HELG IGEN

Tänkte bara säga att:

Det att jag inte är och hälsar på er nu ett par dagar framöver beror på:

1. BAKNING!
Grabben, som fyller hela elva år på söndag, har ikväll kalas för sina klasskompisar och till det ska det fixas kakor - sedan har vi "vuxen-kalas" någongång under helgen och finns det inget att bjuda på DÅ blir det livat. Svägerskan vill ha banankaka...det måste jag fixa!

2. STÄDNING!
Städas ska det också - till barnkalas är det för det mesta inte så noga men en av grabbens klasskompisar är allergisk mot katter. Han kommer nog att få en jobbig kväll MEN trots att han vet hur många vi har ville han komma...så...jag kan lika gärna underlätta lite för pojkstackarn! När deras kalas är slut är huset förmodligen i behov av ny städning...så är det oftast!

3. JOBB!
Ja alltså - nu är det ju en "planera framtiden period". Igår ringde en skola och ville ha mig som vikarierande datalärare - idag tackade jag ja...dessutom funderar jag på att söka ett annat jobb men det kommer det mer om senare.

DÄREMELLAN sitter jag förmodligen och glor in i väggen eller nåt annat intelligensbefriat...Jag önskar er nu en riktigt fin helg!

NIKOTINMÄNGDER?

Ifall ni undrar hur det går med mitt "sluta röka-påhitt" så kan jag berätta att det går åt fanderns!


Man ska tydligen vara något av ett matematiskt geni för att göra det rätt och DET är definitivt inte jag!


Samma dag som jag skrev mitt inlägg sattes plåstret på. Eftersom jag ansåg mig röka ett paket om dagen köpte jag det starkaste plåstret som fanns att få tag på - ska man lida ska man lida så lite som möjligt...eller hur?


Jäklar vad jag blev dålig!


Det började med malande huvudvärk och illamående - därefter blev min syn konstig - det gick inte att se ordentligt. Så började hela kroppen att värka och efter det slog det till i magen -precis som om funktionerna där inne slutade jobba - "Jaha - här kommer det mat? Äh, låt det ligga - vi tar det SEN".


Som om det inte räckte fick jag feber till på köpet.Jag var i valet och kvalet - var det här abstinensbesvär eller var det någon influensa?Jag började räkna efter...


De plåster jag använde innehöll alltså 21 Mg nikotin - hade jag ett sådant på mig såg det till att jag fick i mig tjugoen milligram under ett dygn...det står ju så - då måste det vara så...


Hur mycket får jag då i mig om jag röker?


Sökte fram ett cigarettpaket och kollade - Nikotin 0,5 mg.


VÄNTA NU!


Om EN cigarett innehåller 0,5 mg och ett paket innehåller 20 cigaretter så blir det väl 10 mg per dygn?


DESSUTOM


Röker jag ytterst sällan HELA cigaretter - för det mesta röker jag halva, får sedan nog - det smakar skit och så slänger jag resten...


Vad blir det?


TYP 6 mg per paket?


Hur kan detta stämma?


Enligt lag får en cigarett inte innehålla mer än 1 mg nikotin - SÅ långt är det klart!


MEN


Vetenskapliga studier visar att varje människa som röker får i sig olika mängder med nikotin. En som drar in och håller andan i tre sekunder får (logiskt) i sig mer nikotin än den som bara drar in och blåser ut.


FAST


Om en cigarett innehåller MAX ett milligram nikotin borde man ju inte få i sig mer än ett milligram hur man än suger och håller andan?


ELLER?Om vi då, helt kallt, räknar med att de ljuger om hur mycket nikotin en av deras cigaretter innehåller - om vi istället för 0,5 mg räknar med att varenda en av dem innehåller dubbelt mer...


Då är vi uppe i att paketet innehåller 20 mg nikotin.


Röker jag DÅ halva paketet (eftersom jag fimpar efter halva) så borde jag få i mig 10 mg per dygn...


Nu jämför vi detta med plåstret - det gav mig 21 mg per dygn...


21 - 10 = 11


ELVA MILLIGRAM MER ÄN OM JAG RÖKER?


NU


Kommer vi till ytterligare en rolig sak:


TROTS att det står att plåstret innehåller 21 mg nikotin så gör det ju inte det!


Läkemedelsverket säger så här:


Nicotinell depotplåster innehåller det verksamma ämnet nikotin. Plåstret finns i tre olika

styrkor:


Nicotinell 7 mg/24 timmar innehåller 17,5 mg nikotin.

Nicotinell 14 mg/24 timmar innehåller 35,0 mg nikotin.

Nicotinell 21 mg/24 timmar innehåller 52,5 mg nikotin.


EH?


HUR kan de innehålla 52,5 mg nikotin om det står 21 mg på paketet?


Jag fattar inte!


Fattar du?


IALLAFALL


Summan av kardemumman (eller hur man nu brukar säga) är att jag högst antagligen använde mig av FEL plåster - jag BORDE ha använt ett av de svagare...


Kanske jag borde köpa ett paket med 14 mg plåster?


De som inte alls innehåller 14 mg utan istället 35!


ELLER


Kanske jag helt enkelt fortsätter att röka för när man försöker sluta får man helt klart i sig betydligt mer nikotin än när man drar i sig för fullt!


TIDNINGSUTDELNING I USA?

Igårkväll, halv nio, ringde en bekant - för denne hade dagen (som tidigare varit riktigt dålig) för en stund sedan blivit ännu sämre - kunde jag vara en ängel och komma dit med en flaska vin eller något annat alkoholaktigt - det var inte så noga  bara det var sprit - sprit behövdes - jag skulle få tillbaka en ny flaska imorgon!Jag slängde en flaska i väskan, vi drog på oss (dottern ville med) ytterkläderna och körde iväg.


När vi kört en bit ringde telefonen igen - det hade just upphittats flaskor i eget hushåll - jag behövde inte längre komma - tusen tack men jag kunde svänga...


JAHA?


Eftersom vi nu redan var på G kunde vi åka upp till byn och handla - bilen behövde dessutom tankas...


Under tiden pratade vi...


Dottern fyller år i slutet av oktober och önskar sig en systemkamera. Hon vet mycket väl att jag inte har råd att ge henne en men önska sig får man ju alltid...


FAST


Hon BORDE få en - ungen är född till fotograf och ser möjligheter i saker man själv inte förstår vitsen med att fotografera - sist hade hon detaljstudier av en fluga hon hittade i ett fönster och TROTS att jag klassat den kamera vi NU har till skräp tar hon bilder som får en att häpna. Dessutom är hon hejare på Paint Shop Pro och Photoshop - vi har för länge sedan passerat stadiet när hon frågar mig om tips - nu är det jag som frågar henne.


IALLAFALL


Så gick samtalsämnet från "kamera" till "pengar"...


PENGAR är roten till allt ont - jag önskar vi kunde gå tillbaka till handel med ekorrskinn!


Oberoende vad man tjänar så nog får man det att försvinna - att spara tycks vara en omöjlighet fast NU finns det ändå inget över att spara...


HUR får man mera pengar?


Man kunde till exempel ha flera olika jobb?


Dotterns förslag var att man kanske kunde vara lärare på dagen och sedan jobba i en butik på eftermiddag och kväll - det är ju då de flesta handlar...


Jag kontrade med att det är inte ett praktiskt arrangemang - som lärare har man ju alla tråkiga saker man måste göra UTOM skoltid - kontrollera uppgifter, rätta, förbereda etc. och om man då jobbar i butiken - när ska man då göra dessa saker?


Istället kunde man kanske köra ut post? Gör man det är arbetstiden ungefär mellan 03.00 och 06.00 - sedan kunde man åka hem, göra sig klar och så åka till ett annat jobb?


Varför får vi då vår post klockan 12.00?


Ja, alltså - det är tidningsutdelarna som jobbar på morgonen - postutdelarna jobbar på dagen.


Jaha, sa hon då - i USA är det pojkar som cyklar omkring och kastar ihoprullade tidningar på gräsmattan eller verandan - DET har man ju sett på film!


OCH


Hastigt och lustigt ändrades samtalsämnet från "pengar" till "tidningsutdelning i USA"!


ÄR det så som i filmer?


ÄR det faktiskt tidningspojkar som cyklar omkring och kastar ihoprullade tidningar på gräsmattan eller verandan?


ELLER


Är det bara påhittat?


Skulle vara intressant att veta!  


HOTEL CAMPARI

Lite nu och då kommer det reklam för Campari...

Hotel Campari!

DEN reklamen gillar jag...

Inte för dryckens skull utan tack vare kvinnan och hur hon rör sig!

image194

SNYGGT!

STORLEKEN HAR BETYDELSE...

Hittade en vits hos Åsa.S som räddade min dag:

En man stiger in på en bar. I sällskap har han sin lilla tama apa. Mannen beställer in en öl och slår sig ner. Under tiden går apan runt i baren. Vid ett bord står en skål jordnötter. De äter apan raskt upp. Vid ett annat bord står det ett drinkglas med en citronskiva i, som apan också äter upp. Och sådär fortsätter det. Apan äter upp allt den hittar. Till slut kommer apan fram till biljardbordet. Där stoppar den raskt i sig en boll och sväljer den.

- Hallå där! säger bartendern. Såg du vad din apa gjorde?

- Nej.

- Den åt upp en biljardboll för mig!

- Oj då, jag är ledsen. Självklart betalar jag för alla skador han ställt till med.

När mannen druckit ur sin öl betalade han och gick därifrån.

Efter ett par veckor kommer mannen och apan tillbaka till baren. Mannen beställer in en öl igen och apan går runt i baren. Vid ett bord hittar apan ett körsbär som den stoppar upp i stjärten och sen in i munnen.

- Åh fy fan vad äckligt, säger bartendern. Såg du vad din apa gjorde?

- Nej. Vad gjorde han nu då?

- Han stoppade upp ett körsbär i stjärten innan han stoppade det i munnen.

- Jaha. Jo, han äter fortfarande allt han ser, men sen han svalde den där biljardbollen så mäter han allting först!

Hehe! :)

SKIDOR = UÄK!

Imorse när jag vaknade (klockan 05.50 - Nova hade tråkigt och for som en skottspole upp och ner genom huset - mycket billig katt) luktade det SNÖ!


Världen luktar annorlunda när det är snö ute - iallafall när den första snön kommer.


Trots att jag visste att det INTE kunde vara snö ute (mest på grund av den värme vi har just nu) så fick jag panik - jag gillar inte snö - inte ett dugg!


Snö = skidor!


Skidor = UÄK!


När jag gick i lågstadiet bodde vi uppe i Österbotten - i en by ett par kilometer utanför Jakobstad. Hela vintern igenom var det SKIDOR som gällde. Hur tog man sig till skolan? Jo, med skidor. Hur tog man sig hem? Dum fråga - på skidor! Vad gjorde man på de där evighetslånga gymnastiktimmarna? Naturligtvis åkte man skidor.

