MÄNNISKAN BAKOM BLOGGEN

När ni besöker och läser bloggar - skapar ni då också en bild av människan bakom?

Tankar, uttryck och åsikter ger dig en insikt i vem människan är inuti - VEM det är som sitter framför tangentbordet och knappar på tangenterna. Visst finns det en del som rent ut sagt "drar skit" - de som låtsas vara någon de egentligen inte är (men som de kanske skulle vilja vara?).  

Det är ju en av baksidorna med nätet - jag tror dock de flesta är sig själva...

FAST

 

Jag är ju, som jag sagt tidigare, lite VÄL naiv och blåögd.


Det jag skriver - DET är JAG!  

Om det ena dagen är väldigt TJOFADERITTAN och andra dagen DJUUUUUPT så kan det ge lite mixade intryck - vem av dem ÄR jag egentligen? Är jag tjofaderittan eller är jag djup? 

NÅ 

Jag är helt enkelt både och (det är förresten ett konstigt uttryck!). 

Det tror jag de flesta är - INGEN är väl så enkel att de bara har en enda sida?  

Eller? 

I det "riktiga" livet är det lätt hänt att man bara visar upp EN enda sida och egenskap av sig själv när man träffar en människa. Träffar du inte den här personen så ofta är det just den egenskapen som han eller hon sedan förknippar med dig i efterhand - träffas ni däremot ofta är det, förr eller senare, oundvikligt att alla dina andra egenskaper dyker upp och ger sig till känna och tvärtom.

En del, i det RIKTIGA livet, tror att jag är TJOFADERITTAN hela tiden - eftersom de inte träffar mig så ofta så är det bara den sidan jag råkat visa upp. Det är enklast så - varför dra upp alla möjliga djupa tankar och funderingar om man bara träffas någon gång nu och då?

 

De som "lärt känna mig" som tjofaderittan har ibland blivit lite konfunderade när de läser min blogg - är det verkligen HON som har skrivit detta? Kan hon faktiskt ta upp allvarliga saker? KAN hon vara djup?

 

FÖR


I bloggen är jag helt och hållet mig själv! För mig är det mycket enklare att beskriva känslor, tankar och åsikter SKRIFTLIGT. Det kanske ni redan har förstått? Det borde gå att läsa mellan raderna i mina milslånga inlägg! :) 

MEN 

Vad man däremot sällan kan dölja i det riktiga livet är ens UTSEENDE! Jag kan dölja vem jag är INUTI men går jag omkring med rånarluva över huvudet eller skallen instoppad i en papperspåse som det står "Vacker" på så tar det knappast länge innan någon reagerar! 


På nätet är det tvärtom. På nätet kan jag ventilera mina tankar, känslor och mitt inre men jag behöver inte visa upp mitt YTTRE om jag inte vill!


DET gillar jag! 

Jag kan sitta här framför datorn och pilla på tangenterna med håret på ända, med sömnskorv i ögonvråna och ha något slafsigt på mig UTAN att bekymra mig ett dugg! Jag kan till och med sitta i bikini utan att skämmas eller behöva dra in magen om jag känner för det! 


På nätet är det faktiskt det INRE som räknas!

 

SÅ som det SKA vara!


(Observera - jag försöker inte påskina att jag är vacker inuti - det är jag nog inte! :) 


FAST

 

Jag erkänner...

 

...när jag besöker en blogg (utan fotografier på innehavaren) och läser de inlägg som finns där bildar jag mig inte bara en bild av personen bakom - hur han eller hon är inuti - utan jag bygger även upp en bild av hur människan ser ut UTANPÅ.

 

Jag förknippar vissa egenskaper med ett visst utseende. Precis som när man läser en bok och bestämmer sig för att huvudpersonen ser ut på ett visst sätt.


(Ifall du undrar hur jag tror att du ser ut så kan jag säga att jag än så länge bara stött på väldigt vackra människor! Just DU har otroligt vackra ögon som speglar det fina inre som du har!) 

Gör ni också det eller är det bara jag? 

Skapar ni er en bild av hur personen bakom bloggen ser ut? 

Förknippar ni vissa egenskaper med ett visst utseende? 

NU önskar jag er en riktigt HÄRLIG fortsättning på dagen!

