hemma! 

Vem är han? 

Ringmärkt är han åtminstone inte?  

Betyder DET att han är lös och ledig ELLER att han inte kan ha ringen på för sitt arbetes skull ELLER att han redan är upptagen men varken förlovad eller gift ELLER helt enkelt homosexuell? 

NÄ 

Homosexuell är han då inte - det känner jag på mig intuitivt! 

MEN 

Varför är han inte upptagen då? 

För OM han är lös och ledig - varför är han då det? Han är ju definitivt i den åldern att han borde ha varit gift i årminstone tjugo år? Är det något fel?  Dricker han? Klådde han upp sin före detta fru varenda gång han var full tills hon en dag fick nog och stack? Är han annars våldsam? Hatar han kanske kvinnor?  

Varför får jag då inte det intrycket? 

Varför har han så snälla ögon?

 

FAST

 

Å andra sidan - varför känner JAG mig attraherad av någon som verkar snäll?

 

Jag brukar ju oftast fastna för en helt annan typ av karlar?

 

Det finns bara två olika förklaringar att välja mellan - antingen är han upptagen eller så är det något fel!

MEN

Vem BRYR SIG om hur det EGENTLIGEN är? 

Jag har ju SLUTAT med sånt!

Sånt som KARLAR!


NUNNAN I VÄGGEN

I min bokhylla har jag en del böcker skrivna av Victoria Holt - nu när jag räknar dem ser jag att det mer exakt är hela sju stycken. Holts böcker är gullegullitteratur som gullegull var DÅ - förr - när allt var så mycket bättre. 

Sött, rart och tämligen oskyldigt.  

Vad som däremot INTE är oskyldigt är alla förbannelser som hon plockat in som krydda - det är ond bråd död och lemlästning för halva slanten. 

Sånt som piggar upp - utan dem skulle det bli FÖR sliskigt! 

Som till exempel den jag läste inatt - där var det en nunna som inte kunde bete sig och som straff murades in i väggen! Jajamensan - så kunde det gå om man snuskade till sig utan att vara gift! 

MEN 

Det fick mig att fundera...

Murade de faktiskt in folk i väggar? PÅ RIKTIGT? Eller är det bara i böcker? 

När man läser slotts och gårdars historia så tar var och varannan upp att "här har vi då Lisa von Leonberger som ENLIGT LEGENDEN blev inmurad i väggen på grund av sina okyska göranden och låtanden". 

Enligt legenden ja! 

Varför finns det inga skriftliga bevis?  

Jag menar - var och varannan skrev väl dagbok på den tiden? 

11.1
Välsignad dagbok!
Idag hafer jag haft en fruktansvärt tråkig afton. Min högt älskade väninna Lisa hafver öfvergifit mig och blifvit inmurad i väggen på grund af sina otuktigheter med Börje. Jag hafver icke haft någon att leka med. Min högt älskade moder säga att vi bör skaffa mig en ny kamrat för Lisa kommer icke att plockas ut från väggen utan hon skall få sitta där till tidernas ändelse.  

Ps.
Börje äro i skampålen på torget - vi voro och besåg honom när vi besökte stånden för att inhandla kålrötter till middagen. 

FAST 

Jag borde nog inte sätta mig in i saken djupare än så här - det KAN ju ge mardrömmar!  

FÖR 

Om JAG levt DÅ hade det nog inte tagit länge innan jag smättades fast i väggen som en annan gobeläng.  Inget vidare trevligt öde!

Önskar er en jättefin dag - här har vi storm - hoppas ni har bättre väder!

LUSTEN ÄR TILLBAKA!

Igår, precis när jag hade tänkt börja med min tavla (i ordets alla bemärkelser) ringde telefonen.


Det var min favoritsvåger.

- Är du hemma - jag tänkte komma dit och fixa dina fönsterlister!


JÖSSES vad jag GILLAR den karln!

En dryg timme senare surrade cirkelsågen ute på gården och VIPS så var mina fönsterlister i vardagsrummet uppe.

Jag är mållös - har inte tillräckligt med ordförråd i mitt arma huvud för att kunna beskriva den tacksamhet jag känner.

FÖR

Så fort listerna var uppe fick jag ENERGI!

Svågern hann knappt sätta sig i bilen innan målarburken var framme och jag satte igång med mitt klottande med ETT LEENDE på läpparna.

När jag målar så sjunger jag - alltid samma sång:

Jag ska måååååla heeeeela väääääärlden lilla maaaaammmmmaaaaaa, jag ska mååååla heeela vääääärlden guuuuul och blååååååååå!

Klingande falskt!

Om och om igen!

När listerna var klara fortsatte jag med att måla lite möbler - sedan tog färgen tyvärr slut!

MEN

Tack vare min älskade svåger har jag alltså fått tillbaka lusten - lusten för att få saker och ting gjorda.

Dagens ATT GÖRA lista:

- Eventuellt köpa golvlister till vardagsrummet - lister som man kan pula in kablar i så att man slipper allt stök med dem.
- Köpa VIT färg så att jag får skåp nummer två i vardagsrummet målat. Det GÅR att måla fula, billiga möbler (det märkte jag igår) och resultatet blir inte allt för illa!
- Kolla priser på dörrar till ungarnas rum - spegeldörrar med plats för glas som sedan släpper igenom ljus. Är de skäligt billiga beställer jag två!
- Köpa färg till köket - NU ska det också målas om!
- Såga till lister så att jag får ihop en ram till min tygtavla.

JEPP

Det ska jag idag EFTER att jag besökt er!

Vad ska ni göra idag?


Mina nya fönsterlister:


image112


 

Önskar er alla en riktigt underbar dag! :)

 


TISDAGSTEMA - STYRKA

Mitt bidrag till tisdagstemat idag är lite fantasilöst MEN något jag förknippar med STYRKA!

MIN TVÄTTKORG!

image111

Jag säger bara:

GE MIG STYRKA!


Jag blir galen på all tvätt som ALDRIG tar slut!

SOFFAN

Jag har haft krig med mitt vardagsrum - IGEN!

Igår fick jag för mig att NU orkar jag inte med något måste mer - istället blir det shopping och så hoppade vi i bilen och körde in till Åbo - bara bilresan dit tar 45 minuter. DET är en stor nackdel med att bo på landet - det tar EVIGHETER att komma till någon vettig butik, d.v.s. en butik som INTE säljer endast mat!

FAST

När jag väl kommer till Åbo vågar jag ju inte köra där - får hjärnsläpp av alla bilar som dräller överallt och inte låter mig köra som jag vill!

Ska jag in in till centrum parkerar jag alltid en bit utanför stan och beställer taxi. Visst blir det väl lite dyrare på det viset MEN jag sparar på så sätt in alla kostnader som jag skulle få när jag försöker pula in min bil i någon liten ficka någonstans (ny lackering & plåtskador), alla hutlösa parkeringskostnader och FRAMFÖRALLT sparar jag på mina nerver för att då inte tala om ALLA ANDRAS nerver.Igår iddes jag inte ta mig in till stan utan shoppade i utkanterna istället - eller ja, jag shoppade med ÖGONEN. I möbelbutiker!

Det finns så mycket jag vill ha!

Nästa vår kommer IKEA till Raisio och DIT vågar jag köra - gissa vem som blir lycklig DÅ!

Iallafall - när jag kom hem efter all ögonfröjd var jag TVUNGEN att möblera om vardagsrummet IGEN EN GÅNG och det gjorde jag då - fem timmar i sträck! Knuffa - slita - dra!

Är fortfarande inte nöjd - det finns två hyllor här som SKA BORT - de STÖR mig - STJÄL min energi!Kära favoritsvägerska - du vet de där skåpen som du kunde tänka dig att ta om jag inte ville ha dem? Det är bara att komma och plocka bort! :)

Min soffa just nu:

image109

Som sagt - den blev inte speciellt snygg MEN tyget var billigt OCH brokigt vilket behövs så att inte alla fläckar och djurhår syns meddetsamma - den får duga ett tag till så här.

Nu ska jag kolla vad det är för TISDAGSTEMA, sedan se vad ni sysslat med och efter det eventuellt bygga en tavla av överblivet sofftyg.


ETT MÅSTE MINDRE

Tro det eller ej men nu har jag gjort något åt ETT av mina måsten:


Soffan har klätts om! 

Speciellt snyggt blev det förstås inte... 

MEN 

Man kan ju inte lyckas med allt!  

DET har jag iallafall lärt mig! 

:)

JAG MÅSTE...

JAHA! 

Här sitter jag och planerar. 

