BONUSMANIPULERING

Det här blev en lång radiramsa så jag börjar med det viktigaste:

HEJ!

Jag hoppas ni mår bra och har en jättefin dag! :)  

Och så till mitt egentliga inlägg:

Vad fan är det med nätet NU igen då?  


Det funkar ju inte!

 

Jäkla skit!

 

Borde byta Internetleverantör - ta en annan - kanske jag skulle ta Elisas abbonemang så jag skulle få S-bonus för avgiften jag ändå måste betala varje månad?


Det är fantastiskt hur butikskedjor kan manipulera oss så mycket som de gör.
 

Jag vet inte hur det är i Sverige men HÄR kan man köpa in sig i de olika kedjorna och bli någon slags medlem. Hur det går till EGENTLIGEN vet jag inte - jag bryr mig helt enkelt inte om vad det betyder i grund och botten  men summan av kardemumman är att man iallafall får ett kort som man sedan visar upp när man handlar och då får FÖRDELAR tack vare det.  

Man kan t.ex. få en köttbit eller toapappret några cent billigare blaha blaha.  

Allt man köper registreras och i slutet av månaden räknas summan för hela faderullan ihop och beroende av hur mycket man handlat för får man en viss summa pengar tillbaka - man får alltså BONUS för det man lagt ut . 

Ju mer man handlar för varje månad - desto mer bonus (pengar) får man tillbaka.

Jag har ju naturligtvis gått på det här med hull och hår - i min plånbok hittar man Plussa-kort, S-bonuskort och Ykkösbonus-kort. En fattig människa tar tillvara alla små bäckar för att överleva i denna snustorra värld...

MEN 

JOBBIGT blir det ju för en enkel människa när man ska anpassa sig till systemen och försöka snappa åt sig de fördelar som man KAN få bara man är tillräckligt smart! 

Där sitter man sedan och planerar sina inköp efter hur mycket BONUS man kan få.  

Ena dagen har K-market (som ger Plussa) specialpris på kalops medans S-market (som i sin tur ger S-bonus) istället har nedsatt pris på kyckling och om jag går till Siwa (som däremot ger Ykkösbonus) så får jag juice en hel euro billigare än om jag går till någon annan. Hur mycket har jag handlat för på K-market den här månaden? Har jag handlat mera på S-market? Isåfall lönar det ju sig att jag går dit och får billigare kyckling - koncentrerar handlandet DIT så får jag mera bonus av dem den här månaden?  

SUCK! 

För att göra det ÄNNU MER invecklat så finns det ytterligare saker som påverkar om man kommer till just deras butik eller inte. 

Byns Siwa, som då ger Ykkösbonus, är liten - det finns inte så många varor i deras butik MEN de har istället POSTEN inne hos sig och även om de endast har några få parkeringsplatser utanför och man ibland får trängas DUKTIGT för att få plats så måste man ju nu och då hämta ut ett paket eller posta ett brev. Har man en gång fått parkeringsplats där kan man passa på att ta ett varv till apoteket eller loppisen som finns i närheten. 

K-market är betydligt större och finns i samma byggnad som byns ENDA bankomat - eftersom loppisarna inte tar emot bankkort måste man ha kontanter! I samma hus finns även ALKO - trots att jag själv i stort sett aldrig är i behov av alkohol (tillräckligt snurrig ändå) så är det förmodligen det mest besökta stället av alla - synd förresten att DE inte har gått med i något bonussystem - jag kan tänka mig att alla kedjor skulle vilja ha DEM med i sitt lag! 

Sedan har vi S-market. Det finns i ett eget hus - inga andra sockerbitar som lockar där inte MEN de har istället en bensinautomat på sin gård. Om jag tankar utanför K-market får jag INGENTING tillbaka så jag MÅSTE alltså tanka vid S-market - DE ger ju bonus för varje liten droppe man fyller på. Vad bensinpriset är per liter i olika bensinautomater har jag inte den blekaste aning om - jag kollar inte - tankar automatiskt vid alla automater man får BONUS hos!  

