TRÖTT&GRINIG RESUME

Trots att jag just vaknat kan dagens humör ändå genast beskrivas med två ord: TRÖTT och GRINIG!

På mitt jobb har vi var tredje helg ledig...

VILKET

Gör att den tredje helgen - den LEDIGA helgen - räknas som HELIG - speciellt nu när alla sommargäster invaderar oss och det inte finns en chans att sitta ner mellan varven för att vila fötter, ben eller rygg.

OCH

Denna helg skulle ha varit MIN heligt lediga helg...

MEN

Eftersom en arbetskompis är hemma med sjukt barn måste jag ta hennes arbetspass...Jag är lipfärdigt TRÖTT och GRINIG!

Varför kan det inte skaffas inhoppare som kunde hjälpa till vid såna här situationer? Inte EN utan minst TVÅ borde det finnas att ta till om situationer som denna dyker upp...

FÖR

Jag BEHÖVER mina lediga dagar och helger - redan nu har jag sådana problem med rygg och höfter efter en arbetsdag att jag knappt kan gå - den sista timmen hasar jag mig fram och väl hemma kan jag inte göra något förrän jag vilat MINST ett par timmar!

OCH

Sjukskriver jag mig sitter de andra stackarna på jobbet duktigt i pisset för då måste ju DE ta MINA arbetspass när DE borde få vara lediga för att vila upp sig!

SUCK!

NÅJA

Vad har jag lärt mig under veckan som gått?

JO

1.
Att billjud som "tjutjutju" INTE automatiskt innebär en sten mellan kloss och skiva utan helt enkelt att bromsklossarna är totalt slut - ljudet uppstår när metall skär mot metall.

2.
Att det, efter veckor av "tjutjutju", är en FRÖJD att köra en bil som inte för en massa oljud.

3.
Att byte av de främre bromsklossarna + oljebyte på bilen kostar lika mycket som att låta veterinären amputera svansen på ens katt.

4.
Att en hund inte kan äta en förpackning med halspastiller på kvällen utan att få diarre och att man får skura golv DUKTIGT mycket ifall man inte vaknar i tid för att släppa ut den precis när den sedan behöver ut under natten som följer.

5.
Att man får hemleverans när man beställer egentryckta t-skjortor på nätet - jättebra service även om jag förmodligen betalade för detta utan att jag förstod det.

6.
Att t-skjortorna blev en succe! Jag beställde ett flertal men dessa tingades meddetsamma och nu är det många fler som vill ha en likadan? Det är tydligen inte bara jag som räknar mig själv som "Enkel men rar".

JAHA

Det var det...

Nu måste jag fixa någon slags föda innan jag beger mig på jobb...

Hoppas ni har en fin helg!

JAG ENLIGT TEST

Hittade en länk till ett personlighetstest hos Camilliondollar Baby.


OCH

Detta blev resultatet:

Din personlighetstyp:

Kreativa, handlingskraftiga och snabbtänkta. Duktiga på många saker. Tycker om att debattera och kan vara angelägna om att få sista ordet. Entusiatiska över nya idéer och projekt, men kan brista i förmåga att hantera vardagliga rutiner. Oftast frispåkiga, uppriktiga och bestämda. Uppskattar att umgås med andra och är själva stimulerande sällskap. Utomordentlig förmåga att förstå komplicerade koncept och finna logiska lösningar på problem.


Kärriärer som skulle kunna passa dig:

Entreprenörer, jurister, psykologer, fotografer, konsulter, säljare, skådespelare, ingenjörer, forskare, uppfinnare, marknadsförare, programmerare, komiker, analytiker, kreditrådgivare, journalister, psykiatriker, PR-ansvariga, designers, skribenter, artister, musiker, politiker.


JA...

En del saker stämmer ju - speciellt det där med "brister i förmågan att hantera vardagliga rutiner" - jag borde verkligen ta mig i kragen och GÖRA NÅGOT istället för att bara sitta framför datorn.... :)

SKEPTISKT GOTT

Jag vaknade med smaken av marängsviss på tungan...

En blandning av glass, grädde, banan, maränger och chokladsås...