Planerar vinden - hur det borde sättas in mellanväggar så att de sneda utrymmen stängs fast (annars passar katterna på att använda dem som toalett lite nu och då och det TÅL jag inte). Hur jag vill ha en vägg byggd så att den blir en slags inbyggd klädhylla - så att jag sedan kan ha mina kläder där.  

Hur barnen måste få dörrar till sina rum så att de kan stänga om sig men då måste väggarna byggas till och anpassas till dessa dörrar. Vilken typ av dörrar ska det förresten vara? Vilken storlek? Vad kostar de? Om de får dörrar till sina rum måste jag lösa problemet med hur vi ska få ljus in till trappan och den lilla hallen - det finns ju inga fönster där. Glastegel kanske? Om man byggde in glastegel i väggarna så borde det komma tillräckligt med ljus ner i trappan. Vilken typ av glastegel skall det vara? Klara eller färgade? Vad kostar de? 

Jag planerar hundburen - i snart två år nu har jag tänkt att den borde byggas så att hunden kan vara ute även när vi inte är med. Även om vi från början hägnade in hela gården så att hon kunde vara ute så blev det en flopp - så länge vi är tillsammans med henne ute så hålls hon kvar - så fort vi går in så sticker hon. Pular sig under nätet och rusar iväg med ljusets hastighet. Om vi bodde långt ifrån vägen hade det inte gjort så mycket men eftersom vi bor riktigt bredvid den är det kris - sticker hon iväg åt fel håll så är risken stor att hon blir påkörd.  

Jag planerar källarrenoveringen - hur det borde sättas klinker på golvet i bastun och hur jag vill ha nya mellanväggar. Hur jag skulle vilja ha ett badkar där nere också - tänk vad mysigt. 

Yttre hallen borde isoleras - varje sommar glömmer jag bort det - varje vinter påminns jag igen. Det verkar som om isoleringen trillat ner där - väggarna är iskalla under vintern och det borde åtgärdas - VERKLIGEN! 


Tittar ut genom fönstret och ser på gräsmattan som växt sig lång igen - det var ju inte länge sedan jag klippte den? Hur kan det växa så där drastiskt när det inte regnat - när det varit torrt som en öken hela veckan? Dammen borde få nytt vatten också.

 

Tvätthögarna bara växer - hur kan det komma sig att det blir så mycket tvätt? Varför är jag så dålig på att tvätta? Borde det inte vara inbyggt?

 

Skitigt inne är det ju också - jag borde verkligen städa. Visst ser det ganska prydligt ut när man ser på allt så där snabbt men alla skåp borde ju gås igenom. Jag tycker inte om oreda - jag skulle vilja ha allt i ordning.

Fönsterlisterna har jag ju inte fått upp här i vardagsrummet - då när jag SKULLE göra det så hade jag ingen vinkelsåg och nu när jag har en så har jag tappat lusten. Soffan borde kläs om men det har inte heller blivit av - istället blir jag trött bara jag ser på den. 

Så är det ju företagsdelen i den ena utbildningen - den borde jag ju fixa undan nu på sommaren när jag ändå är ledig!  

Detta måste alltså åtgärdas - det MÅSTE ske innan vi åker upp och hälsar på släkt och vänner...när vi kommer hem igen är ju semestern snart slut och då börjar utbildningar och lärarjobben igen. 

FAST 

Sedan slår det mig ÄNNU EN GÅNG! 

HERREGUD - VAD HÅLLER JAG PÅ MED? 

Varför LÄR jag mig aldrig? 

Jag har ALLTID en massa MÅSTEN.

 

Så fort jag fått ETT måste ur världen så hittar jag på ett annat. Jag tycks SÖKA efter nya saker som stör mig - som jag helt enkelt MÅSTE få gjorda och tänker enfaldigt varenda gång att "så fort DET HÄR är gjort - DÅ ska jag slappna av".

 

MEN

 

Det gör jag aldrig?

 

Jag kommer ju bara på något nytt?

 

Här gick jag hela vintern och längtade till sommaren - sommaren när jag bara skulle ta det lugnt och vila! 

Hur jag inbillade mig att det var helt ok med tre olika studier samtidigt som jag hoppade in och jobbade deltid bara jag sedan fick ha sommaren ledig! 

Tydligen har jag redan glömt läxan jag lärde mig i januari? Att det FINNS gränser - att allt plötsligt kan ta slut? Att det att jag "bara" är 35 inte betyder att jag kommer att leva för evigt! 

FÖR 

Nu när det äntligen ÄR sommar - vad gör jag då? 

JO 

Jag stressar upp mig över än det ena och än det andra MÅSTET så att jag inte längre kan slappna av överhuvudtaget IGEN EN GÅNG! Det går inte att läsa en bok - det går inte att se på tv - jag har inte tillräckligt med ro i kroppen för att sitta still! 

Varför GÖR JAG SÅ? 

Varför glömmer jag det som är VIKTIGT?  

Det som VERKLIGEN betyder något? 

NEJ! 

Jag MÅSTE lära mig att ta det lugnt - jag MÅSTE lära mig att sätta gränser...
 
JAG MÅSTE SLUTA MED MINA MÅSTEN!    


VÄXTBOK FÖR DUMMIES II

Min kära faster tipsade mig om att: 

Det faktiskt FINNS en bok om blommor där de är indelade enligt färg! 

Den heter dock inte "for dummies" utan endast "Blommor". 

Bokens författare heter Wolfgang Lippert (Dieter Podlech samt Örjan Nilsson) och är utgiven av Bonniers förlag. Boken alltså - inte författaren. :) 

Efter snabb koll på nätet så ser jag att den JUST NU kostar 88 kronor på Bokus, 89 kronor på CDON och 89 kronor på Adlibris.

BILLIGT! 

DET är det värt! 

ABSOLUT! 

Den ska jag köpa och sedan sälja alla de andra VÄRDELÖSA besserwisserväxtböckerna på loppis! 

JAJAMENSAN!

VÅRA BEHOV

Jag känner BEHOV

Behov av: 

En sömmerska
som tar hand om hela soffprojektet - syr nya överdrag till alla kuddar så att resultatet blir SNYGGT och inte konstigt som MITT resultat förmodligen blir. 

En snickare
som skulle bygga om uppe på vinden. Jag vet precis hur jag vill ha det men jag kan inte göra det själv. Det behövs tilläggsväggar och dörrar + karmar. För att ljus från rummen ska komma ut i trappan bör en del av väggarna bestå av glastegel. Glastegel finns, dörrar skall skaffas men snickare fattas! 

När han eller hon är klar skulle det vara fint om trappan kunde åtgärdas så att den blir fin OCH så skulle det behövas nya mellanväggar i källaren! 

Klinker
gjorda av sjösten! Det finns tydligen inte här? När jag frågat i butikerna har de aldrig ens hört talat om fenomenet? 


En kakelläggare
som skulle lägga sjöstensklinker på bastugolvet. När han ändå håller på skulle han gärna få klinkra (hehe) golvet i resten av källaren också och varför inte fixa om i badrummet på samma gång? Så att vattnet faktiskt rann ner i avloppet istället för att samlas i en pöl mitt på golvet?

 

En trädgårdsmästare som skulle leta reda på bästa platsen i trädgården för jordgubbs-, och potatisland och sedan gräva upp och greja. 
 

En bilmekaniker som kunde ta sig en liten dust med min bil - pilla lite med den - få den att må bra och sedan tvätta och vaxa den.

En rensare som kunde ta itu med katastrofen nere i källaren - gå igenom alla lådor, säckar och skåp - slänga och sortera. En rensare som inte är rädd för spindlar!

En tvätterska
som skulle hjälpa mig att få allt tvättat - torkat och INHÄMTAD när det är torrt.   

En grillmästare
som kunde visa mig hur man rent PRAKTISKT gör när man grillar. 

Nu kommer jag inte på mer? 

JO 

Det skulle nog inte vara så illa med en sponsor heller - en som kunde tänka sig att betala för allt det här?

DET är mina behov!
 
Vad känner ni behov av?

:)


GRILLKATASTROF

Vad var det egentligen för DÅRE som kom på att man ska grilla????


Ett helsike från början till slut!


Ska det till exempel gå åt så där mycket tändvätska varenda gång? Å hur vet man att det är färdigt? Antingen blir det svart eller så är det rått...


FAST


HUNDEN blev iallafall mätt och nöjd!


VI åt oss mätta på tårtan istället! :)


image105 image106

image107 image108


VÄXTBOK FÖR DUMMIES

VILKA är det egentligen som planerar böcker om växter? 

HUR tror de att ENKLA människor tänker? 

Om jag hittat en blomma och jag vill veta vad den är - har jag då lust att undersöka om bladen är enkla eller sammansatt eller om de är naggade, helbräddade eller dubbelsågade? 