Skidor, skidor, skidor!


Skolan hade ett 10 kilometers skidspår i skogen som man var tvungen att plöja igenom varenda eviga gymnastiklektion. Om det faktiskt var så långt eller om det var kortare vet jag inte - för mig gjorde det ingen skillnad - i mina ögon OCH i min kropp kändes det som 100 kilometer - MINST.  


Å den där backen då - den som fanns på tillbakavägen - strax innan man kom tillbaka till skolan - den lååååånga, låååånga backen -  DEN trillade jag i VARJE GÅNG!


HUR roligt var det?


Först pinade man sig framåt, framåt, framåt - kilometer efter kilometer - ALLA ANDRA hade förmodligen kommit tillbaka till skolan för långa tider sedan men själv kämpade man på med tårarna sprutande för man visste ju att snart kommer BACKEN som man flyger på arslet i!


NEJ


Fy fan för skidor säger jag bara!


Efter att jag gått ut sexan bestämde vi oss för att flytta till Halmstad. Vi och vi...det var ju inte direkt MITT beslut om vi säger så - jag var ganska mycket emot hela flyttgrejen ända tills de berättade att stället ligger i söder - LÅNGT i söder...


Söder = Varmt!


Varmt = Ingen snö!


Ingen snö = Inga skidor!Blev jag Halmstadbo. Jag svor en ed om att "från och med nu tänker jag ALDRIG ställa mig på ett par skidor mer", packade väskorna, sa vinkivink till vännerna och åkte till SÖDERN!


Tror ni inte att DEN VINTERN var den första vintern på mannaminne som de hade en ORDENTLIG vinter???? Snö så in i helv*te!


Naturligtvis blev de infödda helt ifrån sig - KOLLA - VI HAR SNÖ - DET ska utnyttjas!


Vem bryr sig om lektioner om än det ena, än det andra när man för en gång skull har snö?


NÄNÄ


Istället blev det friluftsdagar med skidåkning för hela slanten!


Nuförtiden är det förstås ingen som tvingar mig att åka skidor och varje gång någon av mina barns lärare ens vågar pipa om att de borde ha skidor med sig till skolan läser jag lusen av dem...


MEN


Varje år vid första snön får jag ändå panik - blotta LUKTEN av snö får mig att må illa...


FÖR


Snö = skidor!


Skidor = UÄK!


TISDAGSTEMA - GAMMAL

HA!

Det är tisdag idag och jag kom ihåg det!

Dagens tema är GAMMAL...

Helst hade jag lagt en bild av mig själv för det är så jag känner mig efter en natt med magkramp och feber...

MEN

Jag är inte speciellt representabel så det fick bli något annat istället!

De som känner mig vet att jag gillar böcker - att jag skulle ha hur många som helst bara jag hade pengar OCH plats. Det är inte bara nya böcker i min bokhylla utan även gamla - bland annat har jag ett antal gamla biblar som jag tycker mycket om - dels för att de är så vackra - dels för att jag gillar att fantisera om de som ägde dem DÅ.  

NÅ IALLAFALL

En av mina favoriter hos de gamla böckerna är INTE en bibel i religiös mening men kanske den räknades som en slags bibel för bonden...

Den heter nämligen "Handbok för jordbrukare" och är tryckt 1894!

Utdrag:

"De flesta plogar tillverkas numera nästan helt och hållet av jern, så att endast handtagen äro av trä. Eljest kan ock plogens stomme vara af något starkt träslag men de öfriga delarna, såsom billen, vändskifvan, plogsulan och beslaget m. m. äro alltid förfärdigade af jern."

Som med alla andra gamla böcker finns det spår av användning - bland annat har någon av de tidigare ägarna sparat ett tidningsurklipp mellan sidorna:

"Hitler hade son med fru Göring"

Artikeln är från slutet av 40-talet - jag köpte boken i början av 2000-talet. I över 50 år har alltså denna tidningsbit legat där mellan sidorna och väntat...

Väntat på VAD?

OCH

VARFÖR blev artikeln sparad överhuvudtaget?

Frågor jag förmodligen aldrig kommer att få svar på...

image193

GRINIG KÄRRING!

Idag är jag GRINIG KÄRRING!


OCH


DET kommer jag att vara länge - iallafall så länge jag FÖRSÖKER sluta röka! Tack förresten för kommentarerna - jag är inte lika övertygad att jag klarar det som ni är men vi får väl se. Angående substitut så tror jag nog jag MÅSTE ha det - iallafall första veckan - annars DÖR jag (så KÄNNS det iallafall)!


Gårdagen gick riktigt bra - mest för att plåstret trillade bort och jag då var "tvungen" att röka (hehe) men sedan tog jag mig i kragen och duntade fast ett nytt - tack och lov kunde jag snabbt gå och lägga mig efter det...


MEN


Någon sömn blev det ju inte!


Timme ut och timme in låg jag där - för det mesta läste jag men mellan varven låg jag och stirrade i taket - tankarna gick hit och dit. Jag ville röka...


Det är ju just det som är det jävliga - trots att man i vanliga fall inte är röksugen så får man ett FRUKTANSVÄRT behov när man bestämt sig för att inte röka ELLER som när cigaretterna varit slut hemma - man kan ha varit noll röksugen fram tills det att man märker att det inte finns några - DÅ blir det panik!


PSYKOLOGISKT!


DET är vad det är!


När jag äntligen fick sömn drömde jag - om en karl - en riktig tio-poängare. Det blev inget napp  - jag drog upp ALLA mina fel och brister så fort vi träffades...


Efter en grundlig redovisning om hur jag skulle föröka sluta röka och hur bitchig jag kan bli då (eftersom jag är det annars också), hur långsint jag är osv. osv. så var han inte lika intresserad mer...


Jäkla plåster - de gör mig dum i sömnen också. Som om det inte skulle räcka med enkelhet i vaket tillstånd?


Så var det morgon - NU upptäckte jag åtminstone EN fördel med plåstret:


I vanliga fall har jag behövt en kopp kaffe och en cigg för att överhuvudtaget få upp ögonen men nu var det som om jag sugit i mig cigaretten innan väckarklockorna ringde - PING och så var jag VAKEN!


HALLELUJA!


Idag ska jag gå och köpa dubbel dos av plåster och ge varsitt åt ungarna när vi går och lägger oss - funkar det på mig funkar det säkert på dem också - vem vet - ett tu tre kanske vi blir morgonmänniskor iallafall?


Nånej, jag SKÄMTAR bara - ni behöver inte ringa socialen!


FAST


Iden är faktiskt inte så dum...hmmm....


IALLAFALL


När jag skulle släppa ut katterna låg det en stor råtta utanför dörren - det var Lillans bidrag till frukost. Innan jag hann nappa tag i den för att slänga den högg Nova tänderna i kräket - morrade - den här är MIN!


NÄPPAN sa jag och försökte få honom att släppa den - det blev en ojämn kamp - om en katt har något den VILL ha så är det väldigt svårt att få den att släppa - även en halvt års gammal unge har stark vilja. Efter en halv minuts stridande pillade jag in ena fingret i munnen på honom - funkar det på hundar borde det ju funka på katter...


HUR dum får man vara?


Knäck sa det och så bet kattf*n fast i fingret - DU FÅR INTE MIN RÅTTA!


Jaha, så stod jag där då - ute på trappan med en darrande ilsken katt fastnaglad i mitt finger som en jäkla iller.


DET är OCKSÅ plåstrets fel - hade jag fått röka som vanligt hade jag antagligen struntat i om de gnagade i sig en råtta till frukost eller inte - NU blir det förmodligen råttpest, stelkramp OCH abstinensbesvär för hela slanten.


TREVLIGT!


Hoppas ni får en härlig dag!


Kram,

PirrFia


SLUTA RÖKA...

Framför mig har jag ett paket med Nicotinell nikotinplåster.


En fin ask - blå med vit text...


Synd bara att innehållet representerar ett rent helvete!


Jag har rökt sedan jag var femton. Från att, i smyg, dra några bloss Blå Blend bakom bussterminalen i Halmstad utvecklade det sig snabbt till skapligt beroende - jag blev hastigt och lustigt en hängiven slav och det har jag varit sedan dess!


Det var ren dumhet som fick mig att börja - har man klent förstånd så har man. Jag började för att det var TUFFT - DÅ fattade jag inte att det skulle ha varit många gånger tuffare att låta bli men det är ju ofta så (iallafall för mig) - att insikten kommer EFTERÅT.Jag är inte SÅ dum att jag inte fattar att det inte är bra - jag har alltid vetat att jag BORDE sluta...


MEN


Det har alltid funnits något bättre eller sämre svepskäl till att jag INTE gjort det.


Under de år jag jobbade på båtar var det av ekonomiska skäl - om jag kunde köpa cigaretter för noll och ingenting (eftersom personalen får köpa billigt) - varför skulle jag då sluta? Det kostade mig inget att röka? NÄSTAN inget iallafall och folk har ju värre vanor eller hur?


När jag väntade dottern höll jag upp någon månad men började sedan på nytt. Varför minns jag inte men förmodligen hade jag något VÄLDIGT viktigt svepskäl för det också? Tanten på rådgivningen hotade mig med att mitt barn skulle födas både undernärt och litet om jag inte GENAST slutade med de där dumheterna men när flickan föddes var hon 53 centimeter lång och 4210 gram så jag tackade istället gudarna för att jag fortsatt röka - ungen skulle ju aldrig ha kunnat komma ut om jag slutat - JÖSSES vilken klimp hon skulle ha varit DÅ!


När jag något år efteråt började vänta sonen hade jag en annan läkare som sa att babyn egentligen mådde bättre av en mamma som rökte än en mamma som var ihjälstressad av abstinensbesvär. Trevlig farbror!Jag fortsatte gladeligen att röka och när grabben kom till världen var han i samma storleksklass som dottern - 51 centimeter lång och 3995 gram. Ännu en gång blev det bevisat att statistiken inte stämmer - att röka under graviditeten betyder inte automatiskt små bebisar!


När lillgrabben var ett och ett halvt år försökte jag för första gången sluta på allvar. Med hjälp av plåster och tuggummin höll jag upp i tre månader. Under dessa tre EVIGHETSLÅNGA månader gick jag upp 14 kilo - jag åt ALLT jag såg - jag hade till och med myslipaket som godis. Det var dödsdömt - jag gav upp!


Sedan dess har jag haft mina svaga ögonblick när jag inbillat mig att jag KAN sluta.


Jag har testat plåster (som gett mig blåsor), nikotintuggumin (som gett mig rytmstörningar) samt inhalator (som var helt och hållet värdelös OCH löjlig) men NÄPP - NADA!


För ett år sedan fick jag recept på en medicin som heter Zyban. Bara man åt medicinen dagligen skulle den ta bort nikotinsuget under en månad eller så. Glad i hågen traskade jag till apoteket för att hämta ut underverket - NU var problemen slut - snart skulle jag vara ickerökare...


