VISPGRÖT DEL 2

Sagan om lingonens långa väg ner i vispgröten fortsätter...

Annelie frågade om lingonsaften ska vara ren eller utspädd...

EH...

Sanningen är helt enkelt den att jag inte har den blekaste aning - finns det någon som är en katastrof i köket så är det jag! Ge mig ett recept och det är rena grekiskan för mig...(eller hur M)...

MEN

Ren kanske?

FÖR

Man byter ju ut det våta - istället för att koka mannagrynen i mjölk kokar man den i saft och saft blandar man till med vatten och en koncentrerad mängd med bärsaft (typ - jag SA ju att jag är en katastrof)...

FAST

Jag gör som så att jag först kokar upp cirka 4 deciliter lingon i 3 deciliter vatten - det får koka ett bra tag så att all saft pressas ur de sura bären. Sedan silar jag bort allt det sladdriga (d.v.s. bärskalen då ;) och därefter häller jag på sex deciliter vatten.

VILKET

EGENTLIGEN betyder att JAG använder utspädd saft?

Ja, jag har ingen aning - antar att det är en smaksak? Kanske det är bäst att testa sig fram och på så sätt få den ultimata blandningen man gillar? Det här kom jag i misstag på första gången jag testade och sedan dess har jag hållit mig till den - misslyckas man så ofta i köket som jag gör vågar man inte mixtra allt för mycket om man för en gångs skull kommer på något som faktiskt funkar! :)



Här är dagens skörd och första portionen vispgröt. Som ni ser äter jag som en riktig karl - det där med miniportioner är definitivt inget för mig!!!!! (Klicka för att få större version)

 

NU

Ska jag skriva ett inlägg om skogens AS......det är inte längre MYGGORNA som driver en till vansinne - nu finns det VÄRRE saker där ute!

Kommentarer
Postat av: Annelie

ser ju jättegott ut=)

2007-09-07 @ 20:02:11
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Camilliondollar Baby

Mamma hon kokar upp lingonen i vatten, sen silar hon bort allt skal. Däremot vet jag inte om hon tillsätter mer vatten. Jag tror nog att det är en smaksak.

2007-09-08 @ 12:36:38
URL: http://blogglosacamilla.blogg.se
Postat av: Camilliondollar Baby

Nu har jag kollat med min mamma och hon hälsar att man ska spä ut lingonsaften, dock har hon inga mått.

2007-09-08 @ 12:45:47
URL: http://blogglosacamilla.blogg.se
Postat av: Nette

Annelie:
Hehe, min dunderportion är ju inte det bästa att visa upp men ...gott är det nog! :))
Camilliondollar baby:
Kokar hon alltså lingonen i hela satsen med vatten? Det ska jag testa nästa gång!!! Jag undrar varför jag inte tänkt på det? :(

2007-09-09 @ 21:30:08
URL: http://enkelmenrar.blogg.se
Postat av: jonnalycklig

Hej! jag kokar min vispgröt på vatten och lingonsylt. äter den sen med vispad grädde smaksatt med vaniljsocker. jätte gott!

2007-09-10 @ 00:57:28
Postat av: Nette

jonnalycklig:
Jag har faktiskt aldrig testat äta den med vispad grädde....nästa gång ska jag pröva! :)

2007-09-10 @ 07:31:10
URL: http://enkelmenrar.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0