PLASMA OCH SPA

Jaha, vart har den här dagen tagit vägen då?


Jag har inte fått något vettigt gjort på hela dagen - sittgropen i soffan har bara blivit djupare...


Zappat kanaler - från morgon till kväll...


Bland annat har jag sett program om hur man rengör öltankar, återvinner bilar OCH ostronskal. Programmet om maskinen man använder för att fila bort stubbar var ju en riktig höjdare och den där mirakelkrämen de gör reklam för på köpkanalen verkar ju vara ett underverk - DEN får allt att försvinna - ingen skillnad om det är finnar eller öppna sår gjorda med cirkelsåg - stryker man bara på geggan är man len och fin som en barnrumpa igen (nej, jag köpte den inte...).


Just såg jag på Dr Phil...


Den här gången var det en kvinna som beklagade sig:


När hon en morgon vaknade med värkar valde hon att se på Dr Phils program innan de åkte till BB och på grund av detta hann hon inte få epiduralbedövningen insatt innan födseln som tog henne fyra timmar från början till slut!


NÅMEN TUTTINUTTAN ÄNDÅ! sa Dr Phil och skickade hem henne med en 42" plasmaskärm med tillhörande dvdbrännare så att hon i fortsättningen skulle kunna banda hans program vid krissituationer - till på köpet fick hon ett veckoslut på ett spa som kompensation för att hon fått lida SÅ FRUKTANSVÄRT - ingen kvinna bör ju vara tvungen att föda odrogad!


JAMEN HALLÅ!


Jag födde dottern utan minsta lilla smärtlindring - i 22 timmar höll jag på!


Någon plasmatv såg jag dock inte skymten av, inte dvdbrännare eller spavistelse heller - däremot fick en praktikant tråckla ihop mig efter bästa förmåga - när det var klart, och DET tog en timme, bad barnmorskan henne sprätta upp allt igen och göra det "lite bättre"!


Plasma-tv och spa...


HA!   


PRESIDENTGRUBBEL...

Efter fem dagars jobb kombinerat med socialt umgänge på ledig tid tillsammans med min kära pappa och gulliga lillebror är jag helt slut...


OCH


Ser fram emot två dagars ledighet innan det är dags för ett helgmaraton på arbetsfronten igen ...


FAST


Det BÖRJAR gå bättre - nu kan jag åtminstone öppna på morgnarna utan att tjuvlarmet börjar skrika...


Man ska ju tänka positivt! :)


Eftersom datorn finns placerad bredvid kakelugnen och det för tillfället sprakar en sövande brasa i den (kakelugnen alltså - inte datorn) är jag SÖMNIG och orkar inte komma på något fiffigt den här gången heller...


MEN


Något jag undrat över i en vecka nu är följande:


1.

Måste en presidentkandidat i USA vara gift för att få bli president?


2.

Om så - får då presidenten sparken om han skiljer sig under "sin" period?


3.

Hur lång är isåfall uppsägningstiden?


4.

Hör USA´s president till en allmän fackförening eller har de kanske en egen?


6.

Varför undviker de att välja en kvinna till president? Vi har ju Tarja och det funkar ju hur bra som helst - HON ligger varken med praktikanterna ELLER krigar med länder långtbortistan!


7.

Om deras president under sin period skulle göra könsbyte och bli kvinna - vad händer då? Får hon sparken eller får hon vara kvar "för hon är ju EGENTLIGEN en man"?


8.

Om de valde en manlig president och det kom fram att han egentligen är en kvinna som gjort könsbyte - vad händer DÅ? Får han sparken eller får han titeln "First lady" på köpet?


Tänk att politik ska behöva vara så förbaskat invecklat!

NU

Är det soffan som gäller OCH choklad OCH Spiderman 3...

Kram på er!


DUBBEL UTMANING!

Jag har blivit utmanad av både Camilla och Helen!


Camillas går ut på att jag ska berätta sju sanningar om mig själv medans jag med Helens ska räkna upp åtta stycken "Ever never".

  

SJU SANNINGAR OM MIG SJÄLV:

  

1.

Jag är GLÖMSK - vissa saker försvinner ur mitt huvud med ljusets hastighet. Jag har, bland annat, glömt bort en stor del av tiden när ungarna var små, att jag borgat lån (blivit påmind när personerna kommit och berättat att lånen nu blivit bortbetalade) osv...

  

MEN

  

2.

Jag glömmer ALDRIG tillfällen när någon sårat mig - DET kommer jag nog ihåg! Jag är alltså exeptionellt långsint!

  

3.

Jag är hopplöst blåögd och naiv - tror gott om de flesta ända tills jag brutalt blir motbevisad om motsatsen fast när det händer kommer jag bara ihåg det en liten stund och så blir jag hopplöst naiv och blåögd igen (om jag inte blivit sårad alltså för då glömmer jag det ju aldrig).

  

4.

Jag dricker väldigt sällan alkoholaktiga drycker - vill inte ens ha cider eller öl!

  

5.

Tro det eller ej men jag gillar att städa - dammsuger MINST varannan dag eftersom jag inte står ut med att ha hund-, och katthår överallt.

  

6.

Jag är periodvis en manisk människa - när jag får för mig något vill jag göra det meddetsamma för händer det inte just nå tappar jag helt enkelt intresset och hittar på något annat...

  

7.

Jag har, för länge sedan, insett att jag kanske inte är som de flesta andra utan att jag är lite annorlunda men det stör inte mig så varför då ödsla energi på att bli vanlig?!

  

  

ÅTTA EVER NEVER

  

Det här med "aldrig" är ganska svårt...

  

FÖR

  

Man ska ju aldrig säga aldrig...

  

MEN

  

Jag skulle aldrig...

  

1.

Såra någon med vilja! Visst hoppar det ibland ut grodor ur min mun men det är alltså inte med vilja utan beror mest på brist av kapacitet att tänka efter FÖRE.

  

2.

Stjäla! För tjugo år sedan snattade jag ett armband för 4.99 i en butik - DET har jag fortfarande dåligt samvete för - PÅ RIKTIGT! Med jämna mellanrum tänker jag tillbaka på det och mår både fysiskt och psykiskt illa!

  

3.

Hoppa bungyjump eller fallskärm, åka berg o dalbana eller fritt fall osv. frivilligt -är nämligen höjdrädd.

  

4.

Ta droger! (NEJ - jag räknar INTE cigaretter till droger...så det så)

  

5.

Sluta älska min familj - de betyder allt för mig!

  

6.

Eh....

  

NEJ

  

Nu kommer jag inte på mer...

  

Vilka sanningar finns det om dig och vad skulle du aldrig göra? :)


VIRRPANNA NR 1

Min första dag ENSAM på jobbet var en parodi på hur det KAN gå första dagen på jobbet ensam...


Hehe...


Eftersom jag har tystnadsplikt och borde undvika att diskutera mitt arbete kan jag istället så där sväääävande säga att...


Ni kan, bland annat, föreställa er en nyanställd virrpanna som lyckas få igång larmet - det tjuter HÖGT över hela samhället TIDIGT en morgon och tack vare det är virrpannan nu förmodligen klassad som säkerhetsrisk hos vaktfirman en lååååång tid framöver...


FAST


De som jobbar där är verkligen trevliga...gulliga karlar i uniform...kiva!


SEDAN


Strider hon med kaffebryggaren (tar typ tre bryggningar innan resultatet kan godkännas som snäppet starkare än te), slåss med spelmaskinerna som har tonårstrots och vägrar acceptera hennes hantering...


OCH


DET är bara INNAN hon ens öppnar för kunder!


TRO MIG...


Till slut stod jag bara och skrattade högt för mig själv!Den här dagen borde definitivt skrivas in i historien...


ABSOLUT!


Nu måste jag nog städa lite - få bort värsta hund-, och katthåren så att pappa kan komma in imorgonbitti utan att få för sig att jag lagt in heltäckningsmatta i hela huset!


Kram på er,

Virrpannan!


KALLT OM FOSSINGARNA....

Ja...alltså....

Jag har inte kommit till manualerna ännu....

Sitter och tittar på vinterskor på nätet....

Skulle bland annat kunna tänka mig de här:

image197 image198
(Bilderna är lånade från www.netanttila.com)

VARFÖR vill jag ALLA år ha stövlar med klack när jag VET att jag sedan undviker att använda dem? Har flera par i skohyllan - knappt använda och ÄNDÅ vill jag ha fler?

DUMT!