NÄ! 

Vet jag I FÖRVÄG om blomman är en orkidee, nejlikeväxt, ranunkelväxt eller näveväxt? 

NÄ! 

Finns det inga växtböcker för såna som JAG?

Växtbok för dummies?

Där alla blommor är indelade enligt färg? 

Tänk vad mycket enklare det skulle vara - blå blomma i handen - blåa kapitlet i boken! 

Vet man inte hur kvinnor tänker? 

-  Vad har du för bil?
- En RÖD! 

SUCK! 

Nåja, efter en snabb inventering i trädgården har jag nu hittat bland annat: 

Stor blåklocka (finns hur många som helst - de verkar ta över lupinernas område), Lupiner (mycket färre än förra året), Prästkragar, Gullviva (det var DEN jag menade mamma när jag beskrev en växt som gul och klockaktig), Kirskål (massor), Johanneört (naturligtvis den fyrkantiga sorten och inte den äkta - typiskt) och Strätta ( Angelica sylvestris) -  kan inte tro det är något annat - ingen annan sort passar in men hur har DEN fått för sig att växa här? 

Ja, det FINNS en hel del fler växter där ute men jag har ingen aning om VAD de är och eftersom växtböckerna är så TÖNTIGT uppdelade så orkar jag inte söka efter dem.  

Fattar inte varför man inte kan dela in dem enligt färg!  

DUMT! 

Nu ska jag vispa ihop en tårtbotten - det blir gräddtårta med jordgubbar till efterrätt idag!

OGRÄS I RABATTEN

IBLAND är jag lite VÄL nitisk! 

Det finns en rabatt framför huset - när vi flyttade hit var den TOM - det TRODDE jag iallafall! 

Eftersom vi flyttade in i augusti och de första veckorna var en enda röra missade jag det blommande  innehållet i rabatten - när jag, i början av september, fick upp ögonen för den såg jag bara en igenvuxen djungel.  

RITCH så revs det mesta bort - det skulle banne mig inte växa gräs i MIN rabatt inte! 

Följande sommar vaktade jag rabatten som en hök -  skoningslöst rev jag bort allt som kom upp - jäkla ogräs!  

Jag hade (har) inga gröna fingrar och NOLL  koll på vad som egentligen var ogräs eller inte men jag silade efter min intuition - det jag TYCKTE såg ut som ogräs blev automatiskt klassat som just ogräs och slets därför upp! 

Resultatet blev att det helt enkelt inte växte något i min rabatt!!!!!

Stor vits med en TOM rabatt? 

SÅ 

I år ändrade jag strategi! Den här gången gav jag rabatten en chans - hellre lite ogräs än inget alls. 

-   OJ, sa min svägerska förtjust, du har MOSIPPOR i din rabatt! 

JUST SÅ! 

Ett av ogräsen jag så nitiskt rivit bort var alltså mosippor! 

Det här gav mig tålamod att vänta ut DE ANDRA ogräsen. Visst har jag rivit bort en hel del nu också men den här gången har jag SPARAT en del för att se VAD jag egentligen rivit bort. 

För en liten stund sedan upptäckte jag en ny sort:

Fingerborgsblommor - Digitalis purpurea!  

Himla fina! 

Här har jag hela tiden gått och längtat efter en riktig häxträdgård men samtidigt tagit död på mina blommor i tron att allt varit ogräs? 

DUMPE JAG!    

Imorgon ska jag utforska resten av min trädgård - om jag har Digitalis i min rabatt - vem vet vad det finns i de undangömda delarna? Kanske jag till och med hittar Belladonna, Spikklubba eller varför inte Stormhatt? Tänk vad roligt det skulle vara - då kunde jag ju göra egna likörer och ge bort i dem julklapp tillsammans med mina hjärnkalendrar!

MIDSOMMARENS MORALTANT

Imorgon är det midsommar!

När jag var UNG innebar midsommar struttande på Östra stranden och raglande i Tylösand.

DÅ fattade jag inte varför mina föräldrar var halvt hysteriska och straffade mig med
utegångsförbud - de var ju HELT stenålders - varför skulle jag straffas för att jag
INGET GJORT? Ja, alltså -inget gjort i MINA ögon då.

NU har jag bestämt att så fort min dotter bara visar MINSTA TILLSTYMMELSE till
samma drag som jag hade i mina vilda tonår kommer jag att låta bygga om källaren
- det blir galler i alla fönster och hänglås på dörren och där får hon stanna tills det
gått om!

ABSOLUT!

Kanske jag firade midsommar DÅ så det räckte för resten av mitt liv?

FÖR

Sedan dess har det varit BETYDLIGT lugnare.

Den här midsommaren kommer jag och barnen att vara hemma och det enda
extraordinära vi ska göra är att GRILLA!

Det blir PREMIÄR - jag har ALDRIG grillat ALLDELES SJÄLV - aldrig skött hela
rumban från början till slut.

MEN


Någongång ska ju faktiskt vara den första.Jag önskar er alla EN RIKTIGT HÄRLIG MIDSOMMAR OCH MIDSOMMARHELG!


Om ni kör land och rike runt för att besöka släkt och vänner så - KÖR FÖRSIKTIGT
- det är MYCKET bättre att ni kommer fram lite senare än att ni kanske inte kommer
fram överhuvudtaget.


Även om midsommarfirandet är förknippat med alkohol så kom ihåg att man inte
behöver vara full för att ha roligt - det GÅR faktiskt utmärkt bra att fira midsommar
UTAN att ha glömt den följande dag OCH det är dessutom roligare för barnen att
fira midsommar tillsammans med föräldrar som inte är aspackade.

Använd flytväst i båten!

OCH


Om ni ser onyktra personer sätta sig bakom ratten på en bil eller om de sätter
sig i en båt på väg ut så SNÄLLA gör ert bästa för att stoppa dem!

Jo, jag ÄR en moraltant, jag VET! :)


Avslutar med lite fotografier på kissorna och bilder utifrån så som det

ser ut just nu :
ÅTERVINNING?

I flera år har jag funderat på om jag ska skaffa mig en tatuering eller inte?


Problemet är inte om jag vill ha en eller ej utan vilket MOTIV jag isåfall ska ha!

Eftersom jag inte vill ha en tatuering som ALLA ANDRA har så har mitt favoritmotiv tidigare varit en DRONT. Jag är helt 100 på att det är ganska få som går med en dront intatuerad på kroppen.

image89

MEN

Vill jag ha en dront eller inte?

Vill jag kanske ha något annat?

Isåfall vad?


FAST

NU VET JAG!

Jag börjar bli gammal - DET stör inte mig ett dugg - jag har hela tiden velat vara äldre än vad jag egentligen är OCH eftersom jag hört att kvinnans liv börjar vid 40 så har jag VÄNTAT på det...


MEN


Jag gillar inte det här FÖRFALLET som kommer tillsammans med de här åren!

Som till exempel det här med att man inte längre är fräsch som en nyponros när man vaknar på morgonen? Vad hände med det?

Vart tog de rosiga kinderna och glittrande ögonen vägen?

NU när man vaknar verkar det som om ansiktet genomgått en genetisk förändring under natten - all överlopps vätska i kroppen som TIDIGARE bara försvann ut i tomma intet har istället börjat lagras under ögonen! Varifrån kommer annars de där gigantiska påsarna?

OCH

Upp i vikt går man ju också utan att man behöver anstränga sig ETT DUGG! Nuförtiden suger kroppen tydligen åt sig näring ur simpla saker som VATTEN och LUFT!

Att gå upp i vikt stör mig inte heller men varför kan det extra inte sätta sig där jag VILL att det ska vara? Ju större jag blir - desto mindre tycks ju brösten bli? HALLÅ! Borde inte de OCKSÅ bli större när allt annat växer?

NEJ

Jag gillar inte det här förfallet!

Jag borde återvinnas!Tatueringsmotivet får därför bli en ÅTERVINNINGSSYMBOL!image90


Önskar er en fullkomligt UNDERBAR dag!

TISDAGSTEMA - RÖD

YES - för EN gångs skull kom jag ihåg att det faktiskt är TISDAG idag och eftersom tisdag betyder "Tisdagstema" så blir det just det idag!

EH?

Det blev lite råddigt men IALLAFALL så - IDAG är jag MED! :)

Dagens tema är: RÖD!

Detta är min bild:

image84

(Dottern har norpat kameran så det fick bli en nödlösning med telefonen istället!)

RÖD!