HUR DUMT ÄR INTE DET? 

Det ju inte bara mat och bensin man kan få bonus för utan i stort sett ALLT!  

Köper man till exempel möbler i en butik får man poäng på ett bonuskonto - köper man i en annan samlas poängen på ett annat. Vissa butiker är RIKTIGT jävliga och hör till flera olika kedjor samtidigt - då måste man stå och VÄLJA vilket konto man ska använda - efteråt svär man ve och förbannelse över att man förmodligen valde fel! 

Beroende av vilket telefonabbonemang man har får man bonus för sina samtal och jag har bytt flera gånger på grund av det här tills jag sist fick nog och tog alla abbonemang där man inte får någon bonus överhuvudtaget. 

I alla år har jag haft samma försäkringsbolag av den enkla anledningen att de gav mig en så OTROLIGT förmånlig helförsäkring på bilen - inget annat bolag kunde ge mig en så billig försäkring så jag nappade naturligtvis direkt. DOCK hände det ÄNDÅ flera gånger att jag sneglade åt andra bolag eftersom DE skulle ha gett mig bonus om jag tagit dem istället ÄNDA TILLS mitt försäkringsbolag TACK OCH LOV anslöt sig till en kedja de också och då var iallafall DET problemet löst. 

När jag skickades på magnetröntgen av skallen i vintras upptäckte jag ytterligare en sak - man får BONUS på sånt också! Gissa om jag tackade gudarna för att jag fick remiss till Pulssi istället för Mehiläinen för Pulssi gav nämligen S-bonus för sina tjänster!  

Tick tick, sa det på mitt S-bonuskonto den månaden och den här gången GAV JAG IGEN för allt jävelskap som deras bonussystem ställer till med:

Jag fick nämligen S-bonus för det jag lade ut för alla undersökningar och röntgensessioner - därefter fick mitt försäkringsbolag som ger mig Plussa ersätta hela faderullan åt mig! 

HA! 

Nu har ju Plussa-grejen slagit sig i slang med Andelsbanken också - skaffar man sig bara ett kombinerat Plussa / bankkort från Andelsbanken får man DUBBLA POÄNG för alla inköp fram till årets slut.  

DET NI! 

MEN 

Jag börjar mer och mer tappa nerverna på hela systemet - hur de helt enkelt manipulerar hela befolkningen med sina små lekar. 

FÖR 

Nu när jag skulle ha dörrar till barnens rum har jag koncentrerat mitt sökande till endast EN butik - nämligen Agrimarket!  

Varför?  

Jo, för att jag helt enkelt får S-bonus för dörrarna om jag handlar dem där.  

Dörrarna var relativt dyra OCH leveranstiden lång OM jag inte var beredd att betala typ 40 euro per dörr då för specialbeställning och det var jag ju inte. Två dörrar skulle bli 280 euro tillsammans och dumpe jag bestämde mig för att det var väl ok då - jag skulle ju iallafall få bonus tack vare dem.  

FAST 

När jag igår började tänka efter och räkna på fingrarna upptäckte jag vad denna bonus var i reda pengar och kom då fram till den förskräckliga nyheten att det faktiskt handlade om  MINDRE än sex euro! 

Istället för att gå till en annan butik - en butik som högst antagligen kan ge mig dörrarna både snabbare OCH billigare och till på köpet leverera dem hem är jag beredd att vänta i flera veckor för ett tobakspaket och en halv ask halspastiller!!!! 

Jag säljer min själ för småsummor! 

Nu får det vara NOG! 

Imorgon skaffar jag dörrar någon annanstans! 

Dessutom funkar nätet igen - det var bara katterna som hade strulat med sladdarna så jag behöver inte byta leverantör den här gången heller! 