SAKNAD

Tisdagstemat idag är "saknad"...


OCH


Igen en gång är jag inte med - mest för att jag inte har möjlighet att få fram bilder på de människor jag saknar...


MEN


Även för att det inte är bra att sakna - det mår man inte särskilt bra av...


Att sakna är ledsamt så det försöker jag skippa så långt det bara går...


FAST


Visst saknar jag MATERIELLA saker IBLAND...


TYP


Pengar! :)


DESSUTOM


Saknar jag saker och ting förknippade med ställen jag bott på...


SOM


Halmstad till exempel...


Andra kanske förknippar Halmstad med sol och bad på Tylösand men jag saknar hösten - stormarna - alla maneter som sköjdes upp på stranden - dem som man försökte hjälpa genom att slänga dem tillbaka i havet.


Jag saknar GODISET jag köpte då - Candysocker i bit som man gnagade på eller helt enkelt dunkade sönder med hammare så man fick små bitar att suga på, grodorna av vitchoklad, skumdelfinerna och de där skruvarna som jag inte hittat någonstans sedan dess förutom i den där lilla godisbutiken i Gamla stan i Stockholm - varje gång jag besöker dem ryker hela deras lager!


FLÄDER är något jag tycker borde finnas här men det gör det ju inte. Det konstiga är att jag avskydde flädersaft så länge vi bodde där nere - vem ville ha sånt? NU är det en delikatess - varje glas avnjutes i andakt.


Österbotten då?


BRÖDET!


Jag vill ha det bröd jag kan få DÄR - runt blandbröd med hål i mitten! Varenda gång jag åker upp kommer jag ner med ett enormt lass som placeras i frysen men tyvärr tar lagret alldeles för snabbt slut och det BLIR lite dyrt i längden att åka upp varje gång jag blir sugen...

Säkert finns det mer jag saknar därifrån men just nu kommer jag alltså bara på brödet - har nämligen nyligen terroriserat köpmannen i byn med mina brödönskningar (har tjatat om flädern tidigare - godiset sparar jag tills en annan gång) - hittills har han tagit det bra - grabben har goda nerver!


NEJ


Nu har jag saknat tillräckligt för idag - dags att uppskatta det jag har istället för att längta efter det jag INTE har...Jag ska ta lite av det godis som finns i skåpet, slå mig ner i soffan och studera lite manualer...


FÖR


Imorgon är det min första dag på jobbet ENSAM!


HU!


Hoppas ni får en riktigt fin kväll!


NAKENYOGA?

MEN...


HALLÅ!


Nakenyoga?


Jag är NÄSTAN mållös...


Kolla här!


"Nej, det finns inget sexuellt över nakenyogan"


PYTT!


GOD JUL ÖNSKAR HJÄRNAN

Det blev varken städande eller byte av däck igår...


Jag fastnade nämligen framför datorn - utforskade min magnetröntgenskiva!


Som jag tidigare sagt störde det mig att behöva betala en massa pengar för min magnetröntgen och på något sätt skulle jag ha valuta för pengarna...


(Att röntgen visade att allt var fint räckte inte - man är ju aldrig nöjd)Bland annat skulle jag göra julkort av bilderna!


MEN


Det har uppstått PROBLEM!


Bilderna är sparade i något konstigt format - DCM - vilket tydligen är ett format som används för medicinska grejer - det är inte bara en vanlig bild med pixlar - bilden innehåller även information om patienten, vilken utrustning som gjort bilden osv. osv.


Jättefint!


Säkert någon genmanipulerad nörd som kommit på det också...


FAST


Just nu är jag mindre tacksam för detta teknikens underverk...


Jag kan nämligen inte använda MINA bilder till de julkort jag ska låta trycka!


Halva dagen gick åt att försöka lura systemet - få filformatet att accepteras av bildhanteringsprogrammet men ICKE att det gick...


Enda sättet var att ta "Print screen" - klistra in bilden i bildhanteringsprogrammet och där klippa ut den del jag ville ha...


OCH


Då fick bilderna alldeles för dålig kvalitet för att tryckeriet skulle vara nöjda.


NÅJA


DE bryr sig nog inte - det är ju mina julkort så jag får säkert själv bestämma vilken kvalitet jag vill ha men ÄNDÅ! Naturligtvis vill jag ha superkvalitet på mina hjärnkort - fattas bara annat!Ifall det finns någon intelligent människa där ute som VET hur man får dcm-bilder till accepterade tryckeriformat - snälla, snälla, SNÄLLA berätta då detta för mig så är jag evigt tacksam!


Appropå utforskandet av skivan...


Man har en hel del roligheter i skallen man helt enkelt inte vet om...


Jag hittade bland annat en...


image195

ChowChow


OCH


image196

En hjort!


Inte undra på att det känns som om skallen skulle sprängas ibland!


KÄRLEK, SJÄLVPLÅGERI & VILODAG

Jag läser en hel del böcker och just nu är jag inne i en kriminalromanperiod - vill helt enkelt inte läsa andra typer av böcker - speciellt inte gullegullböcker med höga berg, djupa dalar och tre timmars orgasm första gången.


SUCK!


Nej, då är det mycket mer intressant hur man hittar kroppsdelar lite här och där och bygger pussel!


MEN


I en av bokserierna jag plöjer igenom för tillfället är huvudpersonen olyckligt förälskad och har varit det i många år (säger inte i vilken ifall ni inte läst dem). ÅR ut och ÅR in går hon och längtar efter karln hon hade ihop det med i de första böckerna - saknar honom, tänker på honom, DEPPAR!


Varför?


Jag skulle kunna ha en viss förståelse för det om han dött eller nåt - om det plötsligt hade blivit ett sorgligt och synnerligen dramatiskt slut på alltihop men det tog ju bara slut - han hittade en ny och hon blev med barn på eget håll...


Det här är ju förstås en påhittad person...


MEN


Det finns ju faktiskt människor PÅ RIKTIGT som gör så - vägrar lämna det som hänt bakom sig och stannar kvar i mental misär istället för att rycka på axlarna, acceptera att "shit happens" och gå vidare för att någon månad senare ha svårt att minnas vad karln hette!


Att inte gå vidare är väl inte kärlek?


Jag skulle hellre definiera det som självplågeri...


FAST


Vad vet jag?


Idag är det alltså söndag...


VILODAGEN!


Mycket till vilodag blir det nog inte - jag ska jobba måndag, tisdag, onsdag och pappa kommer hit på torsdag!


VILKET


Betyder att jag idag ska tvätta både sängkläder och handdukar, städa upp på ställen jag inte annars ids städa och ordna och greja...


När han sedan kommer blir han imponerad över hur DUKTIG hans dotter är och tror att det ALLTID är lika fint hemma hos oss...smart va?


(Hej pappa! :)


DESSUTOM är jag i valet och kvalet...


Ska jag byta till vinterdäck idag eller inte?


Det KAN ju faktiskt komma snö när som helst!


HUR...

....kan det komma sig att man blir så här ÄCKLIGT mätt av två bitar marängtårta, en bit banankaka, tre kanelbullar, en bit lingonruta och (för att få i sig lite saltigt mellan varven) tre smörgåsar med sallad, ost och paprika?

Konstigt!

Livet är FYLLT av konstiga mysterium utan svar!

Usch....

Kan inte sitta....

Tror jag slänger mig på soffan ett tag...

IBLAND BLIR MAN BARA SÅ....

...SUR!

Har jag bakat?

Har jag städat?

NÄPP!

Hela %¤%#%%&E# dagen har gått åt till att få PlusTV att funka men NEJ DÅ - INTE att fanskapet fungerar som det ska!

Jag HAR gjort som det sagts - det vill säga - det LILLA som sagts!

Idioterna till leverantörer sitter ju och PANTAR på sin information - webbsidan är fylld av en massa svammel - ord hit och ord dit men står där något man verkligen har nytta av? Något man faktiskt blir klokare av?

HA!

DESSUTOM

När man registrerar sitt kort så att det KANSKE - EVENTUELLT ska börja funka måste man ange alla personliga uppgifter från namn och telefonnummer till personsignum.

Varför?

Jo, för att de behöver dessa uppgifter för sin fakturering - åldern behöver de för att få det bekräftat att beställaren är över 18...

OK

DET godkänner jag...

MEN

Sedan står det att alla uppgifter man lämnar används för direktmarknadsföring och INGENSTANS kan jag NEKA till detta?

Jag säger bara:

VAD FAN ÄR DET HÄR?