Absolut första röda jag såg var mitt jättefina metallicröda TANGENTBORD. Steg upp och såg då RÖDVINSFLASKORNA - har ju en hel del av dem eftersom jag tänkt samla. Därefter fick jag syn på en röd bok i bokhyllan - det vill säga BIBELN. För att skapa symmetri togs ytterligare en röd bok från hyllan - nämligen PENISBOKEN!

Om jag hade haft jordgubbar hade de helt klart fotograferats men...det hade jag ju inte...så det fick bli ÄPPLEN och TOMATER istället. Avslutningsvis lades även den roliga burken med HÅRGREJSEMOJS med i samlingen!

Jag har även en röd dammsugare men den fick inte plats bland det här andra så den får bara vara med i texten....den skulle annars ha passat bra i sammanhanget eftersom den inte bara är RÖD - den får mig att SE RÖTT också!

Det var det - gissa om jag är STOLT!

Nu kan jag med gott samvete ta "Tisdagstema-logon" och sätta in den på min sida!

Önskar er alla en riktigt fin dag! :)


MANUALPROBLEM

Idag hade jag problem med videon -  filmen rullade på, sekunder och minuter tickade men INTE att det kom varken bild eller ljud! 

NÅGON sladd eller koppling var fel - men vad / vilken? 

Jag HAR tålamod fast om det inte funkar efter typ tio minuter blir jag ARG! 

VADDÅ NERVERNA! 

SÅ 

Jag stängde skitet och gick ut för att slåss med gräsklipparen istället! 

När DET var klart dök grannarna upp för en pratstund över staketet och då de hörde att videon krånglade så erbjöd de sig att  komma och titta om de kunde åtgärda saken. 

Efter en snabb blick på virrvarret av sladdar frågade de efter manualen - fanns det en sådan? 

Visst fanns det men varför ska man läsa DEN?  

Tar man till manualen blir man ju bara MER konfunderad än man var FÖRE? 

MEN 

De envisades så jag grävde fram den ur gömman och de började studera innehållet. 

Har ni någonsin sett och hört en finskspråkig läsa en SVENSK manual? 

DET är KUL! 

Mut HALOOOO! 

Huuuuvuuuudströööömb...b...bryyyytaaare? 

Heh? 

Strööööömbeeereeeedskaaaapssssindiiiikaaaatoooor? 


No vi**u mikä sana!

 

Maaaanövreeeeriiingslääägeeessväääljaaaaareeee?


VI**U !!!!!


Hei perkele - kuuntele tätä:

 

Fööööörvaaaaalsvääääljaaare kautta paaaraaaameeeeeteeeerjuuuusteeeraaare?


Jepp - jag erkänner - jag satt och vred mig av skratt! :) 

NU har jag iallafall deras FULLA förstående för att jag inte läser manualer - de är MYCKET imponerade över svenskarnas förkärlek till AVANCERADE och LÅNGA ord! 

Systemet blev fixat UTAN manual - nu funkar allt som en dröm! 

SÅ 

Jag har sagt det förut men jag säger det igen - jag har UNDERBARA grannar!   

SIMS OCH H&M

Plötsligt rusar dottern nedför trappan med andan i halsen. 

- Det kommer NYA grejer till Sims - det kommer KLÄDER från H&M! 
 

OCH 

Inte nog med det - det finns en TÄVLING också - om man skapar något snyggt har man chansen att vinna och då få det man designat med i H&M´s kollektion!  

H&M´s presschef påstår att 60% av alla The Sims-spelare är mellan 18 och 34 år. (Läs om det HÄR!) 

I procent räknat är jag 100% SKEPTISK! 

Tror de faktiskt på det själva? 

Visst anger speltillverkaren Sims åldersgräns till 12+ men ALLVARLIGT talat - hur många håller den? 

Jag har då aldrig hört talas om någon i min ålder som skulle sitta och bygga upp en egen tillvaro i Sims?

MEN


Jag KAN ju förstås ha fel - igen en gång!

Vad jag DÄREMOT vet är att min dotter spelar Sims - hon är tolv. Hennes kompisar spelar Sims - de är mellan tio och fjorton. Min lillasyster spelar Sims - hon är åtta - HAHAHA - jag SKOJAR bara - jag vet nog att du är elva kära syster! :) 

Det här med att retas med småsyskon går tydligen aldrig om - alltid lika skoj hur gammal man än blir! 

NÅ 

Iallafall - min lillasysters kompisar spelar också Sims och de är knappast mellan 18 och 34 de heller. 

Svindyrt är ju det här spelet också men det tänker jag inte gnälla över i det här inlägget. Att jag svär ve och förbannelse över alla tilläggspaket som de envisas med att ge ut lite nu och då och som MÅSTE köpas GENAST eftersom ALLA kompisar har det och spelet är VÄRDELÖST utan det - det tänker jag vara tyst om.  

FÖR 

Nu var det ju spelarnas ÅLDER vi skulle diskutera!

De flesta spelare är INTE mellan 18 och 34 - det kanske H&M väljer att tro men så är det ju faktiskt inte alls! 

När barnen får sina Sims-spel kan de registrera sig till Sims sida på nätet. Tack vare registreringen får de sedan tillgång till communitys och kontakt med andra spelare osv. De kan bland annat diskutera eventuella buggar i programmet, få tips om hur man ska få än det ena, än det andra att fungera och ladda ner tilläggsgrejer till spelet. 

Kort sagt - ROLIGA och NÖDVÄNDIGA saker! 

MEN 

När de registrerar sig måste de ange sin ålder. Är de under en viss ålder (detta är landsberoende - i Sverige är det tydligen 16 år) så godkänns inte registreringen utan följande text visas: 

Den här registreringen är tyvärr inte avsedd för din åldersgrupp. Du behöver dina föräldrars eller målsmans tillstånd för att skapa ett EA-konto. Tack för att du är intresserad av TheSims.se!  

För att barn UNDER 16 år ska kunna registreras måste alltså barnets förälder först skicka in ett skriftligt tillstånd. 

Hur många av dagens barn godtar det här? 

Jag bara undrar? 

Visst FINNS det såna som faktiskt gör det - de som ber sina föräldrar skicka in ett skriftligt tillstånd så att de sedan kan registrera sig...

FAST 

De flesta testar förmodligen bara med olika årtal ända tills de BLIR godkända.  

De är ju inte dumma! 

SÅ 

Dagens barn är inte dumma men det är tydligen H&M? 

TROR de faktiskt på allvar att 60% av spelarna är mellan 18 och 34 och att endast 21% är UNDER 18?  Om de VERKLIGEN tror på den här statistiken borde de kanske undersöka vad Sims egentligen handlar om - t.ex. hur länge en sim faktiskt är ett barn innan det växer upp och HUR den här åldersstatistiken har samlats in.  

Visst - det kanske är så att H&M (på grund av statistiken) har den lagliga rätten på sin sida men vad händer när Sara vinner designtävlingen? Sara som vid registreringen angav att hon var 18,  men när hon ska hämta ut sitt pris visar sig vara 12? 

VA? 

Tänk på det ni H&M!

Vad händer då?


SOMMARLOV!

Å så gissar vi tre gånger vem som har sommarlov!

VEM kan det vara?

JAAAAAAAG!!!!!

FAST

Även om jag nu haft det i exakt 28 timmar och 15 minuter kan jag ännu inte slappna av - dagen har till exempel gått åt till att sortera ALLA papper jag hittat och därefter plocka in dem i mappar enligt datum.

LITE störd alltså!

Förhoppningsvis fattar jag snart att koppla av och NJUTA av min lediga sommar!

Från det ena till det sjuttiosjätte:

Jag har sjuk humor - den växlar från smått halvtorr till VERKLIGT rå beroende på humöret.

Två karlar som verkligen roar mig med sina teckningar är Wulff och Morgenthaler.
Deras hemsida hittar ni på www.wulffmorgenthaler.com.

Tre av mina favoriter:

image80


image82

image83

Önskar er en riktigt fin måndag! :)

NETTES MANTRA

baratvådagarkvarochsedanärdetsommarlovlivetkanjuintevarasåhärhemskt
jaghinnerjuintebesökaandrasbloggarochännumindrebloggasjälv
jagvillintehadetsåhär

baratvådagarkvarochsedanärdetsommarlovlivetkanjuintevarasåhärhemskt
jaghinnerjuintebesökaandrasbloggarochännumindrebloggasjälv
jagvillintehadetsåhär


baratvådagarkvarochsedanärdetsommarlovlivetkanjuintevarasåhärhemskt
jaghinnerjuintebesökaandrasbloggarochännumindrebloggasjälv
jagvillintehadetsåhär


baratvådagarkvarochsedanärdetsommarlovlivetkanjuintevarasåhärhemskt
jaghinnerjuintebesökaandrasbloggarochännumindrebloggasjälv
JAG VILL INTE HA DET SÅ HÄR!!!!!!