Det finns sämre sätt att vakna på!Jag bestämde mig, där och då, att DET ska jag äta idag - kanske till och med som frukost - jag är ju på smällen - då är det tillåtet att skippa rågsmörgåsar och lapa grädde istället - fet blir man ändå - så är det bara...

MEN

Här fanns inte en gnutta glass, inte en rutten banan, ingen maräng, inte ens en droppe chokladsås och den enda grädde som hittades i kylskåpet var matlagningsgrädde - sån som man kan köpa i februari även om "bäst före datumet" går ut TIDIGAST i september.

Sånt är jag lite småskeptisk till!

HUR kan det komma sig att de lyckas göra grädde så att den håller sig i flera månader?

HUR kan det komma sig att de kan förlänga livstiden för matvaror så lång tid överhuvudtaget?

Vad är det EGENTLIGEN de blandar i för att lyckas med det?

OCH

Varför är vi människor så enkla att vi accepterar detta - stoppar i oss av allt utan att tänka efter före? Oftast har vi inte den minsta tanke på att det förmodligen inte är så bra att få i sig - vi är bara lyckliga över att det håller sig länge?

FAST

Nog skulle det ju ha varit väldigt behändigt om jag idag hade haft tillgång till långtidsfräscha (vilket konstigt ord egentligen) marängsvissingredienser...

FÖR

Jäklar vad det skulle ha varit gott till frukost!

MIN STACKARS PAPPA!

Jag skriver mängder om min katt som fått svansen amputerad...
(hon mår annars riktigt ok nu, peppar peppar)

MEN

Däremot nämner jag inte min pappas olycka med ett ord...

Olyckan där han höll på att mista alla fingrar på höger hand!

TASKIG DOTTER!Nu tar jag det:

Ungefär samtidigt som katten blev överkörd (där fick jag in det igen) råkade min älskade pappa ut för en arbetsolycka - en fläkt höll på att kapa alla hans fingrar på höger hand - två av fingrarna hölls efteråt endast kvar av ett par senor (JO - jag VET - det ÄR äckligt).

MEN

Det är otroligt hur mycket de där inom sjukvården egentligen kan göra för de sydde helt "enkelt" fast allt igen och nu har han känseln tillbaka i alla fingrar även om de två som bara satt fast med senor känns som bortdomnade.

FAST

Även det lär ordna sig med tiden säger de...

Massor av kramar till dig pappa - krya på dig!

(Klicka för att få större bilder men jag rekommenderar
det verkligen INTE!)
 

TJUTJUTJU!

Jag har en bil...

MEN

Ärligt talat förstår jag mig inte på den - jag orkar helt enkelt inte bry mig!

OCH

Så länge jag bara behöver vrida om nyckeln och bilen startar så är det ok...

MEN

Är det något krångel blir det genast STORA bekymmer.

Eftersom jag knappt vet skillnaden på fram och bak (nåjaja - smärre överdrift) är det sedan inte det lättaste att BESKRIVA problemet för någon annan - framförallt inte för karlarna på verkstan.

Ta till exempel det som den håller på med nu:

Det började med att den gick tyst ända upp till ungefär 60 km/h men så fort man kom upp i 70 började den säga "tjjju-tjjju-tjju". När man sedan kom upp i 80 och 90 (nej, glöm 90 - det får man ju inte köra här) så övergick ljudet till ett "tjju-tjju-tjju" men direkt man saktade ner övergick den igen till "tjjju-tjjju-tjju" för att under 60 bli tyst.

NU är det "tjutjutju" så fort den börjar rulla!

Försök förklara DET utan att karlarna himlar med ögonen!

Min första tanke var att det kommit in en sten någonstans mellan däck, hjul, bromsar eller vad som nu finns där för att bilen ska rulla...

FAST

Enligt karlarna lär det vara bromsklossar OCH skivor som måste bytas så nu är bilen inbokad för service nästa vecka - tills dess får jag skämmas varje gång jag använder bilen:

"TJUTJUTJU"

Bilar har ALLTID underliga ljud för sig så fort något är fel men det verkligt KONSTIGA är att karlar inte tycks höra eller reagera på själva ljudet?