Först köper jag ett kort för att se fler kanaler - sedan ska kortet aktiveras för att jag ska kunna se kanalerna. För att få reda på HUR jag ska aktivera det måste jag öppna paketet som kortet finns i VILKET i sin tur betyder att jag inte kan lämna tillbaka kortet om jag inte är nöjd...

Vad paketet kostade?

Trettio euro!När jag väl öppnat paketet och hittat det lilla pappret med instruktioner går jag till webbsidan de angett och väljer VAD jag vill aktivera...

Så är det dags för mina kontaktuppgifter...fältifyllandet är obligatoriskt - fyller jag inte i dem kommer jag inte längre...tomma fält - ingen aktivering...

Nu är det bara att välja...

Aktivera kortet som redan kostat mig 30 euro ELLER leva ifred UTAN irriterande telefonförsäljare som borde sondmatas med arsenik?

Jag HATAR när folk ringer och försöker pracka på mig en massa skit jag inte vill ha - vill jag faktiskt ha något så skaffar jag det - INGEN behöver berätta för mig vad jag vill eller inte vill...

Jag ville till exempel ha fler tv-kanaler och DET fixade jag utan att någon övertalade mig eller hur?

Att det inte funkar är en annan sak!Nu sitter jag här med ett %&¤¤% kort som kostat mig en hel del pengar men som inte funkar - till på köpet har jag för detta ickefunktionerande abbonemang gett upp min frihet att svara i telefon så fort det ringer - från och med nu kan det vara någon pestsmittad försäljare som hurtigt försöker pracka på mig något jag inte vill ha...

OCH

Det STÖR mig att de inte har svensk information på sina webbsidor! Det är ju DE som marknadsför SVT Europa! Den SVENSKA kanalen!

HALLÅ!

Inte nog med DET...

Informationen PÅ FINSKA är även den i det mest patetiska laget och det är jag inte ensam om att tycka - diskussionsforumen är fulla med folk som undrar hur det egentligen fungerar...

Jag blir så ARG!

Tack och lov kom det ett sms:

"Idag är det internationella var-snäll-mot-en-utvecklingsstörd-dagen. Så skriv till en efterbliven vän som jag just gjorde - det värmer! Det spelar ingen roll att du slickar på lyktstolpar, ligger med djur och ibland skiter ner dig! Fortsätt kämpa vännen - du är speciell! Pöss på dig!"

Det lättade upp stämningen en hel del! :)

Nu ska jag diska och sedan är det dags för en fight med dammsugaren!

TEKNIKENS UNDERBARN

Det fanns en tid när jag automatiskt förstod mig på tekniska apparater...


Ny tv?


Inga problem!


TJOFF så var nya kanaler inställda och skärpan skarp...


Ny video?


En snabb blick och så visste jag hur den fungerade!


NU


Är jag totalt UTE!


De har börjat med "Heroes" på MTV3 och DEN serien har både jag och ungarna väntat på LÄNGE! Problemet är bara att den visas samtidigt som "Greys Anatomy" kommer på Nelonen!


Varför gör de SÅ?


Det är ELAKT!


Nu tänker ni säkert att jag ska sluta gnälla - det är ju bara att se på den ena och banda den andra eller hur?


VISST...


Så skulle jag göra bara jag visste hur man gjorde...


MEN


Jag får ju inte ens kanalerna inställda i den där jäkla videon!!!!!


Jag hade det tidigare - jag kunde till och med banda men sedan blev det digiboxrumba och härs och tvärs kablar mellan än det ena och än det andra - det är en HÄRVA med sladdar på baksidan av tv-bänken och jag vågar inte ens gå NÄRA den röran - minsta lilla puff får något att lossna och sedan tar det EVIGHETER att få det att funka igen OM jag får det att funka och OM det lyckas så är det bara TUR och jag har inte en aning om vad jag gjorde!Det var bättre förr!


För ett antal månader sedan när jag var på Anttila och shoppade sålde de videobandspelare för 25 euro. OTROLIGT billigt! Jag var ju helt enkelt TVUNGEN att köpa en! När jag frågade försäljaren VARFÖR de var så billiga påstod han att de kom från ett parti där lastbilen som körde dem hade vält och att de därför var sönder allesammans - söndriga videon kan man slumpa bort utan dåligt samvete....


Såna försäljare gillar jag - det är ROLIGT att handla av folk med humor!IALLAFALL


Jag köpte videon - tog hem den och upptäckte ett problem....


Det fanns inget behov av en ny video - vi hade ju redan två stycken och ingen av dem kunde jag byta ut just på grund av skräcken att något skulle sluta fungera...Den slängdes in i förrådet - där kunde den vara tills den behövdes - så billig som den var gjorde det inte så mycket!


Förra helgen städade jag det andra förrådet och hittade då den gamla tv-radion som jag köpte på loppis för något år sedan. Den plockades fram, dammades av och placerades i dotterns rum.


-   Kolla vad jag hittat, nu kan du snart se på tv i ditt eget rum!


Måttligt road över insikten att hon snart skulle ha en ful svartvit tv-radio i sitt rum satte hon sig och tittade på medans jag entusiastiskt kopplade och fixade.


FAST


Jag tappade snabbt nerverna - hur jag än vände och vred på kanalknappen hittades det inga kanaler...


-   Nå vad &#%¤/% är det här nu då? Den funkade ju för %¤&# TIDIGARE! Har den fått något %¤%#&&/¤ fel av att stå i förrådet? #%¤#¤&&¤ skitradio!


Efter tio minuters munterhet påpekade hon försiktigt att i och med att det övergåtts från analogt till digitalt så får man inte in några kanaler utan digibox....


DET hade jag GLÖMT!


Hehe...


FAST


Inga problem - vi hade ju en överlopps video - DEN kopplades snabbt till radion och så var DET problemet löst! Nu kan hon titta på NÅGONTING iallafall...


MEN


DET fick mig att fundera...


Hur gör man NU?


Om man har flera tv-apparater i sitt hus och man vill se tv-kanaler i alla ...


MÅSTE man då ha en digibox kopplad till varenda en?


MÅSTE alla ha en EGEN digibox?


ELLER


Kan man pilla in någon slags omvandlare eller superbox någonstans på vägen så att det räcker med EN ENDA och att man då på något sätt kan samsas om den UTAN att alla på grund av det då måste se på samma kanal som alla andra?


Det BORDE ju gå!


HMMMM....


Är det någon som vet?


Någon som FORTFARANDE är ett teknikens underbarn och FORTFARANDE har koll på allt sånt där?


FÖR


JAG förstår mig VERKLIGEN inte på den där tekniken längre - jag får ju inte ens in kanalerna i videon så att jag kan banda "Heroes"!


FRÅN HÖSTLOV TILL VISHET

Godmorgon!


Ungarna har höstlov - vilket i praktiken innebär sovmorgon...


MEN


Något slog fel och jag vaknade klockan 8.00 ÄNDÅ...


FAST


Det är väl någon mening med DET också även om jag inte ser vitsen just nu...


Gårdagen gick bättre än dag ett - nu börjar jag ha kläm på det här med kassa och spelmaskiner (peppar peppar) så länge det inte blir allt för avancerat men ännu känner jag mig så fruktansvärt DUM och DET gillar jag inte!


TÄNK


I alla dessa år har jag rantat i butiker och kiosker - plockat åt mig, betalat, gått ut och inte en enda gång reflekterat över hur mycket arbete, planering och engagemang det ligger bakom allt för att jag ska kunna göra det!


Dagens eloge går därför till alla dem som arbetar med just detta - de är guld värda!


ANNARS


Är arbetet roligt och bara jag får kläm på det här med finskan SAMT alla rutiner borde "allt" bli frid och fröjd.


HOPPAS JAG!


Idag jobbar jag eftermiddag och kväll - sedan blir det tre dagar ledigt med bakdag på fredagen (bland annat marängtårta) och födelsedagskalas på lördagen. Min "lillplutta" är inte någon lillplutta längre - hon fyller TRETTON och blir alltså TONÅRING!


Samma sak här som med sonen - vad är det som hänt? Det var ju inte länge sedan hon FÖDDES och nu tänker hon alltså bli husets tonåring?


Betyder DET att jag håller på att bli GAMMAL och VIS?


DET skulle minsann inte vara så illa!


NEJ


NU måste jag göra mig klar - önskar er alla en riktigt fin torsdag (här har vi solsken och +5)  - imorgon ska jag gå bloggrunda och ta igen allt jag missat!