SUCK!

Som ni kanske har märkt är jag lite stressad - det passar inte ett gammalt huvud att studera - då blir det tvärstopp och inte ens CTRL + ALT + DEL fungerar.

Önskar er därför redan nu en riktigt härlig helg och hoppas att jag ser lite ljusare på min tillvaro så fort den är över (helgen alltså...inte tillvaron) :) !

Kramar,
Nette

HEMMABIO FOR DUMMIES

För många år sedan insåg jag att jag är prylbög - en obotlig sådan!  Alla små (eller stora) tekniska underverk får mig att känna ett speciellt BEHOV, en djup LÄNGTAN, en KLÅDA efter att få pilla och påta. Det HAR  blivit lite bättre med åren...

 

MEN

 

Just nu skulle jag vilja ha ett nytt hemmabiosystem!

 

NEJ mamma, jag vet mycket väl att jag inte BEHÖVER ett nytt biosystem men behov och vilja ha är inte riktigt samma sak! Puss på dig! :)

 

Jag behöver alltså inte ett nytt, det är inte LIVSVIKTIGT att jag får ett nytt...

 

FAST

 

Å andra sidan...

 

När jag VILL HA något - då BLIR det ju plötsligt livsviktigt och nödvändigt att få det!

 

Hemmabio alltså.

 

En hel vetenskap!


Jag har haft två olika hemmabiosystem - båda gångerna försökte jag först sätta mig in i vad det egentligen handlade om - båda gångerna gav jag upp. Insåg att jag inte orkade bry mig och köpte istället  färdiga paket - väldigt behändigt! 

Varför finns det inte en bok för eventuella hemmabioköpare? 

"Hemmabio for dummies"? 

DEN behöver jag! 

För det första har jag alltså noll koll på hur det EGENTLIGEN fungerar - vad ska finnas och vad är mindre viktigt? Subwoofern är ju förstås ett MÅSTE - det fattar jag ju intuitivt - det MÅSTE ju dundra så att soffan skakar annars är det ju ingen vidare upplevelse men allt det andra? 5.1 eller 6.1 eller 7.1? Receiver hit och receiver dit, totala mängden av effekt för att inte tala om DTS ES 6.1 Matrix - är inte Matrix en FILM?  

Jag vill veta hur man bygger upp ett helt system från NOLL. Vilka delar fungerar ihop med vilka? HUR vet man vilka som är kompatibla - står det någonstans eller borde jag veta det?
Om man har en dvd och en video som man vill plotta ihop till samma system - kan man det utan problem och isåfall hur? Vad är skillnaden i praktiken på Plasma och LCD - jag menar -platt som platt? Borde man förresten byta ut tv´n mot en projektor och OM man gör det så hur kopplar man in DEN till systemet utan en massa fula sladdar som hänger och slänger överallt OCH funkar det med vilken projektor som helst?

Vilken typ av högtalare är bäst? Såna där maffiga saker i trä eller taniga saker av metall? Är det skillnad på stående högtalare?  

Nu kan man ju tydligen koppla ihop hela systemet med datorn och se tv-program via Internet på något konstigt vänster bara man har någon liten grej som inte kostar många euron MEN till den kan man också koppla trådlösa små saker så att man inte behöver alla fula sladdar.  

TROR JAG? 

Något som också är viktigt är vilket format som dvd-spelaren stöder. DIVX till exempel är ju himla viktigt om man ska spela filmer som man laddat ner från nätet. 

FAST 

Jag laddar ju inte ner några filmer?  

Betyder det att jag sedan får för mig att börja?  

Isåfall måste jag ju skaffa ny dator OCH snabbare Internetanslutning också? 

SUCK! 

När jag tänker efter kanske min hemmabio duger ett tag till? 

Jepp, det gör den nog!

UNDVIK BAJAMAJOR

Jag har fortfarande upp över öronen med nätverk och allt som hör till så det blir inget hejfaderittanlej-inlägg idag heller. Det är bara fem dagar kvar tills allt är över men ibland kan fem dagar kännas som en hel evighet - som det gör för mig NU!

Igår var vi alltså på konsert med Genesis och den var riktigt bra! Trots att vi satt rakt framför, längst bort och jag hade glömt glasögonen hemma såg jag hur bra som helst tack vare skärmarna och ljudet var det definitivt inget fel på - hela världen vibrerade.

MEN

Eftersom vi var på plats typ två timmar innan de började spela hade jag tid på mig att kolla in läget. Vad är det för typ av människor som går på en Genesis-konsert och vilka lös med sin frånvaro? Vilka var fulla och vilka höll sig till läsk osv.

Mellan platsen där VI satt och området där de "rika" stod (alltså framför scenen - hur kan det annars komma sig att STÅPLATSER är dyrare än sittplatser - DUMT) fanns en mängd bajamajor uppradade i två fyrkanter med varsitt tomt område i mitten.

Många gick in mellan bajamajorna men betydligt färre kom ut.

DET HÄR störde mig!

Vart tog de som INTE kom ut vägen?

Min svägerska påstod att där fanns hål mellan alla bajamajorna. I de hålen trillade en del av människorna ner och i botten på hålen väntade sedan en massa forskare som därefter utförde horribla vetenskapliga experiment på alla nedtrillande människor.

Å HON ska säga att JAG har makaber fantasi? :)


Fick alltså ingen större hjälp av henne för OM det faktiskt HADE varit hål i mitten och Sara och Gösta gått in dit tillsammans och endast Gösta kom ut så är jag HELT säker på att Gösta på något sätt hade försökt få Sara tillbaka? SÅ bra är inte Genesis att Gösta bara glömmer bort att Sara just trillat ner i ett hål!


Det är min åsikt men jag kan ju ha fel!

FAST

Vart tog de vägen?


Jag antar att de räknar hur många som kommer TILL en konsert men räknar de hur många som GÅR HEM?

OM de gjorde det igår borde de upptäckt att antalet hemvändande var betydligt färre...Dagens tips till alla er som ska på konsert i sommar - finns det bajamajor uppradade i fyrkanter med utrymme mellan - UNDVIK i det längsta att gå MELLAN dem - det KAN hända att ni helt enkelt försvinner!

UPPDATERING!!!!!!!

Vi lär annars ha varit ungefär 35 000 åhörare på kvällens konsert (varav 30 000 kom hem efteråt medans resten fortfarande är spårlöst försvunna).

HÄR kan ni läsa DNs konsertrecension och HÄR finns Iltalehtis beskrivning av kvällen.

Förutom att jag ringde upp mamma och hade henne att lyssna via telefonen använde jag den också till att ta en del bilder MEN eftersom jag har en BILLIG telefon är ju kvaliten lite därefter.

image77 image78 image79

Observera bajamajorna på bilden i mitten.....SCARY!!!!!

TILL DIG, MITT EX

Till dig, mitt ex (DU vet vem jag menar),
 vill jag ge en ros!

image76

Tack för att du finns och för att du NÄSTAN alltid
får mig på bra humör när jag är grinig!

Se där - nu har jag skrivit om dig i bloggen
UTAN att nämna dig vid namn och bostadsort! ;)


NERVERNA!

Jag har DUKTIGT i nerverna! 

Är HELT 100 på att det har med värmen att göra! 

Har kollat på nätet för att se statistik över brott - ökar de under de varma månader eller är det bara som jag har för mig? Hittar inget matnyttigt - tydligen görs det ingen skild statistik över sommar-, och vintertid. 

För att koppla bort studier (gud vad jag HATAR alla typer av serverfunktioner och datasäkerhetsstrategier just nu) har jag roat mig med att göra en massa tester på nätet en stund. 

T.ex. 

HUR MINDFUL ÄR DU?
Den här testen finns på Taras hemsida. Fråga mig inte vad "mindful" är för jag har ingen aning MEN tydligen är det något bra eftersom jag blev gratulerad för mina svar? 

Grattis! Du är redan mindful! Du är förmodligen en livsbejakare som lever fullt ut och kan ta dagen som den kommer. Du har lärt dig hantera motgångarna i ditt liv och uppnått ett större lugn i din vardag. Väl medveten om dina upplevelser och din omvärld har du lärt dig att iaktta och uppleva dina tankar, känslor och reaktioner. Du lever nästan helt efter mottot: Ingen idé att gräva ner mig i sådant som jag inte kan påverka! Du är säkert duktig på att nå dina mål och behålla kontrollen i ditt liv.
 
På skoj fortsatte jag med... 

KVINNLIGHETSTEST 
Carolangel hade en länk till ett test där man kan kolla hur mycket kvinna man är och jag fick 199 (vilket tydligen är betydligt mindre än vad de flesta andra får men det gör inget - jag är nöjd ändå). 

