JULEVANGELIET PÅ NYKY FINLANDSSVENSKA

Och de tapahtu siihe aikaa att de kom käsky från kejsar Augustus att varenda Matti Meikäläinen skulle börja paya vero.

De va ihan eka mätkäytys, och den fixa di när Kvirinius va pomo i Syrien. Då paina joka iikka till sin stadi, för å hoita hela bumagan. De kekka Jussi me, och för att han va pikkuserkku me Davy så vetä han från Nasaret som e en stadi i Galileen opp till Davys stadi som dom ha nimittä Betlehem i Judeen, för å hoita sin verojuttu och samalla Marja som va hans kimma och som hade pulla uuniss.

Medan di hengaile där blev de meno för henne. Och hon synnyttä sin ykkös jappe och heittä på honom ekat kledjut och laitta honom i navettan, för de va No Vacancy på hotelle.

I samma seutu viipy några skobaren på kenttän å funkka som nait guards över doms elukkor. Då ilmesty en Herran enkeli kunnon face to face och kehittä watteja ihan täysii; och doms sisu gick todella kaulaan.

Men enkelin selittä till dom:

"Ta de nu iisit bara. Kela att ja ha message om en mega yees fiilis, som ä för koko kansa. För just idag ha en Frälsare synty i Davys stadi, å han ä messias, Big Boss. Och dehär ska va todiste: ni ska löytä en brandnew kakara, som liggä i kapalon i navetta."

Kommentarer
Postat av: M

Jäävla siisti juttu eler va? :)

2008-12-22 @ 11:35:34
Postat av: Majsi Åhman

Hej!Skulle gärna kontakta dig per e-mail betr. ditt motto "Det kunde vara värre," Håller nämligen på och sammanställer en bok med motton från Svenskfinlandm óch undrar om du ev. vill medverka med ditt motto.

Med hoppfulla hälsningar

Majsi Åhman

Esbo

2008-12-26 @ 23:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0