FÖR

När jag, en gång, berättade för ungarnas pappa att bilen sa "fläppfläpp" så fort man kom upp över 80 suckade han, provkörde den och sade "sätt stereon högre så hör du inget fläppfläpp". Det visade sig sedan att regummeringen på ena däcket hade gått sönder - därav "fläppfläpp" men HAN hörde inte det?

En annan gång lät det istället "kadangkadang" varvat med "drrrriiiinngggdrrrriiinnng" - DET var vattenpumpen som höll på att ge upp och DEN gången lärde jag mig hur en bil beter sig OCH låter när pumpen går sönder, vattnet börjar koka och något som heter topplock blir ett minne blott!Bilar för alltså underliga ljud när något är fel...

MEN

Karlarna hör dem inte?

VARFÖR?

Är det på en sådan frekvens att endast kvinnorna hör det?

FÖR

Igår, när vi stannade vid vägen hem och köpte jordgubbar samt potatis av en direktförsäljare, sade banktanten som också var där och handlade jordgubbar till midsommarfirandet:

- Det där är en sten som har fastnat - så där låter det då - "tjutjutju" - till slut säger det bara "tjuuuuuu" och till sist lossar den med ett "kabang"!

DET kändes UNDERBART!

Äntligen NÅGON som pratar MITT språk!

Nu ska jag gå ut och leta efter stenen så det blir slut på ""TJUTJUTJU"- andet!

MIDSOMMARFIRANDE

Snodde helt fräckt följande historia av Pia - den räddade min dag!

Snart midsommar….

2 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA

Det är med stor glädje jag informerar er att företagets årliga midsommarfest ska firas med utegrillning vid Hällens Badplats den 20 juni. Vi arrangerar med bord och stolar, utebar, salladsbuffé och en tvåmansorkester kommer att spela mysiga sommarsånger under aftonen. Dags att koppla av och njuta av kvällen! Ni kan se fram emot att möta VD som kommer att vara lekledare och även ansvara för att midsommarstången kläs. Ni får gärna ta med egen snaps - företaget står för fritt vin, öl och alkoholfritt!
Jag önskar er och era familjer en härlig midsommar!

Tina Johansson Ansvarig för personalfrågor


3 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Det var inte alls meningen att gårdagens meddelande skulle isolera våra icke-svenska kollegor. Vi är medvetna om att ni inte har samma traditioner, grundade på en ogudaktig asatro, som vi har. På grund av detta kommer vi att kalla vårt möte "våravslutning" från och med nu. Det kommer varken att finnas en majstång eller sjungas några snapsvisor.
Jag önskar er och era familjer en trevlig tid.

Tina Johansson Ansvarig för personalfrågor


4 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Jag refererar till ett diskret tips från en medlem i Anonyma Alkoholister som kräver ett "torrt" bord. Jag är glad att kunna uppfylla detta önskemål, men påpekar samtidigt att anonymiteten sedan inte kommer att garanteras. Dessutom kommer det inte att vara tillåtet att ta med egen snaps på grund av fackklubbens intervention: Alla kanske inte har råd.

Tina Johansson Ansvarig för personalforskning


8 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Vi har nu placerat ett av borden långt borta från grillbuffén för alla medlemmar av "Weight Watchers" och ett bord mycket nära de mobila toaletterna för alla som väntar barn. Bögar får sitta bredvid varandra. Lesbiska kvinnor behöver dock inte sitta bredvid bögarna, utan får ett bord för sig själva. Självklart får bögarna ett blomsterarrangemang på sitt bord. Är ni nöjda nu?

Tina Johansson Ansvarig för dårhuset


10 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Naturligtvis kommer vi att skydda icke-rökare för rökare och placera rökar- respektive icke-rökarbord på varsin sida om ett avgränsande buskage. Alternativt placeras rökarna i ett alldeles eget, tättslutande, tält.

Tina Johansson Ansvarig för förtryck av personal

11 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Vegetarianer! Jag har bara väntat på er! Jag struntar fullkomligt i om det passar er eller inte: Vi kommer att grilla!!! Om ni vill får ni gärna flyga upp till månen för att den 20 juni kunna sitta så långt bort som möjligt från "dödsgrillen", som ni kallar det. Njut av salladsbuffén och käka råa tomater! Förresten: Tomaterna har också känslor. De skriker när man skär i dem, jag har hört det. Där fick ni!

