DU HAR SKRÄPMAIL!

Den senaste tiden har jag inte suttit vid datorn överhuvudtaget - det att jag gjorde om hela min sovalkov uppe på vinden till arbetshörna med plats för datorn var ett extremt dumt tilltag.  TIDIGARE - när datorn var nere kunde jag sätta mig vid den när som helst det fanns någon tid över men NU när jag måste klampa upp för trapporna bara för att sätta på den...


NÅJA


Ni kan ju gissa hur ofta jag ids göra DET?!Jag har NOLL KOLL på omvärlden - det skulle kunna startas ett tredje världskrig utan att jag hade den minsta aning om eländet - om inte någon kund då nämnde det i förbifarten på jobbet eller om det, mot förmodan,  trycktes upp på kvällstidningarnas löpsedlar (vilket jag starkt betvivlar eftersom de tycks sätta kändisars otrohet och skilsmässor före världsomfattande händelser).


MEN


E-posten klarar jag mig ännu inte utan - den MÅSTE jag kolla...


FAST


DET gör jag nuförtiden via telefonen!


E-post har underlättat MYCKET i mitt liv - tack vare den går ju allt så mycket snabbare - jag behöver inte längre sitta och ringa runt till en massa ställen om jag har något ärende - bara att skriva vad jag vill ha sagt och skicka iväg- perfekt!


Förr hade jag en kronisk bula på mitt ringfinger på grund av pennan som alltid pressades mot samma ställe. Bulan existerar i och för sig fortfarande men har minskat i omfång - det har jag alltså datorn och e-posten att tacka för!


DÅ tog det EVIGHETER att brevväxla  - först satt man och plitade ner allt man hade att säga (och det var ju inte lite) - sedan skulle man få iväg brevet på posten (bara införskaffandet av rätt frimärke tog sin lilla tid) - brevet skulle levereras  - mottagaren skulle läsa novellen och hade man tur tog det sedan en vecka innan man fick svar...


NU kan man föra långa diskussioner inom loppet av några minuter...jäkligt behändigt...e-post är alltså en underbar uppfinning...


MEN


Den är inte BARA positiv...


FÖR


Det dimper ju ner en hel del MER än de brev man verkligen vill ha!


Nu menar jag inte bara de skräppostmeddelanden som förr eller senare börjar invadera ens postlåda - jag vet inte hur många gånger jag tappat nerverna och bytt adress bara på grund av dem...


NEJ


Jag menar allt annat skit som snurrar på...


Ta till exempel alla hoax-meddelanden...


De flesta BORDE i dagens läge veta vad det EGENTLIGEN handlar om när det dimper ner ett meddelande där man med stora bokstäver varnas för de fruktansvärda konsekvenser som kommer att hända ifall man är dum nog att öppna ett mail av just den eller den avsändaren och därefter ombeds att skicka varningen vidare till ALLA man har introttade i adressboken och helst till resten av världen på samma gång när man nu en gång håller på...


VISST


De som skickar de här breven vidare gör det ju av omtänksamhet - de vill varna ANDRA så att det inte händer DEM något illa...


MEN


Efter alla dessa år av förklaringar på nätet, i böcker och i tidningar BORDE man ju ana ugglor i mossen - inse att det här kan ju inte stämma - HÄR är det något lurt - klicka på "Delete" istället för "Skicka"...


OCH


De där mailen som fortfarande skickas runt - de där var man ska skriva in sitt namn på en lista och skicka vidare till sina bekanta och som man som tack får en telefon från Nokia eller Ericsson - GRATIS!


Hur många år har DE cirkulerat och hur många till kommer det att ta innan alla fattat att det är en bluff?


Jag bara undrar!


OCH


Sist men absolut inte minst:


De där KEDJEBREVEN som en del envisas med att skicka - typ - du har nu tjugo minuter på dig att skicka det här vidare till 30 vänner - skickar du till färre kommer du aldrig att hitta ditt livs kärlek - du kommer DESSUTOM att drabbas av otur i hela ditt liv som förmodligen avslutas av att du blir rammad av en långtradare som pressar in dig till en våt fläck i asfalten men tro inte att du dör av det - nej du kommer att lida i 20 minuter till innan det äntligen är slut!


Jag menar...


HALLÅ!


VARFÖR skickar folk runt såna?


