DUM DAMM

När du flyttar in i det nya huset finns det en sandlåda på gårdens framsida - byggd med kärlek till före detta ägarnas barn. DU hade ingen större nytta av den - DINA barn hade kommit över sandlådeåldern redan för ett par år sedan - däremot gillar katterna den - för dem är den ett mindre paradis. Kommer första vintern och du upptäcker att även om ert hus heter "Sommarro" så har det tydligen ett alias som "Vinterhelvete". Vägen mellan stora vägen och ert hus blir genast det fryser på en vintergata bestående av glasklar is och kommer det sedan snö på DET är det PROBLEM!  


SAND!

 

Det behövs sand!

 

Nästa vår finns det ingen sand i lådan mer - det enda som är kvar är skalet - en träram runt ett enormt hål som går ända ner till berget.

Vad gör man när man har ett enormt hål ute på gården? Särskilt snyggt är det ju inte - NÅGOT måste man göra! 

JO 

I de flesta inredningstidningar ser du ju bilder på idylliska små dammar där vattnet inte bara är porlande glasklart - där växer även underbart vackra näckrosor och under DEM skymtar man färgglada välmående fiskar. Naturligtvis måste du ha en sådan på din gård och om du nu, till på köpet, råkar ha ett enormt hål du kan använda så är det ju ingen tvekan överhuvudtaget! 

Du gör alltså en DAMM!  

Det här med att du klipper dammduken EFTER att du fyllt på vatten är något du TOTALT missar - resultatet blir istället en ojämn, illasittande duk som stör dig varenda eviga gång du ser på dammen. Ytterligare en sak som stör dig är att det ser så fruktansvärt konstgjort ut - visst har inredningstidningarna fyllt botten i sina dammar med sten men om DU, med ditt enorma hål, ska fylla botten med sten är du förmodligen tvungen att tömma skogen - efter fyra varv med stenfylld skottkärra på en lerig skogsväg ger du upp - skit i stenarna - vem bryr sig!  

Växter!  

För att dammen ska bli frodig behövs det växter men du är för snål för att köpa riktiga näckrosor (de kommer ju ändå bara att dö) - istället drar du på dig stövlar och klafsar omkring i en närliggande bäck där du river upp än det ena, än det andra. Så här tidigt på våren kan du ännu inte se vad du river åt dig men HALLÅ - vad är det för skillnad - kan det leva i bäcken kan det väl leva i din damm och dessutom är det GRATIS! 

Nu har du innehållet någorlunda på klart men däremot är dammens OMGIVNING ovanligt trist och tråkig - så där ser det ju inte ut i tidningarna? 

Växter! 

Det behövs omgivande växter. Såna kostar pengar och det går du inte med på - syftet med dammen är ju att fylla upp ett hål och bara dammduken kostade ju en halv förmögenhet - dags för skottkärran igen alltså. Efter två varv i skogen på ytterligare en lerig skogsväg har du tillräckligt med ormbunkar för att gömma det trista och du börjar sakta bli nöjd. På skoj tar du även lite andra blad och grejer som du trycker ner här och där. Som kronan på verket släpar du sedan hem en klump med grodägg och dumpar den i underverket. 

Jäklar vad snyggt det kommer att bli när allt kommer igång! 

FAST 

Ormbunkarnas rötter äter myrorna upp för tydligen har de ett avancerat bosystem under ytan precis där var du pulade ner dem De övriga odefinierbara växterna du planterat runt dammen växer däremot som ogräs men snygga är de definitivt inte. Växtligheten du rev upp i bäcken trivs inte i din damm - visst kommer de upp men ser, på sin höjd, ut som misslyckat genmanipulerade vetestrån. Vattnet är klart och fint i en vecka innan det snabbt ändrar karaktär och blir en illaluktande grön sörja istället och grodäggen händer det inget med förutom att klumpen sjunker ner till dammens stenfattiga botten och där, sakta men säkert, ruttnar bort. 

Varje sommar strider du med myrorna om dina ormbunkar, plockar döda blad från de fula växterna för att göra dem mindre fula, tömmer dammen med hink en gång i månaden för att slippa den värsta gröna sörjan och stör dig, varje gång du ser på dammen, på den ojämna illasittande dammduken. 

MEN 

Du tänker postivt - om inte annat har du ju iallafall blivit av med hålet! 

DESSUTOM 

Upphör dammen aldrig att förvåna dig - den tycks, till exempel, suga åt sig saker - bland annat grillocket som försvinner efter en storm och är spårlöst försvunnet - DET återfinns på dammens botten TROTS att grillen och dammen befinner sig på varsin sida av huset! Varje gång du tömmer dammen hittar du något nytt på botten som absolut INTE borde vara där. 

OCH 

En dag märker du på att något STORT växer i dammkanten?  

Vad tusan är DET? 

En SVAMP  - en otroligt ENORM svamp har pinat sig upp mellan dammduken och träramen och bara VÄLLER ut!    


image152 image153

Önskar er alla en riktigt fin helg - kram på er! :)


Kommentarer
Postat av: Camilliondollar Baby

Vilken bra historia, annars kan man ju plantera blommor i dammen! Du är utmanad! *kram*

2007-08-17 @ 17:36:42
URL: http://blogglosacamilla.blogg.se
Postat av: Keka

Härkkas, jag vrider mej av skratt :-) (Inget medlidande här inte) Ha en riktigt fin helg du med! Kram

2007-08-17 @ 18:31:27
Postat av: Annelie

Du är för härlig människa=) Hoppas du får en fantastiskt fin helg/kram

2007-08-17 @ 21:06:36
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Carola

Hej Nette, hoppas att du njuter av lördagen. Nu har du blivit utmanad..har gjort utmaningen innan så hoppa över den..
http://carolangel.blogg.se/1187441437_utmaningvanor.html#comment
Kram

2007-08-18 @ 15:10:33
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: matilda

Skrattar gott :D Du kan verkligen det här med att bygga upp dramatiken i en historia. :D

2007-08-18 @ 22:03:56
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Think Twice

Din kreativitet är det då rakt inget fel på;)
Allting går med mördande reklam:P
Kanske det perfekta stället för en svampodling istället!?
/Kram

2007-08-20 @ 10:41:32
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: Camilliondollar Baby

Hallå, var är du? Du är saknad...

2007-08-20 @ 20:17:00
URL: http://blogglosacamilla.blogg.se
Postat av: Nette

Camilliondollar Baby:
Heh, det slog mig inte ens...att jag kunde ha löst problemet SÅ enkelt! :)
Tack - jag antar utmaningen men den kommer i ett senare skede. Kram!
Keka:
Jag hade glömt "härkkas" - roligt att bli påmind igen!!!! Kram! :)
Annelie:
Tack ska du ha - kram på dig också!!!! :)
Carola:
Tack - jag antar utmaningen men den kommer att komma lite senare - kram!
matilda:
Du är inte ett dugg sämre på det du heller!!! :)
Think Twice:
Jamen DET skulle ju ha varit en jättebra lösning - Nettes champinjonsodling - konkurrera ut Fammarps champinjoner på ett kick! ;)
Camilla:
Jag var på Åland men kunde inte berätta det ;)

2007-08-23 @ 08:58:37
URL: http://enkelmenrar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0