JÖSSES!

Jag är helt slut - huvudet är så FULLT att det är TOMT och när jag satte mig i bilen efter åtta och en halv timmes INTENSIVT arbete hade jag problem med att hitta hem...

NÅJA

Riktigt SÅ illa var det ju inte men NÄSTAN!

Eftersom jag börjar 07.30 imorgonbitti orkar jag inte sammanfatta mer än att:

ÄH

Jag orkar inte sammanfatta överhuvudtaget - jag går och lägger mig...

Sov sött och dröm vackra drömmar - jag kommer förmodligen att drömma om lottolappar hela natten! :)

TISDAG

Tisdag...

Utan tisdagstema...IGEN en gång!

FÖR

Jag hinner inte vara kreativ idag heller - jag ska ju börja nya jobbet!

Igår hämtade jag en manual över kassan - den fick bli min kvällslektyr. Även om jag har den typen av minne att jag tänker i bilder (ser jag instruktionerna kan jag efteråt återkalla dem i minnet...det vill säga OM de fastnat) så är jag rädd att det blir problem! 

Hela faderullan är så TOTALT okänt!

Nu är det inte bara kassasystemet som är nytt - hade det endast handlat om att pipa lite produkter här och där hade det nog varit enklare...

MEN

Förutom DET så är det spelsystem med vadslagning, rader och odds (vilket i sig inte är bra eftersom jag har så hemskt lätt för att börja spela), telefon-, och tvabbonemang, spelmaskiner, uthyrning av filmer och spel m.m.

JA

Det här blir en pärs!

Antagligen kommer jag att vara mindre aktiv här på bloggen ett par dagar - det vill säga om jag inte kommer hem lipfärdig och har ett stort behov av att få pirra och gnälla men förhoppningsvis blir det sedan bättre och då kommer jag tillbaka!

Ni får ha det så bra så länge!!!!!

Ps.
NU har jag äntligen tagit mig i kragen och fått upp rosa bandet på min blogg...dessvärre upptäckte jag att diarre´brunt och rosa inte riktigt passar ihop och DÅ skär det sig - när till och med jag med mitt färgsinne lägger märke till det! Nåja, det är ju tanken bakom som räknas!

BLOG ACTION DAY

Idag är det alltså "Blog Action Day" - typ Tisdagstema men istället för alla tisdagar så är det endast en dag i året - behändigt!


Dessvärre är temat MILJÖ och DET är inte så bra...


FÖR


Jag är rädd att jag inte är så miljömedveten som jag BORDE vara!


Det är väldigt sällan jag köper ekoodlad mat till exempel  - varje cent räknas - många bäckar små och så vidare. Visst skulle man kanske må bättre fysiskt av att köpa ekoodlad föda men PLÅNBOKEN skulle inte vara lika förtjust.


Energisparande lampor är ju också ett bra alternativ MEN varken jag eller min plånbok gillar INKÖPSPRISET - de drar mindre ström men för att få det att löna sig i längden måste man ha dem på LÄNGE och före det går de sönder - iallafall de jag har!


Kollektivtrafik?


Vad är det?


Jo, det är något de dragit in på landsbygden så att det är lika sällsynt som min favoritfågel - dronten!


Soporna slänger jag i vanliga plastpåsar - de jag köper varje gång jag är och handlar eftersom jag ALLTID glömt tygkassen hemma (den jag har för att spara på miljön)...


NEJ


Det är mycket jag BORDE ändra men det har inte blivit av - mest för att det helt enkelt är för dyrt att ändra sina ovanor!


Ibland har jag I MISSTAG satt på tv´n när det kommer något miljöbovsprogram. Ni vet - de där programmen där programledarna är miljöfanatiker och de i varje avsnitt kastar ut en familj i skogen med typ 2 deciliter vatten att dela på i en vecka eller så. Under tiden familjen håller på att dö av den primitiva andan bygger programledarna om deras hus - kapar elledningar, plockar bort bildäck osv.


Även om jag förmodligen aldrig kommer att följa just de här programmen så som jag hängivet följer Greys Anatomy (men HERREGUD - NU slog det mig - jag kommer ju att jobba i skift och vissa onsdagkvällar ända till 21.15 - jag är inte hemma förrän 21.30 och då MISSAR jag ju den kvällens avsnitt) måste jag medge att de är ganska intressanta.


Som i senaste avsnittet jag råkade se...


BLÖJOR!


Visste ni att ett barn under sin tid som blöjbärande använder i genomsnitt 5000 stycken? FEM TUSEN! Jag har haft två (barn alltså) och där körde vi inget annat än engångsblöjor vilket ger oss en summa av cirka 10 000 blöjor. Nåja, varje gång slängdes alltså blöjan - poff ner i avfallshinken och sen UT - tadaa så var det inte MITT problem mera...


MEN


Det är det ju visst det eftersom det tydligen tar flera hundra år för en blöja att förmultna OCH under tiden blöjan gör det spottar den ut metangas som INTE är bra växthuseffektsmässigt sett...


HMMM.....


Synd att jag inte tänker skaffa fler barn för DÄR kunde jag isåfall vara miljömedveten och använda tygblöjor!


FAST


HELT hopplös är jag nog inte!


Jag stänger alltid av alla elektriska apparater med strömknappen istället för att ha dem på "Stand by" - inte bara det - jag drar dessutom ut alla sladdar! Eftersom jag saknar tvättgen är tvättmaskinen relativt sällan i användning och det skulle inte förvåna mig om torktumlaren emellanåt glömmer bort hur den fungerar. Tidigare körde jag ungarna till skolan - nu åker de skolbuss (kostnaden med bussbiljetterna STÖR mig men jag biter ihop).


Vad mer?


Det här med uppvärmningen av huset har jag inte riktigt på koll HUR miljömedvetet det är...


MEN


När jag köpte det var det direkt elvärme vilket nu är ändrat till uppvärmning med luftvärmepump och kakelugn.


FAST


Om det verkligen betyder något vet jag som sagt inte!


JA


Jag BORDE vara mer miljömedveten än vad jag är...


OCH


Det sägs ju att det aldrig är försent att ändra sig?


MORS LILLA OLLE...

Jag skulle kunna säga...

VAD VAR DET JAG SA!

Kolla här: Ny björnattack - två skadade!

Tidigare inlägg i ämnet:

Tryggt på landet - HA!
Björn eller varg?

Vad hände med "de är mycket mer rädda för dig än du för dem"?

Jag bara frågar!

KIOSKTANT!

Jag sökte ett jobb...


OCH


Jag fick det - TROTS mina bristfälliga kunskaper i det finska språket!


Bristfälliga på det viset att jag kan läsa, lyssna och förstå finska men när det gäller att prata själv är det något som låser sig - tungan stelnar och vägrar forma sig som den ska och ord, som jag I TANKEN kunde för någon minut sedan, har totalt försvunnit ur mitt huvud - de existerar inte mer...


Jag tror det beror på RÄDSLA - att jag är rädd för att säga fel vilket jag VET att jag gör...Nu blir jag TVUNGEN att skärpa mig - ta tjuren vid hornen och PRATA...


FÖR


Jag börjar på tisdag!


SOM


Kiosktant på R-kiosken!

(R-kiosken är på ett ungefär den finska motsvarigheten till Pressbyrån)


Ni som känner mig men som inte ännu vetat om detta blir förmodligen förvånade - det har de flesta andra också blivit.


- DU på R-kiosken??!!??


Jag erkänner: jag är lite förvånad själv!


Vad hände med min karriär inom databranschen? Varför har jag valt bort relativt välbetalda jobb som till exempel datalärare mot att ställa mig bakom disken i en kiosk?


Hur blev det så här?


MEN


Det FINNS en tanke bakom även om detta kom lite snabbt på...


De som känner mig vet vad jag anser om IT-jobb. Hur man ALDRIG är ledig...


Även om arbetstiden officiellt är mellan 09.00 och 17.00 så gäller inte den - det finns alltid något som MÅSTE åtgärdas snabbt - något som går att lösas HEMIFRÅN - jo, det räknas som övertid men det kan tas ut en annan dag. Den andra dagen kommer aldrig - då är det något annat som borde lösas. När man, för en gångs skull, är ledig ringer människor om SINA datorproblem - HON jobbar ju med just datorer - HON borde ju kunna hjälpa?


De flesta jag känner som jobbar inom data vill SLUTA!