Kommentarer
Postat av: Sabor

Kom in på din sida och ska ta och läsa mer inlägg senare,Fanns mycket intressant här.Ha en fin fredag ; )

2007-05-25 @ 09:50:39
URL: http://sabor.blogg.se
Postat av: Annelie

Visst kan man vara lite nyfiken på hur en människa ser ut i verkliga livet och ibland kanske jag tolkar den skrivande till ett visst utseende.Men det är ju precis som du säger,det är ju det innersta som är det viktiga. Man får ju utgå ifrån att människan bakom tangentbordet är ärlig.
Jag bryr mig inte om hur en människa ser ut.Jag har alla kategorier av människor i min bekantskapskrets. Smala,tjocka,roliga,surbuliga,finniga,vackra,fula..nej inte fula.Det finns något vackert i oss alla. Ja alla möjliga människor och i mina ögon är dom jättefina.Det är just för att dom är som dom är som jag tycker om dom,med undantag ibland då(man kan ju inte alltid tänka/tycka lika)
Det är skönt att sitta med håret på ända ochgrus i ögonen;)
Ha en fin dag, ta hand om dig (((kram)))

2007-05-25 @ 12:57:47
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Pialotta

Återigen.. rebris på mina egon.. jag är väldans olika beroende på.. tjofadderittan lambo ena sekunden i mina skriverier för att växla och ta en godibit ur påsen med lite beskare praliner.
Jag är som du där.. bildar alltid mig en uppfattning i utseende på bloggare likaså på hemsidebyggare, då jag går in på dyligt.
Finns inga personfoton är det min inre bild av personen som alltid finns i min spegel.
Visst kan det där vara lite spännande, men man kan bli otroligt besviken eller snopen då man efter hand ser det rätta jaget.. Har upplevt det oxså.. min bild spolieras, men det är klart man vänjer sig :-)
Jag är för uppriktighet i den här världen oxså.. Gillar inte fejkade bildspel eller skriverier, jag avslöjar ganska så fort det här faktiskt.
Sen är det en annan femtiolapp.. jag tycker det är roligt att få se en liten bit i alla fall på människan bakom skärmen :-)
Visst är det skönt att "gömma" sig här bakom sin "Tilda".. Som nu just nu sitter jag omakad i mysiga kläder och håret på skaft.. Inte ens kaffebryggaren har gått varm i eftermiddag.. nu är jag så sugen så måste rusa till köksregionen bums meddetsamma..
((Dubbel heksvejsning))

2007-05-25 @ 15:57:59
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Vicke

Nej, det är svårt att försöka bilda sig en uppfattning genom bara ord! Jag önskar dig en trevlig helg nu och sköt om dig!
Vicke!
http://www.vicke.be/min_blogg.htm

2007-05-25 @ 16:11:17
URL: http://www.vicke.be
Postat av: pappa

...håret på skaft och sömngrus i ögonvrån?...piffa upp...smink....ett glatt förföriskt leende...TÄNK på S60:n / Kram från syster och pappa

2007-05-25 @ 21:10:00
Postat av: Kanf keato

jag skapar mig ingen bild om hur en människa ser
om du inte skriver att dom är "rund och go" eller liknande...

2007-05-25 @ 21:53:34
URL: http://keato.blogg.se/
Postat av: Carola

Ja, visst skapar man sig en bild av människan som bloggar. Det är alltid lite roligare om man kan se en bild. Det skulle aldrig falla mig i att hitta på en personlighet för att göra mig cool..men jag vet att det finns folk som hittar på historier. Trevlig helg. Kramar

2007-05-26 @ 12:36:10
URL: http://carolangel.blogg.se
Postat av: Nette

Sabor:
Vad roligt - tack detsamma! :)
Annelie:
Det FINNS en del fula människor - de som är fula inuti - förtärda av hat och fördomar. Som hatar andra för t.ex. hudfärg eller dyl. SÅNA människor blir i mina ögon fula....
Jo, det är JÄTTESKÖNT! :)
Kram!
Pialotta:
Alltså, ännu ett bevis på att vi liknar varandra! :)
Vicke:
Önskar dig också en riktigt trevlig helg!
Pappa:
ÄH, en S60 är inte värd att jag gör något jag inte vill :D
Hälsa syrran! Kram till er båda!
Kanf Keato:
Kanske det är olika på män och kvinnor? I det här fallet också menar jag...:)
Carola:
Jo, tyvärr finns det såna men jag förstår inte riktigt vitsen - då blir ju allt en enda lögn och det måste bli jobbigt i längden att komma ihåg alla lögner? Trevlig helg till dig oxå - kram! :)

2007-05-26 @ 14:19:37
URL: http://enkelmenrar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0