Slampan från andra våningen

13 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Frågan från miljövännerna om varför vi måste förbränna organiskt material och förstöra ozonskiktet när vi grillar var droppen! Jag fullkomligt skiter i er midsommar! Gör vad fan ni vill! Jag önskar er alla en urusel midsommar, sup er fulla och kola av!!

15 juni
TILL ALLA ANSTÄLLDA
Jag är säker på att jag talar för oss alla när jag önskar och hoppas att Tina Johansson är på bättringsvägen. Det skulle uppskattas mycket om ni hjälper till och skickar många "krya på dig"-kort till psykavdelningen.Ledningen har under tiden bestämt att det inte kommer att bli någon fest den 20 juni. Ni får ledigt denna eftermiddag på företagets bekostnad.

Fredrik Lindfors Tillförordnad ansvarig för personalfrågor

TREVLIG MIDSOMMAR

Helt plötsligt har halva sommaren gått?

IALLAFALL

Känns det så - sommar, sommar, sommar, midsommar : sommarn snart SLUT!

OCH

Jag som, för det mesta, tänker positivt?

NÅJA

Strunt samma - man får väl försöka göra det bästa av situationen...Jag önskar er alla en riktigt trevlig midsommar!!!!

Själv är jag på jobb hela helgen - alla andra må ha stängt men VI har ju naturligtvis öppet som vanligt med den lilla ändringen att lördagen räknas som söndag och vi därför öppnar en timme senare än vanligt.

Vad jag tycker om det?

Jag säger inget - så har jag ingenting sagt! ;)

VECKANS ROS

Veckans ros vill jag ge till veterinären som vi har här just nu ...

EFTERSOM

Hon idag gjorde hembesök halv tio på kvällen - sövde Lillan, gav henne en dunderspruta antibiotika och sedan putsade och sköljde ur Lillans svanstipp som blivit inflammerad...

Inte nog med det - eftersom Lillan vägrar äta sin antibiotikakur (kastar upp allt) erbjöd hon sig dessutom att komma hem till oss varje dag och ge henne en spruta ifall vi inte lyckas lura i henne den utan att hon fattar det...

OCH

För detta tar hon endast betalt för själva medicinen!!!!

Jag tror inte det räcker med VECKANS ros - det där förtjänar hon MÅNADENS ros för!

GAMMAL GRAMMATIK

Det finns många tecken på att jag håller på att bli "äldre"...


OCH


Nu menar jag inte de vanliga tecknen som gäddhäng, sladdermage och bergochdalbanelår...


UTAN


Stavningen!


FÖR


Tidigare, när jag läste översatta böcker, var de skrivna med sådan svenska som JAG blev inpräntad med när jag gick i skolan...


NU är det någon betydligt yngre generation som sköter översättningen och DE har tydligen fått lära sig helt nya regler på vad man "får" och vad man "inte får".


Första gången jag läste mänska istället för människa höll jag på att gå åt - hela boken blev ju förstörd - även om jag tragglade igenom hela boken är just DET det enda jag minns av den - "där skrev de människa som mänska".


Hade jag skrivit mänska när jag gick i högstadiet hade min svenskalärare hastigt och lustigt pulat in mig i skampålen eller skräpphängt mig om jag varit det andra könet. Ibland lönar det sig helt klart att vara kvinna för jag är ganska säker på att skampålen är snäppet bättre än skräpphängning - eller - vad vet jag - det där kunde man kanske göra en doktorsavhandling på?


IALLAFALL


Förutom ord som just människa och andra som jag NATURLIGTVIS inte kommer på NU då så är det hur man böjer ord och speciellt de som kan börjas både starkt och svagt - ta till exempel ordet lysa - lysa, lös, lyst eller lysa, lyste, lyst.


Enligt min hjärntvätt i skolan passar lös bättre än lyste men det är vanligare med lyste - iallafall NU!Jag är egentligen ingen grammatikdåre som tycker att allt ska vara si och så - det är ofta jag kommer på mig själv med diverse stavfel samt "uppåtväggarnaböjningar" och när dottern, som just gick ut sjuan, frågat råd angående svenskan har mitt standardsvar ofta blivit: INGEN ANING!


MEN


VISSA saker STÖR mig - så är det bara!