Göra något ANNAT!

Men VAD?


Det är ett stort steg att ta - lämna datorerna bakom sig och börja med något nytt...det jag gör nu - packar ihop - stänger - försöker med något ALLDELES nytt...


OCH


Även om de flesta förmodligen anser att kiosktant är ett rejält kliv neråt på karriärsstegen är jag, tro det eller ej, SKITRÄDD...just för att det är nytt, obekant och innebär att jag måste prata finska...


Vi får se hur det går!


Nu MÅSTE jag sätta in innerfönstren - hoppas ni har en riktigt skön söndag!


MANNENS FÖRSTÅND...

Att kvinnans list övergår mannens förstånd är ju inget nytt...

MEN

Ibland kan de vara riktigt sluga de små rackarna:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
En mans berättelse:

Jag har aldrig riktigt kommit underfund med varför mannens och kvinnans sexualdrift skiljer sig så mycket.

Jag har aldrig heller förstått det där med Venus och Mars. Jag har aldrig kommit underfund med varför männen tänker med huvudet och kvinnor med sina hjärtan. Till exempel.

En kväll förra veckan gick min flickvän och jag till sängs. Passionen börjar glöda i sovrummet, när hon till sist säger: "Jag känner inte för det, jag vill att du bara ska hålla om mig". Jag sade "VA??!! Vad var det där?!". Så säger hon dom orden alla pojkvänner fasar att höra: "Du är inte tillräckligt i kontakt med mina emotionella behov som kvinna, för att jag ska kunna tillfredsställa dina fysiska behov som man". Hon besvarade min frågande med att säga, "Kan du inte bara älska mig för den jag är och inte vad jag gör för dig i sovrummet?"

När jag förstod att inget skulle hända den natten så somnade jag.

Nästa dag så tog jag ledigt från jobbet för att vara med henne. Vi gick ut och åt en fin lunch och gick och shoppade i ett stort, stort shoppingcenter.

Jag gick med henne i affärerna när hon provade flera olika verkligt dyra klädesplagg. Hon kunde inte bestämma sig vilken hon skulle ta så jag sade åt henne att vi tar alla. Hon ville ha skor som komplement till hennes nya kläder. Så jag sa att vi får köpa ett par till varje ensemble. Vi gick sedan till juvelavdelningen där hon valde ut ett par diamantörhängen.

Tillåt mig säga..... Hon var så upphetsad. Hon måste ha trott att jag var ett steg från mentalsjukhuset. Jag började tro att hon testade mig när hon frågade om hon kunde få ett tennisarmband, när hon inte ens kan spela tennis. Jag tror att hon trodde jag var knäpp när jag sa, "Det går bra älskling". Hon var nästan nära sexuell tillfredställelse av allt shoppande.

Med ett jättestort leende sade hon till sist, "Jag tror att det är allt älskling, vi går och betalar". Jag kunde knappt hålla mig när jag till sist sade, "Nej älskling, Jag känner inte för det".

Hennes ansikte blev helt vitt och hennes haka föll till marken med ett förvånat "VA?" Jag sade sedan: "Älskling! Jag vill bara att du håller sakerna en stund. Du har inte tillräcklig kontakt med mina finansiella behov som man, för att jag ska kunna tillfredställa dig som kvinna". Sedan när hon såg ut som om hon skulle döda mig, fortsatte jag: "Varför kan du inte älska mig som den jag är istället för dom saker jag köper åt dig?"

Tydligen kommer jag inte att ha sex ikväll heller...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

JAG BEUNDRAR LÄKARE!

Det här med att människor med ett visst arbete eller med mycket pengar skulle vara bättre än andra har jag aldrig förstått...


Vi är ju alla människor - vad är det för skillnad om jag har det sämre ställt än en annan ekonomiskt - det är väl inget skäl till att jag skulle behöva krypa och smöra?


Vad som VERKLIGEN betyder något är MÄNNISKAN - inte vad han eller hon har på bankkontot eller vad man arbetar med.


DÄRFÖR


Behandlar jag alla likadant - punkt slut.


MEN


Det finns en grupp jag verkligen beundrar och det är LÄKARE!


Nu menar jag inte att det yrket skall räknas som sexigt eller annat liknande larv tidningar brukar envisas med att köra undersökningar om:


"Vilket yrke tycker du är sexigast?"


SUCK!


NEJ


Jag beundrar dem för det de gör!


Vilket ANSVAR!


Minsta felsteg (och fel GÖR de eftersom de är MÄNNISKOR) påverkar andra människors LIV. Ett enda felsteg kan i värsta fall bidra till att en annan människa dör! DET är en börda som tynger!


En vän till familjen blev sjuk...VÄLDIGT sjuk!


OCH


Hon blev bara sämre.


I förrgårkväll trodde vi det var slut - med 41 grader feber och inflammation i nästan alla inre organ ser man inget hopp - jag erkänner - vi bara VÄNTADE - väntade på budet att det var över - att hon lämnat oss...


MEN


Tack vare videokonferenser blev hon räddad - iallafall för stunden och nu har vi hopp igen!Även om jag inte ser skillnad på folk och folk - även om jag struntar i vad de arbetar med och hur mycket pengar de har ...Beundrar jag verkligen läkare för det de gör!


Önskar er alla en riktigt fin helg!


NU RYKER DET!

NEJ!

NU har jag TRÖTTNAT på det här!

Inte bloggandet men mitt HÅR!

Det får vara nog nu - jag kan inte se ut så här - jag har sparat och sparat men det händer ju inget - det som växer ser ut som en torr risbuske och hela jag ser ovårdad ut!

Egentligen hade jag tänkt fuska och sätta in hårförlängning så att jag skulle få långt hår SNABBT men eftersom det inte finns pengar till sån lyx och jag bara blir GALEN av att se mig i spegeln så ger jag upp...

Ringde just min frissa och hon känner mig - när jag ringer vill jag klippas DIREKT...Idag klockan 14 ryker det - jag blir pojke igen - ANTON kommer tillbaka!

KYLA, FACEBOOK och INNERFÖNSTER

Jag fryser arslet av mig...


När vi steg upp var hela världen vit och iskall...


NEJ


Det var inte snö men däremot frost - MYCKET frost - MYCKET kallt ute!


På grund av att lata jag inte fått in mina innerfönster är huset lika kallt inuti som det är utanpå...nja...kanske inte riktigt men NÄSTAN - det kändes så och det är ju huvudsaken...


IALLAFALL


Eftersom jag blir lika chockad varenda höst när första kylan kommer (trots veckotal av mental förberedelse-ibland går det långsamt) fick jag även i år en kick - FY F*N vad KALLT - innerfönstren ska in och de ska in IDAG!


OCH?


Vad gör jag?


Sitter vid datorn och får ingenting vettigt gjort!


FÖR


TROTS att jag sa att jag ALDRIG kommer att förstå mig på folk som använder Facebook så är jag ju NATURLIGTVIS en av dem nu då...


Det började med att en gammal vän från Halmstad bjöd in mig (nej hon är inte gammal...vad jag menar är att vi var vänner på den gamla goda tiden...eller alltså...vi är fortfarande vänner...eller....äh...skit i det...nu fortsätter jag) via en av mina mailadresser. Jag registrerade mig och hamnade automatiskt i det svenska nätverket eller nåt. Fyllde i alla uppgifter och så var det klart med det.


SEDAN


Ville min faster ha mig som vän...


MEN


HON skickade sin inbjudan till en annan av mina mailadresser och, enkel som jag är, orkade jag inte fundera på saken utan registrerade mig PÅ NYTT - den här gången i det finska nätverket. Tänkte som så att DET HÄR får jag försöka lösa lite senare...en annan dag...en dag när jag inte har så mycket annat att göra...Igår fick jag en inbjudan av ytterligare en gammal vän (NEJ - han är inte heller gammal men den här gången ids jag inte försöka reda ut mitt påstående) till en tredje mailadress!


Nu tror ni säkert att jag registrerade mig PÅ NYTT?


TJI fick ni för nu började det koppla (redan) hur man kan göra!


Jag loggade helt enkelt in med adress nummer två - sökte upp honom och bad honom bli min vän istället...


NÅJA!


Imorse kom det en förfrågan varför jag börjat se ut som ett frågetecken på äldre dar...


VILKET


Fick mig att inse att även om jag fyllt i alla uppgifter på min profil i det svenska nätverket så hjälper det ju inte direkt upp profilen i det finska - det enda som stod där var mitt namn och så var det bra med det...Jag tar vackert skeden i munnen och börjar knappra på tangentbordet.