Du är en tjejig tjej. Det råder ingen tvekan om att du har kvinnlighet i dig, varken hos dig eller hos de i din närhet.

SEDAN

Upptäckte jag att det faktiskt fanns en MANLIGHETSTEST också och den (här) måste jag ju NATURLIGTVIS också testa! Där fick jag 102 poäng och kommentaren:

Du är en mognande kille. Om några år är du att kallas en man. Ta en öl och lär av de äldre så blir du en god man.

UPS!

Så hittade jag ett:

STRESSTEST 
Netdoktor har de ett test där man kan se om man stressar för mycket. Efter att jag svarat på de tre första frågorna insåg jag vart det barkade och iddes inte göra resten - visste ju redan vad svaret skulle bli.  

Jag blir så ARG - varför ska man sitta, i värsta hettan, I FU**ING JUNI och bygga upp ett FU**ING nätverk bestående av fem olika onödiga servrar och tillhörande arbetsstationer när man kunde ha SOMMARLOV????

Jag vill ha sommarlov! :(

Jag VILL ha det NU och inte nästa lördag - NU!

Imorgonbitti ska jag fortsätta med pluggandet (SUCK) och på eftermiddagen åker vi till Helsingfors på Genesis-konsert så under morgondagen skriver jag nog inget heller...därför önskar jag er nu en riktigt fin fortsättning på söndagen och en härlig måndag!

PLUGGA=URTRÅKIGT!

Har just kommit hem efter att ha fört barnen till min svägerska - de ska vara där i MINST ett dygn.

Det är YTTERST sällan jag är "utan" dem - senast var väl i februari om jag inte minns riktigt fel - det KAN förstås varit i januari men...iallafall - LÄNGE sedan ÄR det!

När de någongång är borta blir det lite konstigt...

Vad ska jag göra nu då?

Plötsligt har jag EGEN tid - bara mig själv att ta hänsyn till - tyst, tråkigt och framförallt TOMT!

Den här gången vet jag iallafall vad jag BORDE göra...

Jag BORDE plugga så jag KANSKE klarar tenten imorgon...

MEN

Jag har ingen lust!

Min smarta svägerska VET det och därför fick hon mig att LOVA att jag INTE skulle kolla på Omen, att jag INTE skulle sätta mig i soffan och läsa nyaste Patricia Cornwell romanen som jag fick händerna på idag utan att jag skulle vara duktig flicka och PLUGGA istället. :(

Detta innebär att jag inte kan blogga - det är förmodligen det första hon kollar upp om hon försöker luska ut om jag faktiskt gjort som jag lovat eller inte.Jag önskar därför er alla en riktigt fin helg - var försiktiga i solen och bränn er inte - kom ihåg att måttlighet är en dygd (ska jag säga).

Ps.
Håret blev VERKLIGEN ljust - vips så blev jag blond igen!

TANKEGÅNGAR

En del dagar är det omöjligt för mig att blogga. Det är inte det att jag inte orkar tänka utan mer att jag tänker för mycket (helt otroligt egentligen).


Jag kan inte fullfölja en tanke från början till slut utan går vidare till följande innan förra är klar. 

Exempel på den senaste halvtimmens tankegång: 


Just nu slukar jag triologin om Damien - det vill säga Omen.

 

De här filmerna var mina favoriter för ett antal år sedan och TROTS att jag inte sett dem på många år och de nu redan är gamla så gillar jag att se dem på nytt. Bra filmer! Här behövdes inga specialeffekter för att skapa stämning inte!

 

Damien ja - grabben uppstånden från graven bredvid...

 

Hans nummer - 666 - får mig att tänka på sjätte juni förra året - 06.06.06. 

Det skulle ha varit ett bra datum att förlova sig på - vaddå dömt att misslyckas frän första början...

Jag skulle ha varit mäkta stolt över att ha det datumet inkarvat i en ring och vetat att jag haft något att skylla på ifall det inte fungerat. 

Synd bara att det inte fanns någon att förlova sig med! 

Datumet får mig att tänka på: 

Sjunde juli 2007 - det vill säga om exakt en månad...

Fint datum det också - 07.07.07 - MIN FÖDELSEDAG!  

Jepp, det är det! 

MEN 

Det skulle ju också vara ett fint datum att förlova sig på eller varför inte GIFTA SIG när man ändå håller på? 

Synd bara att det inte finns någon att förlova sig eller gifta sig med i år heller! 

DET i sin tur får mig att tänka på VAR jag vill förlova mig och VAR jag vill gifta mig OM jag någonsin skulle göra det. 

Paris - jag vill förlova mig i Paris - gärna uppe i Eiffeltornet och om jag ska gifta mig så skulle ett kapell i Las Vegas inte sitta så illa...men inte ett Elvis-kapell...nej...det vill jag nog inte ha! 

Paris... 

När jag tänker på Paris så minns jag alla vackra franska kvinnor och deras perfekta hårsvall som ofta gick i en snygg brun nyans - det påminner mig om att jag har tid hos frissan imorgon. För min del blir det inte mörkt den här gången heller utan jag ska ha ljusa slingor istället - det borde ju passa bra så här till sommaren. 

Sommaren ja - jättefint väder är det där ute dagarna i ända och hur grinig känner man sig inte då när man vet att man borde plugga så man klarar tenterna som hopar sig en vecka framöver? 

En av tenterna går ju ut på datasäkerhet - borde jag kanske ta itu med min egen datasäkerhet och byta ut lösenorden? Det är ju ett tag sedan sist?  

När det här med datorn ändå är på tapeten - kanske jag kan ta och acceptera fria kommentarer igen? Det blev ju en massa extrajobb när jag bestämde mig för att granska alla innan de blev publicerade. 

HMMM...

Har det förresten kommit några kommentarer?

Är helt enkelt tvungen att starta datorn och kolla - jodå, det hade dykt upp en del.  

De borde jag godkänna och svara på. 

Varför inte dra ihop ett inlägg på samma gång när jag ändå är på G? 

Oj då, nu tog första filmen om Damien slut!

 

Kanske jag skulle sätta på tvåan? Vad var det som hände i den nu igen?

 

666 - faktiskt ett  tufft nummer...

 

Verkligen synd att jag inte kunde förlova mig förra året och knappast hinner man med något sådant den sjunde i sjunde i år heller...

 

Åttonde augusti 2008?

 

Kan DET vara ett bra datum?


Var hittar jag annars någon att förlova mig med då? 


VILL jag överhuvudtaget hitta någon?

 

ÄH, vad är klockan? Kanske jag sätter på tvåan iallafall - det är ju ändå sovmorgon imorgon! 

Jo, på med tvåan, slapp i soffan och godis. 

Jäkla soffa! 

Nu har ju tyget kommit - borde klä om den så att den blir snygg istället för så där skitig och sliten.  

FAST


När ska jag göra det då?

 

Imorgon på dagen går det ju inte för då ska jag till frissan. På lördag är det skola hela dagen och på måndag ska vi ju till Helsingfors på konsert.

 

Söndag då?


På söndagar när jag fortfarande bodde hemma brukade mamma alltid laga kyckling till middag - det var gott!  

Usch vad jag är hungrig...vad finns det att äta? 

Ibland är jag imponerad över att jag får ihop något sammanhängande överhuvudtaget!
 

Hur tänker du? Följer du en tanke från början till slut - går igenom den grundligt ELLER gör du som jag - följer en röd tråd och hoppar lite fram och tillbaka?

VAD HÄNDER?

Jaja, jag VET - ena minuten är det pedofiler - andra banankakor - vad ska man tro? 

Det är dessvärre så jag fungerar = hopplöst fall!  

Har försökt ändra mig i 35 år men det blir bara värre och nu hoppar jag (för tillfället) över till följande huvudbry. 

Har just sett klart filmen "Half light" som handlar om en författare (Demi Moore) som förlorat sin son och flyttat till någon karg kustremsa i Skottland. Där träffar hon en fyrvaktare som heter Angus (gullig pojke) och det visar sig efter hand att han är DÖD - har varit det i många år. 

När jag såg trailern för den här filmen visste jag direkt att jag ville se den - glömde sedan totalt bort den ett tag men kom ihåg den igen förra veckan när jag beställde "The lake house" (underbar underbar UNDERBAR film) och tog den här på samma gång.  

Jag VET att det bara är FILM - att det är PÅHITTAT men en del saker kan ändå fastna och de måste jag då reda ut - iallafall försöka. 

Det här med spöken är HEMSKT intressant! 

Finns de eller finns de inte? 

