NÄR BÄGAREN ÄR FULL

Ibland blir det bara för mycket! 

Det behöver inte vara massvis med bekymmer för att få bägaren att rinna över - ibland behövs det bara en pytteliten droppe av motgång och så är det färdigt... 

Man blir TRÖTT - tappar nerverna - kämpar med lusten att slänga saker runt sig och rätt ut skrika att NU JÄVLAR SKITER JAG I DET HÄR! 

MEN 


Det kan man ju inte göra!


Iallafall inte i toan och den är ju GJORD för att skita i! 

Vi trodde vi hade fixat problemet men tydligen inbillade vi oss bara för det kom tillbaka. Rörfixarfarbröderna påstår sig ha fullt upp och snabbaste de kan masa sig hit tycks vara om ett par veckor... 

FAST 

Hur man kan ha fullt upp om man kan sluta  jobba klockan 17 varje dag - det fattar inte riktigt jag?  

Senaste teorin om problemet är att det skulle vara toastolen som krånglar - att den inte orkar leverera tillräckligt med vatten varje gång man spolar... 

SÅ 

Jag tog min ypperliga bok - 100 saker du kan klara utan en karl - i ena handen, en skruvmejsel och en tång i andra och började dissikera toastolen. Det gick fint - går det inte med våld så går det med mera våld som min lärare i sjömansskolan alltid sade.  

MEN 

Vad hjälper det att jag rivit upp alla delar jag bara hittat när jag ändå inte fattar hur innehållet som blottats SKA fungera?  

SEDAN 

Har vi Lillan som blev steriliserad igår och DET är en PÄRS om något! 


Lillan har klaustrofobi - stäng in henne i huset och hon skriker - stäng in henne i ett rum och hon skriker SAMTIDIGT som hon klättrar på väggarna - stäng in henne i en transportbur och hon skriker under tiden hon river sönder den!

 

Nu är jag tvungen att köpa ny bur för den vi hade igår på väg till veterinären lär vi aldrig kunna använda på nytt.

 

EFTERÅT

 

Hämtade vi hem en halvdöd kisse tillsammans med instruktioner om skötsel - tratten måste vara på i ett par dagar - plåstret bör sitta kvar i tre dagar. Låt INTE kissen röra vare sig plåster eller stygn för då går det illa och håll henne inomhus under den här tiden.

Det blir 80 euro - här är katten - tack och hej! 

ARGGHHH!!!

 

Någon tratt hålls inte på - den river hon av direkt - går det inte på något annat sätt ålar hon sig helt enkelt bakåt under något smalt utrymme tills tratten glider av.

 

ISTÄLLET

 

Har jag pulat på henne ett ben från en strumpbyxa där jag klippt hål för hennes ben och TRO MIG - DET gillar hon inte heller fast än så länge har hon iallafall inte kommit på hur man kommer ur eländet.

 

MEN

 

Det värsta är YLANDET över att hon inte får gå ut.

 

 

Just nu sitter jag här med ett krånglande avlopp, en sönderskruvad toastol, ett stekhett hus tack vare att jag inte kan vädra och en ylande strumpbyxeklädd katt...

 

OCH

 

Det känns, så där sakta, som om bägaren börjar bli DUKTIGT full...

Dagen förord: FÖRBAND
Omslag på sår eller trupp - har en trupp gjort sig illa kan man alltså sätta förband på ett förband!


Kommentarer
Postat av: maria

Alltså men jag hittade hit ifrån rospinglan... Du verkar ha fullt upp och du får förlåta men jag kan inte låta bli att skratta lite för mig själv när jag läser... Det känns som om det skulle kunna vara hos oss...
Toalettstol som inte tar in tillräckligt mycket med vatten säger du... Hm, är toan ny? Huset gammalt? Hur gamla är vattenledningarna?
Rörisarna är få i landet ett utdöende släkte så det är därför... Vi har fått jaga, legat på knäna, dra snyfthistorier... Så fann vi en som tyckte tillräckligt mycket synd om oss för att ta sig hit, om en vecka, för att titta.... Hoppas du överlever dagen!!!