När sedan alla uppgifter är ifyllda (till och med fotografi - usch - urk och uäk) kommer jag på att jag inte orkar med två olika profiler - nu har jag ju ansträngt mig med den finska grejen så enklast vore att BARA använda den och importera min vän från svenska profilen DIT.


MEN


HUR hittar jag HENNE?


DET är vad jag sysslar med just nu - nu när jag sitter här vid min dator och fryser arslet av mig tack vare att det är svinkallt ute och jag inte kommer mig för att sätta in mina innerfönster!


KNAK & BRAK!

Jag har förstått att min blogg hittats av den lokala befolkningen - det är ju kul även om jag nu, i och med det, bör börja censurera mina inlägg lite mer än jag gjort tidigare... ;)


Till alla er som frågat varför inget händer med grannhuset - varför det står kvar som ett slitet spöke kan jag idag berätta...


ATT


I skrivande stund rivs det...


I förrgår kväll dök det upp en grävmaskin på gården, igår kom det en hel drös med lastbilar och nu knakar det och brakar i knutarna!


Personligen tycker jag det är lite sorgligt att se på eländet...


Hur de helt kallt griper tag med skoporna och river sönder allt...


Det får mig att tänka på de människor som byggde huset - då när det begav sig. Hur de planerade för framtiden, slet, fixade och grejade. De tjocka stockväggarna som någon FÖR HAND timrat och släpat på plats rivs nu snabbt i bitar och slängs någonstans. Dumpas som avfall...


Sorgligt!


Önskar er alla en riktigt fin onsdag!


TRYGGT PÅ LANDET - HA!

JA!


Jag har ju SAGT det minst TUSEN gånger...


Det är INTE tryggt på landet!


FÖR


På landet finns det skog och i skogen finns det KRÄK!


Varje gång jag pirrar om hur obehagligt det är att tontta i skogen och plocka bär eller svamp ensam så skrattar folk. De vanligaste kommentarerna är "det är mycket tryggare i skogen än i stan" ELLER "djuren som bor i skogen är mycket mer rädda för dig än vad du är för dem" ELLER "Nu är du larvig - skogens djur är inte farliga - hur många har du t.ex. hört skulle ha dött i en björnattack de senaste 100 åren?".


HA!


Jag brukar svara att om lika många människor rantade i skogen som det rantades på stan skulle det vara MINST lika farligt att vara i skogen som på stan - det skulle ju finnas mer villebråd för björn, varg och andra kräk att fälla och HUR kan de veta att de mordiska kräken är mer rädd för mig än vad jag är rädd för dem??? Är det vetenskapligt bevisat?


VA?


NEJ


Skogen ÄR farlig - så det så!


IALLAFALL


Nu har det ju hänt IGEN - en björn har dödat en människa!


Jag är inte den typen som tycker att vi ska skjuta bort alla kräk - göra fällar av nallarna, mysiga innetofflor av vargarna och tandpetare av vildsvinen...


TVÄRTOM


Jag tycker faktiskt de kan få pyssla på där i skogen för de hör ju liksom hemma där...


MEN


Vad jag vill få fram är att det INTE ALLS är så himla tryggt ute på landet som det PÅSTÅS vara - kräken är inte ALLTID mer rädd för mig än vad jag är för dem och att det inte är SÅ himla löjligt av mig att tycka att det är obehagligt att gå ensam i skogen (eller ens utanför gården när det blivit mörkt - knappt ens ut på trappan).


Hur vet jag att björnen vi har här i närheten inte har en dålig dag?


"Jaha, där har vi den där trinda kärringen igen - nu vet jag varför det är så dåligt med bär - det är säkert HON som stoppar i sig alla - egotrippade su**a - kanske jag skulle ta mig en tugga!"


Tryggt på landet...


Jo PYTT!


GENE SIMMONS

Ungarna var hos sin pappa över helgen men det talade jag tyst om...


FÖR


Ofta passar bekanta på att dyka upp på kaffe så fort det är barnfritt - att jag helst är ensam när jag för en gångs skull är ensam kanske räknas som ANNORLUNDA? Inte riktigt VANLIGT? Smått UDDA?Jag är INTE vanlig - jag berättar alltså inte längre att det är barnfritt förrän barnen är hemma igen!


IALLAFALL


Fredagkväll satt jag och forskade i mikrokosmos - totalt tom i huvudet - noll koll på omvärlden. Borde ha gått och lagt mig för länge sedan men barnfri som jag nu var så var jag ju TVUNGEN att PASSA PÅ - vara UPPE - TA VARA PÅ...


Någon gång mitt i natten kom det en dokumentär på tv.


En dokumentär om Gene Simmons!


Jag erkänner mig lite bakom - visst har jag sett karln tidigare men aldrig reflekterat över att han är han. I alla år har jag istället sett honom som en jättelång tunga och så har det varit bra med det...


MEN


NU lade jag märke till att där finns ANNAT än bara tunga  - han är ju en KARL - en karl av den typen som dessutom tilltalar mig (LÄS: maximalt egotrippad,  ENORMT självförtroende, modell lite äldre osv. osv)...


Mest plus fick han för att han varken dricker sprit eller använder droger (vilket man skulle tro att han gör) OCH naturligtvis för att han gillar kvinnor - ALLA KVINNOR (så SA han iallafall!).


Dokumentären var ett par år gammal och handlade om när han spelade in ett soloalbum som skulle få namnet Asshole. En av låtarna fastnade i mitt huvud - Firestarter.


DEN ville jag ha!


I lördags var jag på shoppingrunda - sökte skivan - tror ni den fanns?


NÄPP!Idag gjorde jag en googling på "Gene Simmons" för att få mer info om skivan och VIPS så hamnade jag istället på hans webbsida.


Hehe...


Kolla in sidan med "Ladies in Waiting"!


Om man vill kan man ladda upp bilder av sig själv - bli en av dessa "ladies" och DET har en hel del av det kvinnliga könet gjort...


FAST


NOTE: Ladies will be selected by Gene based on his own tastes and criteria.


Jag som trodde han gillade ALLA kvinnor?


Nu måste jag fortsätta letandet efter skivan  - halva kvällen har redan gått åt att kolla igenom "Ladies in waiting" i fåfängt hopp om att hitta någon "modell större" ELLER "inte riktigt perfekt" ELLER "jag är faktiskt över 18 och bor inte längre hemma hos mamma och pappa"...

Kanske jag helt enkelt bara laddar ner låten?


SKOJAR BARA!


Sånt är ju olagligt! :)


BETALA RÄKNINGAR

Är det något som jag INTE tycker om så är det RÄKNINGAR!

FAST

DE verkar tycka om MIG!

Varenda eviga dag ploppar det upp någon ny räkning i brevlådan och trots att jag sagt UPPREPADE gånger till brevbäraren att han får ta och skärpa sig på den fronten och SLUTA leverera dem till mig så lyder han inte...

NÄNÄ

Han påstår att det är självförvållat - att jag får skylla mig själv...

Som om det skulle vara MITT fel att jag får räkningar?

Varifrån har han fått det?

Brevbäraren ja...

HAN är rolig han!

När jag får paket är han SNÄLL - iallafall tycker han väl själv att han är det för han levererar dem HEM! Istället för att bara slänga ett ankomstavi i brevlådan kollar han först om bilen är på gården och är den det så kommer han hit med paketen...

PLÖTSLIGT står han där på gården - tutar - nu är jag här - du har fått paket!

Problemet är bara att jag är ett TROLL hemma - på morgon drar jag på mig första bästa paltor jag hittar - håret står på ända - det är TUR om jag ens orkat borsta tänderna...Varje gång SKÄMS jag  - jag vet ju hur jag ser ut. Jag drar desperat en hand genom rufset på skallen, slätar till de säckiga kläderna, kastar in en halstablett i munnen, INGET av det hjälper ett dugg - ger upp och masar mig ut...

OCH

Varenda gång jag kommer ut står han och FLINAR den jäkeln!

Jag har erbjudit honom mitt telefonnummer - hade han det skulle han kunna ringa och förvarna mig om att han är på gång - jag skulle hinna borsta både hår och tänder, ta på mig något annat, se lite fräsch ut...

MEN NEJ!

Skrattande svarar han bara:

- Så där ser du ju ALLTID ut när jag kommer - jag är VAN - dessutom har vi TYSTNADSPLIKT!