Jag skäms över att erkänna att jag är HELT säker på att de finns - SMÄTT - stämpel i pannan - här har vi en dum blondin!  

MEN 

Jag ÄR det - helt säker alltså - håret är nuförtiden råttfärgat, på väg mot mörkt och det här med dum är ju relativt som så mycket annat. 

Ingen vet egentligen vad som händer efter döden - vissa säger att man kommer till himlen (tvivlar så där smått på att det är DIT jag hamnar) eller så åker man ner till helvetet (det skulle alltså vara dit jag är på väg då men jag har isåfall mig själv att skylla).  

Att människor som dör får komma till himlen är en trösterik tanke - jag tycker mycket om den! Jag VILL tro att till exempel alla barn som dör automatiskt får komma till himlen och vara lyckliga!  

Absolut! 

FAST 

Om alla antingen far till himlen eller helvetet - vilka är det då som stannar kvar här och spökar? 

Kanske helvetet är att "leva" parallellt med de levande och inte kunna göra sig hörd - att det är de dömda döda som är våra spöken? 

VA? 

Hur vet man förresten att man är död? 

VET man det? 

Om själva dödsögonblicket tar ett tag så borde man ju förstå att man håller på att dö... 

MEN 

Om man dör i sömnen eller sover i bilen, krockar och inte hinner vakna innan man dött - vet man då om att man har dött eller fortsätter man "leva" som om ingenting har hänt?  

Det här stör mig! 

Å det värsta är att när jag sedan faktiskt VET vad som händer så har jag ingen som helst möjlighet att förmedla min kunskap vidare. Tar jag då kontakt med någon levande via "anden i glaset" eller något annat medium så är det ändå bara ett fåtal som faktiskt tror på det jag säger medans resten skrattar åt dem som tror mig! 

Deprimerande!   

BANANKAKA

Oj så varmt det är ute - just nu har vi 26 grader i skuggan och det går helt enkelt inte att vara ute - det fläktar inte ett dugg!

För det mesta tappar jag aptiten när det är varmt - har ingen lust att äta överhuvudtaget (på sin höjd frukt eller sallad) men gottegris som jag är vill jag ändå ha kaka eller något annat till kaffet ibland.

En lösning är då banankaka som man förvarar i kylskåpet - går hur bra som helst att äta trots att det är varmt!

Recept:

2 ägg
1.5 kaffekopp socker
3 bananer
2.5 kaffekoppar mjöl
1.5 teskedar bakpulver
1 teskedar matsoda
2 teskedar vaniljsocker
100 gram smält margarin eller smör
6 matskedar grädde

1. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Mosa bananerna och blanda i dem i smeten.
3. Blanda mjöl, bakpulver, matsoda och vaniljsocker.
4. Rör i denna blandning i smeten varvat med det smälta margarinet eller smöret.
5. Rör till sist ner grädden.

Använd en rund hålform och grädda ungefär en timme i 175 grader.
När kakan är klar så låt den svalna och förvara den sedan i kylskåpet.

Önskar er en riktigt fin dag - nu ska jag gå och äta banankaka! :)

FELAKTIGT KORTMOTIV

Jag kommer tydligen aldrig att få nytt bankkort iallafall! 

Igår kom det ett mail där jag vänligt blev informerad om att kortmotivet inte kunde godkännas på grund av att motivet inte följde ETT av deras kriterier och därefter räknades det upp hur många orsaker som helst. 

Hur ska jag veta vilket av dem som det gällde? 

Det är ju en enkel sak att åtgärda problemet om jag bara visste VAD som måste åtgärdas för att kortet ska accepteras men om de inte anger själva grunden till nekandet utan istället raddar upp en massa orsaker och säger att ETT av dem är det - hur ska jag då veta vilket? 

Jag har försökt läsa igenom deras villkor och regler för att se VARFÖR men det hjälper inte mig ett dugg - i deras villkor står det följande: 

Vi  kan vägra tillverka kort av bl.a. följande material (förteckningen är inte komplett):
 


Även om mitt kort alltså skulle uppfylla alla de krav som står i själva texten på sidan finns det fler punkter som inte är angivna! Var hittar jag dessa punkter? Var hittar jag HELA deras förteckning över vad som får och vad som inte får finnas?

Är det de gulliga fåren som inte passar ihop med varumärket eller är det min text? 

Varför kan de inte säga exakt varför?  

DET skulle jag gärna veta!

Vilken tur att jag behöll både konto och kort på gamla banken iallafall för det här verkar bli en lång process!

 

JAG BORDE...

Jag BORDE bland annat:

- Skriva ett vettigt inlägg på bloggen (det är ju aldrig försent för att bättra sig)
- Städa (duktigt mycket hundhår överallt för tillfället)
- Plugga (har viktiga tenter följande två lördagar)
- Organisera tvätthögen (som aldrig tycks minska)
- Planera mitt spa (som jag SKA HA i källaren)
- Sätta upp myggnät (i de fönster jag inte fick gjorda igår)

MEN

Det finns så mycket jag BORDE göra att jag inte ens orkar börja!

Därför tänker jag istället ta en bra bok i handen och gå ut och lägga mig i solen - strunta i allt och bara njuta! Solen är ganska effektiv för tillfället - var ute någon timme i förrgår och blev brun DIREKT- fint (men farligt - jag vet)!

Ikväll ska vi på bio - Pirates of the Caribbean 3! 

Då får jag se min favorit igen - andra kanske dreglar över Depp och Bloom - jag däremot blev oerhört förtjust i:

Davy Jones
.

KINKY!

Iallafall - hoppas ni också har jättefint väder och får njuta av dagen! :)


P-PILLER & ANNAT SKIT!

Läste idag på Expressen och Aftonbladet om hur farligt användande av p-piller kan vara. 

Om jag ska beskriva preventivmedel så väljer jag ett av Sampes uttryck:: 


DET är ett satans påfund!

 

För det ÄR det ju!

 

Religionsmässigt sett är det en synd att undvika graviditeter - jag börjar sakta men säkert luta åt att alla problem som preventivmedel ställer till med är ett slags STRAFF och om det råkar finnas några som helst tvivel på att Satan skulle vara en karl så borde de förvinna tack vare vetskapen om att det alltid är VI  KVINNOR som drabbas av alla bieffekterna.

 

I mina ungdomsår (i tidernas begynnelse typ) använde jag p-piller. Varje dag skulle man komma ihåg de här jäkla tabletterna annars kunde det gå illa. Tabletterna hade olika färger men varför vet jag däremot inte - antingen var det bara för att de skulle se mer aptitliga ut eller så var det för att underlätta för såna som mig att minnas när man tagit någon sist?

 

Det tog iallafall inte länge innan jag upptäckte att man kan mixtra med dem - man kunde själv bestämma kroppens biologiska perioder och det var ju ganska behändigt! När jag nu pratar med ungdomar som JUST NU äter p-piller så märker jag att DE också sysslar med det - vet man att det är dags för en blodig period en helg som man INTE vill ha den på så kan man knapra lite extra en tid eller sluta tugga dem en vecka i förtid. Det kan knappast vara bra för kroppen!

Efter att jag fött barnen var det dags för någon annan lösning. Eftersom jag ammade ville de inte att jag skulle stoppa i mig allt för starka preparat (som p-piller) och efter en och annan diskussion så kom vi fram till att det här med SPIRAL kanske skulle vara en bra ide´? 

Tid bokades in och hormonspiral beställdes (på den tiden var man tvungen att beställa dem - det fanns inga på lager). När dagen kom gick jag på darrande ben till rådgivningen eftersom jag fått informationen att det eventuellt kunde göra LITE ont att få den på plats men att smärtan snabbt skulle gå om. Visst gjorde det ont men DET skulle jag ha accepterat om det inte varit så att skitet inte fastnade!  

Läkaren vände, vred och bökade men INTE att den blev kvar där inne. Ny tid bokades in och ny spiral beställdes. Följande gång samma sak - vända, vrida och böka men NÄPP - ut kom den igen! Den här gången hade vi däremot GARDERAT oss och beställt TVÅ spiraler så när den första inte fastnade så testades en annan och tro det eller ej - den här gången funkade det!  

Glad i hågen, trots oerhörd ömhet i rumpan, gick jag hem - nu var jag skyddad kvinna med hormonspiral.

Hormonspiraler beter sig lite olika hos olika människor - en del slutar blöda helt och hållet medans andra blöder lite hela tiden. Gissa om jag hörde till FEL kategori??? Dessutom tog det knappt en månad innan den bestämde sig för att komma ut av sig själv. 

Är man glapp så är man! 

NÅ 

Dags för en ny grej då! 