OCH


DET är ett tydligt tecken på att jag börjar bli DUKTIGT äldre!


ENKEL TRYCKSAK

Jag har länge varit intresserad av att man kan låta trycka upp egna saker...

OCH

Undersökt både inhemska och utländska sajter för just det här...IDAG, tack vare regn och tråkighet, tog jag tag i saken...

Om cirka en vecka dimper det ner en sån här i min postlåda:Ska bli intressant att se om det fungerar!

LILLAN ÄR HEMMA

Lillan är hemma igen...

OCH

Ingen kunde vara gladare över det än jag!

FAST

På något sätt verkar hon bara hälften av den katt hon tidigare var
- kanske till och med bara en tredjedel eftersom hon inte bara är svanslös utan även pälslös!

OBEROENDE

Så är hon fin på sitt sätt! NIO OCH ETT HALVT KG

- Kan det verkligen vara möjligt att gå upp 9,5 kilo på 18 veckor?

Mumlade rådgivningstanten för sig själv under tiden hon gick tillbaka från vågen till sitt skrivbord...

TYDLIGEN!Nu är jag satt på "drivaöverflödigvätskaurkroppen-diet". Enligt henne är det vätska jag samlar på mig eller med hennes egna ord: "Även om du skulle leva på rent, äkta smör finns det ingen chans att du skulle lyckas gå upp i vikt så där snabbt - det är alltså vätska och den ska vi få bort".

Det här är lite underligt...

FÖR

För att få bort vätska ska man inta MER vätska - jag bör hälla i mig MINST två och en halv liter vatten per dag (naturligtvis frågade jag och nej - det går inte med saft - det MÅSTE vara vanligt tråkigt vatten).

Det där tycker jag är ganska ologiskt!

FAST

"Ont ska med ont fördrivas"

OCH

Vätska är väl av ondo så VIPS så hade vi förklaringen till den saken - "vätska ska med vätska fördrivas"!

DESSUTOM

Bör jag äta ananas - det lär vara vätskedrivande det också fast det är INTE ok med ananasskivor i sockerlag (jepp - jag frågade DET också) - så nu äter jag ananasskivor i deras eget spad MEN tillsammans med VANILJGLASS!!!!

HA!

Jag har inget minne av att det var så här de andra gångerna?

DÅ gick jag ju också upp otroliga massor i vikt - på förlossningsfotografierna är det inte jag som ligger i sängen - det är valen Willy...

MEN

...då var det ingen som höjde på ögonbrynen eller smackade med tungan för att uttrycka sitt ogillande...

VILKET

Får mig att tänka på tobaksrökningen - DÅ frågade de mig i början om jag röker - Javisst gör jag det - Jaha - så var det klart med det...

MEN

NU är det en helt annan historia - nästa gång jag går på kontroll tänker jag ljuga - Herregud, NATURLIGTVIS har jag slutat - fattas bara annat!

NÅJA

Annars kunde det vara värre - illmåendet har gått om (förutom imorse när jag upptäckte ett par halvt uppätna dumpade råttor i vindfånget som måste tas bort) och fötterna som pickar på där i min överdimensionerade mage lär nu vara runt en 3 cm långa - mer exakta mått kanske vi får i början av juli när det är dags för ett ultraljud igen.

Apropå ultraljud så borde det då också vara möjligt att se om det är en pojke eller flicka.

Grabben vill ha en lillabror medans tösen vill ha en lillasyster. Till en början vägrade hon gå med på ytterligare en pojke i familjen - blotta tanken var otänkbar - det vill säga ända tills jag mutade henne: OM det visar sig vara en pojke får hon den hamster hon tjatat om i en halv evighet.

Nu nästan  HOPPAS hon på en lillabror...

Å

Så påstår folk att mutor inte fungerar?

SATANS JÄVLA SKIT!

Ursäkta min franska...

MEN

Jag har just avlämnat lilla Lillan till en bekant - av den enkla anledningen - vi klarade inte av att se henne ha ont mera!

Efter att hon legat och dåsat i ett par timmar störtade hon plötsligt upp och började skrika hjärtskärande - ville inte ligga, gå eller sitta och inget vi gjorde fick henne lugn.