Tystnadsplikt???

Jäkla brevbärare! :)

NEJ

Nu ska jag ta mig i kragen och betala bort en del räkningar...

Jag tycker inte om räkningar...

OCH

Inte gillar jag att få paket heller!

Önskar er alla en riktigt fin måndag!

TV-LICENS ELLER EJ?

Efter en riktigt jä*ligt kaotisk dag kommer man hem - slut - grinig -måttligt road och vad väntar där hemma?


Ett brev från tv-avgiftsförvaltningen - tydligen ska de ha pengar IGEN!


208. 15 vill de ha i år och vad får jag för det?


Greys Anatomy på onsdagkvällar!


SUCK!


Ibland svär jag ve och svavel för att jag överhuvudtaget BÖRJADE betala tv-licensen - slutar jag betala den NU är de ju här och snokar med sin radar DIREKT...


De som kollar upp sånt där är övernaturliga - det är nästan som om de kan LUKTA sig till folk som ser på tv utan att betala...


HU!


Jag är feg och lat - jag betalar...


Det är däremot inte en av mina vänner - hon har bestämt sig för att det inte är värt det - varför betala så mycket för så litet - det finns ju en hel del annat att sätta pengarna på!När jag igår pratade med henne i telefon berättade hon att det ringt på dörren IGEN - en typisk "nuvillvifaktisktseomduhartvhemmatrotsattdupåstårattduintehardetringning".


Nej, hon öppnade inte - har man ingen tv-licens öppnar man inte dörren bara för att någon ringer på -  DET vet ju ALLA ...


Vi kom överrens om att SÅ DÄR kan hon ju inte ha det - hon måste ju kunna öppna dörren om någon ringer på - vad finns det för eventuella lösningar?


ALTERNATIV 1:


Nu när alla sändningar ändrat till digitala och hon inte har någon digibox så kan hon inte se på tv - varför då betala? Ingen box - inga kanaler - ingen möjlighet att titta! Problemet är att hon bor i hyreshus och att det i huset finns kabeltv...DET fungerar fortfarande fram tills nästa år. Gömma antennkabeln? Om hon inte kan koppla teven till antennuttaget kan hon ju inte se program...


MEN


Accepteras DET som en giltig ursäkt och om hon inte ser på tv - vad använder hon DÅ tv´n till?


JA


Då måste alternativet kombineras med ett underalternativ:


UNDERALTERNATIV 1:


När licensgranskarna kommer och påpekar hennes innehav av tv men brist på både licens och antennkabel undrar de alltså vad hon använder tv´n till.


Detta är ett kritiskt moment...


Här gäller det för henne att se naturligt generad ut samtidigt som hon olustigt vrider sig av skam - måste de verkligen veta det?


JODÅ, det måste de säkert för här har vi en som har tv men som inte betalar licens - den människan ska grillas...Drar hon sakta fram den specialinköpta lådan som hon förvarar under vardagsrumsbordet  - lådan som innehåller alla de leksaker en ensamstående kvinna utan tv-licens bör ha (vänta lite - måste kolla vad såna saker heter - är strax tillbaka)...


Jösses vilka namn - vem hittar på dem?


IALLAFALL


I lådan finns bland annat Nubby sleeve kit, Virtual sex stroker, Magnificent 7, Vibrating nipple pump, Wireless rabbit, Inflatable man och diverse piskor, kedjor samt lite taggiga jellygrejer...


PLUS


Ett okänt antal med riktigt råa porrfilmer - typ Wet pregnant doggy style eller liknande...


Det kan hända att hon inte kommer undan licensen men minen i granskarnas ansikten gör det nästan värt det...

UNDERALTERNATIV 2:


Hon påstår salivsprutande att tv´n är ett syndens verktyg - det är ett av djävulens instrument och det arbete som licensgranskarna gör är ett herrens arbete!


Tv´n har hon endast för att se på gudstjänster med - hennes väninna bandar varje söndag in en ny gudstjänst åt henne och denna ser hon på MINST tre timmar varje dag - under helgerna körs de på repeat!


Med milt våld tvingar hon sedan ner dem i soffan medans hon hänfört refererar den senaste gudstjänsten - hur innerligt prästen får fram djupet i det viktiga budskapet - hur det 23 och ½ minut in i predikningen kommer ett fantastiskt stycke - vänta ska de få se. Samtidigt som hon spolar framåt med SLOW för att få visa detta fantastiska stycke river hon ivrigt fram alla religösa böcker ur bokhyllan och ger dem varsin. Hon slår tårögd upp utvalda sidor där texten knappt syns på grund av alla tjocka understrykningar - pekar - visar - refererar...


Vill ni kanske ha kaffe?


Ute i köket river hon igång med psalmsång - ÖVERLYCKLIG över att ÄNTLIGEN få dela med sig av sin 203 timmars samling med predikningar!


Även här finns risken att hon inte slipper betala licensavgift men efter ett antal band och predikningar har hon iallafall fått ge igen!

ELLER


ALTERNATIV 2:


Varför inte helt enkelt  köpa en blindkäpp?


Ha den i paraplyställningen bredvid dörren tillsammans med ett par solglasögon?


Varje gång det ringer på dörren sätter hon snabbt på sig glasögonen - tar ett stadigt grepp om käppen - öppnar dörren och viftar sedan hysteriskt vilt och HÅRT genom dörröppningen samtidigt som hon skriker:


- Vem där? Är det någon där?


NEJ


Det är inte lätt att försöka slippa undan tv-licensen...


MEN


För 208.15 i året kan man kosta på sig att vara lite kreativ!


SJUK?

Man BORDE ju inte skämta om det här med sjukpenning MEN...ibland kan man inte låta bli...fick ett mail idag:

Från och med den 1 januari 2007 skall arbetsgivaren betala ut sjukpenning till sina anställda. De nya reglerna är klara och entydiga.


SJUKDOM ÄR INGEN FRÅNVAROORSAK.

Läkarintyg accepteras inte längre. Kan Du ta Dig till doktorn så kan Du också ta Dig till arbetet.


 TJÄNSTLEDIGHET P.G.A. OPERATION

Beviljas ej. Anställd äger ej rätt att avlägsna någon del av sin kropp. Den utrustning som fanns vid anställningens ingående skall vara kvar och hållas i användbart skick. Om något avlägsnas sänks också den anställdes värde och lönen skall reduceras i motsvarande omfattning. Kvinnliga skönhetsoperationer som sker på semestern är däremot att betrakta som kontinuerligt underhåll.


 TANDLÄKARBESÖK

Besök hos tandläkare accepteras ej eftersom varje anställd som ej redan har löständer snarast skall installera sådana. I stället för att ränna hos tandläkaren skall Ni sedan sända in proteserna till arbetsgivaren som ombesörjer lagning. Arbetsgivaren är skyldig att inom 60 dagar returnera proteserna.


 GRAVIDITETSLEDIGHET

Ledighet för graviditet och mammaledighet har helt avskaffats i de nya reglerna. Kvinnliga arbetare skall sitta med benen ihop i arbetet och arbetsgivaren är skyldig att se till att preventivmedel alltid finns tillgängligt för att dölja eventuella spår av snedsprång. Skulle ändå någon anställd bli med barn får förlossning ske på veckoslutsdagar och barnet tas om hand av mor- eller farföräldrar.


 GYNEKOLOGBESÖK

Besök hos gynekolog är på grund av den förfinade tekniken hos dagens kontorsmaskiner helt onödig. Sätt Dig på kopieringsmaskinen och tag en bild, (yngre kopierar direkt, äldre måste kanske trycka på förminskning först). Sänd bilden på telefax till gynekologen och fortsätt att arbeta. OBS !  Var mycket noga med att faxa till rätt faxnummer.


ÖVRIGT

Eftersom toaletter ofta är en plats där smitta av magsjukdomar m.m. kan spridas skall alla dylika behov vara avklarade i bostaden innan man går till  jobbet.


Jag antar jag hör till dem som måste välja förminskning innan jag kör igång kopieringen? :)

HYSSE NETTE

Idag tänkte jag skriva något djupt och meningsfullt...


MEN


Det går inte -  jag är ett HYSTERISKT VRAK!


För det första är det första dagen som datalärareinhoppare imorgon. I tre dagar har jag nu sysselsatt mig med att uppdatera material och göra övningsuppgifter men vad hjälper det? Jag kanske har förberett mig materiellt men MENTALT är det sämre - blotta tanken på att snart stå inför ett helt klassrum med okända människor gör mig illamående - så är det ALLTID!


