BLOG ACTION DAY

Idag är det alltså "Blog Action Day" - typ Tisdagstema men istället för alla tisdagar så är det endast en dag i året - behändigt!


Dessvärre är temat MILJÖ och DET är inte så bra...


FÖR


Jag är rädd att jag inte är så miljömedveten som jag BORDE vara!


Det är väldigt sällan jag köper ekoodlad mat till exempel  - varje cent räknas - många bäckar små och så vidare. Visst skulle man kanske må bättre fysiskt av att köpa ekoodlad föda men PLÅNBOKEN skulle inte vara lika förtjust.


Energisparande lampor är ju också ett bra alternativ MEN varken jag eller min plånbok gillar INKÖPSPRISET - de drar mindre ström men för att få det att löna sig i längden måste man ha dem på LÄNGE och före det går de sönder - iallafall de jag har!


Kollektivtrafik?


Vad är det?


Jo, det är något de dragit in på landsbygden så att det är lika sällsynt som min favoritfågel - dronten!


Soporna slänger jag i vanliga plastpåsar - de jag köper varje gång jag är och handlar eftersom jag ALLTID glömt tygkassen hemma (den jag har för att spara på miljön)...


NEJ


Det är mycket jag BORDE ändra men det har inte blivit av - mest för att det helt enkelt är för dyrt att ändra sina ovanor!


Ibland har jag I MISSTAG satt på tv´n när det kommer något miljöbovsprogram. Ni vet - de där programmen där programledarna är miljöfanatiker och de i varje avsnitt kastar ut en familj i skogen med typ 2 deciliter vatten att dela på i en vecka eller så. Under tiden familjen håller på att dö av den primitiva andan bygger programledarna om deras hus - kapar elledningar, plockar bort bildäck osv.


Även om jag förmodligen aldrig kommer att följa just de här programmen så som jag hängivet följer Greys Anatomy (men HERREGUD - NU slog det mig - jag kommer ju att jobba i skift och vissa onsdagkvällar ända till 21.15 - jag är inte hemma förrän 21.30 och då MISSAR jag ju den kvällens avsnitt) måste jag medge att de är ganska intressanta.


Som i senaste avsnittet jag råkade se...


BLÖJOR!


Visste ni att ett barn under sin tid som blöjbärande använder i genomsnitt 5000 stycken? FEM TUSEN! Jag har haft två (barn alltså) och där körde vi inget annat än engångsblöjor vilket ger oss en summa av cirka 10 000 blöjor. Nåja, varje gång slängdes alltså blöjan - poff ner i avfallshinken och sen UT - tadaa så var det inte MITT problem mera...


MEN


Det är det ju visst det eftersom det tydligen tar flera hundra år för en blöja att förmultna OCH under tiden blöjan gör det spottar den ut metangas som INTE är bra växthuseffektsmässigt sett...


HMMM.....


Synd att jag inte tänker skaffa fler barn för DÄR kunde jag isåfall vara miljömedveten och använda tygblöjor!


FAST


HELT hopplös är jag nog inte!


Jag stänger alltid av alla elektriska apparater med strömknappen istället för att ha dem på "Stand by" - inte bara det - jag drar dessutom ut alla sladdar! Eftersom jag saknar tvättgen är tvättmaskinen relativt sällan i användning och det skulle inte förvåna mig om torktumlaren emellanåt glömmer bort hur den fungerar. Tidigare körde jag ungarna till skolan - nu åker de skolbuss (kostnaden med bussbiljetterna STÖR mig men jag biter ihop).


Vad mer?


Det här med uppvärmningen av huset har jag inte riktigt på koll HUR miljömedvetet det är...


MEN


När jag köpte det var det direkt elvärme vilket nu är ändrat till uppvärmning med luftvärmepump och kakelugn.


FAST


Om det verkligen betyder något vet jag som sagt inte!


JA


Jag BORDE vara mer miljömedveten än vad jag är...


OCH


Det sägs ju att det aldrig är försent att ändra sig?