MEN


När apoteksdamen berättade att en dos kostade 150 euro fick det vara.


VISST


Det kostar nästan lika mycket att röka men då är summan uppdelad på ett visst antal dagar - att hosta upp med 150 euro på en gång för något man inte vet om det fungerar är en ganska stor sak. Ska jag ut med såna summor vill jag ha garantier, så det så!


FAST


NU känns det annorlunda - det är något som inte är som förut? Jag har ingen lust att röka mer? På något sätt är det som om det räcker nu - jag börjar få nog...


Så HÄR har det inte känts förut?


Ja, jag sitter alltså här - glor på mitt plåsterpaket...ska jag eller ska jag inte?


Är jag beredd på helvetet som väntar om jag öppnar det där paketet? Är jag beredd på att gå upp ännu mer i vikt? Orkar jag med sömnlösa nätter på grund av att plåstren inte har någon större skillnad på dygn utan pumpar i en nikotin även på natten? Står jag ut med att dricka mitt morgonkaffe utan möjlighet att röka?


Ska jag verkligen?  


JO


Jag SKA!


I´M SOOO WEIRD!

JAHAJA!

Jag har ju alltid vetat att jag är lite annorlunda...
- att de flesta tänker på annat sätt än jag...att jag kanske är lite konstig...

OCH

Nu är det då bevisat!

När jag besökte Camilliondollar Baby hittade jag länken
till ett test där man får se hur underlig man är...

Resultat:


YOU ARE 90% WEIRDYou're more than quirky, you're downright strange.

But you're also strangely compelling, like a cult leader.


Hur underlig är du? :)

NOPE - INGEN OPERA

Som ni kanske anat så blev det ingen opera för mig idag (jo Ulla, jag VET men nu blev det bara så)...


Även om jag mycket väl kunde ha åkt över trots lite krasslighet slumpade det sig så att ungarna blev sjuka och DÄR bröt det ut istället för att småtjafsa med immunförsvaret... slump och slump...chansen att resten av familjen får magsjuka om en har det är ju i regel ganska stor...Eftersom jag är hundra på att det finns en mening med ALLT så tar jag det inte SÅ hårt...


VISST


Hade det varit roligt att sitta där JUST NU - lyssna och njuta, men ibland blir det helt enkelt inte så som man planerat - så är det bara!


Romeo och Julia...


Det är en vacker berättelse!


Vacker men sorglig!


FAST


Egentligen är det kanske så som det borde vara? Abrupt slut innan vardagen hinner ifatt - kärlek och passion fram till sista andetaget.


Inget "varför har inte DU handlat idag", "varför finns det inga rena sockor", "om du skulle ta och hjälpa till lite mer här hemma skulle jag kanske inte vara så trött och grinig jämt" eller "inte idag - jag HAR faktiskt huvudvärk"!


Även om min mamma ibland påstår att jag inte är romantisk skulle jag nog säga att det är tvärtom - att jag ÄR romantisk - jag uppskattar romantik - det är den första delen av ett förhållande jag tycker om -då när det verkligen ÄR romantiskt - sedan kommer den bistra vardagen emot och det är DEN biten jag inte gillar!Trots att jag nu gick miste om operan deppar jag inte ihop för det ...


Den dag ödet VILL att jag ska se Romeo och Julia ...


JA


Då kanske jag ser den tillsammans med någon jag har kär - kanske till och med SÅ kär att vardagen inte känns som ett hot...


Man ska aldrig säga aldrig...


OCH


Jag anser fortfarande att singelkväll på operan är en underbar ide´ och hoppas att de som är där ikväll får en underbart, underbart, underbar kväll!


SVAMMEL

Jag förstår inte hur folk kan tycka att motståndsförmåga mot sjukdomar är bra?


VISST


Jag förstår den delen att man inte blir sjuk - att man inte blir drabbad överhuvudtaget...


MEN


Det här med att man känner att något är på gång men att det helt enkelt inte bryter ut är bara JOBBIGT!


Jag tar hellre en dag med utbruten magsjuka än en vecka av trötthet, illamående och bubbel i magen för när det inte händer något, när det bara ligger där och bidar sin tid och kämpar med kroppens immunförsvar dag ut och dag in är det fem gånger mer jobbigt än när det verkligen händer något...


Den här åsikten gäller nu alltså magsjukor och annat mindre farligt - i det stora hela är ju kroppens motståndskraft jättebra...jag menar bara att IBLAND är den lite väl nitisk och plikttrogen!


FAST


En vecka av illamående, mindre mat OCH godis gör underverk för figuren - jag säger inte att jag verkligen gått ner i vikt - batteriet har plockats bort ur vågen för länge sedan så jag kan inte kontrollera om det stämmer men iallafall KÄNNS det så och DET räcker för mig!


Det här med vad man väger är ju en känslig sak - helst ska man ju se ut som ett benrangel med bröst och rumpa - iallafall om man ska tro på de som bestämmer.


OCH


Även om vi vanliga människor sedan sitter och kritiserar det här benrangelidealet - säger OJ och VE - hur kan de bara tro att DET DÄR är snyggt?Vaktar man sin omgivning med hökögon för att se hur ens medmänniskor ser ut.


"Har ni sett hur STOR hon har blivit? Hon är ju som ett HUS? Hur kan hon bara låta det bli så där? Varför gör hon inget åt det?"


När jag förra veckan (mot min vilja) figurerade på bild i tidningen var det inte förknippandet med EU-bidragsfusk jag oroade mig för - vem bryr sig om såna bagateller? Jag hade inget med finansieringen att göra - jag bara jobbade där..


MEN


Jag anade ju precis hur snacket skulle gå...


Bilden var tagen 2002 - för FEM ÅR - tio kilo och minst 30 rynkor sedan!


"Är inte det där hon där Anette? Vad smal hon är? Det stämmer ju inte - när blev den här bilden tagen? 2002? Gammal har hon blivit också - jaja tiden den går!"


Jag har sagt det förut och jag säger det igen - jag är inte så noga. Jag har ingen större skillnad vad jag har på mig, smink rör jag inte och är jag sugen på något äter jag det utan den minsta lilla tanke på hur många kalorier det innehåller...


DET betyder dock inte att jag har lust att bli diskuterad - jag tycker omgivningen ska skita i hur mycket jag går upp i vikt - kan jag (med stor möda och stort besvär) leva med det så borde väl andra kunna göra det också?


Jag förstår inte det här med att man måste hålla koll på vad andra väger?


Är det ett sätt att må bättre för att man själv gått upp i vikt eller?


Trots att vi nu då känner avsmak för dagens modeller som i stort sett bara består av skinn, ben och silikon och gör narr av alla sorter av skönhetsoperationer (men ojdå, tappar hon tänderna nu...fy vad hemskt...hehe..) så hackar vi skoningslöst på dem som blivit rundare...som vågar vara sig själva...som njuter av livet istället för att neka sig en bakelse, chokladbitar eller tjock, härlig gräddsås hälld över en saftig biff...äh...nu blev jag ju hungrig.


Jag önskar att vi alla skulle göra verklighet av det vi säger - att vi faktiskt PÅ RIKTIGT övergav de idiotiska skönhetsideal som finns idag istället för att bara LÅTSAS att vi gjort det...


Att vi PÅ ALLVAR började acceptera runda former på andra ställen än byst och bak...


OCH


Att vi slutade med att kalla det "accepterande av fel och brister"...


FÖR


Så länge vi kallar något för fel och brister har vi ju inte accepterat dem på allvar...eller hur?


ÄH


Det här blev ju bara svammel - jag är HUNGRIG och kan inte tänka - ett tydligt tecken på att jag börjar må bättre... :)


OPERABILJETTER

Kommer ni ihåg att jag blev HÄNFÖRD över att det ordnades singelkväll på operan?


MEN


Att jag blev deppad över att det inte fanns biljetter kvar?


NÅ!


Jag vet att det låter otroligt - att ni förmodligen inte kommer att tro mig - jag trodde ärligt talat inte på det själv förrän brevet damp ner i postlådan idag och DÄRFÖR har jag inte sagt nåt...


MEN


Jag har FÅTT två biljetter till fredagens föreställning.


JAPP!


Kolla här:


image192

Nu skulle jag gärna skriva en lång radiramsa över hur glad jag är osv men faktum är att jag mår alldeles för illa för det - tydligen var min flunssa någon seg magsjuka eller liknande skräp (nej - jag är INTE gravid) så jag får dra den en annan dag...radiramsan alltså...


FAST


Kort och koncist:


JO - jag ÄR glad! :)


MORGONKAOS

KAOS!


Våra morgnar kan alltid betecknas som KAOS - en enda riktigt HÄRLIG början på dagen!


För det första är vi alla tre allt annat än morgonmänniskor - för att vi överhuvudtaget ska vakna är det standard med fyra väckarklockor och tre telefoner.


Väckningssymfonin startar vid sju - då börjar telefon nummer ett att ringa - den hör ingendera av oss. Jag har övervägt möjligheten att alarmfunktionen i den helt enkelt inte fungerar men när jag någongång testat den under dagtid så har den fungerat? Kanske den helt enkelt är morgontrött den också?


SEDAN


Startar väckarklockorna och så är det dags för telefon nummer två och tre.


När jag tills slut kämpar mig upp till så pass mycket medvetande att jag kan välja alternativet "Stäng av" istället för "Snooze" (vad var det förresten för idiot som kom på funktionen SNOOZE och varför har det ordet inte översatts till svenska?) ...


JA


Då är klockan redan 07.20 och det börjar bli jäkligt bråttom!


MEN


Då har inte dottern ens behagat öppnat ögonen även om hon nog är vid medvetande och sonen - HAN har sovit sig genom allt oljud och inte hört ett dugg. Honom får man smälla på lampan och ropa GOOOOODMOOOOORGOOOON åt i medeltal fem gånger innan han stönar fram ord som  "STICK" eller "LÄGG AV" under täcket.


Eftersom vi tydligen ALDRIG lär oss vikten av att vakna i tid har jag försökt pränta i dem lite knep:


Kvällen innan ska det plockas fram alla kläder man ska ha på sig - finns de framlagda bredvid sängen går det betydligt enklare (och snabbare) att klä på sig.


JODÅ - det fungerar! Varje kväll sätter de fram de kläder de vill ha följande dag...


Det är bara det att dottern ofta har ÄNDRAT sig under natten!


Hon kanske ville ha en röd tröja igårkväll men idag vill hon ha en rosa och det är ju inte en speciell rosa hon vill ha utan NÅGON rosa - hmmmm - vilken ska hon ta?


Under tiden har jag släpat mig ner och satt på kaffe - med några sekunders mellanrum ställer jag mig sedan stilla i foten av trappan och lyssnar vad som händer där uppe - har de stigit upp? Är det en eller två som är på gång där uppe?


