VARFÖR INTE ALLA?

"Omkring 90.000 under ett halvt år gamla barn får under de närmaste veckorna en kallelse till en vaccinstudie. Det är Institutet för hälsa och välfärd som inleder en omfattande undersökning om hur mycket det nya pneumokockvaccinet minskar antalet blodförgiftningar, lunginflammationer och mellanöreinflammationer."


"Vaccinet ges på rådgivningsbyrån i de kommuner som deltar i studien. Av kommunerna deltar omkring 80 procent, men familjen får alltid själv välja om man vill vara med i undersökningen eller inte. I Finland orsakar pneumokockbakterien varje år cirka 10.000 fall av lunginflammation, 700 blodförgiftningar och 50 hjärnhinneinflammationer. Dessutom drabbas ungefär 30.000 småbarn av mellanöreinflammation som orsakas av bakterien."

"Experter väntar sig att det nya vaccinet kommer att minska på antalet pneumokockrelaterade hjärnhinneinflammationer och blodförgiftningar bland småbarn med omkring 90 procent. En del experter har därför redan förslagit att pneumokockvaccinet ska bli en del av vaccinationsprogrammet."

Det låter ju bra...

MEN

Jag har redan frågat - Kimitoöns kommun hör inte till dessa 80% !

Tycker det är lite konstigt att 80% är med och 20% inte?


Kommentarer
Postat av: Helena

Men ... är de bra att vi vaccinerar barnen mot allt möjligt ??? eller är det bättre att barnen får "själva" bygga upp motståndskraft ??

2009-04-19 @ 19:36:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0