Ringde i panik en vän för att fråga råd - hon, i sin tur, ringde en av sina vänner som jobbar inom veterinärvården och kollade läget - eftersom Lillans svanstipp svullnat upp en hel del kunde det innebära bekymmer så vad göra?

Närmaste veterinärjour inatt var i Salo - det skulle ha tagit oss en timme att åka dit OM veterinären överhuvudtaget tagit emot oss den här tiden på dygnet och det är då inte alls säkert - för det mesta ber de en avvakta tills morgonen...Jag ringde en bekant - bad honom komma hit och ta med bössan - hon skulle fan inte behöva lida en minut mer!

MEN

När han kom hit hade hon lugnat ner sig lite och börjat äta så han ville avvakta en stund med bössan och tog istället Lillan med sig hem till sig för att kolla läget på ett objektivt sätt (istället för hysteriskt som jag körde med då för är det något jag inte klarar av så är det när djur har sjukt och enligt honom så var inte svullnaden större än man kan vänta sig om en kroppsdel amputeras bort PLUS det att om en katt äter så håller den definitivt inte på att dö eller nåt).

SKIT!

DET är ett ord som beskriver allt PERFEKT just nu!

:(


VET VI VAD VI GÖR?

Jag är på URUSELT humör!


Sitter i dotterns rum som har blivit omvandlat till sjukhus för lilla Lillan, eller "Stumpan" som man kanske borde döpa om henne till...


FÖR


Det finns inte många centimeter svans kvar på henne inte...


OCH


Hon har ONT!


Hur kan det komma sig?


Veterinären påstod ju att hon INTE skulle ha ont - att all känsel i svansen hade försvunnit och att hon därför, i princip, inte ens skulle märka någon skillnad?


Det här stämmer ju inte!


Dessutom ska hon ha på sig en tratt runt halsen för hon får inte slicka såret (och tro mig - DET är äckligt) på två veckor - Lillan HATAR trattar - första gången hon rev av den idag var hon ännu medvetslös så det är ett enda stridande om att hålla den kvar.


För någon timme sedan satt jag bara och lipade mitt på golvet - beredd att rycka till mig telefonen, ringa veterinären och kräva en avlivningsspruta för stackars Lillan - hade jag vetat att hon skulle lida så där hade jag låtit ta bort henne direkt MEN för tillfället är hon ganska lugn - jag gav henne en ganska kraftig dos med värkmedicin och den verkar hjälpa.


NU


Undrar jag om vi djurägare egentligen har den minsta aning om vad som är bäst när det gäller våra djur - vad hade Lillan valt om hon själv fått välja - amputera svansen eller somna in?


Suck!

FILMTIPS - SOOLOILUA

Av principskäl har jag undvikit finsk film som pesten och DET är då helt och hållet Uuno Turhapuros fel...


Han är ÄCKLIG!


FAST


DET tycks ju inte andra människor anse - NÄNÄ - han är ju tydligen hur himla rolig som helst och räknas, med sina svarta tänder och skitiga nätskjorta, som modern sekel efter sekel. Andra vrider sig av skratt i soffan så fort de ser honom på tv-skärmen - jag vill bara SPY....IALLAFALL...


När min dotter såg trailern för filmen "Sooloilua"  på tv´n och bestämde sig för att DEN ville hon se suckade jag djupt men tog ändå hem den från jobbet en kväll - jag kunde väl kanske ge den en chans...


OCH


Jag blev helfrälst!


Den är faktiskt underbart bra - även om det finns väldigt mycket snyft med i bilden för att föreställa en komedi (eller så är det bara jag som är överkänslig på grund av hormonöverskottet)....Mitt betyg är : Helt klart värd att se!JÄKLIGT STOR KATT!

Jag är, TROTS innehav av hund, egentligen en kattmänniska.


VISST


Hundar ÄR fina men jag gillar helt enkelt katter MER. Katter klarar sig själva och äger ett otroligt självförtroende - oftast ser de sig själva som våra hussar och mattar istället för tvärtom medans hundarna dyrkar oss oberoende hur inkompetenta vi än är.Vi har därför EN hund men däremot MÅNGA katter.