Räcker det inte med all annan skräppost som redan finns?


Kommentarer
Postat av: Paula

När jag skaffade min första hemmadator för några år sedan fick den stå i vardagsrummet. Jag tyckte det funkade bra, jag satt vid datorn o gubben vid teven. Men se nej, det tyckte inte han. Han ville inte se ryggtavlan på mig hela kvällen...suck
Så nu har datorn stått i sovrummet ett bra tag, jag sitter mindre här på kvällarna och om jag inte kan sova kan jag inte köra igång datorn mitt i natten så gubben vaknar, suck o åter suck. Vad gör man inte för husfriden?
Ha en fin vecka!/Kram

2008-01-27 @ 18:34:21
URL: http://paulaz.se
Postat av: Camilliondollar Baby

Håller med, tycker inte om kedjebrev...

2008-01-27 @ 19:29:07
URL: http://BlogglosaCamilla.Blogg.se
Postat av: Pappa

...hej tjejen...håller med dig..jag använder alltid delete när dessa mail ankommer min station och inte fan drabbas man av dessa otursprofetior.
Föresten...välkommen tillbaka till cybervärlden/Kram

2008-01-27 @ 19:46:01
Postat av: Helena

Så sant som det är sagt om skräpmail mm. Men en sak som jag kan sakna från "förr" är när man fick ett brev som var så där långt och mysigt. Man läste och det var så kul. Ofta tänkte ju skrivaren till innan han/hon skrev. Ibland går det så fort med e-post. Man tänker inte så mycket på formuleringar osv.
Men visst praktiskt är det.

2008-01-27 @ 21:45:08
URL: http://gutta.blogg.se
Postat av: Think Twice

Vilken tur man hade att du kom upp till vindsvåningen idag;))
Så man kunde få lite trevlig läsning!
Allting blir en vardag till slut, minns också i början av datorns tid när alla kedjebreven cirkulera vilt, jag satt också plikttroget och försökte få ihop tio st att sända mailet vidare till, i början hade jag inte tio att skicka till utan fick i princip hitta på någon adress till den siste:)) (det var tider det)
Nu åker dom rakt ner i papperskorgen, för visst ligger det en hund begraven!
Ha det gott!
/Kram

2008-01-27 @ 21:49:23
URL: http://blueblueeyes.webblogg.se/
Postat av: matilda

She's back!! :D

Angående förflyttningen av datorn så måste jag säga att det är ett smart tilltag! Det borde jag också göra!! Sitter här alldeles för mycket. Frågan är bara VAR jag ska ställa den. I garderoben kanske?

Oh, fler som har pennbulor!! Jag är inte ensam! hurra!! :D

2008-01-27 @ 22:14:41
URL: http://mystiskt.blogspot.com
Postat av: Pialotta

Du beskriver en verklighet i det du skriver.. de där mailen om att skicka vidare har jag helt skippat och föst ner i papperskorgen direkt. Om man är så dum och skickar.. ja du vet ju det samlas ännu mer skräp i inposten. Jag har förklarat det en del gånger på Kafferasten oxå.
Jag har som du varit tvungen att byta e-postadresser vid många tillfällen på grund av att många är så dumma och skickar massmail där alla adresser finns tillgängliga.. finns möjligheter att visa i ett mail om man vill skicka till många.. ställ in e-posten så inte alla andra blir utsatta:-)
Ha de nu så gott i din vindsvåning.. du hittar säkert tillfälle då du anser dig ett blogginlägg.. det här var bra:-)
Tjingeling

2008-01-28 @ 11:43:49
URL: http://kafferasten.blogg.se
Postat av: Annelie

Trevligt att se att du har det bra. Datorn på övervåningen skulle jag också behöva ha =)
Jag tillhör faktiskt dom som ibland skickar vidare, som häromdagen, då man kan få middagstips. En annan var hur man kan hjälpa sig själv vid ett strokeanfall. Men onödiga som att se...hur många vänner osv som älskar en kan man låta bli.
Ha det gott/kram

2008-01-28 @ 20:36:32
URL: http://rospinglan.blogg.se
Postat av: Sampe

Hej...

Jag har a b s t i n e n s ...trots hård träning på gymet...

2008-01-28 @ 22:13:01
URL: http://sampes.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0