FÖR


Ropar jag på den ena och denna redan stigit upp så blir det ett herrans liv - "Men jag ÄR ju uppe - varför ska du alltid gapa på mig för - varför får den andra ligga i sängen och vara lat men MIG nojsar du minsann med"


Samma sak om jag ropar på den andra...


De där bådas morgonhumör får mig ofta att nynna...


You Are My Sunshine
My only sunshine.
You make me happy
When skies are grey.
You'll never know, dear,
How much I love you.
Please don't take my sunshine away


...i min ensamhet där nere på nedrevåningen medans jag med allt större panik sneglar på klockan.


När de till slut är nere är det kamp om toaletten. För det mesta får storasyster gå först för lillabror har lärt sig sin läxa och dessutom är han så trött att han hellre sitter på en stol och stirrar ut i tomheten tills det är dags att röra på sig än att strida med henne den här tiden på dygnet.


Vad ingen av dem verkar ha på koll är att om man är sen måste man göra saker SNABBARE?


Det är ingen skillnad hur många minuter det är kvar tills skolbussen går - ska håret borstas ordentligt så SKA håret borstas ordentligt.


OCH


Trots att de kontrollerade sina skolväskor kvällen innan och såg till att alla böcker fanns på plats så fattas det plötsligt en bok? Var är DEN nu då? På vinden? Jamen - HÄR är den ju MEN DU MAMMA - den måste plastas och den skulle plastas tills IDAG!


TRO MIG


Jag fattar inte heller hur vi hinner varje morgon eller hur vi orkar ha det så här - jag HAR försökt få någon ändring men det lyckas inte. Vi kan gå och lägga oss hur tidigt som helst men det gör ingen skillnad - igår gick vi till exempel och lade oss nio men vad hjälpte det?


FAST


Det kunde ju faktiskt vara värre så jag ska inte klaga...


Önskar er en underbar dag! :)


TORKADE PLOMMON

En del saker finns det ingen logisk förklaring till!

SOM

Jag kan till exempel förstå logiken i varför alla intressanta pojkar redan är upptagna och därmed AJAJ...

OCH

Att vissa människor inte har tillräckligt mycket med förstånd och det är DÄRFÖR de vräker ur sig saker som de egentligen borde tala tyst om...

MEN

Jag fattar inte hur man kan kalla torkade plommon för TORKADE?

Om de var torkade på riktigt skulle de ju vara stenhårda och snustorra istället för kletigt mjuka och klibbiga?

NÄPP

Det finns ingen logik i torkade plommon!

BLOG ACTION DAY

HÖRNININI!


Vet ni vad som händer den 15 oktober?


DÅ är det "Blog action day"!


På en och samma dag handlar bloggar över hela världen om en och samma sak - i år är det "the Enviroment" - det vill säga MILJÖN!


Reglerna är enkla - det enda du behöver göra är att du just den dagen skriver ett inlägg om miljön. Det finns inga måsten på HUR du ska skriva eller VAD du ska skriva - skriv så som du alltid skriver men låt inlägget handla om miljö.


Syftet med "Blog Action Day" är inte att få fram ett visst synsätt på ett ämne utan istället att lyfta fram det så att det syns och (förhoppningsvis) kommer upp till diskussion.


JAG tycker det är en jättebra ide´ (och det gör Sampe också för det var tack vare hans blogg jag hittade det här)...Kom med!


På adressen http://blogactionday.org/ hittar du mer information. Där kan du även registrera dig och din blogg så att de (och alla andra) vet att du deltar samt hämta "reklammaterial" som du sedan kan ha på din sida eller blogg - på det viset kanske fler kommer med och bloggar om miljön den 15 oktober!


MAMMAS PLOMMONKRÄM

Jag blev plötsligt sugen på plommonkräm men hade ingen aning om hur man gör sån...Jag ringde MAMMA!

Så här gör hon - beskrivet med hennes egna ord:

Man taar en toko te plommonpåsa å så töömbe man ha i en kastrull o så lägge man vattn på så e var unjifär dubält meir tå me vattn me. Så koka man iteenand tills plommona vaar mjuk å tå tar man å sokrar i na liiti men man behööve int lägg så grömt fö he e ganska sööt annos å. Så blaanda man pääromjöli me vattn i eit glas å he veit int ja hu grömt i måst va men man märke no tå i böri vaar tjock. Å saan letä man i snabbt kok opp å så tar man i åv värma (platto alltså) å saan letär i svaaln. Nu va i fäädi!

Men höödö - tå du lagar naa me pääromjöli så eri ju ganska viktit at int du letär i kook na leng fö tå vari ju säg!

Höödu mamm - imåro ska ja laga i o ita i me mjölk!

PUK! :)


CAMILLA LÄCKBERG

Jag är drabbad...

Drabbad av någon töntig flunssa eller annat otyg som gör att jag fryser, håller på att förgås av trötthet, sväller upp till en dallrig Michelingubbe och känner mig riktigt skräpig...

MEN

På sätt och vis är det bara bra...

FÖR

Nu kan jag med gott samvete ligga och sluka i mig Camilla Läckbergs romaner!

JÄKLAR vad hon är duktig på att skriva!

Första boken - Isprinsessan - tog inte många timmar att läsa. Jag blev genast förtjust i Erica och hennes bekymmer över än det ena, än det andra. När hon stod och valde kläder och underkläder till sin träff med Patrik till exempel - motorväg till mitt hjärta - jajamensan! Erica är en kvinna i min smak!

OCH

PATRIK sen då - gulle-gulle-GULLE Patrik - HONOM gillar jag definitivt! Lucas tål jag inte - han borde skjutas och Anna....ja HERREGUD ändå - skärp dig kvinna lilla säger jag bara!

Så fort jag läst klart bok nummer ett åkte bok nummer två fram - Predikanten.

Jag är ingen sakkunnig kritiker - jag borde inte uttala mig...

MEN

Bok nummer två var SVÅR! Lite för mycket av det fina - i det stora hela lite råddig...

FAST

Jag gav inte upp för det - Isprinsessan gav ju en vink om vilken brilliant författare det handlade om så när Predikanten tog slut så fortsatte jag direkt med nummer tre - Stenhuggaren!

JAPP

DÄR kom det fram igen - samma underbara skrivsätt som i den första boken - när jag väl börjat lade jag den inte ifrån mig längre stunder förrän den var slut.NU ska jag läsa bok nummer fyra - Olycksfågeln!

Ibland är det inte alls illa att vara lite skräpig!

Hoppas ni alla mår bra - jag kommer in till er så fort jag mår lite bättre!WILD HOGS

NU har jag ytterligare ett filmtips...


WILD HOGS


ALLA vet ju vad en karl gör när han fyller 50 och drabbas av sin "herregudnuärjagredanfemtioochhalvalivetharbaraflyttsinkosochvadharjagegentligengjortmedmittliv - kris"...


JO


Han skaffar en motorcykel!


Plötsligt är han UNG igen - sitt gamla jag - fri och lycklig!


Den här filmen handlar om just det - hur fyra män i medelåldern bestämmer sig för att LEVA - vara FRIA - dra ut på en motorcykelsemester tillsammans...


OCH


Det tog inte många minuter innan jag satt och skrattade högt!


VISST


Jag HAR sett bättre filmer MEN den här har verkligen sina höjdpunkter - det är faktiskt ganska sällan jag sitter och gapskrattar över händelser i en film.


DESSUTOM


Är musiken i filmen helt enkelt UNDERBAR...


JOBB?

Jag har suttit och kollat in lediga arbetsplatser...


Det finns inga som passar mig!


Nu är jag inte kräsen av mig - det finns ju en del som säger att ett jobb inte passar trots att det kan finnas hur många lediga platser som helst men då handlar det om att man inte vill ha det.


Det är inte så jag menar...


Det finns helt enkelt inga som passar mig!


Jag kan inte söka en tjänst i en butik - senast jag satt vid en kassa är på 90-talet och gissa om systemen ändrat sedan dess? Ska man jobba i en butik måste man dessutom prata flytande finska och där har vi genast ett problem - trots att jag förstår det mesta har jag en tunga som vägrar forma  finska ord ELLER så är det helt enkelt så att jag är RÄDD för att säga fel!


Just nu har de en tjänst ledig som byggnadsförsäljare. Det skulle vara intressant - jag är ju verkligen intresserad av allt som har med det att göra MEN förutom det här med finskan så har jag ingen utbildning inom området. Ingen chans där inte...


Städerska vore också ett jobb jag mycket väl kunde tänka mig men det finns inga sådana jobb lediga heller. De som behöver städare sparar in - det finns inga pengar.


Så vad ska jag syssla med?


Det enda jag egentligen kan och har utbildning i är IT - jag skulle kunna jobba inom support - har folk problem med datorer så kan jag förklara för dem hur de ska fixa det - både med tal och text...


MEN


Även om någon firma som ger support skulle behöva en svenskspråkig anställd så innebär det automatiskt minst två timmars resa per dag för att komma till och från arbetsplatsen. Jag skulle vara tvungen att starta runt sju varje morgon och komma hem någon gång mot sex - hur blir det då med orken att ta hand om barn och hem? Hur länge orkar jag med det innan saker och ting faller ihop? Det här är inget jag gissar mig till - jag har prövat. Som ensamstående mamma måste man ofta prioritera - jag valde barnen.


OM det fanns jobb man kunde göra hemifrån skulle jag inte tveka en sekund men de enda som finns är de där idiotiska pyramidgrejerna för rengöringsprodukter och annat som inte intresserar mig ett dugg. Försäljningsjobb finns ju också men de passar inte mig heller - jag hatar när folk ringer och försöker pracka på en saker jag inte vill ha - jag menar - OM jag vill ha något så skaffar jag det - varför ska andra behöva ringa och tjata?


Jag kunde starta eget företag - ett företag jag kunde sköta hemifrån men före det måste jag komma på en vettig plan. Jag HAR ideer men om de går att genomföra är en helt annan sak!


NEJ


Jag är 36 år men vet fortfarande inte vad jag ska bli när jag blir stor?


Hur dumt är inte det?


JODÅ - I TIDNINGEN!

JEPP - där fanns jag!

I dagens Åbo Underrättelser!

Lokaltidningen för Åbo, S:t Karins, Pargas, Nagu, Korpo, Houtskär, Iniö, Dragsfjärd, Kimito och Västanfjärd. På deras webbsida står det att tidningen läses av 27 000 personer och i det finlandssvenska samhället känner, mer eller mindre, alla ALLA!

Megastor bild - halva sidan - inte bara på mig utan även på mina före detta arbetskamrater.


Rubrik: Åboländska EU-projekt granskas

"Löner och hyror ifrågasätts av landsbygdsverket"

Bildtext:

Mebben-projektet. Hör till det som granskas. Mebbens och medborgarnätets kontor öppnades 2002 i Kimito, med it-lotsarna bla bla bla, bla bla bla. Som anställda hade de givetvis inte ansvar för hur projektet lagts upp eller finansierats.


