DISNEYFUNDERINGAR

Disney avslutar sitt samarbete med McDonalds - de vill inte längre uppmuntra barn att äta ohälsosam snabbmat. 

DET är ju bra - jag har länge funderat på just den där biten - fast då var det mer varför de samarbetat med en hamburgerkedja där det serveras värdelösa oblatsmakande hamburgare. Om de nu MÅSTE samarbeta med någon kedja borde det ju ha varit någon med KLASS - en kedja vars hamburgare smälter i munnen på ett BRA sätt och där man, när man ätit klart, känner ett oöverkomligt begär att slicka pappret som var runt hamburgaren bara för att få i sig sista droppen av dressing - nämligen HESBURGER. 

NÅ 


Det var inte dem jag tänkte jopla om den här gången utan...

 

DISNEY


När sonen började skolan hade han NOLL intresse av att lära sig läsa - kapacitet fanns men lust lös med sin frånvaro. Vem bryr sig om att Mor ror och far är son till farfar när det finns så mycket ANNAT i världen som är mycket roligare? Grabben vägrade läsa, punkt slut! 

TILLS 

Jag, till lärarens irritation, började köpa Kalle Anka pockets - plötsligt var det någon VITS med att läsa - vad sa Kalle när han såg så där arg ut? Svor han? Var det en HÄFTIG svordom? 

TJOFF 

Så bestämde sig ungen för att börja läsa och efter det var det (peppar peppar) aldrig några problem. 

Genom åren har vi fortsatt att köpa dessa pockets VILKET innebär att vi nu har en hel del av dem i hyllan men det är helt ok... 

FÖR 

Hela familjen läser dem..till och med jag! 

Varje kväll jag går och lägger mig MÅSTE jag LÄSA. Hur trött jag än är kan jag inte somna utan att jag läst en snutt ÄVEN om det ofta betyder att jag vaknar när boken smäller ner på min näsa eller nåt... 

Vissa kvällar är jag däremot så slut att INGET kopplar - jag kan läsa samma mening om och om igen och störa mig på det här tills jag, till slut, blir så förbannad att jag inte är trött mer och sedan tar det ytterligare ett par timmar innan jag faktiskt somnar. 

MEN 

NU har jag lärt mig - SÅNA kvällar har jag tagit med mig en Kalle Anka pocket i sängen - DEM borde man kunna läsa utan att tänka... 

TRODDE JAG JA! 

FÖR 

Det finns en hel del i dem som man blir att fundera över! 

SOM 


Kalle! Där har vi en otursförföljd anka om något men han är ju inte BARA det - han är ju faktiskt ganska ENKEL också. Hur en så pass enkel anka kan klara sig SÅ bra fattar jag bara inte OCH hur kan det komma sig att han som Stålkalle plötsligt blir hur smart som helst?

 

Va?

 

Stålkalle är ju dessutom kompis med Kalle men ingen verkar fatta sambandet mellan de här två figurerna - inte ens knattarna som borde vara skärpta men nej...det går inte hem?

 

Kalle är, i normala fall, helt och hållet uppslukad av Kajsa men som Stålkalle blir han frestad av alla andra flickor och DET är tydligen helt ok?

 

Appropå Kajsa så är det ju en riktigt fnissmödis för om hon turvist faktiskt låg med både Alexander och Kalle skulle det inte ta länge innan någon av dem tappade nerverna och kallade henne hora eller dylikt och det har ännu inte hänt - inte i de pocketar VI har iallafall?

 

 

Varför gör hon inte det? Det kanske kunde hjälpa henne att sluta vela?

 

MEN


Sex existerar ju inte i Kalle Ankas värld överhuvudtaget! Ska de inte föreställa DJUR? Djur tar väl för sig - där finns inga hämningar som ställer till en massa krångel i onödan? 

OCH 

Vart tar de figurer som faktiskt HAFT sex i Disney vägen? Pappan till knattarna till exempel - vad hände honom? Avrättad med hagelbössa under ankjakten? Flådd och uppäten? 

HMMM...

Att Joakim är en snål jäkel - det lär väl ingen ha kunnat missa - ungkarl är han också även om han, i tidernas begynnelse,  hade något slags passionerat PLATONISKT förhållande med Gullan men Gullan var förmodligen lite väl lätt på foten, knep kanske ihop för dåligt för hon finns ju inte med i nutid utan existerar mest bara i minnen från den tid hon var en stjärnögd dygdig ankfröken.