Rampfeber!


Prestationsångest!


Dessutom har jag  inte har en aning om på vilken nivå deras datakunskaper är från tidigare - är de nybörjare eller kan de redan allt? Att klassen jag ska ha innehåller elever från tre olika årskurser hjälper inte direkt upp saken - det betyder ju bara att det förmodligen finns tre olika kunskapsnivåer och hur ger man DÅ var och en den undervisning de vill ha och behöver?


VA?


Nu är ju DET inte den enda orsaken till att jag just nu är mer störd än vanligt...


NEJ


Jag har ju, DUMPEDUMPE JAG, lämnat in en arbetsansökan!


Jag har absolut NOLL arbetserfarenhet inom området - det är förstås ingen större katastrof...snabbt lär man sig rutinerna och om enda språkkravet vore svenska skulle allt gå som en dans...


MEN


Arbetet kräver mycket goda kunskaper i det finska språket!


Chansen att jag verkligen får jobbet är minimal - jag var ytterst noga med att berätta att mina kunskaper i finska maximalt kan anses som nöjaktiga...


MEN


TÄNK om jag får det - tänk om de, mot förmodan, bestämmer sig för att ge mig en chans?


Vad gör jag DÅ?


Faller ihop i en hög och dör?


I vanliga fall när man söker ett jobb är man rädd att man inte får det - den här gången är jag livrädd för att jag får det.


Å sen undrar folk varför jag slutat sluta röka?


ARKITEKTURPIRR

Jag har slutat med mitt "sluta röka" - tappade nerverna på alla bieffekter som ploppade upp - bland annat började jag se väldigt dåligt och så kan man ju inte ha det...


FAST


Tappar nerverna gör jag fortfarande - på det mesta!


Förhoppningsvis går det snabbt om - i bästa fall sitter det bara i ett par dagar till och sedan blir livet lite roligare igen...


Läste just att det kommer en bilaffär till byn ( Kimito ) ...


Varför det?


Varför vill en bilaffär bygga HÄR?


Kan DET vara lönsamt?


Kimito finns på en ö utanför Åbo. Ö och ö - det JAG definierar som ö är en plätt långt ute i havet med milsvida vattenmassor runt omkring. För att komma till den ön måste man åka färja eller pula in sig i en liten båt. DET är ö för mig!


Ska man till Kimitoön från fastlandet åker man bara över en bro - en KORT bro - tadaa så är man där.


MEN


Jag förstår ändå inte logiken med att bygga en bilaffär här?


Det tar oss cirka 45 minuter så är vi antingen i Åbo eller Salo beroende av vilken riktning vi väljer och DÄR finns det väl bilaffärer så det räcker?


Om de istället byggde upp ett köpcenter där man kunde köpa billig mat skulle jag förstå det ELLER en hamburgerkedja ELLER något annat man behöver var och varannan dag men BILAR???


Ska man köpa en bil kan man nog ta sig in till stan!


IALLAFALL


Nu ska bilaffären byggas på en tomt strax intill centrum. Så här står det på Yles lokala nyheter:


Vid kommunen har man inte tidigare velat bebygga den aktuella tomten, detta eftersom man inte velat skymma kyrkan på andra sidan Åbovägen. Nu hoppas man att den kommande bilaffären placeras så att kyrkan fortsättningsvis syns bra när man kommer körande från Dragsfjärd mot Kimito.


Jag antar att summan de fick för tomten har något med det beslutet att göra - om priset är det rätta är det inte SÅ himla viktigt om kyrkan syns eller inte...


MEN


NU kommer det riktiga gnället!


När jag flyttade hit tog det inte länge innan jag trivdes - jag gillar Kimito -jag gillar hela Kimitoön! Människorna som bor här är fantastiska! Eftersom jag är en riktig jopelfia så tycker jag om att prata med folk - ingen skillnad om jag känner dem eller inte - det har väl ingen betydelse och HÄR går det hur bra som helst.


Jättefin natur är det dessutom överallt - massor med skog, vatten, åkrar osv. osv.


MEN


Själva Kimitobyn är tyvärr FUL som stryk!


Den är ett typiskt exempel på hur det kan gå när nytänkande arkitekter sätter igång och planerar in sina moderna underverk lite här och där - mest där de helt enkelt inte passar in!


Vi bor ute på landet - varför skulle det då, med våld, planeras in stora otympliga betongklossar med glas, tinnar och torn? I Dalsbruk (som ligger cirka 25 kilometer från Kimito) har de ju lyckats kombinera gammalt och nytt på ett fint sätt - varför brydde sig ingen om det här?


Jag är inte ensam om att tycka så här - i stort sett de flesta här tycker att centrum är så fult som det bara kan vara och då kan man ju bara ANA sig till vad besökare - turister - tycker! Jag har diskuterat saken med en del av dem och väljer att inte upprepa deras åsikter men POSITIVT var det INTE om man säger så...


Enfaldiga jag tycker ju då att man borde ha lärt sig sin läxa - även om det FÖRUT planerades in en massa arkitektur som inte passade in behöver det ju inte upprepas? Istället för att fortsätta bygga en massa hus som inte går ihop med varken natur eller huset bredvid kunde man kanske anstränga sig lite för att få en slags enhetlighet - skapa lite myspys - trolla fram lite gullegull över byn?


Tydligen inte!


OK


Jag ska inte gnälla mer om det här nu - det KAN ju faktiskt hända att bilfirman bygger ett affärshus som smälter in i miljön och drar lite harmoni med sig - då har jag ju suttit här och pirrat i onödan...


FAST


Jag är ganska skeptisk!


SJUKT!

Här har vi kalasat i dagarna tre - allt ätande av tårta, pajer, kakor, bullar, och glass har gjort oss stinna som högtryckspumpade bollar...


MEN


Vem bryr sig?


Tänk att gullegubben redan är elva - det var ju inte länge sedan han föddes och nu håller han på att bli stor? Hur blev det så här?


Det är förresten SYND om honom!


I present fick han inte mindre än tre datorspel - DET blev han naturligtvis glad över...


FAST


Mindre glad blev han över det faktum att hans dator är för DÅLIG för dessa spel - de går inte att spela och då är datorn inte mer än ett år gammal! För att de ska funka måste vi skaffa mer arbetsminne OCH nytt grafikkort...


IDIOTISKT!


Inte bara idiotiskt - det är dessutom SJUKT!


Jag har många gånger svurit ve och förbannelse över det här med att det måste skaffas nyare och bättre hela tiden (nu pratar jag om datorer - inte hemmabiosystem - DET är en HELT annan sak). Köper man en dator ska man väl kunna använda den i mer än ett år innan det är dags att skaffa ny?


ELLER?


NÄNÄ - nytt ska det vara!


Årets modell, som är så modern att den kunde pryda framsidan på Teknikens underverk, är nästa år rena rama skrotet - redo för återvinning - bara att slänga!


Som jag sa - SJUKT!


Är det då så konstigt att dagens ungar inte lär sig att förstå att man ska vara FÖRSIKTIG med sina saker?


VILKET


Får mig att tänka på något jag hörde häromdagen:


Att man i högstadiet ställer sig uppe i en trappa, lutar sig över räcket och sedan släpper ner sin 200 till 300 euros telefon. När den slår i golvet därnere - exploderar i miljoner delar - skrattar man, rusar ner och försöker plocka ihop den igen - ibland går det - ibland inte.


Misslyckas det går man helt enkelt hem och säger att man I MISSTAG tappat sin telefon - då får man en ny!


HALLÅ!


DET kallar jag MISSLYCKAD UPPFOSTRAN!


Istället för att tjata om hur dåligt det är för barn att sitta framför en dator hit och dit (jä*la nojs om DET hela tiden) skulle man kanske satsa LITE energi på att få barn att inse sakers värde?


Mina ungar har den billigaste möjliga modellen och har ÄNDÅ fått strikta order om att vara försiktiga med dem - går de sönder är de utan - så är det bara...


Har man ett barn som, MED VILJA, slänger sönder en splitterny svindyr telefon borde man kanske börja ta och tänka efter vad man gjort för fel?


Det är vad jag tycker...


MEN


Eftersom de här äckliga nikotinplåstren gör mig både snarstucken OCH illamående kanske det är bäst att jag avslutar för idag innan jag vräker ur mig allt för mycket galla! :)


RSS 2.0