JAHA?


Om de vet att vi, som anställda, inte har ansvar för varken uppläggning och finansiering...


Vad f*n har man då bild på OSS för?


Jag bara undrar?


Jag är inte ENSAM om att undra - under min inköpsrunda i byn var det flera människor som FÖRST påpekade att jag var med i dagens tidning och SEDAN tillade att de inte alls förstår varför just den bilden användes till artikeln - HALVA SIDAN till på köpet!


HALLÅ?


Dessutom hade lönegranskningen tydligen inget med VÅRT projekt att göra - det gällde ett annat projekt!

Nu har jag endast diskuterat saken med en enda av mina före detta arbetskompisar men hon är lika MÅTTLIGT road som jag är...


Får de verkligen göra så här?


Jag är SKEPTISK!


image188

UPPDATERAT
Här finns artikeln - utan namn och foto.

DAGENS TIDNING?

Städandet går lite trögt....

OCH

Just fick jag höra att jag tydligen är med i dagens tidning med bild och allt? En gammal bild - från 2002?

VILKET

Betyder att jag MÅSTE få tag på en tidning - jag prenumererar ju inte på någon...

Nu en historia - tack Kiika - den passade dagens sinnestämning PERFEKT ! :)

En man befarade att hans fru är otrogen mot honom. Han anlitade en

hemlig agent...den billigaste sådan...en kines.


Efter några dagar fick han brevet...


Most honorable sir: You leave house. I watch house. He come to house. I

watch. He and she leave house. I follow. He and she go in hotel. I climb

tree. I look in window. He kiss she. She kiss he. He strip she. She strip

he. He play with she. She play with he. I play with me. I fall off tree. I

not see.


No fee, Chen Lee


(Och OM nu någon kommer på tanken att kalla mig rasist för det här skämtet så GLÖM DET och satsa energin på något annat istället!)

Nu ska jag söka dagens tidning...

237 ANLEDNINGAR TILL SEX

Det här med sex och kärlek är inget jag direkt saknar men jag brukar ändå roa mig med att läsa tidningarnas råd om hur man, som singel, ska träffa någon eller hur man som par ska hetta upp sitt sexliv.


För det mesta finns där inget nytt - det mesta är sådant som ALLA kan komma på bara de tänker lite logiskt men ibland finns där små godbitar.


Nu har Expressen en lista över 237 anledningar till att folk har sex...


Till exempel:


Jag ville känna mig närmare Gud.

HA! Jag KÄNNER honom som svarat det - det MÅSTE vara ett ex! När jag en gång frågade vad Gud hade med vårt sexliv att göra - varför han alltid ropade ÅH GUD i stundens hetta svarade han att han varje gång flyger upp och rycker Gud i kjolarna. BRA svar! Jag har många gånger undrat vad han sysslar med idag men nu vet jag åtminstone att han läser Expressen!


Jag ville ha något att berätta för mina kompisar

Ja, det är hemskt när man träffar på människor som man inte har något att tala om med - äckligt pinsamma tystnader...


Personen var känd och jag ville kunna säga att jag haft sex med honom/henne.

Jasså? Jag trodde man skulle vara tyst om de kändisar man haft förhållande med? Tydligen har jag missuppfattat saken? Nå, isåfall kan jag berätta att...haha...GLÖM DET!


Jag var gift och då ska man ha det

NÄNÄ, dagens nyheter till dig - har du väl fått ringen på fingret kan du slappna av - du har gjort ditt!


Jag ville göra slut på relationen

Hehe, den var bra! Urusel i sängen och trött på förhållandet? Inga problem - ligg med honom eller henne!


Jag trodde det skulle hjälpa mig att fånga en nu partner.

Väntas nu? Nu hänger jag inte riktigt med?


Jag ville vara trevlig

Nästa person som påstår att jag är trevlig får banne mig en smäll!


Det blev en vana

Ja, det är för jäkligt hur snabbt en sak kan bli en vana.


Jag ville ha en andlig upplevelse

Det bara MÅSTE vara min ex som svarat det!


Jag behövde ett hack till i sängstolpen

Oj då - den här tycker tydligen om hårdhänt sex!


Jag ville se hur det var att ha sex med en annan person

Jo, det är klart...ibland tröttnar man kanske på handarbete!


Jag trodde det skulle få mig att somna

NU fattar jag varför jag alltid är så trött!


Det skulle skada mitt rykte om jag sa nej

Kära du som svarade detta: det skadar ditt rykte betydligt mer om du säger ja men det kommer du att förstå EFTERÅT!


Det var en tjänst åt någon

Jaja, tjänster och gentjänster har man ju hört talas om men NÅGON måtta får det väl vara?


Jag ville bättra på mitt rykte

Jajamensan - fin logik i det!


Personen luktade gott

HÄR har vi någon som gillar dofter mer än jag!


MEN


ALLVARLIGT talat - när man läser de orsaker som folk har för att ha sex blir man ju OROAD!


ÄR människor så där beräknande?


På riktigt?


Jag är glad att jag är singel och slutat med sånt överhuvudtaget!


GARDINERNA

Häromdagen när jag gick på loppis (väldigt ovanlig händelse i mitt liv) hittade jag ett par horribla 70-talsgardiner i grönt. Även om jag INTE ville ha dem VILLE jag ha dem - det var en konstig, tudelad känsla!Efter köp, tvätt, kapning, strykning osv. blev resultatet så här:

image186

image187

Färgglatt bara värre men på något sätt även ganska varmt och mysigt!

Som ni ser löste jag problemet med elementskyddet på ett behändigt sätt - jag målade inte spjälorna....hehe...

HELG!

Idag hade jag tänkt skriva om utbrändhet men jag orkar inte - jag BÖRJADE - jag skrev hälften av det jag ville säga men sedan insåg jag att det blev för tungt, för invecklat, för JOBBIGT... så det får bli en annan dag.


OCH


Bara det att tänka tillbaka och inse hur DUM jag varit som inte begärt hjälp utan envist bestämt mig för att klara av allt SJÄLV fick mig att tappa lusten att skriva om något annat...


MEN


ALLA kan ju inte vara smarta för om alla faktiskt vore smarta skulle INGEN vara smart, eller hur?


Inatt drömde jag om SNÖ och imorse var jag tvungen att skrapa is från bilrutorna!


REDAN?


Vad betyder det - en vink om en riktig vargavinter?


Eftersom jag redan tappat inspirationen att skriva kan jag lika gärna städa barnens rum och sedan släpa in lite av veden till källaren...Jag önskar er redan nu en riktigt fin helg!


Går allt som jag tänkt kommer jag att sitta i soffan och läsa Camilla Läckbergs böcker hela helgen - det är en författare jag hört mycket om men aldrig tidigare läst.


Vad ska ni göra?


GREYS ANATOMY & KLARABELLA

Jag må ha stora bekymmer med att hålla reda på dagar men onsdagar funkar hur bra som helst - då kommer det ju Greys Anatomy på tv!


Eftersom vi är ett visst antal avsnitt efter här kan jag med gott samvete referera en del av det som hänt.


Ända från början har jag ju velat att Meredith och Derek ska bli ett RIKTIGT par - att det ska bli en massa GULLEGULL etc. etc.


SEDAN


Kom ju apan Addison med i bilden och FÖRSTÖRDE allt - vad skulle HON dit och göra?


MEN


Efterhand började jag tycka om apan...eller tycka om och tycka om...SÅ biten är jag inte att jag orkar bry mig en längre stund.Meredith började istället slampa sig - det vill säga - ända tills hon träffade veterinären Finn som var (och är) en sådan där PRÄKTIG pojke - en som förmodligen skulle göra Meredith GOTT. Det fattar ju vem som helst att hon inte passar ihop med en PRÄKTIG pojke - ett sådant förhållande funkar inte i längden!


I förra säsongens sista avsnitt sket det sig totalt - PRECIS som jag VISSTE att det skulle göra - nu dejtar hon BÅDE Derek och Finn. Jag tycker inte om Finn - han ska BORT men jag tycker SYND om honom - eftersom han är så präktig som han är förtjänar han bättre behandling än den han får.


Addison då?


Jösses vad jag tyckte synd om HENNE!  


ÄNDA TILLS...


Hon började ha ihop det med Mark och HAN är ju MINST tre gånger bättre (på ALLA sätt) än Derek så det är definitivt inte synd om henne längre! Heja Addison - ta för dig!


Preston blev skjuten och nu är han "pipi" i armen - man tycker ju då att Cristina skulle vara "om sig och till sig" - att hon skulle vara EMPATISK och ta hand om honom men NÄPP - istället tycker hon synd om sig själv för att han inte är som han var tidigare.


George vet inte vad han vill med Callie - HON älskar HONOM men vad han tycker om henne är däremot lite oklart. Izzie är ett vrak på grund av att Denny har dött men i gårdagens avsnitt slutade hon iallafall baka muffins och stod istället utanför sjukhuset en hel dag. Jag undrar vad hon fick betalt för det? Ett helt avsnitt! Bara STÅ där på samma ställe! Jag borde ha blivit skådespelare - det verkar inte alls vara så svårt bara man har lite tur!


Alex har jag avskytt från första början men nu när han börjar visa lite äckligt goda sidor emellanåt är jag rädd att jag måste ändra åsikt...fast...jag väntar ett tag med det...kanske han skärper sig och blir sitt gamla jag?


Miranda har blivit en liten mjukis och Richards fru har, efter alla dessa år av förståelse, kastat ut honom - han fick välja - antingen sjukhuset eller henne...


I gårdagens avsnitt flyttade han in på hotell...


Kanske han blir ihop med Merediths mamma nu då?


FAST


Har jag missat något -  har HON kanske dött? Hon har ju inte varit med på länge - vart har hon tagit vägen?


OCH


Är det någon som vet vart Klarabella i Kalle Anka försvunnit - förr var hon ju med i var och varannan seriesnutt och nu nämns hon inte ens? Inte Klasse heller? Vad är det som har hänt?


KEVIN SPACEY

Brad Pitt och Orlando Bloom i all ära...

VISST är de duktiga - VISST är de vackra...

MEN

Ålder och erfarenhet ger det lilla extra...Tacka vet jag de lite äldre...

...som...

...till exempel...

Kevin Spacey!

image183 image184 image185

SKAM DEN SOM...

GER SIG!

Jag SKA ha röstningsfunktionen att funka!

När jag kopierar in koden i HTML-delen på bloggen sätter bloggen in en massa radbrytningar i själva koden - hur f*n skulle det funka DÅ?

Funkar det så här då?

Får du i nerverna när det inte funkar?

NÅNEJ!

GISSA vem som är smått irriterad för tillfället!

Får du i nerverna när det inte funkar?

ÅHÅ!

