VÄLDIGT DUMT!

Att stress räknas som en slags folksjukdom i dagens läge är ju inget nytt...


MEN


Hur är det med depressioner?


Var och varannan människa är deprimerad nuförtiden - det är iallafall vad jag tror - så är det åtminstone i min bekantskapskrets...


OCH


Även om jag själv, tack och lov, lyckats undvika att bli trilla ner i det svarta hålet (peppar peppar) börjar jag ha ganska stor insikt i vilka antidepressiva medel det finns på marknaden samt deras eventuella biverkningar..


En av de största biverkningarna är priset...


FÖR


Har man t.ex. högt blodtyck och tar medicin mot detta får man efter en viss tid blodtrycksmedicinen till reducerat pris...


FAST


Det får man inte med antidepressiv medicin!


En väninna bör äta två tabletter a´10 mg av sin medicin varje dag för att må någorlunda ok - de här två futtiga tabletterna kostar henne över hundra euro för två månaders ranson - svindyrt...Dyrt att hon ibland när hon mår lite bättre egenhändigt prövar minska dosen - istället för att ta 20 mg per dag tar hon 15 mg - på det viset räcker medicinen längre...


MEN


Det tar inte lång stund innan man märker att hon minskat dosen - från att livet har varit ganska ok blir allt sakta men säkert upp åt helvete - det finns INGENTING roligt mera - LIFE SUCKS - dags att gå tillbaka till 20 mg och det illa kvickt!


Ska det behöva vara så här?


Varför ska människor som mår dåligt - som får kämpa varenda eviga dag för att hitta NÅGOT som gör livet värt att leva - behöva oroa sig för de höga medicinkostnader OCKSÅ?


DUMT!


VÄLDIGT DUMT!


Kommentarer
Postat av: ullisar

det är en svår balansgång. om medicinen är det enda som "hjälper" är det så mycket som är fel. att tvingas oroa sig är naturligtvis inget som gör nånting bättre. fy så jobbigt. för. saker kostar ju pengar. oavsett. och det blir en ond spiral. tycker så synd om.

2009-04-02 @ 00:32:37
URL: http://akirllu.blogg.se/
Postat av: sandra

Depression är en "ny" folksjukdom...!

Visst är vissa mediciner dyra...men är det inte värt att betala för att ha god hälsa och må bra?! Om man bara tänker på pengarna, kan man väl hållas hemma när man är sjuk, och inte besöka läkare eftersom "det kan bli dyyrt"...Det är vad JAG tycker :D

2009-04-02 @ 09:38:32
Postat av: Nette

Ullisar:

Ja, så tycker jag med! :)Sandra:

Nå, det handlar ju inte riktigt om att man vill eller inte vill må bra - grejen är ju kostnaden - har man inga pengar har man inte och DET underlättar inte välmåendet precis. Sitter du och räknar och räknar varenda månad, river dig i håret för att få det att gå ihop är en månadskostnad på över 50 euro varenda månad en enorm summa!Å sen det där med att man får en del mediciner till reducerat pris efter en tid men inte antidepressiva?Varför det?I många fall beror depressionen på en fysisk orsak - bland annat kan det ju vara att kroppen inte kan handskas med kortisolet som den borde och då hjälper det inte hur många timmar man än ligger på en psykologsoffa - man MÅSTE ha medicin för att få bukt på oredan och då BORDE medicinen bli billigare efter en viss tid.

2009-04-02 @ 10:44:25
Postat av: sandra

Jo, jag håller helt med om att vissa mediciner e sjukt dyra, och att man tvingas vända på slantarna allt som oftast! Jag reagerade mest på 100 € på 2 månader, det är mycket pengar, men det finns mycket dyrare mediciner. Sen är ju frågan varför FPA inte kan ersätta läkemedelskostnader för antidepressiva läkemedel, eller gör dom det och det är ändå så dyrt? När man nu har konstaterat att depression är, eller påväg att bli en folksjukdom, BORDE den ju ersättas, samma som diabetesmediciner!

Nej, depression kan inte botas i psykologsoffan, eftersom orsaken till depression är för liten serotoninhalt i hjärnan, vilket endast kan ökas med hjälp av läkemedel!

Sen är ju pengar alltid en prioriteringsfråga...finns det utgifter man kan minska på osv., så att man har pengar till att behandla sin sjukdom, som borde sitta ganska högt på prioriteringslistan!Tycker det är intressant hur många synvinklar man kan se på saker och hur folk tycker och tänker om saker och ting! Menar inget illa med mina påståenden...Alla har vi rätt att tänka och tycka vad vi vill, och alla tar vi sjukdomar på olika vis, det finns inget som är rätt eller fel!

2009-04-02 @ 11:28:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0