Postat av: Gunvor

Jag hade förstått dej om du valt förban..d som förord!
Men har inte toan funkat tidigare? Något som fastnat i rören längre in? Det finns en manick som man kan använda i rören, hyra en typ spiral (eldriven)som man kör in långt in i rören och som vibrerar och låter alldeles förskräckligt. Då kanske det lossnar!? Om det nu inte är vattenmängden som fallerar förstås?
Har det hänt efter grannens brand? Har brandkåren micklat med vattenrören så trycket har minskat?
Katten är det ju inte mycket att göra åt annat än ge henne en spray vatten när hon sätter igång och bråkar om det nu kan hjälpa, då får hon annat att tänka på. Eller smeta något gott på tassarna så har hon jobb att slicka där ett bra tag!

2007-08-10 @ 11:11:06
Postat av: Helen

Hahaha stackars Nette, förstår dig fullkomligt. Konstigt at bägaren fortfarande är full! Hos mig hade den runnit över för länge sedan hehe. En gång när jag skulle fixa parisare o de inte blev som jag ville ha dem så blev jag så ilsk så jag slängde in en på kakelväggen ! CP man känner sig efteråt men det var så skönt när jag fick göra det:) Stackars lilla kisen o dig som ska lyssna på henne.
Ha en trevlig fredag /Kram

2007-08-10 @ 14:27:41
URL: http://qristall.blogg.se
Postat av: Z

Vet du var stoppet i rören är?
Kommer du åt att skjuta in en lång spiral i avloppet från sk*tbrunnen?
Det finns företag i Åbotrakten som kommer med en bauta-högtrycksspruta och spolar röret så att det är rent som ... fast det hjälper inte om felet sitter i rörkröken under toalettstolen.
Hoppas det löser sig - rent konkret!

2007-08-10 @ 15:39:42
Postat av: Pappa


Citat
"Idel solsken gör öken."
Arabiskt ordspråk
kram

2007-08-10 @ 17:24:52
Postat av: Helene -ostajlat-

Här var det full fart, själv är jag tillbaka i etern efter en riktig svacka med bloggen.
Men nu jävlar... på't igen ba'.
=)

2007-08-10 @ 20:23:02
URL: http://ostajlat.blogspot.com
Postat av: Carola

Hej, Nette..tack för att du berättade om min högra marginal..vet du hur man kan ändra så att alla ser mallen som den ska vara? Kan jag ändra på bredden bara eller?
Hur ser det ut när kikar in hos http://kanelgumman.blogg.se

2007-08-10 @ 22:05:59
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Carola

Stackars dig. Hoppas att det löser mig med toan. Kram

2007-08-11 @ 08:21:39
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Nette

maria:
Toan är ny - rören är nya (ett par år på nacken bara) men nu visade det ju sig att det fanns en målarpensel i röret.....jo, jag erkänner - jag SKÄMS! :)
Gunvor:
Tack för tipsen - jag testade en hel del av dem och de funkade....utom vajern då eftersom jag inte hade någon men jag ska skaffa en - den kommer säkert att behövas i framtiden också! :)
Helen:
Du skulle ha sett mig när jag testade göra vårrullar - totalt vredesutbrott! :D
Z:
Det var i början - och en målarpensel (hur den nu kommit dit) men vad roligt att du kommenterat!!!! :)
Pappa:
Puss på dig! :)
Helen:
Välkommen tillbaka! :)
Carola:
Nu hade jag ju glömt att svara här men å andra sidan har jag stora bekymmer själv med marginaler på bloggen så tyvärr kan jag nog inte säga hur man ändrar. Jag tror det har med bilderna att göra? Att de på något vis skjuter ner innehållet i länkdelen om de är för stora?

2007-08-15 @ 10:48:47
URL: http://enkelmenrar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0