Jag är MÅLLÖS - det FUNKADE faktiskt?

MEN

Så DÄR vill jag ju inte ha det!

Då måste ju folk backa för att komma tillbaka?

DUMT!
LÄXFRIHET!

HÄR är jag "hon där från Sverige" medans jag i Sverige är "den där finnen"...


Jag hör alltså egentligen inte riktigt hemma någonstans...


MEN


Det är helt ok eftersom jag då kan se på alla saker med opartiska ögon - jag kan jämföra olikheter i länderna utan att vara bunden - jag måste inte tycka att en sak är bra bara för att jag hör till det landet.


Det händer ganska ofta att jag upptäcker någonting - jaha, så här görs det här - hur är det i Sverige då - hur gör man där?


OCH


Sedan analyserar jag resultatet - vilket sätt är bättre?


Generellt sett är man hårdare här - här tänjer man inte lika mycket på gränserna som man ibland gör i Sverige...


FAST


Allt är ju relativt!


Igår satt jag och läste "Nya Åland" på Luckan (bra ställe - där hittar man de flesta av alla finlandssvenska tidningar) och fick upp ögonen för en artikel:


Läxor stjäl tid från familjen

I Sverige har flera skolor infört läxfrihet. Istället ordnas under olika former studier i skolan på eftermiddagarna med tillgång till lärare.


Jag tycker det är en JÄTTEBRA IDE´!


FÖR


Det här med läxor är ju ett rent helsike!


Jag vet inte hur andra har det - förmodligen betydligt lättare - men här hos oss har det varit problem!


Det är SUCK och det är STÖN - "det finns inga läxor" - "inga alls" - nästa morgon har det åkts till skolan med tårar i ögonen eftersom någon läxa varit ogjord och man varit rädd för utskällningen som man kommer att få av läraren.


Har ungen varit sjuk ska läxorna vara gjorda innan barnet kommer tillbaka till skolan så att de är på samma ställe som de andra och genast hänger med.


Man har suttit och gråtit över böckerna för där har funnits uppgifter man inte förstått och när mamma försökt hjälpa har det inte blivit ett dugg bättre för HON har ju lärt sig de gamla sätten att räkna och skriva bokstäver på så när hon blandat sig i leken har det bara blivit dubbelt värre.


- Varför gör du så där? SÅ gör man inte NU!


OCH


Om JAG har problem med ungarnas läxor så vad ska då inte inflyttade ha?


Ta finskan till exempel:


Hemma hos oss har vi stora bekymmer när det gäller finskan - JAG kan ju inte hjälpa dem och jag är den enda de har att ta till när det gäller frågor om läxan.


- Mamma, vad är det finska ordet för det och det och hur böjer man det?


EH!


Tack och lov är vi inte de enda - när jag häromdagen pratade med en annan förälder berättade hon att deras barns lärare i finska ringt hem till dem och frågat vad de skulle göra med deras grabb. Klassen hade just börjat med finskan - de övriga barnen kunde redan finska MEN inte deras pojke - han sinkade alltså de andra barnen - något måste göras - han måste komma upp i de andras nivå.


VA?


Det är alltså viktigare att de andra, de som har finskspråkiga vänner eller föräldrar, får lära sig MER än att en som inte kan finska får lära sig grunderna i den takt som läroplanen säger?


ALLTSÅ


Om vi, som hör och använder finskan varje dag, har problem - hur är det då för de som just flyttat hit?


I dagens samhälle finns det dessutom massor av utbrändhet - inte nog med att man jobbar på jobbet - man ska ju ta med sig arbetet hem också. Vill man inte - orkar man inte? Ja då finns det ANDRA som klarar av ens jobb - man är ju absolut inte oumbärlig - ALLA kan bytas ut!


SÅ är det NU i dagens samhälle - du ska banne mig inte tro att du är något. Vi är reservdelar - delar som snabbt byts ut om de går sönder.


Räcker det inte med att hela livet som vuxen går ut på det?


Varför måste barnen också ha det så?


Först sitter de i skolan hela dagen och sedan ska det jobbas hemma - så ÄR det bara - det har ju ALLTID varit så!


Vi föräldrar har fått frågan:


Hur länge tycker ni att det är ok med läxor per dag - en timme - två timmar?


Det är en väldigt svår fråga att svara på...


FÖR


En läxa som tar det ena barnet EN timme att göra kan ju ta TRE timmar för det andra om det är uppgifter han eller hon inte riktigt förstår.


NEJ


Jag tycker VERKLIGEN att det här med läxfrihet är något som borde tas i bruk överallt ELLER så borde läxorna bli mindre och DET tycker mina barn också - när jag visade dem artikeln blev deras reaktion:


Vi flyttar DIT! Bara att börja packa nu då...


webvoter-omröstningVad tycker du om läxfrihet?
Jag tycker alltså att det här med läxfrihet är en bra ide´men vad tycker DU?

Bara dumt - barn behöver läxor!
Både bra och dumt!
Helt klart en jättebra ide´!
Vet inte riktigt?Se resultat
PS.
En ANNAN sak jag tyckte var en jättebra ide´var den här röstningsfunktionen MEN när man kopierar in koden på bloggen blir det en massa strul och DUKTIGT I NERVERNA - DET är vad resultatet är - NERVFEL!

Måste göra något annat ett litet tag nu annars slår jag förmodligen sönder hela datorn....

Kommer tillbaka lite senare och försöker få det att funka.... :(


DAGENS ROS!

Borde gå ner till källaren och måla elementskydd...

MEN

Det har smakat TRÄ - jag har gjort allt möjligt annat för att "inte hinna" syssla med sånt...

FAST

NU är jag på G!

Dagens ros går till Aftonbladet för gårdagens bilder på osminkade stjärnor - deras bilder har gjort mig GLAD - fyllt mig med livslust och framförallt gett mig ork att måla!

Kolla här - tänk att smink kan göra sådan skillnad!

Underbart!

MERA SÅNT!


KARO OCH FIDO

Jag har upptäckt Tradera!


Det väller in kaffeserviser och glas - så himla billigt blir det nog däremot inte - köper jag något för en tia kostar frakten 200 så hastigt tar DEN glädjen slut...


MEN


Kanske jag borde skippa porslinet och satsa på Kalle Anka pockets istället - de är ju lättare än kristallglas och därmed billigare att skicka. Inte går de sönder lika lätt heller...


Vårt lager håller nämligen på att ta slut - jag kan de flesta utantill!


Igårkväll hade jag turen att hitta en jag INTE kunde utantill och den fick bli min kvällslektyr - bland annat handlade det om Stål-Kalle när han skulle rasta hundar.


Hundarna hette Karo och Fido...


OCH

DET fick mina tankar att gå till de djur vi haft - vad hette de?


När jag var riktigt liten hade vi en katt som hette Misse men den minns jag inget av - enda minnet är fotografierna som finns i boken "Mina första år".


När jag var två skaffade vi hund och DET är mitt första minne i livet - hur vi gick genom ett draperi och där bakom var det en stor låda - i lådan fanns det valpar och jag FICK EN! Den hunden fick heta Snoopy - han hängde sedan med i 12 år - otroligt snäll hund och SEG - gång på gång blev han påkörd av bilar - varje gång repade han sig.


På somrarna hade vi kaniner som vi lånade av någon - konstigt nog kom det nya kaniner varje sommar? Varför gjorde det det? Om jag ena sommaren hade två stycken (som jag döpt till Bitis och Klösis - man behöver ju inte vara ett geni för att gissa varför) - varför blev det då Svartnos följande sommar? Förklaringen var att någon annan hunnit före - någon annan hade Bitis och Klösis den här sommaren. Jaha, det godtog jag ju med hull och hår och det var först MÅNGA år efteråt (typ 25) som jag förstod att det inte alls var så - Bitis och Klösis var ju uppätna för länge sedan!


Så hade vi en undulat som hette Pelle - han var fin - blå hona men att han var en hona fattade vi inte förrän han hetat Pelle ett bra tag så han fick alltså fortsätta heta Pelle och vara en hane.


Vilka fanns det mer?


Kaniner har det alltid funnits av - tillsammans med mina kompisar hade vi ett tag hela 14 stycken men det var de ju inte från början för vi startade med TVÅ. En av dessa 14 blev min egen och den fick heta Citronen på grund av sin gula fläck i nacken.


Under en period hade jag och en kompis rävar - två silverrävar och en rödräv. Hennes pappa hade rävfarm och de här ungarna behövde surrogatmammor. Silverrävarna blev aldrig riktigt tama men det blev däremot rödräven som fick namnet Jack. Han gick i koppel som en hund - vi släpade med honom överallt.


Akvariefiskar testade jag också ett tag - det hela började med guldfiskarna Caesar och Napoleon. Glupska fiskar - åt allt de såg - till slut var de så trinda att de inte hade någon färg alls - färgen räckte förmodligen inte till. De andra fiskarna fick aldrig några namn men tro inte jag struntade i dem för det - varje gång en fisk dog och jag hade begravning lipade jag blod.


Marsvin hade jag också - först en som hette Nalle men han fick någon sjukdom och dog. Då blev det istället två honor (namnen har jag glömt för tillfället) som tydligen INTE var två honor FÖR  efter ett tag var det plötsligt fyra stycken marsvin i buren istället för två.


Så hittade jag en råtta - vit, stor, med röda ögon och lång rosa svans - han fick heta Winholt - namnet togs från min fd pojkvän Jannes mellannamn. När jag släpade hem den drog jag en vals för min mamma - sa  "jag ska bara passa den så länge Marie bla bla" men mamma har, nu efteråt, sagt att hon inte trodde på mig en sekund - där ser man - man tycker man är smart men föräldrarna ser rätt igenom en som om man vore genomskinlig.


Mitt första djur efter att jag flyttat hemifrån blev katten Amos - döpt efter Amos Andersson - därefter införskaffades Tycho - namnet kommer naturligtvis från Tycho Brahe.


Sedan dess har vi haft katter med, bland annat, namn som: Maximilian, Kurran, Picke, Pussel, Vega Desidaria, Prototypen, Silver, Klätter, Fläckis och nu har vi då Lilla My, Lillan, Luddface, Lily och Nova. Nova börjar ju förstås inte på L men misstag händer.


De kattungar vi gett bort har vi alltid döpt på förhand men för det mesta har de nya ägarna hastigt bytt namn - jag gissar till exempel att den katt som hos oss hette Platthuvud inte hette DET länge i sitt nya hem.


Hundarna har hetat Caesar, Basse och Mozart medans Luna alltså heter Luna - även här kommer bokstaven L fram.


Vad kaninerna hetat minns jag inte - det var barnen som döpte dem medans jag delade in dem som  ettan, tvåan osv. De enda namn jag kommer ihåg är Rabazar, Picachu och Biomon.