Den här gången var det test med preventivstavar. På den tiden var det fem stycken som stoppades in under huden på armen - nu är det väl bara en eller två. Fem stycken stavar trycktes alltså in under huden och där skulle de stanna i fem år - fem år framöver skulle jag vara SKYDDAD utan att ens behöva fundera på saken! 

Den första tiden efter att jag fått dem gick jag ner i vikt - jag hade ju just fött barn och det FANNS  en del att tappa. Viktminskningen gjorde att stavarna började skava upp huden inifrån och det gav ärr som aldrig kommer att försvinna. Dessutom började stavarna VANDRA - de stannade alltså inte på sin plats utan skavade iväg åt olika håll. Efter en tid började jag gå upp i vikt och allt eftersom vikten ökade minskade lusten.  

Stor vits med preventivmedel när man ändå inte har någon lust! 

Många olustiga år efteråt togs stavarna bort och DET var då ett helsike i sig - eftersom stavarna gnagande grävt sig in i min hud och dessutom vandrat iväg på sina egna stigar tog det LÄNGE innan läkaren fått ut dem. Hon drog, slet och SVOR (jo, hon gjorde faktiskt det - GROVT!) men till slut var de ute - det vill säga alla utom EN som hon missat -  den kommer förmodligen att ge framtida arkeologer något att fundera över men det bjuder jag på. 

När stavarna var borta tog det ETT ÅR innan lusten kom tillbaka.

 

MEN

 

Lust = Preventivmedel!

 

Dags igen alltså!

 

Nu var jag redan GAMMAL (enligt preventivmedeltillverkarnas sätt att se det) och dessutom RÖKARE - nu måste jag verkligen se upp med vad jag stoppade i mig.

 

Det blev minipiller.

 

Såna där pyttesmå tabletter som man tar, i stort sett, på MINUTEN varje dag.

Bara att sätta påminnelse i telefonen - varje dag en viss tid tjöt den till:

- NETTE!!!! TA DIN TABLETT! 

Samma sak med de här - så fort de verkligen började göra effekt ökade vikten och lusten förvann.  

Ännu en gång - stor vits med preventivmedel när man ändå inte har någon lust! 

Tänkte byta till p-ring som påstods vara så himla bra. Undersöktes, fick recept, köpte ut och upptäckte sedan att den har samma effekt som p-piller SOM i sin tur inte rekommenderas för rökare över en viss ålder. Den får verka bäst den vill i mitt medicinskåp istället.  

Lukten av kondomer får mig att må illa. Vad hjälper det att de gör såna som doftar än det ena, än det andra?  

Som en av mina väninnor sade:

Doften av rosor och lukten av fisk passar inte riktigt ihop! 

Coitus interruptus är ju ett alternativ - ett verkligt avslappnande och romatiskt sådant! 

NOT! 

Preventivmedel är alltså ett satans påfund! 

Han borde helt klart vara en kvinna så att KARLARNA skulle få känna på hur det är att testa en massa konstiga saker och bara få en massa bieffekter som tack! 

Jag tackar högre makter för att jag upptäckt mitt FRIGIDA jag och inte längre behöver bry mig om preventivmedel överhuvudtaget! 

Önskar er alla en riktigt bra dag! :)


SOMMARLOV

Lördag!  

En vanlig lördag sover vi halva dagen - det gick minsann inte imorse - idag var det skolavslutning! 

Upp klockan sju - kyrka klockan åtta.  

Efter gudstjänsten (som jag inte var med på eftersom jag inte vaknat mentalt ännu - jag var tvungen att åka hem under tiden och dricka kaffe) så var det samling i skolan och dags för tal, sång och tårar. Alla avslutningar i den skolan flödar det av tårar - är det så överallt? Borde man inte vara GLAD när det blir sommarlov? Eller? 

I år kammade "vi" hem två stipendium - dottern fick matematikstipendiet och sonen fick stipendium i gymnastik. DE generna har de inte fått av mig - det är då ett som är säkert men jag är STOLT över dem ändå! :) 

När alla tal, sånger och tårar var över var det dags för familjens traditionella avslutningslunch på byns restaurang och sedan åkte vi hem för att börja njuta av sommarlovet! 


Det tog exakt en halvtimme innan första "det är så TRÅKIGT - VAD ska vi göra" kom!

 

En HALVTIMME!!!!

 

DET bådar verkligen gott inför sommaren - innan juni är slut är vi förmodligen galna hela bunten.

MEN 

Så är det ju förstås varje år. 

Vädret ute har varit otroligt vackert hela dagen - solen skiner ännu och när jag rengjorde dammen var temperaturen uppe i ungefär 95 grader - det kändes iallafall så. 

Hoppas ni också har vackert väder, att allt är bra och att ni får OCH har ett skönt och avkopplande veckoslut! 

Nette! :)


HANDLA PÅ NÄTET

Igår beställde jag "The lake house" på nätet (jag var tvungen - älskar den filmen) - det blev CDON som fick den äran att leverera den till mig för de var betydligt billigare än de övriga!  

För att ge några exempel: 

CDON kostade filmen 10.90, Megastore sålde den för 27.89 (konstigt - de som annars brukar vara så billiga?)  medans man på Anttila tidigt på morgonen kunde köpa den för 17 "någo" - på kvällen hade den sänkts till 15.95. Sedan varierade priserna mellan det minsta och HÖGRE än det högsta på övriga ställen. 

Vad jag inte riktigt förstår är hur priserna kan variera så fruktansvärt mycket från butik till butik? 


Hur kan det komma sig att en butik säljer en film för 10.90 medans en annan säljer den för 27.89?

 

Det här med att handla på nätet är faktiskt ganska intressant.

 

Man kan sitta och jämföra priser hur länge som helst innan man bestämmer sig - ofta är det ju också så att ÄVEN om något är billigt på en sida så kan det i längden bli billigare att köpa den från en ANNAN sida just på grund av eventuella fraktkostnader! Köper man stora saker eller mycket på en gång måste man till på köpet kontrollera fraktkostnader för detta separat - en del har samma fraktkostnader oberoende tyngd och mängd - en del debiterar HELT annorlunda.

I julas köpte jag, i stort sett, alla julklappar via nätet och många av dem importerades från Sverige. Det var mycket intressant att se hur det funkade - en del butiker skötte leveransen väldigt snabbt - inom ett par dagar var paketet hemma i postlådan medans en del butiker tog VECKOR på sig. 

Det är ytterligare en sak jag inte riktigt förstår. 

Det är ju inte bara när man köper varor från utlandet som det kan ta tid - det finns många butiker INOM landet som också tycks anse det är skäligt med en leverantid som sträcker sig över veckor. 

OCH

Detta TROTS att de lovar vitt och brett om att leverans sker inom 5 till 7 dagar! 

Med finstilt har de sedan på FAQ-sidorna skrivit att "om du inte fått dina varor inom utsatt tid så vänligen kontakta oss". Gör man detta får man ett mail där de ber om ursäkt för än det ena, än det andra och plötsligt så har leveranstiden ökats med en vecka eller två. Varför kan de då inte meddela detta I FÖRVÄG om de VET att det blir problem?  

När inköpandet av julklappar var klart bestämde jag mig: 

Före nästa jul ska jag skriva en guide - en manual över hur man beställer grejer via nätet och denna ska jag sedan sätta ut bland de övriga manualerna på min hemsida (de manualer som nog är på gång men som det går lite trögt med efter att jag började plugga OCH blogga). 

Förutom inhemska butiker kommer jag att ta upp utländska - vilka levererar till Finland och vad tar de för det? På vilken nivå ligger priserna?  

Sådana saker.  

Det är ganska många som skulle vilja handla via nätet men som helt enkelt inte vågar - om det fanns en guide, skriven av en privatperson med erfarenhet av att shoppa på nätet, kanske flera vågade sig på det?

Alla butiker jag tar upp kommer jag naturligtvis att kontakta i förhand -  kontrollera deras uppgifter och fråga om det är ok för deras del SAMT  förmodligen även testa uppgifterna SJÄLV i praktiken OM jag har råd men DET är ju bara en liten detalj! :)

DET ska jag göra men det blir höstens projekt - jag kan ju knappast börja med den redan NU.  

Förra julens utländska (för mig alltså) favoriter blev iallafall DVD arena (billigt - betalningsfunktionen krånglade lite men det hade jag överseende med på grund av att allt annat fungerade så utmärkt bra) och HIKMET (låga priser, låga fraktkostnader, snabb leverans). 

DE var förra årets vinnare - vilka som vinner min beundran i år återstår att se! 

NEJ 

Nu är det dags att koncentrera sig på den "riktiga" världen en stund! 

Önskar er en riktigt härlig dag!


RSS 2.0