:) 


Kommentarer
Postat av: Pappa

...hej igen...jo, det finns bonusar här också ...inte minst på försäkringsbolag...Skandia gav rätt bra..men det var bara direktörerna som fick det...
ICA och COOP registrerar vad alla medlemmar handlar och lägger upp data på vad vi handlar....och så skickar de ut en liten bonus att handla för. Visst är de listiga.
Tankar man på Norsk Hydro har man ingen självrisk vid bilbärgning och billigare el om man köper el från dem.
Det finns massor av små lockelser. / kram

2007-07-01 @ 15:16:19
Postat av: ejmis

Förmodligen tjänar man inte ett dugg på att jaga dessa bonusar..förlorar bara tid och ork kanske??
Men ändå gör man precis som du beskriver..konstigt!!

2007-07-01 @ 16:20:54
URL: http://ejmis.blogg.se
Postat av: Carola

Här hemma strular det ofta med internetleverantören, inte alls kul och varje gång man ringer till kundservice så dubbel kollar dem om man har kopplat rätt. Man känner sig som en stor idiot när man ringer dit. Trevlig kväll.

2007-07-01 @ 18:28:24
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Think Twice

Ja har slutat att ens lyssna på alla "fantastiska" erbjudande som dom ideligen försöker få en att nappa på (du är utvald)...har varken tid eller lust och engagera mig!...Förutom Bil o Hemförsäkring och lönekontot som jag har samlat på ett och samma bolag...och ger då en viss bonus och gratis visakort mm...
Men visst är det en djungel...och i slutändan handlar det om att påverka oss till att handla ännu mera...med dessa bonusar:))
Ha en fortsatt trevlig kväll!
/Kram

2007-07-01 @ 19:21:37
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: Kanf keato

Det blev en toyota

2007-07-01 @ 21:30:10
URL: http://keato.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Jag skiter fullständigt i de där bonusarna.. tror inte alls de ger en något.. de tar högre pris på annat i stället..
Internetleverantör har jag Telia och det har då aldrig strulat tack o lov. Bara deras brandvägg som kan ställa till det så jag snart inte kommer in någonstans dit jag vill.. Kan i och för sig stänga av den,men nej då kommer det kanske in annat skit.. nu är det natt igen.. sov så gott.. tjingeling

2007-07-02 @ 00:33:19
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: MoggMaster

Omg vilka lång inlägg. Det tar ju nästan en hel dag att läsa. Haha

2007-07-02 @ 10:12:04
URL: http://moggmaster.blogg.se
Postat av: Annelie

Att vara prismedveten är bra, men inte att jag a bonusar tror jag. Det lönar sig nog inte i längden. Ha en fin dag/Kram

2007-07-02 @ 10:59:53
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Nette

Pappa:
Skandias bonussystem har jag hört om - det verkar vara bra! :)
Du har rätt - livet är fullt av en massa lockelser - bara att välja och vraka! Kram på dig! :)
ejmis:
Ja, det är verkligen konstigt att man faktiskt går på allt? Jag tänker försöka bättra mig! :)
Carola:
Jag undviker alltid att ringa - vet hur de sedan gör narr av kunderna så fort de lagt på så det nöjet tänker jag inte ge dem! :)
Think Twice:
Jag tänker också sluta gå på deras trick - iallafall lite! ;)
Kram!
Kanf Keato:
Grattis - Toyota är bra bilar - jag har oxå en sån!
Pialotta:
Jo, så är det säkert! Inte är det ju iallafall VI som tjänar mest på hela grejen - det är då ett som är säkert! :(
Moggmaster:
Sorry - jag ska bättra mig! :)
Annelie:
Nä, det gör det inte - nu fick jag billigare dörrar snabbt från en helt annan firma och mycket billigare blev det ju utan bonus! Kram! :)

2007-07-02 @ 18:22:07
URL: http://enkelmenrar.blogg.se
Postat av: Eirikiris

Uno straise Qatro single sais, thanx

2009-03-17 @ 11:19:43
URL: http://eirikiris.20six.fr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0