Hamstrarna hette Sigfrid och Eliza medans råttorna gick under namnen Nana, Pandora och Chrystal.Varken Karo eller Fido har dykt upp hemma hos oss - det kunde kanske vara tänkbara namn för NÄSTA djur?


FAST


Jag vill inte ha fler - för tillfället känns det som om det både räcker och blir över även om dottern påstår att "det enda hon vill ha till födelsedagen är en häst ELLER en kanin ELLER ett marsvin ELLER en hund och sedan ska hon ALDRIG be om något djur mer".

Har jag hört det förut?


En häst som heter Fido?


Hmmmm.....


BABYSITTER NETTE!

Jag önskar jag vore smart...


Jag önskar jag vore en hejdare på att programmera och tänka i ettor och nollor...


FÖR


OM jag vore smart - OM jag vore en hejdare på att programmera - OM jag tänkte i ettor och nollor...


JA DÅ...


DÅ skulle jag minsann plita ihop ett babysitterprogram och sälja det till EU:s justitie-, och säkerhetskommissionär Franco Frattini!


Han anser nämligen att alla sidor med instruktioner på hur man bygger en bomb ska blockeras inom EU...


OCH


Dessutom vill han se till att alla sökningar på ord som bomb, döda, folkmord och terrorism ska bli omöjliga att genomföra.


GISSA om jag skulle bli RIK!


SÅ RIK att jag kunde anställa någon annan att måla mina elementskydd!


DET NI!


ELEMENTSKYDDSUCK!

HEH!

Det här med elementskydd var ju inte alls lika roligt som jag trodde det skulle vara...

MEN

Så är det ju ofta!

NU fattar jag varför de låtit dem vara träfärgade - det är ett rent HELSIKE att måla MELLAN spjälorna!Matrummets elementskydd får fortsätta vara träfärgat ett tag till!

EGENTLIGEN hade jag ju tänkt ha två stycken där inne men DET gick ju inte för TRÄSOFFAN var i vägen - det blir då ALDRIG som man tänkt!

De som ska pressas in i vardagsrummet borde däremot målas...

FAST

DET gör jag en annan dag...

FÖR

Nu har jag tappat lusten för idag! :)

Köket (klicka för att få större):Matrummet (samma sak här - klicka för att få större):Kolla INTE in fönsterrutorna - jag har alltså INTE orkat tvätta dem ännu....DET gör jag också en annan dag! ;)

ELEMENTSKYDD

Dagens nyheter på inredningsfronten är:


ELEMENTSKYDD!


Jag har, länge nu, velat ha fönsterbräden - såna där fina vita saker fulla med frodiga växter och annat krimskrams.


MEN


Det har inte blivit av eftersom dumpe jag ville ha BREDA fönsterlister runt alla fönster och det på grund av dessa är ganska svårt att få fönsterbräden att passa...


FAST


NU är DET problemet löst - snart kan jag fylla mina fönster med frodiga blommor och annat krimskrams (ända tills växterna DÖR som de ALLTID gör och katterna knuffat ner allt krimskrams)...


FÖR


NU har jag alltså elementskydd!


JEPP!


I källaren finns det för tillfället hela SJU STYCKEN som bara väntar på att få flytta in MEN först ska de målas vita...


OCH


DET ska jag göra imorgon ...


När allt är klart och de är på plats så blir det FOTOGRAFIER på underverken!


Jag hoppas bara att de passar...släpade ju hem dem utan att kolla mått...för...får man saker GRATIS ska man väl inte skåda given häst i munnen!


BLINK BLINK

En av de kurser jag läser just nu är marknadsföring - bland annat hur man marknadsför en produkt på ett fiffigt sätt...


Ja, man kan ju t.ex. annonsera?


MEN


Hur ska annonsen se ut?


I vanliga fall finns det riktlinjer på hur en annons skall vara utformad...


FAST


DE gäller tydligen inte på nätet?


FÖR


Där verkar det inte finnas riktlinjer överhuvudtaget?


Många gånger svär jag ve och förbannelse över alla annonser som körs på tidningarnas webbsidor...


Det är BLINK BLINK hit och BLINK BLINK dit...


BLINK - Köp en av våra nya bilar BLINK - Du kommer att bli så förtjust att du skaffar en till bara för att den är så fin! BLINK


BLINK - Ensam och eländig? BLINK - Bli medlem hos oss och hitta kärleken! BLINK


Jomen VISST!


De där enerverande sakerna som plötsligt fyller upp hela skärmen gör mig GALEN!


Där försöker man läsa en artikel och POFF så dyker det upp något HELT ointressant om GI-godis eller annat onödigt mitt framför ögonen och skymmer ALLT man VERKLIGEN vill se. Man klickar på krysset för att stänga eländet - öppnar en ny sida och POFF så är den där IGEN!


DE annonserna måste ju kosta en förmögenhet men vad har de för nytta - de driver väl bara folk till vansinne?


Så finns det de där annonserna som hänger efter - man scrollar neråt för att se vad som hänt och sakta kommer annonsen efter. Man scrollar på nytt - jodå, där kommer den IGEN - tills slut scrollar man ju bara för att se hur länge den hänger med? Vad den handlar om bryr man sig egentligen inte om - huvudsaken är ju om den hänger med eller inte!


Det här med BLINK BLINK stör mig!


Varför måste det överhuvudtaget vara en massa BLINK BLINK?


Om JAG lider av de där annonserna - hur är det då för personer som till exempel har epilepsi - kan de överhuvudtaget besöka de här sidorna utan att oroa sig?


FAST


Vad vet jag?


Det här är ju bara min personliga åsikt om den typ av annonseringen som används på nätet...


Alla andra kanske tycker att de är helt ok?


HÅRTIPS TILL BOQUE?

JAJAMENSAN!


Idag är jag i tagen - efter en tid av skrivtorka blir det MÅNGA inlägg på en och samma dag!


Jag har fått en kommentar till mitt inlägg "BAD HAIRDAY":


Postat av: boque

Jag är faktiskt en (kille) på 13 år som gärna vill försöka spara och få det att likna Kurt Cobains hår, utan framgång... i och med att mitt hår är så frenetiskt tjockt så vet jag hur det blir när jag försöker spara till långt. Det slutar med att jag istället liknar en väldigt ovårdard Luke Skywalker eller någon ur Beatles, för att slippa lockarna vid öronen som sticker ut som små horn klipper jag av dom ibland och kammar ner året "bakom" luggen istället så att det går ner brevid pannan. Mitt hår faller absolut inte ner om jag håller upp det. Därför är mina behov av hårgelé för att få luggen att stå minimala. Om någon vet hur jag kan få håret att "falla ner" och inte stanna i en konstig ställning, snälla skriv det här om ni vill. Ska hålla ett öga på den här bloggen.


Hej boque!

Vad roligt att du hittade min blogg! Tyvärr kan jag inte hjälpa dig - jag får, som sagt, inte ens mitt eget hår att se vettigt ut MEN däremot kan jag göra så som jag gör nu - att jag tar upp din kommentar i ett inlägg och på så sätt kanske hittar någon annan som vet hur du ska göra ...NI ANDRA!


Vet NI hur han ska göra?


ÄLGFLUGOR

Det var bättre förr!


SÅ...


Säger många äldre människor och det säger jag nu också...


FÖR


FÖRR var MYGGORNA skogens värsta gissel men smorde man in sig i myggolja eller smetade på någon salva så hölls de borta...


MEN


INGET biter ju på de asiga ÄLGFLUGORNA!


Älgflugan som är en lusfluga (konstigt ord förresten - fluuuuga - låter inte alls vettigt) heter väl på riktigt hjortlusfluga (Lipoptena cervi) MEN eftersom de ofta krälar på i älgarnas päls så kallas de alltså i folkmun för just ÄLGFLUGOR.


Oberoende VAD man kallar dem är de ÄCKLIGA!


Man hör ett surrande ljud och SPLATT så sätter den sig någonstans men man vet inte VAR? Eftersom de är så lätta kan de sätta sig på ens kind utan att man vet om det men blotta VETSKAPEN att "JAG HAR EN PÅÅÅÅÅ MIG" får en att skrika!


När de väl landat tappar de vingarna och blir vinglösa äckliga as som påminner om spindlar...


DET hjälper inte ett dugg!


PLATTA är de ju också - det är näst intill omöjligt att få tag i en om man inte har långa naglar och OM man får tag i en av dem så är det ett helsike att få DÖD på den! Man KNIPER och PULAR och TRYCKER och PRESSAR men när man särar på fingrarna kryper fanskapet fram - lite yrvaken, lite tilltufsad men fortfarande vid liv.


Känslan när en älgfluga pulat sig in under tröjkanten och ålar uppför ryggen mot håret är obeskrivlig - endast någon som upplevt det vet hur det känns. Man svänger och vrider sig - försöker desperat få tag på jäkeln men även om man tycker att man kniper till på rätt ställe får man inget riktigt grepp...


OCH


De som lyckats ta sig till RÖLLI-rufset trivs som fisken i vattnet - HÄR var det mycket päls - HÄR trivs vi och HÄR är vi trygga - hon kommer inte åt oss här inte.


DESSUTOM


BITS de ju också!


När de biter MIG sticker det "bara" till och kliar efteråt men många av mina bekanta får stora bölder av deras bett - RIKTIGA BÖLDER - hur äckligt är inte det?


USCH!


Jag HATAR dem (älgflugorna alltså - inte mina bekanta) - varför ska de överhuvudtaget få existera?


Kan ingen komma på ett botemedel för så här kan man ju inte ha det!


MEN HALLÅ!

FRÅN DET ENA TILL DET TREDJE


Jag tänkte sätta in bilder på den omtalade älgflugan - stjäla dem från nätet - visa er hur ÄCKLIG den ÄR...


FAST


När jag gjorde en bildsökning på Google med sökordet "älgflugor" - VAD får jag då SE?


JO


Två fotografier från min blogg - det ena föreställande mina fönsterlister i vardagsrummet och det andra mitt HUS!


Vad har DE med älgflugor att göra?


(Klicka för att förstora)


VISPGRÖT DEL 2

Sagan om lingonens långa väg ner i vispgröten fortsätter...

Annelie frågade om lingonsaften ska vara ren eller utspädd...

EH...

Sanningen är helt enkelt den att jag inte har den blekaste aning - finns det någon som är en katastrof i köket så är det jag! Ge mig ett recept och det är rena grekiskan för mig...(eller hur M)...

MEN

Ren kanske?

FÖR

Man byter ju ut det våta - istället för att koka mannagrynen i mjölk kokar man den i saft och saft blandar man till med vatten och en koncentrerad mängd med bärsaft (typ - jag SA ju att jag är en katastrof)...

FAST

Jag gör som så att jag först kokar upp cirka 4 deciliter lingon i 3 deciliter vatten - det får koka ett bra tag så att all saft pressas ur de sura bären. Sedan silar jag bort allt det sladdriga (d.v.s. bärskalen då ;) och därefter häller jag på sex deciliter vatten.