Våra katter är både ute och inne. Från början var det tänkt att de skulle vara innekatter allihop men det gick de ju inte med på - varför sitta i ett fönster och glo när man kan rusa på som dårar där ute? Sitta inlåst när man kan vara fri? Det slutade snabbt med att jag fick ge mig - tog väl en knapp månad så var det slut med hela innekattandet!


Det roligaste de visste från första början var att driva mig till vansinne med sitt rantande ut och in.


"Nu vill jag ut - öppna dörren - det var inte alls kul att vara ute - jag vill in - öppna dörren - fast nu hör jag något intressant på andra sidan - vad kan det vara - öppna dörren - nä, det var inget roligt - jag vill in - ÖPPNA DÖRREN SA JAG - ÖÖÖÖÖPPNA DÖÖÖÖÖRREN!!!!!"


Ofta höll de sig dessutom gömda ända tills jag gått och lagt mig på kvällarna innan de satte igång med sitt ylande - "Kolla, nu släckte hon lampan igen - vems tur är det att skrika den här gången" 


Något måste göras men vad?


Lösningen blev ett öppet källarfönster - dag och natt fick fönstret stå på glänt - på det viset visste både jag och katterna att de alltid kunde komma inomhus om de ville och det här fungerade hur bra som helst sommartid...


FAST


Man kan ju inte ha ett fönster öppet på vintern, eller ja...kan och kan...


Något måste göras men vad?


I höstas, när min pappa var på besök, sågade han upp ett hål i den yttre ytterdörren så att katterna kunde gå ut och in i vindfånget när de ville - väldigt behändigt - OM någon av dem inte ville komma in till natten hade den nu ändå möjlighet att komma in på skyddat område OCH få tillgång till mat och trygghet på samma gång. Nu behövde jag inte längre ha källarfönstret öppet - allt var frid och fröjd!


Trodde jag ja!


FÖR


På vårvinterkanten började problemen - så fort det blev mörkt blev det ett jävla liv i vindfånget - det var tydligen inte bara MINA katter som använde sig av hålet  - NÄNÄ - de vilda katter som strök i området dök också upp och då blev det KRIG!När det blev lite varmare bankade jag fast jag kattluckan - nu fick det fan anamma vara nog - inte nog med att de stökade till, revirmärkte och hade sig - det gick ju åt OTROLIGA mängder med kattmat - den mängd som åts tydde på 20 katter - MINST.


FAST


Varje kväll var det alltid NÅGON av katterna som stannade ute och varje kväll hade jag dåligt samvete - nu var "den och den" där ute i mörkret alldeles ensam och säkert var han eller hon HUNGRIG också - stackars liten - utelåst och halvt ihjälsvulten - bäst jag sätter ut mat på trappan istället!


OCH


Varje morgon var maten slut - tomt - nada - inte en smula kvar - hur mycket jag än fyllde på kvällen innan så var det renslickat morgonen därpå?


Hur kunde det gå åt så mycket?


Hur många vilda katter fanns det egentligen här?I förrgår kväll, när jag tyst gick ut för att röka (jo, jag röker fortfarande) på trappan ser jag genom det dimmiga glaset något med huvudet nertryckt i kattmatsskålen:


EN SKITSTOR KATT!


MEGASTOR!

  

ENORM!


DEN DÄR katten behöver banne mig inte mera mat - det är då ett som är säkert - den har ätit så det räcker för där ligger till och med Gustaf med sitt lasagnedille i lä!


PANG slår jag upp dörren - kattfan rycker till, lyfter huvudet och stirrar på mig en stund innan den lägger benen på ryggen och skumpar iväg!


SKUMPAR?


Eh?


Katter skumpar väl inte?


DÅ slår det mig - det där är ju för fasiken ingen katt - det är ju en MÅRDHUND!


Jag har matat en mårdhund hela förbaskade vårvintern!


Inte undra på att det gått åt mat!


Nu vet jag att det är fler än en - igår vid elvatiden på kvällen dök det plötsligt upp två stycken samtidigt utanför köksfönstret och för bara några minuter sedan kom en rultandes över vägen in på gården - förmodligen var det dags för ett litet mellanmål...


Fina djur - hemskt söta EGENTLIGEN - lite dyra i drift bara om man tänker föda upp dem på Whiskas torrfoder!