NU har han istället stora bekymmer med att Gittan skoningslöst jagar honom medans Magica ränner efter  hans turkrona...MEN...jag är HELT SÄKER på att Joakim och Magica EGENTLIGEN älskar varandra i hemlighet och bara använder turkronan som en ursäkt att träffas.  

IALLAFALL 

Joakim borde LUKTA - han duschar ju aldrig i annat än pengar och ALLA vet väl hur smutsiga pengar är? 

Går förresten de här figurerna aldrig på toaletten? De äter som hästar men inget verkar komma ut? Tur är väl det - tänk vad ledsamt att läsa om Kalles snöpliga slut efter att han smittades av  fågelinfluensan!  


Jag undrar om de DÅ skulle fatta sambandet mellan Kalle och Stålkalle?

 

Förmodligen inte!

 

NEJ

 

Nu är det dags för frukost - havregrynsgröt - nyttigt och gott - PRECIS sånt som Disney vill att vi ska äta!

Hoppas ni får en underbar dag!


Kommentarer
Postat av: Pia

ha ha ha , så roligt....du har lyckats analysera Kalle som vi andra har funderat över!

2007-08-22 @ 09:41:09
URL: http://zanahoria.blogg.se
Postat av: Think Twice

Ja där fick man sig en funderare...har själv också varit en inbiten Kalle Anka läsare...men inte tänkt i dom banorna....
Kul analys...något som slår mig är att du borde satsa på att skriva en egen bok....;D
/Ha en fortsatt trevlig dag!

2007-08-22 @ 11:08:52
URL: http://blueblueeeys.webblogg.se/
Postat av: Z

Superbra analys du gjort av Kalle!
Håller med Think Twice, du borde skriva en bok.
Vad är det för päron till lärare som din pojk har då?
Motivation är ju nyckeln till det mesta - det var det redan förra århundradet!

2007-08-22 @ 14:31:20
Postat av: Helen

Haha du är bara helt underbar, gillar din humor.
Visst stämmer det där med kajsa o ja, var har Papporna tagit vägen både till knattat o kajsas systerdöttrar., Kikki, Pippi o Titti eller va de nu heter.
Ja det är bra smak vi har på män! hehe.
ha en fortsatt bra kväll, kram.

2007-08-22 @ 21:00:42
Postat av: Annelie

Som alltid väldigt bra skrivet, det glädjer en...din skrift=) Kram till dig

2007-08-22 @ 21:21:21
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: christel

Hej Nette.
hoppas havregrynsgröten smakade gott..ja mc donald mat e ju inte nyttigt..men deras fruktpåse kanske bara väla eller? *s*
jag jobbar och står i..det e skojigt och jag hinner faktiskt med alla djuren ändå..nu e jag ledig i morrn oxå(varit ledig idag) blir antagligen jobba helgen nu då istället :-)
ha det bra/ kramis

2007-08-22 @ 22:40:32
URL: http://www.freewebs.com/xaxxa/
Postat av: crue Annika

skickar stora kramen å lovar bli bättre på hälsa på här det har varit mycke ett tag Annika

2007-08-23 @ 06:27:31
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Nette

Pia:
Kalle får en verkligen att häpna - mycket där att analysera! :)
Think Twice:
Har du inte? :) Skulle gärna skriva böcker om jag hade tillräckligt med fantasi men det tror jag inte jag har....tyvärr :)
Z:
Som jag svarade Think Twice så tror jag inte fantasin räcker :(
Motivation räcker långt!!!!
Helen:
Vad som slog mig är att vi funderar över vart papporna tagit vägen men ingen reflekterar över att deras MAMMOR faktiskt också lyser med sin frånvaro och att ingen tänker på DET är ju verkligen ganska konstigt!!!!! :D Kram!
Annelie:
Tack! Kram! :)
Christel:
Jodå, den var jättegod....har de fruktpåsar? Här finns ingen McDonalds så jag har faktiskt ingen aning om jag ska vara ärlig ;)
Jätteroligt att höra att du trivs - kram!
Annika:
Jag vet hur det är - är ju inne hos dig med jämna mellanrum men säger inget....blir inte av :(
Kram!

2007-08-23 @ 08:49:37
URL: http://enkelmenrar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0