VILKET

EGENTLIGEN betyder att JAG använder utspädd saft?

Ja, jag har ingen aning - antar att det är en smaksak? Kanske det är bäst att testa sig fram och på så sätt få den ultimata blandningen man gillar? Det här kom jag i misstag på första gången jag testade och sedan dess har jag hållit mig till den - misslyckas man så ofta i köket som jag gör vågar man inte mixtra allt för mycket om man för en gångs skull kommer på något som faktiskt funkar! :)Här är dagens skörd och första portionen vispgröt. Som ni ser äter jag som en riktig karl - det där med miniportioner är definitivt inget för mig!!!!! (Klicka för att få större version)

 

NU

Ska jag skriva ett inlägg om skogens AS......det är inte längre MYGGORNA som driver en till vansinne - nu finns det VÄRRE saker där ute!

VISPGRÖT

Gissa vad jag ska göra idag?


Ett tips...


Lingon (Vaccinium vitis-idaea)
Lingon trivs bäst i torra skogsmarker, bären växer nära marken i tallskogar, på hyggen eller hedmarker med gles undervegetation. Den bästa tiden för att plocka lingon är från slutet av augusti till slutet av september. Lingon används mest till sylt, gelé, saft och som tillbehör till kötträtter. Fastän lingon är känt för sin syrliga smak, innehåller bären mer socker är t.ex. blåbär som smakar betydligt sötare. Detta beror på att den söta smaken täcks av de olika syror som bäret innehåller. Lingon är rikt på magnesium samt A och C vitaminer.


JEPP


Jag ska plocka lingon!


FÖR


Om det finns något som är GOTT så är det hemgjord VISPGRÖT (eller som man sa när jag var ung - klappagröit)!


Hur gör man sån då?


JO...


Är man lat så gör man som jag - följer receptet på mannagrynspåsen - typ:


7 dl vatten och 3 dl starkt sockrad lingonsaft kokas upp tillsammans (jag använder 6 dl vatten och 4 dl saft). Häll i socker och salt och sedan mannagrynen. Låt det sedan småkoka under omrörning i 5-10 minuter och ta sedan bort kastrullen från plattan - lägg den åt sidan och låt gröten kallna. När den är kall är det dags att vispa och TRO MIG - du kommer att bli förvånad över att konsistensen kan ändra så där drastiskt - på bara ett kick ändras det från en rödaktig, kletig sörja till en rosa fluffig sak (DET står däremot inte i receptet).


Nu är det klart!


Många äter den som den är - påstår besserwisseraktigt att "det är mycket nyttigare så" men jag vill ha den tillsammans med en massa socker och mjölk.


Vill man testa andra varianter kan man t.ex. pröva Marthaförbundets vispgröt:


Vispgröt 8 portioner


Ingredienser
- 1 liter vatten
- 1,5 dl mannagryn
- 1 1/2 dl lingon, svarta vinbär, blåbär eller jordgubbar
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt

Anvisningar

Koka upp vattnet i en medelstor kastrull, vispa i mannagrynen och en nypa salt. Koka gröten på medelvärme i ca. 10 min. och rör om ibland med en träslev. Mosa bären med en stavmixer. Häll bärmoset och sockret i gröten och rör om, låt den inte koka mera. Lyft kastrullen från spisen och stäng av denna. Låt gröten kallna i ca. 45 minuter. Häll vispgröten i en stor skål och vispa den pösig med en elvisp i 5 minuter.Det är säkert gott det också!


NEJ


På det här viset blir det inga lingon plockade - nu ska jag snart dra på mig mina knallgula stövlar och bege mig ut i den stora, vida skogen...


Önskar er en riktigt fin dag OCH helg!


FALSK MARKNADSFÖRING?

Imorse satt jag och funderade över texten till en kattungeannons.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Två hyperaktiva, relativt enkla, kattungar bortskänkes å det snaraste.
De driver mig till vansinne -  om de inte hänger i gardinerna så klättrar de i
bokhyllorna och välter ner allt som går att flytta på.

Blommorna tuggar de i sig som mellanmål EFTER att de vält omkull krukorna
OCH smetat ut jorden över hela golvet samt släpat upp resten i möblerna.
Nätterna igenom jagar de runt och låter som kanonkulor med ben MEN
emellanåt lägger de sig och sover i mina knäveck - rör jag på mig då hugger
de direkt med sylvassa tänder ELLER så kör de in sina knivskarpa små klorna i mitt ben.

Kräsna med maten är de dock inte - de äter allt och rädda av sig är de inte
heller - är matskålen upptagen av någon annan katt ger de denna stryk så
att den försvinner. DET har lett till att Lillan hatar dem som pesten så om hon
är inne är det full rumba - småglinen ska DÖ!

Kattungarna är vana med hundar - kommer det en FÖR nära så får den en
smäll och eftersom de äter allt vill de naturligtvis även ha hundens mat
VILKET åstadkommer ett evigt stridande när hunden blir serverad sin middag.Rädda mig från dessa små odjur - jag orkar snart inte mer!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


DET är vad jag skulle vilja skriva...


MEN


Förmodligen blir det typ följande:


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Saknar du sällskap?

Två små, jättesöta svartvita kattungar söker nytt gott hem.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Räknas det som falsk marknadsföring?

PANS LABYRINT

Idag är det tisdag (och därmed tisdagstema) - det hade jag totalt glömt bort (ännu en gång) ända tills jag besökte Think Twice blogg - det här med dagar är definitivt inte min grej! 

MEN 

Det finns ju så mycket viktigare här i livet - än just hålla reda på vilken dag det är! :) 

Nu skippar jag temat den här tisdagen också - istället vill jag ge er ett filmtips. 

Igår bestämde vi oss för att ha filmkväll (ni vet - när alla degar i soffan, proppar i sig godis osv) så det blev besök i den lokala R-kiosken. 

Där har de veckans filmnyheter placerade på en egen hylla - automatiskt kollar man ju alltid där - vad finns det för nytt den här gången då? 

Igår fanns där endast en film - Pans labyrint. 

Jaha? 

Vad är det då? 

Det lönar sig inte riktigt för mig att läsa beskrivningen på baksidan - visst förstår jag finska men bekväm som jag är så skummar jag bara igenom den och koncentrerar mig på bilderna istället. På den här fanns det bilder av en liten flicka som läser en bok, en faun och en mamma. 

OK! 

Typ Narnia då - DEN tar vi! 

Väl hemma åker blåbärspaj med vaniljsås på bordet PLUS godis och så sätts filmen på... 

MEN HALLÅ! 

Vad SÄGER de? 

Är det en SPANSK film? 

Hade vi vetat DET hade den fått stanna kvar på hyllan - det är då ett som är säkert fast nu var det ju för sent - vi kunde lika gärna fortsätta titta - iallafall så länge det finns paj kvar! 

MEN 

Vi satt som ljus framför tv´n - det blev inte tal om att stänga av - det blev till och med paj över och DET säger MYCKET! 

En recension säger: 

"Dark, twisted and beautiful"

Jag håller med! 

Den är en KONSTIG film men väl värd att se - jag har aldrig sett någon liknande...

Den är grym, hemsk, sorglig, udda och vacker på en och samma gång...

Någon BARNFILM är det däremot INTE trots flickor, mammor och fauner!

Jag hade TOTALT missat den lilla bollen med 15 på baksidan MEN det tog inte många minuter innan jag förstod att "nu är det något som inte stämmer - den här kör man inte på barnkalas med biotema". 

FAST 

Den passar ypperligt för såna som jag - det vill säga - vuxna som har både fantasin och barnasinnet kvar!   

REDER MITT BO...

Nej, jag har inte dött...

Jag fixar för vintern! 

Ni vet...

Så som gravida alltid börjar möblera om eller pynja på strax innan det är dags att föda - så gjorde iallafall jag - hela lägenheten möblerades om under de sista veckorna - jag redde mitt bo. 

NU 

Reder jag mitt bo för vintern! 

Det började med att jag störde mig på källaren. Nåja, det hade jag ju förstås gjort länge men på grund av alla asiga spindlar som ockuperar den sköts det upp...och upp...och upp... 

MEN 

Bättre sent än aldrig - en dag fick jag duktigt i nerverna och så var det dags!  

Efter tre dagar i röran blev det knappt något bättre men nu kan man iallafall GÅ därinne UTAN att behöva krypa, åla och hoppa över så jag är nöjd för den här gången - resten får vänta tills jag tappar nerverna på nytt. 


Under rensningen dök det upp en massa saker - bland annat kläder. De skulle sorteras : Vad skulle sparas? Vad skulle ges till gudsonen? Vad skulle till loppisen? Vad skulle ges till välgörenhet? Vad skulle slängas?

 

I ärlighetens namn slängde jag det mesta för det som sorterades in i alla de andra kategorierna behövde ju tvättas och DET är jag ju fruktansvärt dålig på!

 

FAST

 

Allt som SLÄNGS måste ju OCKSÅ sorteras - nu får man inte längre pula ner allt som en enda röra i en plastpåse och dumpa i containern - NÄNÄ - varenda liten mikrodetalj har ju en egen liten uppsamlingsbubbla någonstans på kartan dit den ska. För tillfället är halva min gräsmatta indelad i olika materialgrupper...SUCK!

 

SEDAN

 

Var det köksskåpens tur - JÄKLAR vad man sparar på allt möjligt skit - TJOFF så slängdes det mesta därifrån också!

 

NU var jag på G!

 

Vardagsrummet!

 

Som det var möblerat gick det inte att elda i kakelugnen...eller gick och gick...hastigt hade man haft det hett om rumpan om man säger så - soffan stod framför ugnsluckorna och skulle förmodligen brunnit upp i ett kick!

 

 

Det skulle ÄNDRAS och nu är det gjort!

 

FAST


Det finns så mycket mer som borde göras... 

Vedlagret i källaren skall fyllas på, allt jag sorterat måste föras bort, förråden uppe på övre våningen ska ordnas upp, alla fönster ska tvättas MELLAN yttre och inre glasen (det har jag skjutit upp ända sedan jag köpte huset men nu går det inte att blunda för problemet längre MEN det kanske bara är bra att byta fönstertejp och annat omodernt lite nu och då?), sommartäcken skall bytas ut mot vintertäcken - de som först måste tvättas OCH fås torra, mattorna behöver tvättas (jaja. jag vet mycket väl att jag haft hela sommaren på mig men vad hjälper det NU?), den där sabla hundgården borde byggas...

OCH SÅ VIDARE! 

Därför är jag inte i bloggvärlden - all ledig tid går åt till att rusa på som en dåre - jag hinner inte ens ha på datorn för att kolla mailen och DÅ är det ILLA

IALLAFALL 

Jag hoppas ni alla har det bra - har ni tråkigt får ni VÄLDIGT gärna komma hit och hjälpa mig reda mitt bo! ;)

RSS 2.0