Såna här är det som äter oss ur huset!
Söt eller hur?!?

STÅLKISSEMISS!

En av våra katter är en treårig norsk skogskattsblandning vid namn Lillan.


Lillan är en amper liten dam som verkligen vet vad hon vill - från första början styrde hon över oss alla med järnhand - ve den som inte gjorde som HON ville. Som vaktkatt var hon dessutom fenomenal - direkt det kom en bil in på vår gårdsväg satte hon sig på trappan och morrade - här vaktar jag! Hon vaktade allt - när sonen fyllde år för något år sedan och då fick en telefon i present ville alla grabbar på kalaset pilla på den men det ville ju inte han så efter många nej, nej och åter nej löste han problemet genom att lägga telefonen i famnen på en vilande Lillan - efter det fick telefonen vara ifred - ingen vågade längre gå nära....


IALLAFALL


Förra veckan, på tisdagen, kom mina grannar hit med sorgliga nyheter - de hade fått ett samtal - Lillan hade blivit överkörd - nu ville de vara moraliskt stöd när hon skulle plockas bort från vägkanten.


Personen som ringt dem hade kört bilen bakom - i en hastighet på över 80 km i timmen hade Lillan hamnat mitt under bilen framför, snurrande kastats ut i vägrenen och där blivit liggande men kvinnan som ringde hade inte kunnat stanna - hon hade bilar bakom - dessutom var hon chockad och övertygad om att kattstackaren var död...


FAST


Vi letade och letade - utökade sökområdet meter för meter - under buskar, i diken, i skogen, i det höga gräset - ingen kissemiss?Nu följde dagar med konstant oroligt undrande - vart hade Lillan tagit vägen och i vilket skick var hon? VAR det verkligen hon som blivit överkörd? Eftersom hon begav sig på vandringsresor med jämna mellanrum och då behagade vara borta flera dagar i sträck kunde det ta en tid innan vi fick svar.


Torsdag natt kom en tilltufsad Lillan hem, haltande med lealös hängande svans - hungrig som en varg och fruktansvärt törstig. Hastigt blev kissemissen instängd - nu var det slut rantat - följande dag skulle hon till veterinären och där med basta!


MEN


Morgonen därpå när jag steg upp stod ytterdörren på vid gavel och kattfan var försvunnen - hon avskyr att vara instängd och öppnar man inte dörren när hon SKA ut ordnar hon det själv - det var precis vad hon gjort den här gången också...


Jäkla katt!


Hela helgen var jag orolig för nu VISSTE jag ju att det var vår Lillan som blivit överkörd - att hon hade ont och efter ett samtal med veterinären såg jag hela tiden diverse skräckbilder framför mig - hur katten låg ner i feber och tynade bort, hur svansen (som hon inte hade någon styrsel över) fastnade någonstans och hon inte slapp lös, hur lon hittade henne hjälplös och gav tillbaka för gammal ost...


FÖR


DEN hade hon ju haft sina duster med tidigare fast den gången vann hon.


FAST


På söndag, sent på kvällen, kom hon hem igen - nu haltade hon inte mer utan kunde röra sig obehindrat fast svansen hängde fortfarande rakt ner. Den här gången låste jag in henne i källarens bastuavdelning och öppnade inte dörren förrän det var dags att åka till veterinären - den här gången skulle hon inte komma undan!


På de röntgenbilder som sedan togs visade det sig att hennes svans har gått av riktigt vid roten och att det inte finns en chans att denna kan läkas - svansen måste amputeras..


MEN


Att detta är det enda men hon fått?


Just nu ligger hon och sover på sängen bredvid mig och jag kan inte låta bli att titta på henne med jämna mellanrum - min lilla tappra stålkisse! Tänk att en så liten en kan bli överkörd av en bil som håller 80-90 kilometer i timmen, dunkas in i underredet och därefter rullandes kastas ut till vägrenen och klara sig undan med livet i behåll?


Imorgon, onsdag, är det dags för svansborttagandet och visst är det synd i sig för hon är en stolt liten katt som alltid hållit sin skogskattsvans högt men å andra sidan lever hon och DET är jag så otroligt glad för!Lilla Lillan - snart utan sin vackra svans!

RSS 2.0