Kommentarer
Postat av: Gunvor

Jag är nog så där svenskt LAGOM när det gäller att odla mitt miljötänkande. Det enda jag verkligen kan anamma är kravmärkt mat (vi har inte cent i Sverige så jag kan inte vända på dem, hehe!) och då hyser jag en förhoppning att det verkligen inte finns ett spår av antibiotika eller gifter inblandat. Och så sorterar jag mina sopor. I övrigt är jag så innerligt trött på miljötugget och känner mej manipulerad av produktionsapparaten som skall tjäna ännu mer pengar på påtvingade nya behov av bl.a. lågenergilampor och miljöbilar. Se bara på Al Gore! Produktionsapparatens meste PR-gubbe - far världen kring och spyr ut bensinavgaser - ge honom en roddbåt! Nej jag slår näven i köksbordet och protesterar: Jag känner mej inte skyldig till att isbergen på Nordpolen smälter!

2007-10-15 @ 09:39:13
Postat av: Paula

Här hemma är det också plånboken som styr! Jag har t-om börjat handla på Lidl...egentligen under min värdighet, hihi! Men, jag handlar INTE tysk mjölk, bara svenska råvaror! Men, dom är såå mycket billigare än andra affärer!Efter att i tio års tid varit hänvisad till byns enda närköp (man kunde få skörbjugg av deras dåliga utbud) så frossar jag nu i lågprisbutiker!

2007-10-15 @ 16:22:23
URL: http://paulaz.se
Postat av: crue Annika

kikar in och önskar dej en trevlig miljö metveten vecka *L* kram crue Annika

2007-10-15 @ 19:46:15
URL: http://motleycrue.blogg.se
Postat av: Camilliondollar Baby

Är inte heller speciellt miljömedveten. Åker i alla fall kommunala medel, men hade jag råd, så hade jag köpt en bil... Använder också plastkassarna från affären, äger ingen tygväska.
Däremot sorterar jag glas och tidningar, alltid nåt.

2007-10-15 @ 22:12:10
URL: http://BlogglosaCamilla.blogg.se
Postat av: Sampe

BLOG ACTION DAY! Najs!

2007-10-15 @ 22:44:33
URL: http://sampes.wordpress.com
Postat av: Pappa

....det har blivit inne att skrämma upp människorna..det är marknadsföring som vi i Sverige bl. a. skall betala.
T.ex Al Gore hade med i sin skrämselfilm att inom 50 år skulle havsvattenytan höjas med 7 meter....det är ju så att med den takt det smälte just nu skulle havsytans nivå öka med ungefär 50 cm om 100 år och 7 meter om 500år. Vad vi i lilla Sverige bidrar med är "en piss i Nissan" Vi orsakar utsläpp globalt sett räknat i promille. Åk ni buss för naturligtvis är det bra eftersom bussarna ändå går tomma..men.. köp inte en flexi/fuelbil eller dyligt...det är bara att hamna i klorna på marknadskrafterna för det är dom som "glider på en räkmacka" just nu. För att skaffa fram etanol så skövlas skog i världen runt just nu och att odla spannmål för mat till de svältande människorna det är "ute" ( för dåligt betalt) Tänk: 5 000 000 barn svälter ihjäl varje år. ( i och för sig sade de det för 10 år sedan också när de sökte pengar vid galor...har inte alla pengar under 10 år gjort någon nytta? Det svälter ju ihjäl lika många nu också.
Såg en film om/av Michael Palin som åkte jorden runt, 1989, han var i Kina och såg alla cyklisterna och sade" Tänk när alla dessa människor byter ut cykel mot bilen....det händer just idag...Huvaligen...Så...alla vänner Ställ bilen och cykla / Kram

2007-10-16 @ 07:02:07
Postat av: Cajsa

Jag är inte heller miljömedveten tyvärr, skulle kunna göra så pass mycket mer än det jag gör nu. Jag sorterar papper och glas...that´s it.

2007-10-16 @ 07:55:08
URL: http://newme.blogg.se
Postat av: Lennart

Hmm, miljövänligt, var snäll mot skogen, eko, naturvänligt, bifuel. Har en del tankar, men... Tänker inte säga nåt nu utan jag ska lätta mitt hjärta i ett eget inlägg istället.

2007-10-17 @ 23:27:43
URL: http://trannel.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0